Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Nekem 1400 kg-os 5 ajtoson van. Nyilvan nem egy PilotSport gumi de pl a Hankook VP4-et vizen agyonveri a Quatrac.
-
avl
senior tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
tesztek alapjan teliesben volt jobb emlekeim szerint, tudatosan valasztottam teliesebbet, mert telen - ritkabban de - nagyobb kihivas tud lenni
nem egyszerü a gumikerdes, mert mind kompromisszum (még az 1 evszakos is, ha pl. reggel fagytáji hömerseklet, napközben meg 15-20°C van, vagy epp nyaralaskor autopalya 30°C-rol megy fel az ember alpesi hago akár 0°C-ra is), napon belül meg nyilvan nem váltunk :-)
nincs olyan, ami mindig a legjobb, mérlegelünk, aztán ésszel megyünk és bízunk benne, hogy mi is, meg a környezö többi közlekedö is ~jól méri fel a viszonyokat
nehéz / lehetetlen persze egyéni felhasználóként megítélni, hogy mi a hibás várakozás/elvárás és mi a gumi valós, reális hiányossága
hazafelé (azaz itt több 100szor mentem már) lejtö alján van egy 90° majd rögtön utána ~45°, onnan van a benyomásom, de ott sem mindig ugyanolyan a burkolat (poros<->tiszta, nedves<->szaraz, meleg<->hideg, ...) nehéz szavakba önteni, de ott a 4s-sel ugy erzem nyulosabb a forro napokon, mint öreg nyarival volt (lehet ez termeszetes is)!

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Igen, mert a tesztekben a téli teljesítményt súlyozottan veszik figyelembe, így lehetett tesztet nyerni vele.
-
avl
senior tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
~30 ev szezonalis gumik utan iden majus elejen került fel GY Vector4s Gen3 175/65 R14 meretben Honda Jazz-re
en a nem szeretek fekezni, biciklis beallitodas miatt viszonylag gyorsan veszem a kanyarokat es ott nekem csalodas (tudatilag nyilvan nem vártam 4evszakostol ugyanazt, mint nyaritol, szerintem 40 tesztet lattam már, müszakilag gondolkozom, nem gondolom ezek miatt hogy hibas varakozasom miatt csalódás, meg nem is oriasi csalodas, de), melegben sokkal maszatolobb erzes, mint a korabbi nyári szettek GYefficientgripcompact-hoz,Yokohama-hoz kepest
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Kibírja nyilván 3-4 évesen nem lesz olyan mint új korában. Az a baj, hogy a mesterséges kaucsuk miatt a szezon gumik sem olyan tartósak már mint régen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Nalam most a Pirelli SF3 van celkeresztben de nekem nyarias 4S kell.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Tesomnak az van (GY), teljesen jo nyaron is. De amugy a Conti ASC2 is jo gumi.
Cc3-rol van mar teszt de meg nem kaphato.
-
kenguru99
senior tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
"Ti láttatok valamit erről az új CC3-ról?"
World's FIRST TEST of the Michelin CrossClimate 3 & Sport VS Bridgestone & Pirelli! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Goodyear Vector 4S Gen3 az telies, azt vedd.
-
M_norbi
csendes tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
Lendületes autózáshoz a Mecsekben nem vennék négyévszakos gumit. A családban már 3 autón van ilyen gumi, és pont kanyarban érzem kevésbé stabilnak az adott autót négyévszakos gumival.
-
Dare2Live
félisten
válasz
ftamas0201
üzenetére
Ha Mecsek télen is játszik akkor oda teliest mert mindig van télen ho.
Mi Pécs meccsekre tavaly cc2t vettünk most cc3at vennék. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Kb ilyen hasznalatra nekem Vresestein Quatrac van, teljesen elegedett vagyok, pedig Michelin CC-rol valtottam ami top kategorias 4S.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Ez nyari/telinel is ugyanigy lenne.as felhasznalas, mas auto, mas korulmenyek.
-
saen
veterán
válasz
ftamas0201
üzenetére
Minden autó más kicsit, méret/súly/teljesítmény, különböző kerékméretekben is másképp viselkedik ugyanaz a gumi. Ez soha nem volt teljesen egyértelmű.
-
válasz
ftamas0201
üzenetére
Minden 4 évszakos azért kompromisszum. Én kiegyensúlyozott unalomra vágyok, ezért nálam az ASC2 a nyerő (arra 1 nem nagyon kifejtett panaszra emlékszem). Vector 3-at én szódával elmegy kategóriába tettem (de benne lehet hogy sebesség és tömegindexe is jóval nagyobb volt mint az előírt amit én használtam, merevebb lehetett a szükségesnél).
-
MC Pite
veterán
válasz
ftamas0201
üzenetére
"úgy gondoltam hogy télit veszek rá csak"
Miért?
Hogy az év 362 napjában rosszabb legyen?
Első év után egész évben sokkal rosszabb legyen?
Nem értem az embereket
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Ha dísztárcsa van rajta akkor az lemezfelni.
Az a baj a csak télivel, hogy a nyári hőség nem tesz jót neki, elveszti a rugalmasságát és aztán már télen sem fog jól tapadni. Ha pénzkérdés akkor nyugodtan lemehetsz a középkategóriás 4S szintre is. Nekem a Jazz-en Vredestein Quatrac 5 van, teljesen jó de attól egy fokkal még jobb lenne a Hankok Kinergy 4S2 (H750).
De ha csak boltba mész akkor egy Barum Quartaris 5 is bőven elég.
-
Dorien
veterán
válasz
ftamas0201
üzenetére
A gumi témát a többiek itt jobban vágják nálam, de ha a motor túl gyenge, akkor érdemes elvinni chiptuningra. [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Egy jó 4S-t sztem is próbálj be. Nem mentek sokat és azt is csak helyben akkor tökéletes választás és nem kell a gumishoz rohangászni, időt és pénzt spórolsz.
Goodyear Vector 4S Gen. 3 jó választás lenne pl.
-
MC Pite
veterán
válasz
ftamas0201
üzenetére
Ajánlanám hogy jóféle négyévszakost nézzetek.
Szerintem a 176/65R14 még elmenne. 5" a felni vagy 5,5"?
Van Crossclimate+ az utóbbi a méretben elvileg. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ftamas0201
üzenetére
Nem, csak engedelyezett meret mehet fel. Marad ez a meret vagx valtasz R15-re.
-
rbalint88
veterán
válasz
ftamas0201
üzenetére
14”-ban csak ezzel a merettel szereltek gyarilag. Ha tapadosabbat szeretnel, akkor 185/60R15, gyari alufelnin az volt a meret.
De szvsz egy uj gumi csodat fog tenni
Nekunk Splash van a csaladban, ugyanezzel a virsli merettel es magasabb kasztnival is tok normalisan tapad, ugyhogy ha nem oldja meg a gumicsere a tapadasi gondokat, akkor vagy a futomuben kell keresni a hibat tovabbra is vagy a vezetesi stiluson finomitani
-
Rick4
félisten
válasz
ftamas0201
üzenetére
Véleményem szerint ha nem kell az autó, inkább mihamarabb add el, a fiat- féle 1.3 JTD van benne, ami Opelekben, Suzukikban is benne volt, eléggé problémás a vezérlése, sok a gond vele, szaggatja is a láncot, nyúlik is, a műanyag szívócsöves verzió pillanatok alatt gtk tud lenni, ha leszakad egy örvényterelő, vagy csak az éjjel belefagyott víz odaver a turbónak, a motor ereszti a hűtőfolyadékot, menet közben megfőzöd a motort!
Ha belenyúlsz, és előjön nálad ezekből bármelyik, elviszi a fele, háromnegyede értékét, pedig most ezek 6-8 kiló körül mennek állapot és km függvényében, a szépek+ kevés km-esek max 950-ig felmennek.
Tudom, hogy nem ezt kérdezted, de csak egy jótanács, vagy megfogadod, vagy nem, az már a te dolgod!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crimson Desert
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Yettel topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Eredeti játékok OFF topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Roborock Q5 PRO robotporszivó (garis)
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Dell Inspiron 16 Plus 7640 Ultra 7 / RTX 4060 16gb DDR5 1TB SSD/2.5K 120Hz Garancia
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 / GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Első év után egész évben sokkal rosszabb legyen?
Nekunk Splash van a csaladban, ugyanezzel a virsli merettel es magasabb kasztnival is tok normalisan tapad, ugyhogy ha nem oldja meg a gumicsere a tapadasi gondokat, akkor vagy a futomuben kell keresni a hibat tovabbra is vagy a vezetesi stiluson finomitani