Hirdetés
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri860213
tag
válasz HussarF #157941 üzenetére
Akkor vedd a fáradtságot és nézz róla pár vidit, naponta rak fel valamit... és mondd hogy ugyanolyan "feszes" és száraz a mint 3 hete. De bírom hogy a hozzászólásaid mindig oda lyukadnak ki hogy valakit degradálni kell és "lehülyézni", kisebbségi komplexusod van , vagy mi a baj? Nem kell hozzá atomfizikusnak lenni hogy lássam a beállítás előnytelen, de attól még vizes és zsíros, törzse is elment... szerintem.
-
gyuri860213
tag
válasz HussarF #157943 üzenetére
Lehet csak víz és némi zsír jött rá, de szerintem ha 3 hétre abbahagyom nem lenne akkora változás, igaz nem is vagyok olyan alacsony tzs-n mint ő, ez tény. És nem azt mondtam hogy a cucc látszik, csak arra utaltam hogy csinál amit csinál, bekészül versenyre, aztán 3 hét pihi után már így néz ki. Máshogy látjuk a két képet, kár ezen vitázni.
-
gyuri860213
tag
Mit gondoltok erről a váll gyakorlatról?
-
gyuri860213
tag
válasz Dani82 #158168 üzenetére
Nekem dettó ugyanaz csak a feszítőmben. Igaz majd összexartam magam, valószínű részleges izomszakadás volt, talán nálad is ugyanez a helyzet. a bedurranás érzés meg lehet ödéma a szakadás helyén.
2 hétig pihentettem aztán rádolgoztam és újra elszakadt ugyanott. most 4 hét pihi után már tünetmentes és lehet terhelni.Esetleg B-verzió.: Gyenge xar vagy
[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
Stefi kajakra becsurrantott felhúzás közben? Lehet más irányú gyakorlatokat se ártana végeznie
-
gyuri860213
tag
válasz HussarF #158281 üzenetére
És mik a tapasztalatok a deload-dal? Hány hét után volt? Vettél észre bármi pozitívumot az első normál edzésen? Csak mert lehet nekem sem ártana. Tavaly októberben kezdtem a push-pull-leg edzést, heti 6 edzés, és azóta nem volt 2 napnál hosszabb pihenőm, azok is csak elvétve egy utazás miatt. Lehet nem ártana nekem is se betervezni havonta...
-
gyuri860213
tag
válasz Speeedfire #158390 üzenetére
mert a végére eléggé elfáradok.
ha ez gondot jelent szerintem inkább sakkozz vagy pingpong stb
Nem vágom mit remélnek itt páran, hogy p*na vakargatás mellett majd kibaxák magukat nyárra? -
gyuri860213
tag
válasz Speeedfire #158392 üzenetére
Jólvan, bocs. De lásd be, ha nem teszed oda magad az csak fitnesz, nem edzés. Bár a célodat nem ismerem, ha csak szintentartani akarsz és átmozgatni akkor ahhoz elég, de ha erősödni akkor a "mindenből 15 ismétlés" nem lesz célravezető. Főleg alapgyakorlatoknál nem.
-
gyuri860213
tag
válasz HussarF #158396 üzenetére
Edzés után számít hogy kidülled-e a hasad vagy sem? Vagy hogy kell elképzelni egy ilyen élethelyzetet?
Amúgy miért nem iszol 1:1 arányban gyümölcscukor és szőlőcukor mixet? Valami bolero vagy társaihoz keverve, szerintem 30g cukor edzés utáni töltésnek bőven elég, azt még nem annyira hányinger meginni.
De láttam már olyat is hogy pufi rizst turmixoltak a fehérjéhez, valószínű az sem nyomja ki a gyomrodat túlzottan, gyorsan emészthető. -
gyuri860213
tag
válasz Speeedfire #158431 üzenetére
Senki. Ha rendesen leedzel egy tesztrészt akkor elég heti 1x. Én heti 2x edzek mindent, igaz két lábedzés között eltelik 72 óra, de ne belőlem indulj ki...
Nem egy héten 2-3x gondolta hanem mondjuk 3 hét leforgása alatt.[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz tibcsi0407 #158455 üzenetére
Kár hogy magas a hisztamin tartalma és nálam durva emésztési problémát okoz... pedig 100g fagyasztott parajkocka nem is olyan sok. ettől se leszek már izmos úgy látom.
-
gyuri860213
tag
válasz kk831228 #158764 üzenetére
PID-es Classic? 85 fokon mit iszol? valami újhullámos világos arabikát? Ilyen kis kazános gépnél van értelme a PID-nek? a bemenő hidegvíz miatt úgysem valami hőstabil szerintem. Nekem is classic van, de építettem bele egy 350ml-es réz kazánt, PID az nincs de úgysem iszok nagyon drága kávét.
-
gyuri860213
tag
válasz venom8888 #158907 üzenetére
Számold ki a napi kalória igényedet mozgással vagy anélkül (TDEE kalkulátor) ebből vonj le 300-500 kalóriát hogy dificitben legyél, a megkapott kalóriát oszd szét makró-tápanyagokra és egyél tisztán, lehetőleg liszt és cukor nélkül, minimális tejtermékkel vagy csak natúr dolgokat, kevés tej stb. A kajádat ezentúl grammra mérd ki nyersen és számold a napi kalória bevitelt és ne lépd túl a korábban kiszámolt TDEE értéket. vagy ha ez túl bonyolult számodra akkor ne egyél minden szart amit eddig (se gyorskaja se péksüti, pizza stb) és sose edd magad degeszre, kicsit mindig maradj éhes. Ha heti 0.5-1kg fogyást elértél, idővel csökkenteni kell a napi kalória értéket az épp aktuális testsúlyodnak megfelelően.
-
gyuri860213
tag
válasz venom8888 #158907 üzenetére
Csak hasról nem tudsz fogyni, de ha ott van leginkább felesleg onnan fog látványosabban eltűnni eleinte, de készülj fel hogy az utolsó 5kg elég szívás lesz. Nem kell feltétlenül natúr zabot enni meg csirkét, ehetsz kb bármit ami nem feldolgozott vagy gyors kaja és cukros vacak. Ha tudsz főzni az nagy segítség. ha nem akkor rendelj valami olyan helyről ahol feltüntetik a makrókat is a dobozon.
-
gyuri860213
tag
válasz venom8888 #158914 üzenetére
1x sikerult 2 honapig meg alnom,de mivel max 2 Kg ot fogytam, abba hagytam a sanyargatast
Ez azt jelenti hogy nem volt rendesen beállított étrended, túl kicsi volt a kalória deficit. Ha sanyargatásnak fogod fel akkor nem is fog menni. Sőt nem is kell sanyargatni magad, bár ha pizzán és hamburgeren meg fagyin nőttél fel akkor tényleg nehéz lesz. De amúgy ha tartod a napi kalóriát akkor néha beiktatható egy csalókaja vagy akár csalónap is azzal a feltétellel hogy nem léped túl a kitűzött célt. Döntsd el, hogy most fogysz 15kg-t vagy 5 év múlva 25-öt orvosi tanácsra. És kezdj el mozogni, ha nem tiszta a súlyzós edzés akkor elég heti 3x 1 óra kardió. bicaj vagy tempós séta stb.
-
gyuri860213
tag
válasz venom8888 #158919 üzenetére
Nincs olyan hogy diétás ételek, olyan van hogy szemét kaja meg tiszta étkezés. Azt hiszed ha megeszel 200g zabot, 1kg csirkét, 0,5kg rizst meg 10 evőkanál olíva olajat majd lefogsz, mert ezek köztudottan diétás és egészséges dolgok? Előbb már leírtam hogy normálisan összeállított diéta, kalória számolgatás és kalória deficit fog segíteni, a diétás kaja csak egy eszköz. Ha napi 4 sajtburgert megeszel a mekiben és semmi mást egész nap, az 1400kcal, azzal is fogynál de baromi éhes lennél egész nap, plusz szar a makró elosztása is. Úgy látom szeretnéd minél egyszerűbben és fájdalommentesen megúszni ezt az egészet, de nincs könnyű út. Vagy fogadj egy normális dietetikust aki összeállít neked egy étrendet személyre szabottan és edd azt amit ő mond, de akár egy értelmes személyi edző is ír neked.
[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz mefistofeles #158924 üzenetére
nagy súlyok helyett sok ismétlésszám és rövid pihenők.
Zsírt akar égetni nem izmot!
-
gyuri860213
tag
válasz szabonorbkk #159121 üzenetére
Úgy rémlik hogy napi 10g-nál több nem ajánlott mert nedvesség hatására kocsonyás lesz az állaga és az emésztést megkavarja. De amúgy mehet ha a makróba belefér.
-
gyuri860213
tag
válasz tibcsi0407 #159123 üzenetére
Az kb 0 tápértékkel bír, kocsonyás anyag lesz belőle , térfogat kitöltésre jó meg főzéshez de olyan mint a korpa... a chia mag viszont értékes zsírsavakat és fehérjét is tartalmaz.
-
gyuri860213
tag
válasz BeZol #159154 üzenetére
Ha megy a fogyás normál deficittel és van időd mozogni akkor minek az időszakos böjt?
78kg mellett a 2600kcal kicsit soknak tűnik. én 90kg ról indultam és most 77-78 vagyok, az utóbbi 1 hónapban kb 1900-2000kcal volt edzés napokon az ideális. Ha nem fogysz inkább csökkentsd a kalóriát mint sem böjtöl, ha izmot is szeretném megtartani. -
gyuri860213
tag
válasz benfolds #159511 üzenetére
Ha leszarod egyenes út vezet a cukorbetegséghez pár éven belül, ráadásul a kilók is könnyen felszaladnak mellette. Cukor önmagában kevés, gyümölcsöket is módjával, alacsony cukortartalmúak előnyben, liszt (lisztek) és cukor tiltólistát, ahogy a cukros üdítők és gyümölcslevek is. GI max 60 legyen, napi 1x lehet magasabbat választana. Az ilyenkor előírt 160g-os diétát és az makró elosztást felejtsd el mert semmit nem ér. egyél napi 3x , reggelire került a ch-t, estére is csak lassú legyen, mellette sok fehérje és rost, zöldség. Mozgás, HIT és HIIT vegyesen legalább heti 4x. Fél év alatt ki lehet jönni belőle ha mindent betartasz. Egyéni tapasztalat.
-
gyuri860213
tag
válasz HussarF #159550 üzenetére
Szőrtüsző, nyirokmirigy gyulladás is lehet. Nekem is volt, van amikor szemmel nem látható de egy rossz mozdulat és éles fájdalom, magától elmúlt 3-4 nap alatt. Ha borotválod az érintett részt akkor ez még inkább elősegíti. Ha napokig nem múlik el talán egy bőrgyógyász nehogy komolyabb legyen. De ha két hete nem voltál edzeni akkor mitől lenne szakadás. Feltéve ha az első edzés elején is érezted már!?
-
gyuri860213
tag
válasz Jinxb1rd #159543 üzenetére
Lehet hipózol. leesik a cukrod éjszaka, emiatt a tested "pánikol", egy gyors adrenalin lökettel próbálja a vércukrot emelni, és ez azzal jár hogy felébredsz. Ilyen van mellékvese problémánál, de IR-nél is előfordul, vagy szimplán túledzett vagy és a mellékveséd/kortizol szórakozik veled és felébreszt. Te tudod mennyire hajtottad meg magad az elmúlt időszakban. De nem 1-2 hét keményebb edzéstől lesz valaki túledzett.
Megpróbálhatod a vércukor problémát kizárni azzal hogy estére csak kevés lassú ch-t (edzés után max 30g szőlőcukor + fehérje) eszel vagy nem is eszel ch-t, csak fehérje, kevés zsír. 1 hétig figyeld, ha javul akkor ez a baj. -
gyuri860213
tag
válasz Jinxb1rd #159565 üzenetére
Baj, mert a kardio kimeríti a glikogén raktárakat, bontja a test izomzatát ha nincs elegendő energiád így ha a nap végén nem viszel be fehérjét és ch-t akkor nincs miből regenerálódni. A másik eset amikor meg zabálsz, mondjuk túl sok gyors ch-t (rizs, kenyér, krumpli) akkor ingázik az cukrod és az inzulin, emiatt lehetnek az éjszakai ébredések is.
-
gyuri860213
tag
Sziasztok.
Mivel a nemrég felfedezett csípőkopásom után (mint kiderült nem is annyira vészes és talán megúszom protézis nélkül 50 évesen) az MR kimutatott egy kis lumbális sérvet. A doki javasolta hogy szedjek ízületvédőt, MSM, glüko, kondroitin, mellé nézem kollagént külön de 3 fajta van és nem vágom melyik az ideális, ötlet?:https://www.stillmass-nutrition.hu/eshop/enzimatikusan-hidrolizalt-kollagen-new-1kg-natural/p-413778.xhtml
https://www.stillmass-nutrition.hu/eshop/shark-cartilage-natural/p-576984.xhtml
https://www.stillmass-nutrition.hu/eshop/collagen-type-ii/p-576982.xhtml -
gyuri860213
tag
válasz MATEO6600 #159588 üzenetére
A csípő kopásra javasolt a doki az ízület védőt, és azt mondta hogy "száradnak" a porckorongok is lumbális szakaszon. Álló munkavégzés, fitball, úszás és gyógytorna.
Ezt van a leleten: Lumb gerinc MRen kisfokú gyöki kompressziót okozó LV/SI hernia. L. IV. /L. V. discuson enyhe protrusio látható, melynek centrális része minimálisan distal felé boltosul. -
gyuri860213
tag
válasz MATEO6600 #159593 üzenetére
Fizetős gyógytorna lesz mert csoportos órán (gondolom az van) nem hiszem hogy személyre szabottan tud velem foglalkozni. A medencém is kicsit deformált, az egyik oldal magasabban van, van egy plusz csigolyám és a csípőkopás. Inkább fizetek mint hogy az időt töltsem valamivel ami nem is jó nekem. Plusz a reumatológia magánellátásban volt, így az állami gyógytornához mehetnék újra állami reumára is hogy kiírják a tornát.
Fájdalom edzés közben vagy után sosem volt. Az utóbbi hetekben volt olyan hogy bal csipő tájékon kisugárzó fájdalom jelentkezett a combomba, főleg éjszak alvás közben ébredtem rá. plusz kocsiban ha beesik az ülésben a derekam akkor 10 perc után már érzem és a térdemig lesugárzik.[ Szerkesztve ]
-
gyuri860213
tag
válasz Woodslave #159706 üzenetére
Nekem ez ott sántít hogy "tudományosan" a hipertrófiához 15-20 szett /izomcsoport / hét kell szükséges. nyilván megfelelő intenzitás és frekvencia mellett. Ezt Dr. Mike Israetel is leírta elmondta. Ha ő egy napra besűrít ekkora volument minden izomcsoportra és ha még csak guggolás, evezés, fekvenyomás és OHP van akkor sem tud értékelhető teljesítményt hozni a teljes edzésen, arról nem is beszélve hogy lenne vagy 3 óra mire becsülettel végignyomja. Ha viszont mindenből 5 széria osztcsókolom azt kb annyit is ér. Bár ha úgy edz mint Yates akkor nem szóltam Ezt nagyon kezdőknél el tudom képzelni hogy működik de később már nem igazán.
-
gyuri860213
tag
-
gyuri860213
tag
válasz aelod #159775 üzenetére
Nem xar De felmerül a kérdés hogy miért tartasz egy ilyen alacsony tzs formát még verseny után is ha fejlődni akarsz? Nem mondom hogy tömegelj mert nálam is megbukott a tézis 75kg->91kg "marha nagy izomtömeget felszedek... ja nem, csak 95%-ban zsírt). De pl egy szintentartó + 300kcal (vagy makróra átváltva ha neked úgy könnyebb )és nem lenne zsírosodás. Csak mert barátnőmön tapasztalom hogy hosszú ideig kalória deficit + heti 4 edzés = mellékvese kimerülés, hosszútávon. Nyilván évek kérdése hogy ez bekövetkezzen, de te aki még versenyfelkészülést is csinálsz extrém módon terheled az endokrin rendszered.
Mi Most várhatunk hogy a írnak-e fel neki kortizolt (nem szeretnénk) vagy még pluszban a pajzsmirigy gyógyszerét is le kell rakni mert az is tovább terheli a mellékvesét.
Amúgy miket szedsz a csirke-rizs mellé? -
gyuri860213
tag
válasz aelod #159814 üzenetére
"Következetesség, fokozatosság, türelem. Ennyit kell tudni"
Oké, de ez nem igazán válasz a kérdésemre miszerint miért tartod még mindig ezt a száraz formát? Folytathatjuk privátban is ha ott jobb neked. Nem kötekedés csak érdekel, lenyűgöző amit csinálsz és kíváncsi vagyok. -
gyuri860213
tag
válasz aelod #159816 üzenetére
Nem vettem annak
Nekem a parám veled kapcsolatban az volt mikor megláttalak hogykokszolszakarom mondani túl diétázod magad. Mármint túl hosszan tartod ezt a száraz formát, ezzel kimeríted a szervezeted. Mert lássuk be hosszú időn keresztül deficitben lenni és mellette keményen edzeni nem kifizetődő. De a válaszod alapján úgy látszik tudod mit csinálsz. Már tőlem is kérdezte a terem koxelosztó edzője hogy mikor kezdek tömegelni,mondtam neki hogy idén max egy nagyon lightos kalóriatöbblet lesz, TDEE + 100-200kcal, tök felesleges ennyi tömeget felpakolni hogy aztán 16 hétig diétázzak.
Én most egy ilyenbe invesztáltam be, hátha hoz egy kis pluszt ősztől. A sok kaja + nagy intenzitás nem hozott akkora áttörést.
https://suppversity.blogspot.com/2015/11/ashwagandha-boosts-size-strength.html
Több kutatás is van vele kapcsolatban és elvileg nem humbuk. gybeamnél van kivonat, 500mg. -
gyuri860213
tag
válasz benfolds #159823 üzenetére
Kérdezd meg a többiket hogy IR-rel mennyire produktív a súlyzós edzés?! Mármint hasznos abból a szempontból hogy a kigyógyulj belőle de túl nagy izomtömeget ezzel a "betegséggel" nem tudsz felszedni. Zola is végig ment ezen. Neked most arra kéne törekedni hogy az IR-ből kigyógyulj, addig a túl nagy aktivitás csak hátráltat és ront a helyzeten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Lexus, Toyota topik
- Ukrajnai háború
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest