- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SztiviVander #2 üzenetére
Na szóval, a közben eltelt egy hét alatt meg is érkezett a router, és mert néhány napot volt már módom tesztelni, így lassan gyűlnek a tapasztalatok.is. Szóval az első bekapcsolás után rögtön fel is ajánlotta a gyári firmware (ami egyébként egy OpenWrt alapú firmware) frissítését, amit rá is tettem. Bár mivel nekem az eredeti célom is a Tomato használata volt, így ez nem sokáig maradt rajta. Annyit azért röviden róla, hogy van egy lényegre törő "basic" felülete, ahol a fontosabb funkciók elérhetők, illetve ezen belül egy "advanced" menü, amivel az OpenWrt LuCI felületre léphetünk át, és a végletekig mindent szét konfigolhatunk. Na de miután pár perc alatt jól megnéztem, neki is estem a Tomato-nak. Kezdésként az első kiadást, vagyis a tomato64-2024.4-gl-mt6000-sysupgrade.bin.zip fw-t tettem rá a gyári webes recovery felületen keresztül, majd erre ment rá a friss tomato64-2025.3-gl-mt6000-update.tzst update. Ezután egy-két napig csak a Xiaomi router mögött próbálgattam, tesztelgettem, de már több mint két napja élesben is ez megy. Méretre és tömegre is termetes a vas, de ami kellemes meglepetés, hogy kevésbé melegszik mint a Xiaomi Mi Router 3G, illetve még kevésbé, mint a korábbi BroadCom alapú ASUS-ok. Mondjuk a Tomato szerint azért ebben is 54-56 fok körül van a SoC és a WiFi is [kép], de jó a szellőzése, a ház kevésbé meleg, mint a korábbiak. Természetesen Entware is került fel a Tomato mellé, és fut rajta qBittorrent kliens is, illetve Samba, FTP, és DLNA kiszolgáló is egyben LAN-on. Ezekre egyelőre egy 2TB-os WD Red HDD van rajta, egy Sharkoon Swift Case Pro házban. Gyors tesztek alapján FTP-n nagyjából a Gbit-es port határáig, 105-108MB/sec-ig megy, Samba-n azért valamivel ez alatt, olyan 60-70MB/sec körüli sebességeket láttam, ext4 filerendszerrel. DLNA-n is határozottan érezhető az előrelépés, mert míg eddig a Xiaomi routerrel egy FHD filmet gyorstekeréssel előre tekerve a TV-n, pár száz másodpercnyi tartalom után mindig megakadt a művelet, majd pár másodperc várakozás után lehetett újra tovább tekerni, addig az új routerrel ilyen akadás nincs, akár az egész filmet is át tudom gyorstekerni. Persze ehhez lehet köze van annak is, hogy a WiFi kapcsolat is gyorsabb lett, szobán belül a TV ~800Mbps körüli linket produkál a routerrel, 5GHz-en.
Folytatás holnap, most már megyek aludni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Titan Quest II
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ASUS routerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezünkben a Honor Magic V5
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest