Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#36001) shalafi66 válasza Krissz80 (#35999) üzenetére


shalafi66
veterán

Fölösleges nekikezdeni. Legfeljebb a saját megnyugtatásodra. Nincs benne igazán opció amivel műszaki szempontból jelentősen jobbá tehető.
Ha találsz kisebb NP elkót a hangváltóban esetleg kicserélheted, de attól meg felborul a szűrő működése. :) Mérés nélkül azt nem lehet normálisan csinálni.
Az átkábelezés nagyjából veszélytelen dolog, bár emiatt túl sok lehetőség sincs benne. :)

#36000GTVili
Vagy a méréssel. :D Amúgy vszeg inkább a konstrukció hibáját látod, nem feltétlenül a hangváltó vagy a magas. Ezeket a fektetett két mélyközepes hangsugárzókat lehetetlen korrekten összeváltani.
Plusz középen az a reflexnyílás sem annyira finom, :D de a 4-5kHz-es hibát nem az okozza.

#35997ozzy711
xD Színesfél biznisz. :D
:D A Focal JMLabnál tényleg nem a kosarakkal van baj. :D Bármi mással.

#35996python1
A gyártók hazugságait csak méréssel tudod ellenőrizni, legalábbis ezen a területen, ahhoz meg értened kell, mert ha nem, akkor butaságokat mérsz, rossz következtetéseket vonsz le.
Egyébként ez is mindegy, mert a ScanSpeak vagy SEAS hangszórók sem mindig olyanok, mint az adatlap mondja, sőt. Ettől függetlenül lehet velük dolgozni. Alap, hogy megméred, és utána foglalkozol vele.

Ez a kosár dolog teljesen másodlagos egy mélyközép hangszórónál. Lényegtelen. De van rá egyfajta fétis azok között, akik nem a lényeges paramétereket nézik. Kb. ennyi. Így el lehet hinni, hogy majd az öntött kosártól lesz jó egy hangszóró, de teljesen biztos, hogy nem. Egy mélyközépnél a lengő- és rezonáns rendszer számít főleg, hiszen azt hallgatod 90%-ban. A kosár anyaga a fasor végén sem kullog abban a listában, amik hatással vannak a közép/mélytartományra.

A PA szegmensre rávetíteni ezt az egészet meg csúsztatás. A fél méterről dobált hangsugárzók világában pont nem az a lényeg, hogy jól szóljon egy hangszóró. Hangosnak kell lennie és jól terhelhetőnek/nyúzhatónak.
Az, hogy a nehéz mágneskörhöz mondjuk öntött kosarat választanak, 50%-ban technikai kérdés, egyszerűen a mélyhúzás azon a ponton már nem éri meg, a szükséges anyagvastagság miatt. A másik része a felhasználói igény és körülmények. :)

[ Szerkesztve ]

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.