Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bot1978

senior tag

válasz Goose-T #37075 üzenetére

Ilyen 50k alattiban szerintem a HB készíti a legjobbakat, viszont sokszor olyan hangszedő méretek vannak ezekben az olcsóbbakban, amik nem igazán szabványosak, így nem nagyon lehet kókányolás nélkül valami jóra cserélni. Erre érdemes figyelni és a hajszálrepedésekre. A HB a gyártás előtt nem igazán szárítja ki rendesen a fát, vagy az ördög tudja, de ezek az olcsó HB gitárok eléggé megrepedősek. Fűtőtest közelében egyébként sem szabad hangszert tárolni, de erre a brand-re fokozottan figyelni kell. Ha megjelenik rajta az első évben hajszálrepedés inkább add el. Kimondottan könnyűnek nem mondanám az égert egyébként. Minden relatív. A keleti kemény juhar (Acer saccharum) nagyon nehéz, ahhoz képest lehet könnyűnek mondani.

A Toby nagyon könnyű. Ha hurcolászós bassz kell szerintem megkerülhetetlen. Mindenképpen nézzétek, hallgassátok meg, igaz picit drágább. Madárszemes Juhar (Hard-Maple) a nyaka (még hangszerboltok is írják kemény juharnak, pedig címeres ökörség) és amerikai hársfa (Basswood) a teste. Koppra belement az EMG J set, még a csavarok helye is stimm, de a gyári hangszedőkkel sem rossz egyébként. Én könnyebbet nem is emlékszem, hogy fogtam volna.

Szerintem a fa fajtája csak onnan számít(hat) sokat, ha hangszedőből olyat teszel bele, amilyet akarsz. Egy jó pickup egy vágódeszkában is jobban szól, mint egy rossz egy éger testben.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés