- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
Gyermelyi Pizzaliszt vajon mennyire érheti meg?
leírás -
-
bbuffy
senior tag
Hozzájutottam egy Ariete sütőhöz, nagyon vicces aron. Ami erdekel hogy kell vele vmit vuduzni, vagy befűtöm es sütök, ennyi?
-
bbuffy
senior tag
Fasza lett
-
M3aN
senior tag
Pizzavas.hu:
Kedves nézelődő!
07.15 és 07.25 között szabadságon leszünk. A beérkezett rendeléseket 07.26.-án tudjuk feladni. Kárpótlásul használd a 'Nyar5' kupont 5% kedvezményért! -
bugizozi
őstag
válasz
littlemole #873 üzenetére
csak hogy legyen még egy lehetőség: https://olaszliszt.unas.hu
-
bl4ze
veterán
válasz
littlemole #873 üzenetére
Nem igen, 5kg még igen, de 2-3 kg mennyiségben tényleg marad az Auchan 5Stagioni.
-
littlemole
őstag
Pizzamesterek,
Tudnátok segíteni hogy hol tudnék beszerezni olasz pizzalisztet 2-3kg mennyiségben? Csak egy párszor szeretnék sütni a családnak most hogy hazalátogatok. Sütöttem már sokszor villanysütővel meg pizzasteel, de így is és elég jók lettek. Full kemencére nincs keret egyenlőre.
Ugyan nem lesz meg minden kellékem ami a tényleg jó sütéshez kell MO-on de azért megpróbálom, meg improvizálok.A fórumban és neten az auchant találtam Stagioni ra, és olaszbolt a Mammutnál Caputo-ra.
Van ezek mellett más bolt ahol kicsiben árulnak ( nem 25kg)? Tesco, stb...
-
ForRedGlory
félisten
Életem első pizzája volt, az első szembejövő recepttel és még csak nem is pizza liszttel.
Nem lett a legszebb, de legalább finom lett. Meg is lepődtem rajta. Cél az volt, hogy nagyon vékony legyen (kb 0.5 cm) és mindenhol legyen szósz, mert gyűlölöm a szélét, ha semmi nincs rajta.
8 perc alatt 250 fokon, sima sütőben.
-
bl4ze
veterán
Végre volt egy kis időm sütni, illetve jött friss Caputo liszt is
Caputo pizzeria liszt (kék), 66% hidro, 3% só - 48 órás :dagasztást követően 2 órát pihent szobahőmérsékleten,42-43 órát hűtőben kelt, majd bucizás és 3-3.5 óra újra szobahőmérséklet, úgy várta a sütést.Ferrari G3-mal lett sütve, felhasználva a spaghetti
bolognese alapot ami tésztához készült. Nagyon jó lett, ezt lehet kihozni G3-mal kb.
-
bugizozi
őstag
válasz
PeterAgos #867 üzenetére
Köszi!
Olaszbolt.hu
De legközelebb az olaszliszt.hu weboldalról fogok mert ott olcsóbb, csak most épp nincs. -
Toobee
veterán
Intersparban 499-re le van akciózva a bivalymozzarella.
-
bl4ze
veterán
válasz
Digitalpimp #864 üzenetére
0,3 grammot kimér.
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Hétvégén sikerült egy olyan kenyeret sütnöm amire még én is azt mondtam, hogy nem rossz, párom szerint benne van a top3-ban
(azért Caputo cuccokat használtam, mert elkezdtem pizzát is ilyenből csinálni és csak ez volt otthon
)
600g liszt (400g Caputo teljes kiőrlésű liszt, 200g sima fehér)
380g víz
12g só
3 csipet Caputo száraz élesztőEste 8kor 15 perc dagasztás, formázás
1 óra szobahőn kelesztés utána hűtő
Reggel 8kor kivettem 1 óra szobahőn kelesztés
BemetszésSütés:
10 perc 240 fokon
10 perc 220 fokon
25 perc 220 fokon letakarva alufóliával
Egy kis szuflé formában végig volt bent víz. (nem tudom ez ér-e valamit, hűdenagy gőz nem volt bent)A belseje olyan amilyen, tk liszthez képest nem rossz, puhább lett mint amilyennek a képen tűnik.
Sajnos sütés előtt nem készítettem képet, olyan kis nyeszlett volt, nem gondoltam h ez lesz belőle -
bl4ze
veterán
Srácok, aki tizedgramm pontos mérleget keres (0.01-3000 gramm) annak ajánlom a Xiaomi HOTO okos mérlegét, nekem nagyon bevált, és a FB pizzás csoportból is többeknek , ahogy jelezték
(Tészta) receptek mentésére is alkalmas, marha jól néz ki és most baromi jó áron, akciósan vásárolható. Én szívből ajánlom, nagyon nagy kedvenc lett a konyhában
[link]
-
-
kozsy18
tag
Bocs az offert, de nekem okozott par perc vigyorgast, hatha nektek is…
-
verti1
tag
Köszi! Nincs tapasztalatom Ooni-val. Ez volt az első próbám bármilyen “kemencével”. Toobee-t kell Ooni ügyben kérdezni, neki 12-es Koda-ja van. Erről tudok nyilatkozni csak. Nagyon jól megépített kis sütő. Komolyan körbe van szigetelve, a kő alatt is van. Az égő is nagyon profi, a tetejére fújja a lángot ahol van egy törés. Nagyon szépen forog az egész plafonon a láng. Forgatni kell, 30 mp után fordítani kell. Egyelőre lapáttal csináltam, mert nincs még forgatóm. Lapáttal se bonyolult egyébként.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest