Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ba cy lus

addikt

válasz bigrob #60553 üzenetére

Persze, XXI. század, de ez nem azt jelenti, hogy ott is fel kell számolni a hagyományos boltokat, ahol semmi értelme. Igazából iszonyú nagy a hiányosság, mert kellene
    -gitárokat/hangszedőket
    -ládákat/hangszórókat
    -erősítőket, illetve ezek kombinációit próbálgatni. Lehetőleg egy helyen és időben. Kicsit túl sokféle termék van, hogy reális alternatíva legyen a megrendeléses, majd elállásos módszer. Itt egyértelműen egy hagyományos bolt lenne a nyerő, csakhát pl. már a Marshall Studio Vintage is az az árkategória a pesti boltoknak, hogy csak rendelésre hoznak. Nem egy vicc, hogy nem tudtam elmenni egy helyre kipróbálni? És ha itthon nem jött volna be, mert pont ezzel a ládával (hangszóróval), ami nekem van, nem tetszett volna? Nyilván akkor elálltam volna, mert ha letelik a két hét, csak jelentős veszteséggel tudom eladni. Holott lehet egy másik ládával meg tetszett volna. Szerencsére nem jártam így, de ez csak szerencse. Szóval ez egy rohadtul nagy hiányosság, mikor zenecuccokat nem lehet egy helyen szabadon próbálgatni, nem tartják őket a boltban.

• Ctrl+Alt~Del

senior tag

válasz bigrob #60553 üzenetére

Aki ma új Gibsont akar venni Magyarországon, nincs könnyű helyzetben. SG-t konkrétan még Budapesten sem tudsz kipróbálni sehol, több helyen jártam, egy darabjuk sincs. Nemhogy még ki is válaszd, hogy akkor 61-es vagy 60-as modellt szeretnél, ne adj isten még a szín is stimmeljen.

LP-ben sem sokkal jobb a helyzet, 1-1 darab van néha elérhető csak, pl. Gitárcentrumban, de nagyjából itt meg is áll a tudomány.

Az ideális az lenne, ha bemennék, megmondanám, hogy szeretnék egy ilyen SG-t, abból lógna 4-5 darab a falon, és ha azt mondanám, hogy oké, ez bejön, akkor kihozna egyet a kívánt színben a raktárból bontatlan, security seal-lel. Vinném haza boldogan.

Ezt vettem meg amúgy.

Az elődjét másfél hónapig nyúztam, gyakorlatilag le se tettem, már az Into the Void-os felvételeket is azzal csináltam, amit betettem ide anno. ;] Szerintem a legkényelmesebb gitárom összességében: könnyű, baromi jól kézre áll nekem, a bundok szélessége abszolút passzol, tök jól elérhetők a felsőbb regiszterek. C shaped nyak, passzol a kezembe.

Minden alkalommal örömmel veszem/vettem kézbe, 6 centis hevederrel minimális a neck dive, állva úgyse játszom. Nyilván ez szubjektív, de gyönyörű a színe, ilyen szép finish egy gitáromon sincs. Vagy két hétig belengte a szobát a vaníliás nitro lakk illat, hmmm, semmihez sem fogható.

Egyetlen Gibsont szerettem volna csupán, és megtaláltam. Igaz, hogy ehhez több új Gibsont bontottam ki idén mint az egész topik együtt összesen életében, de ha ez az ára, hát ez az ára. ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés