Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
Thermy
tag
Sziasztok! Szeretnék vásárolni ventilátorokat a gépemben mindenképpen ezt a Be Quiet silent wing 3-at szeretném venni de ebből is láttam hogy 3 fajta van és 2 méret, pontosan mennyit, hova és melyik fajtákat kellene vennem hogy jó legyen a hűtés a házban? Kezdem unni hogy a videókártya venti 90%-on forog játékban auto beállítás mellett! Előre is köszönöm a hozzáértő uraknak!

Ez lenne a konfigom: Gigabyte aorus z270x gaming k5 - Intel i7 7700k - Be quite! Dark Rock PRO 3 - Gigabyte aorus GTX 1080ti 11GB - EVGA SuperNOVA 750 G3 Gold - 16GB Corsair Vengeance 3000Mhz DDR4 - WD Black 2TB - Samsung 850 Evo 250GB SSD - LG 24GM79G - Fractal Design meshify c
-
dudu5130
őstag
Sziasztok!
Az AEROCOOL P7-F12 RGB-vel van valakinek tapasztalata? Ház hűtésnek milyen lehet? Hang és légszállítása megfelelő lehet? -
mgabi
senior tag
Noctua NF A12x25: [link]
Van itt valakinek tapsztalata már az új 120-s Noctua ventivel? Drága egy jószág, de brutál jól szerepel minden tesztben.
-
Márton
nagyúr
üdv,
lányom gépe elég hangos a cpu venti miatt, ami 4 pines, biosban LOW-on van a szabályzó értéke, de így is 2200rpm-en megy. Szerintem bőven elég lenne 1500 is és akkor kiegyeznénk a hanggal.
Gondolkodtam potis szabályzón, de macerás hozzáférni a csatlakozóhoz, túl közel van a táphoz, az egész alaplapot ki kéne szedni, stb. A kérdésem az, hogy ha a 12V-os piros ágat elvágom és beforrasztok egy ellenállást (mekkorát?) az megoldás lehet-e? Az sem baj, ha a biosban ki kell kapcsolni a pwm szabályzást, kék kábel elvág és csak fixen 7-8V-on járna 12 helyett.
köszi! -
Bossp
addikt
Sziasztok alzáról rendeltem a radimra 2db Noctua Fm-f12 industrial 3000rpm es PWM-es ventit. Az egyik 12V a másik 24V-os?! 2 12-es volt a terv mindkettő 4 pines owm-es. Lesz valamilyen gond a 24V-ossal? A lapomon elvileg 8 4 pines hybrid csati van. Köszi előre is.
-
TIT
veterán
válasz
abdulka1
üzenetére
Szia!
Ja tényleg bocs,sok ez már 3 napja.
Most veszek majd egy 3 pines ventit,viszont pár hónap múlva lapcsere és ahogy látom mindegyiken már csak 4 pines aljzatok vannak,ha jól sejtem 3 to 4 pines átalakítóval működne.
Csak nem tudom azok között van-e pwm-es vagy sima vagy lényegtelen mert nincs megkülönböztetve.dqdb: : Ha jól értem azt mondod,hogy felülre elég 1 venti a procihoz közel és felesleges még egy.
Csak mert hasonló cipőbe járok,hogy 1 vagy 2 ventit tegyek felülre. -
MM
őstag
4 pines az miért gond?
A két szélsőt dugnám rá a tápra, ami 2 pines. (fesz + föld).
Most is feszültség alapon van szabályozva a CPU-n a hűtő: az opciós CPU 2 ventilátor szabályzóra egy 3 pines Swif2 1201 ház hűtő van rákötve, így a CPU 1 helyre kötött, PWM-es TY140-el együtt szabályozza az Asus Q-FAN DC-re állítva.
Van saját tesztje is, honnan indul a ventilátor, itt 50%-ot adott meg, azaz - elvileg - 6V körül már elindul.
A WingBoost3 is PWM-es, az papíron 7V-tól indul. -
dqdb
nagyúr
válasz
Banderos
üzenetére
Az ellentmondó információk miatt nehéz ajánlani, mert hiába van három csatlakozód, abból kettőről semmit sem tudni, így azokra bármit ajánlani felelőtlenség lenne.
Jelen információk alapján állítsd át a BIOS-ban a CHA_FAN3 szabályozását PWM-esre, vegyél egy ötös Akasa PWM elosztót, és elsőre három egyforma PWM-es ventilátort (az ajánlottakat lásd a fenti téma-összefoglalóban), kettő menjen előre és egy hátra. Ha ez valamiért kevésnek bizonyulna, akkor vegyél egy negyediket és tedd a CPU hűtő fölé felülre. Az ötödik ventilátor felülre teljesen felesleges, és valószínűleg csak a CPU hőmérsékletének növekedésével járna, ha beszerelnéd.
Vagy kérdezd meg az ASRocktól, hogy melyik csatlakozóra mire képes.
Világításra pedig vegyél LED szalagot vagy Phanteks Halos RGB-t.
-
abdulka1
őstag
válasz
tudi13
üzenetére
Ha nincs rajta külön táp csatlakozás, akkor az alaplapi aljzat terhelhetőségétől, és a ventilátoroktól függ, hogy hány darabot tudsz róla üzemeltetni.
Általában 1 vagy 2A-el terhelhetőek az aljzatok, de ellenőrizd az alaplap könyvében, illetve a ventilátorok specifikációjában(esetleg a matricán). -
garage112
aktív tag
Sziasztok!
Adott, egy Noctua ND-H14 proci hűtő és egy ASRock Z370 Pro4 alaplap. A kérdésem az lenne, hogy a ventik folyamatosan 1250 fordulaton pörögnek. Van rá mód, hogy lehessen állítani ezeket?
Előre is köszönöm!

-
dqdb
nagyúr
ASUS != ASRock
mostani ASUS != 3 évvel ezelőtti ASUSAz utóbbi 1 év kézikönyvéből az ASUS kispórolja rendszerint a normális BIOS leírást, így csak screenshotok alapján lehet biztosra mondani, hogy adott csatlakozó biztosan hibrid-e. A te alaplapodnál expliciten szerepel a szöveg, hogy mindhárom CHA_FAN kapcsolható PWM Mode és DC Mode között, vagyis hibrid.
-
TIT
veterán
Akkor az asus h-97 pronak se biztos,hogy a 3 aljzat pwm-es?
pwm-et el lehet osztani? -
dqdb
nagyúr
válasz
storm4
üzenetére
Banderos:
A kézikönyv alapján mindegyik hibrid, azonban a frissebb ASRock lapoknál a tapasztalatok alapján nem szabad a lábkiosztásnak hinni.
A BIOS leírása alapján a CHA_FAN3 tényleg hibrid (van hozzá DC/PWM állítási lehetőség), és a többi ki tudja ... a korábbi tapasztalatok alapján a CHA_FAN1 valószínűleg PWM-es, míg a CHA_FAN2 valószínűleg automatikusan váltó hibrid (azaz érzékeli, hogy 3 vagy 4 pines ventilátort kötöttél rá, és annak megfelelően szabályozza).
Valami ilyesmi lehet a tiéd is, de az ASRockot kellene megkérdezni, hogy mi a pontos helyzet (ha már egyszer használhatatlan kézikönyvet gyártanak).
-
MM
őstag
(#34157) Televan:
(#34161) Grózi:Köszönöm, ez elkerülte a figyelmem, hogy kisebb a furat távolság. Ezek szerint "sima" 12cm-es ventilátorhoz van belőve a furat a tápon.
Van itthon egy felesleges, még használatlan TY-140-es ventilátorom (CPU hűtőm Thermalright Archon, és ahhoz bespájzoltam pluszban), ha fizikailag befér, akkor elvileg az is jó lenne?
Ha jól emlékszem, ez statikus nyomás és légszállítás szempontból sem rossz darab! Viszont lehet, hogy csak 6-7V környékén indul. Ami nem biztos, hogy baj, ha melegszik a táp úgyis emeli a feszültséget, 50% körül már be is indulna...

Ez igaz az Alpenföhn Wing Boost-ra is! (7-12V)Ha ez gond, tudtok-e esetleg olyan 12cm ventilátort, ami ajánlott, és 4-5V környékén már indul?
-
-
abdulka1
őstag
Úgy értem, hogy hiába van 4 pines aljzat, ha csak DC módban lehet szabályozni, mert ez a 4 pines ventiknek nem tesz jót(többnyire)
Az a biztos, ha a BIOS-ban leellenőrzöd a szabályozható aljzatra vonatkozó beállításokat, mert a leírásoknak sem lehet feltétel nélkül hinni.Az aljzatok lábkiosztásáról tegyél fel képet, és a mesterek az alapján fognak neked ajánlani megfelelőt.
-
jano_77
nagyúr
Tudnátok nekem javasolni Y elosztót venti bővítéshez? (5 venti, de csak 4 alaplapi csatlakozóm van
) 
-
tudi13
aktív tag
Ezt az elosztót nézegetem, viszont nem vagyok benne biztos, hogy külön betáp nélkül bírná-e a 4 db ventit.
-
MM
őstag
És ha megbolondítanánk azzal, hogy 135mm-es ventilátorra lenne szükség

Dark Power 11 1000W-ban ilyen van: BQ SIW3-13525-HF
Aliexpressen találtam, de ez 1800RPM helyett 2600RPM-es...
Furat kiosztás:
Az 1800RPM-est sehol sem találok, illetve létezik még 2100-as is, persze azt sem...

-
Banderos
tag
Sziasztok van egy zalman z9 neo házam ebben szeretném a gyári ventiket kicserélni (elég hangosak)
elől 2db 120*120mm befúvás hátul 1db és fent 2db szintén120*120mm ventik kifúvás mit tudnátok ajánlani ami elég csöndes ja és 2db rgb legyen a többi sima előre is köszönöm a segítséget -
-
válasz
jano_77
üzenetére
"egyik ismerősöm azt mondta,, hogy az elszívás a fontosabb, hogy a meleg levegőt kiszívják a házból"
Ez igy nem igaz, en legtobb esetben nem is hasznalok kifujo ventiket. A betolt friss levego fontosabb , es a tulnyomas amit elottem is irtak, igy nem lesz sok por a hazban.
Gondolj ugy a levegore amit a venti megmozgat mintha viz lenne.Ami befolyik viz az el is fog tavozni itt-ott. .Azt a levegot amit belepumpalsz a hazadba a ventikkel pont annyi ki is fog menni a kulonbozo nyilasokon akar kifujo venti nelkul is (hatso /felso racs ,pci express slotok stb).
2-3 venti elol befel 1db hatul kifele az esetek 99% ban eleg. -
tudi13
aktív tag
Jól veszem ki az alapalom könyvéből, hogy nekem tudja vezérelni a 3 pin-es ventiket is volt alapján?
Másik dolog:
adott egy Phanteks P400S házikó. Ebbe terveztem előre befúvónak két darab Be Quiet Pure Wings 2 140mm-est (3 pin, 1000rpm-es) és hátra egy Noiseblocker Eloop B12-2 (3 pin)-t kifúvónak. Ez így müködő képes lehet?Köszi
-
csiga8
senior tag
Keresnék olyan 140*140*25 mm-es 3pin-es ventilátort, aminek viszonylag magas statikus nyomása pl: Noisblocker NB Blacksilentpro PK-3 [link] elindul 3,5-4V-ról és minél csendesebb.
A légszállítás 110-120m3/h-tól jó lehet.
3 pinesbe ettől jobbat csendesebbet magamtól nem találtam, de az még nem jelenti azt, hogy nincs.
-
bignor
tag
Szia!
A lapom matx és nagyon sok periféria nem lesz benne. 1 ssd, 1 hdd, többre nincs szükségem. A mini C-nek eléggé kompakt a mérete, de ennek ellenére szerintem nagyon jól lehet benne építeni. A sima C jóval nagyobb, az szerintem csak ATX lappal néz ki jól, a kisebb lapokkal szerelve szerintem esetlenül néz ki. Szóval egy a lényeg, igényeimnek, elvárásaimnak a mini felelt meg a legjobban. Eddig Fractal házam még nem volt, mindig is tetszettek, most jó is volt az ára, be is szereztem. Nem csalódtam benne, bár még nem laktuk be, de már forgatom és a minősége abszolút jó.
-
jano_77
nagyúr
válasz
Pakmara
üzenetére
Csavarral rögzítetted vagy a gumi rögzítővel? Ha utóbbival, nem fordulhat elő, hogy egyiket nem húztad át teljesen és amiatt rezonál? Csak egy ötlet

(#34133) abdulka1: egyik ismerősöm azt mondta,, hogy az elszívás a fontosabb, hogy a meleg levegőt kiszívják a házból. Emiatt kérdeztem rá biztos, ami biztos.

-
Pakmara
őstag
válasz
abdulka1
üzenetére
Szinte kizárt. Eddig is Bol.Quiet venti volt hátul a kifújó, de amíg vadásztam újakra kiszedtem és ment előre. A helyére ment be az egyik új, és ez a leghangosabb most. Ha a ház rezonálna akkor az előző setupban is hallottam volna. Azért kiszedem őket és kipróbálom házon kívül is. Egyébként jogos a felvetés, 140 mm-es Boost wingekkel jártam úgy hogy egy bizonyos RPM mellett "fütyült" a 120 mm-es felfogató keret előttük, de ott csak egy tartományban most mindig hallani és a fordulatszám emelésével párhuzamosan egyre gyorsulva
-
abdulka1
őstag
válasz
jano_77
üzenetére
Szia!
Sok esetben elég 2 befúvó előre, illetve 1 ami kifelé tolja a meleg levegőt.
Törekedni kell a túlnyomás létrehozására, így a porosodás is kisebb mértékű lesz.
Első körben próbáld ki felső ventik nélkül, majd teszteld újra azokkal is, és kiderül, hogy van e rájuk szükség vagy csak plusz zajforrások. -
Pakmara
őstag
-
Pakmara
őstag
válasz
jano_77
üzenetére
Sziasztok!
Múlt héten vásároltam három új Lepa Bol.Quiet ventit. A három közül kettő ütemes súrlódó hangot ad ki, ami a fordulatszám függvényében változik (mintha valamihez hozzá érnének a lapátok). Nem vészesen hangos de hallható. Kábel nem lóg be min. fordulaton mennek (alaplappal szabályozva: Asus B350 Plus). Az érdekes az, hogy nem minden bekapcsolás után van hangjuk. Tipp, hogy mi lehet a probléma? (még 14 napon belül vagyok, cserélném őket ha nem tudom megoldani)
Köszi, Pakmara
-
jano_77
nagyúr
válasz
abdulka1
üzenetére
2 db Be Quiet Silent Wings 3 140 mm + 3 db Lepa Bol Quiet 120 mm red (2 még nem jött meg)
Végül PWM-re állítottam - Köszönöm
Szerintetek hogyan érdemes elhelyezni a ventiket a házban?
Jelenleg én előre tettem a 2 db 140 mm ventit beszívni és hátra egy illetve felülre 2 Lepa 120mm.
Jó így vagy esetleg cseréljem, variáljam át?
-
bignor
tag
Sziasztok!
Adott egy fractal design define mini c tg ház, amiben a léghűtést szeretném kialakítani. Előre 2 db 140-est telepítenék, ami pumpálná be a levegőt. Felülre és hátra 3 db 120-ast, amivel szívnám ki a meleg levegőt. Ez a kialakítás megfelelő lesz, vagy tudtok jobbat?
-
csiga8
senior tag
-
chopin42
addikt
A meleget az alkatrészek generálják, köztük is az rx580. Ha hideg levegőt akarsz, használd idle a gépet

Az, hogy kifelé jön a meleg a házból, jó, mivel nem ragad bent...vagy: a z9 neo nem egy tuti ház, elöl zárt, nem is szellőzik különösebben jól nyitva sem, emiatt alapból melegebb minden. Kell egy jó airflow ház csendes ventikkel, amik folyamatosan szellőztetnek, az alkatrészek hidegebbek lesznek, emiatt nem lesz annyira meleg a levegő, ami kijön. De meleg lesz. -
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek! Remélem jó helyre teszem fel a kérdésem.
Adott egy Zalman Z9 Neo az 5 gyári ventivel. A házban található egy 2400G (ami lehet cserélve lesz 2600-ra) pure rock hűtővel, 16GB ram és egy utólag vett RX 580 GTS 8GB.
A gép jelen pillanatban is a földön van, ami változni fog, mert majd felkerül az asztalra, viszont!... elég rendesen ontja magából a meleget. A kérdésem az lenne, hogy mi lenne a legjobb módja a gép hűtésének. Hogyan tudnám mérsékelni? Vegyek másik ventiket a házba? A proci hűtő helyett tegyek rá vízhűtőt?
Nem tudom melyik lenne a legjobb megoldás, így inkább hozzátok fordulok! Előre is köszönöm!!!!
-
abdulka1
őstag
válasz
jano_77
üzenetére
Még nem derült ki, hogy milyen ventiket vettél, egyáltalán tudja e a lapod szabályozni őket.
A lapod leírása alapján minden aljzat hibrid.
3 pines ventilátor esetén, "DC", 4 pines esetén PWM legyen beállítva.Vannak gyári profilok azokat próbáld ki először, de a legjobb beállítást magadnak kell megtalálni.
Sajna ahány ház, annyiféle szellőzés. -
jano_77
nagyúr
válasz
Methionyl
üzenetére
Végre sikerült összerakni a gépet - elsőre teljesen egyedül - és működik frankón.

Volna viszont kérdésem:
BIOS-ban a ventik beállításánál PWM vagy DC legyen kijelölve?
Esetleg vki tud javasolni egy magyar oldalt, ahol jól elmagyarázzák vagy le van írva a ventik beállítása? -
sb95
tag
Sziasztok,
Kinéztem magamnak ezt a jól szellőző cooler master házat [link] és most ehez keresek hűtést. Felmerült pár kérdés, ebben kérném a segítségeteket.
1. Az alaplapomon csak egy 3pin-es foglalat van, cha_fan (Rotation, +12V, GND), szóval még nem is szabályozható. Erre szeretném majd kötni a hátsó gyári ventit, ami a házhoz jár. Előre viszont 2db 140mm-est szeretnék rakni, de mivel ezt kénytelen vagyok molex-ről meghajtani (ugye mindig maximumon zakatol), ezért egy max fordulaton is halk példányt próbáltam találni.
Ezt a kettőt néztem ki első körben:
- SilentiumPC Zephyr 140 ([link])
- EVOLVEO 14L1RD LED 140 mm piros ([link])Az egyik 600rpm, a másik 800rpm-el forog csak, de a zajszint 8,9 és 6db, ami elég jó szerintem. A kérdés, hogy valamelyikből veszek két darabot előre, azok egy ekkora házban normálisan meg tudják mozgatni a levegőt? Illetve ti milyen ventit tudnátok ajánlani 1500-2500 Ft-os kategóriában?
2. A két elülső ventilátort elég egy molexről meghajtani egy ilyennel ([link]), vagy külön-külön molex csatlakozás kell minden egyes ventilátornak.
3. CPU hűtő. Az intel gyári hűtőm kezd hangos lenni, ezért gondoltam, hogy lecserélem. Tudtok valami olcsóbb, de a gyári hűtőnél jobb példányt?
Én ezt néztem ki, csak egy 1000-es drágább, mint venni egy új gyári hűtőt ([link]) + van e olcsóbb cpu hűtő, amit tudtok ajánlani?
Előre is köszi mindenkinek, aki segít

-
Methionyl
senior tag
Sziasztok
Van egy CM HAF XB EVO házam ami mondható "szintesnek". Az alsó részen van a HDD keret ahova be van rakva 1 HDD és 2 db SSD. Viszont alul csak 2x80mm ventiknek van helye és ennek hiányába sajnos mikor játszom akkor az SSD-k képesek 45-49 fokosak lenni ami szerintem hosszútávon nem jó dolog (habár a gyártó 0 - 70 ºC üzemi hőmérsékletnek tartja).
Kérdésem az, hogy vajon javulna e annyit hogy megérje beruházni 1 vagy 2-re és ha igen akkor melyik lenne ajánlott?
(max 6k/db)
Nem volt 80mm ventikkel dolgom így félek hogy az apróságuk miatt hangosak lesznek. Ha 2db lenne végül, akkor már csak 1 db PWM-es ajzat maradt a Hero lapon (52. oldal) tehát Y-al tudnám csak megoldani.Esetleg a fenti hőmérsékletekkel nincs baj és nem éri ezzel bajlódni, akkor örömmel hallom.

-
jano_77
nagyúr
Lenne egy kérdésem:
5 ventilátor vettem - 2db 140mm előre; 1db 120mm hátra; 2db 120mm fentre - viszont, ha jól nézem az alaplapot (MSI B450 Gaming Plus) - csak 4db sys fan aljzat van! 5-ik ventit csatlakoztathatom a pump fan aljzatra vagy szükségem lesz egy elosztóra (Y vagy más)?!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
horvathpeter
üzenetére
Az F14 leszabályozva egy darabig halk,de cserébe alig mozgat levegőt.A BQ nagyságrendekkel jobb magasabb fordulaton-nagyobb légszállítás kisebb hang mellett.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
horvathpeter
üzenetére
Szabályozás nélkül maximum 600 rpm-s ventit választanék,ott meg bukod a légszállítást-szóval maradj inkább a szabályozottnál.
Nanoxia Deep Silence 140 Pwm
Be Quiet Silent Wings 3 140 Pwm -
mgabi
senior tag
válasz
horvathpeter
üzenetére
Túl gondolod. 2db F14 Silentem volt régen egy celeron és i5 non-OC gépben VGA nélkül: csendes, olcsó, mert nem mozgat sok levegőt. 3 pines, mindig 100-on ment, semmi bajom nem volt vele, tökéletesen meg voltam velük elégedve. De egy komolyabb gépbe felejtsd el
-
horvathpeter
aktív tag
válasz
horvathpeter
üzenetére
A be Quite Pure Wings 2 halkabb, mint az F14 Silent?
F14-nél azt írják a gyártó oldalán, hogy 0,08 sone. Az nem inkább 0,8 akar lenni, mert az kb 27 dBA.
Akkor viszont a Pure Wings halkabb. -
abdulka1
őstag
Szia!
A "power fan" az alaplapokon egy fix 12V-os aljzat, és nem szabályozható, szóval amit ide kötsz az max fordulaton fog pörögni.
4 pines aljzatnál érdemes megnézni, hogy milyen szabályozást lehet rajta alkalmazni, mert általában nem tesz jót a ventiknek ha nem megfelelő módon vannak vezérelve.
Az aljzatok úgy vannak kialakítva, hogy csak egyféle képen tudsz csatlakoztatni rá, nem lehet eltolni a csatlakozókat egyik irányba sem. -
TIT
veterán
Sziasztok!
Silent base 600 házhoz néznék felülre 2db.14-es ventit,gondolom 2 kéne mert 1 lehet kevés,de az furi,hogy a szellőzőnyílás félig takarja a ventiket.
A felső ventikkel ha jól sejtem a cpu-t hűtené jobban,vagy jobban járnék oldalra egy 12-essel?
A power fanra mit lehet kötni?
A 4-esre mehet ha jól tudom 3 pines venti csak a grnd-t hagyjam ki vagy a reservet?
A pure wings 2-nél az a gondom,hogy amit adnak hozzá csavarokat az túl vastag és túl rövid a rögzítéshez.
Ezeket néztem még: Arctic P14 ház hűtő ventilátor 14cm fekete /ACFAN00123A/
AeroCool Dark Force ház hűtő 14cm fekete /EN51349/ nem szabályozható az mit jelent?Alaplap szabályozza elvileg.
Xilence XF050 Performance C ház hűtő ventillátor 14cm (XPF140.R)Ahogy nézem ezek a pure wings2-höz képest kevesebb levegőt mozgatnak meg és kisebb a ford.számuk is.
Egyáltalán érdemes felülre is pure wings 2-őt tenni vagy oda mehet gyengébb venti is?Igazából innen szemezgetnék: [link]
-
Werkly
addikt
VGA hűtésnél a RAMsüni vagy a thermalpad a jobb/ megbízhatóbb? AA Extreme III vs. IV között filózom. Melyik lehet jobb hűtésügyileg? Valaki a III esküszik a sünik miatt. És ha netán elegedi a "ragacs" és üzem közben történik? 😁 Várom az érveket! Köszi!
-
horvathpeter
aktív tag
Tény, hogy a kikapcsolt.

Nemrég írtam, hogy egy NZXT Aer 120-at akartam szabályozni, az sikerült is, így nagyon frankó lett. Most az Arctic F14 Silent hangosabb, mint az. Az viszont csak 3 pines, nem pwm-es. Mondjuk ami szabályzás nélkül halk az is érdekelne, meg szabályzott halk is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB/6GB/Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)