Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bile Demon

őstag

válasz Essejó #55932 üzenetére

Szülőknél a panelben fehér szigszalaggal van végig betekerve a csésze hátsó csöve, alatta egy PVC cső van és azzal együtt van betekerve, átlapolással, több rétegben. :)
    Talán azért, mert régen szivárgott. Mindegy jól néz ki és nem ereszt.

Két éve volt felújítás, "csak kicsavartam a két csavart" és a kilógó csővel együtt félretettem a csészét (az került vissza, mert szép a színe, tiszta (minden nap kipucolva, domesztosz stb.), jól passzol a csempéhez és járólaphoz. A most kapható "snassz egyen-fehér" visszalépés lenne.)

Végén új réz WC rögzító csavarokkal lett letéve és a burkoló körbe is szilózta, nem billeg, minden ok. Esztétikailag egy új réteg fehér szigszalagot is kapott! :)

Házam átépítése kezdetén az alsó kifolyású csészét cseréltem (ráálltak, amikor a fafödémet bontották, eltört). Na ott a metlachiról próbáltam felvésni a cementes izét, és a lapok indultak meg... Végül inkább a maradék Ytong ragasztót használtam, ami ott volt a szemét kupacra kiöntve, de még nem kötött meg, abba fektettem, kb. 2cm vastagon. Ugye ott volt a régi csésze nyoma, az új nem volt kompatibilis, ezért magasabb lett az egész. Az ültető gumi helyett PET palack megfelelően szűkülő részéből vágtam a csatlakozó csövet, köré zöld-sárga szigszalag, hogy ne szivárogjon. Ott is volt 100mm zöld pvc, meg eternit cső is alatta.

Ez is jó régen volt már, már új fürdőszoba van, de ott OFF-topic módon van ültetve a WC, azért egy 2cm-es excenter csak befigyelt. (drága vizes nem tudta egy vonalba tenni a nyomóöblítő szelep kiállását a csatorna csővel.)
    A régi WC helye ugyan még látszik, most lépcsőház van ott,a lépcső alatt ott a mozaiklap és a WC nyoma. :DDD

Bruhe

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés