Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#35186) PociAti válasza Emu (#35184) üzenetére


PociAti
senior tag

Nem sok esélyed van. Ha jól emlékszem pont ekkor dolgoztam az önkormányzaton és a mi jogászunk adta be ezt a módosító javaslatot, amit végül elkaszáltak. Hatalmas telekkel rendelkező jogász ismerősei "nyomására" született meg az a javaslat. Részlet ebből: "d.) fa esetében 8,00 méter". Ez annyit tesz, hogy egy telek közepén álló fa legalább 16 méteres telekszélességet igényelne. Ez hosszúkás telkek esetén gyakran kivitelezhetetlen, mert léteznek 16 méternél vékonyabb telkek. (Nem biztos hogy pontosan ez volt az amit elkaszáltak, de hasonló számok voltak benne.)

Részben ide vonatkozó cikk: A 26 millió forintosra taksált mogyoródi árnyék.

Mivel a fa már ott volt, így az esélyed nagyon alacsony. Hivatkozási alap: neked kellett volna előre számolni az árnyékkal.

Nagyon durva esetekről lehetett olvasni, amikor valakik önállóan oldották meg a "problémájukat". Volt aki drónnal levegőből permetezte le a szomszéd fáját, Balaton partiak pedig közterület fáit furkálták meg és injekcióztak belé mérget csakhogy jobb legyen a kilátásuk.

Ha létezne törvényes út, a rendszert ismerve évekig tartana. Szerintem próbáld felmérni a kár mértékét, számold ki hány liter szilvapálinkát tudnál venni belőle és nyíltan ajánld fel, hogy azért cserébe megbízható emberekkel kivágatnád a fáját (esetleg kapna helyére kevésbé magasra növő csemetét).
Vagy kipuhatolni valahogy mire lenne szüksége, és azért cserébe kérni a fa kivágását.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.