Új hozzászólás Aktív témák

• csixy

addikt

Entware telepítésen töröm magam, de a tudásom ezügyben slágvortokban közelít a zérushoz, .... kivéve néhány technikai tudat kövületet. Szeretnék torrentezni, dlna, fájlmegosztás, NAS funkció is a terveim között szerepel. Egy NVME SSD-t szeretnék az USB portra dugni. A lentebbi képen látszik hogyan készítettem elő. Az első 4 gigás partíció lenne a entware helye, a második ext4-re torrentezgetnék, a harmadik a NAS, samba, ftp satöbbi célját szolgálná. A negyedik partícionálatlan terület örökre úgy maradna, hogy az NVME vezérlő szabadon garázdálkodhasson vele, ower provisioning, vearlevelling satöbbi céljára (6-7%-nyi területet mindig így szabadon szoktam hagyni az SSD-n, tudom, hogy van enélkül is általam nem látható tartalék terület, de azért nem árt ez, hadd kavarja a vezérlő úgy a cellákat ahogy a szükség hozza.). Az NVME a trimmelést belügyként kezeli, magának intézi. Elsőkét kérnék segítséget, hogy kell ezt a 3 partíciót csatolni és hogy kell az entware-t telepíteni ?? SSH-n már egyszer belekukkantottam a fájlrendszerbe, csak úgy linux consolból. Nem puttyolok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés