Hirdetés
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Azon már túl vagyok, azzal kezdtem a dolgot, kapott is egy kis huzatot még mikor hozzám kerül a lap.
40 fok +/- 2-3 fok mindkét híd bordán.
Az biztos, hogy chipset szintű a dolog.
480as FSB környékén kezdi a nyűgösségét, mint már beszéltük is FSB wall is lehet, hiszen bőven belefér(ne)
Gyanakodtam a PCI-e freki eltolására x,y FSB felett fix 100MHz mellett...gondoltam hátha vmi bug van.
De most már egyre jobban körvonalazódik a dolog...csak azt nem értem miért vagyok ezzel a gonddal majdnem hogy "egyedül"
És hozzáteszem volt nálam szintén EP35-DS3 ez a lapom előtt, ugyan ezt csinálta. -
Devid_81
félisten
Sajna FSB wall-e
is lehet, vagyis én is arra gyanakszom.
6x500 on is dettó....
Az ezt megelőző EP35 se ment 500on...fákk.
Csak azért fura mert játék alatt van csak hiba.
Nah sebaj, 480on ment egy darabig (4320MHz)...csak feleslegesen dől az áram a CPU ba, így visszavettem 450re (4050MHz). -
m.lala
aktív tag
thx
amúgy milehet a vége reálisan szted?
és mit módosítsak h a ram ne pörögjön nagyon túl(osszam mégjobba vissza nem akarnám nagyon gyötörni ram huzással sosem volt szerencsém) mert talán az lehet a szűk keresztmetszet
sztem a cpu elrohangálna max 450környékén az 3.6ghz már tényleg elég majdnem mindenrekérdés megéri e ennyire kihegyezni, mert feszt viszont nem akarok neki adni max 1,3 at
persze ott motoszkál bennem milehet a vége sztem kb 470fsb bár lehet h kicsit eldobtam mégiscsak egy 6400as
-
T 1000
aktív tag
Köszi, köszi, már írták a vga-s topicban, de mégegyszer köszi. Átfutottam a tuningolós topicot, kérlek 1 szóban igazoljátok vissza, hogy kezdem-e sejteni a dolgot:
Tehát a lapom Ep35-DS3, a cpu egy E5200-es, ramom Kingston HiperX 1066, 2x1 Gb kit.
Alapból a cpu szorzó 12,5 FSB 200 ebből jön ugye, hogy 2,5 Gigán megy a cpu. Dram szorzó 4, 4x200= 800 mhz-en megy a ram. Namost én azt nem értem, hogy akkor az fsb emelése nélkül nem tudom 1066 mhz-en járatni a ramot? Mert ugye ha a szorzót leveszem mondjuk 10-re az fsb-t meg 266-ra, akkor ha jól gondolom a proci megy 2,66 Ghz-en, a ram meg 4x266: 1064 mhz-en? Vagy inkább kezdjem el előről olvasni a topicot ???? -
plaszy
őstag
Köszi a választ, neked is priti. Igazán kimerítő volt.
Viszont én ezt a stabil beállításoman nem szeretném elveszíteni, ha 2x2 GB 1066-osra váltanék: 1:1
(Csak megjegyzem, hogy az E8500-asom VID-e 1,2500V, tehát nekem a 7,5x533 még kicsit VID alatt van, tehát ezért ragaszkodnék az 533 fsb-hez 1:1-ben hajtva a ramjaimat.) -
priti
addikt
Na jahh, szerintem is a RAM. Ez a Giga lap még mindig a legjobb P35 ami volt nálam. Át kéne állni valahol DDR3-ra, mert a DDR2-ben már csak a lehúzás megy, csak nincs értelme a gyors memóknak esetemben. 1:1-ben a DDR2 is pörög 10000 pötty körül az meg elég, még sok is. Inkább Q9550-re váltanék szívesebben, de az is annyi pénz, áá nincs most értelme hozzányúlni semmihez ilyen ojró mellett. Inkább ülök a kis popómon.
-
stigma
addikt
Ja-ja igen az utóbbit azt tudom, és tárgyaltuk anno hogy télleg felesleges volt beépíteni;
nekem ami volt az P35C-DS3R 1.0 és 1.1-es.Jó kis lap volt, nekem bejött - habár a Combo lap - de szerintem elég lett volna megmaradni a DDR2-nél és feleslegesen +2slotot elpazarolni, nem kellett volna elrontani DDR3-om miatt.
Amúgy mindig is szerettem volna egy DS4 vagy DQ6-ot, de DFI UT P35 kielégíti a tunning vágyaim.
-
-
Attix82
addikt
-
ATISoft
tag
Hát ez az, hogy BIOS-ban 12,5x200-ra van állítva és 2,5GHz-nek látja a BIOS is meg a tesztprogramok is. Tehát elméletileg minden rendben van, csak nem értem miért írják, hogy F3-tól kezeli a lap ezt a procit
Végülis mindegy, mert működik és semmi baja, csak érdekes.
cor megelőztél
-
Baga1983
senior tag
És akkor az mindenképp gyái defaultra állítja a biost? Mert még most is megvan a 2 vinyó....Hát én még ilyet nem láttam....Ez valami X-akta...Na asszem a lapom eladója is megy a csaló csőcselék topikba....ráadás ha nem jelentkezik...megyek a rend őreihez. Köszönöm szépen mindenkinek aki megpróbált segíteni!
-
Most pont 1200 KB/s. Korábban írtam hogy 7*475/950-n kb. 1200 KB/s a winrar, utána még1x elindítottam a tesztet, és 1400 KB/s lett.
(#34520) proci985: ezt sejtettem én is, csak nem tudtam volna ilyen pontosan leírni, úgyhogy inkább csendben maradtam
(#34521) dangerzone: akkor copás
-
DroneZ^
őstag
XP és Vista egyaránt csinálja, mind2 friss OS.
Mind2 OS a legfrissebb, jól telepített driverekkel.
Tunning nincs. Sokszor az Internet Explorer fagy be és magával ránt mindent, tehát beáll az egész kép. Megáll (se egérmozgás, se Num-Lock reakció). XP-n és Vista-n is jellemzően az IE-vel kezdődik a nagy fagyás, de volt rá példa hogy egészen más program miatt. Aztán várok 5 percet és fel-le rohangálnak az ablakok amit a fagyás ideje alatt kattintgattam.
Amit próbáltam, (nincs tunning):
-Minden auto. =nincs javulás
-Minden manuálisan, alapértéken (ram/cpu/feszültségek) =nincs javulás
-Manuálisan külön és egyszerre kipróbáltam: ram , mch , cpu feszültség emelése. sikertelen.Néha azt csinálja de csak a Vista, hogy a boot-olásnál mikor a csik eltűnt, és mielőtt a grafikus vista logo előjönne, kb 15 perc telik el. Ezt is onnan tudom hogy kivártam. De ez ritka jelenség.
Ezek alapján vírusra tippeltem, de nem találtam. A win legelső elindulásánál egyből vírusirtót telepítettem, és csak tiszta drivereket raktam fel. Nemtudom, nemértem mi lehet a probléma és így karácsonykor tök jó ajándék
mod:
Bios F13, de F11-el is csinálta.Adatlapon megtaláltok minden hardvert!
-
old gray
addikt
És a tuning is egyszerűbb, nincs millió+1 beállítási lehetőség, mezei tuning-arcoknak 8mint pl. én) a P35-ös bios jobban megfelel ha nyúzni szeretné a prociját.
Ha már itt vagyok: nagy fogyasztású, pcie vganál (pl. 8800GTX OC) igaz az az állítás, hogy a biosban a pcie voltage értéket érdemes növelni?
-
sz.j
nagyúr
Nem szeretnék veled vitatkozni, de a belinkelt 570 fsb-t DeadMeat állította, talán Ő lenne az illetékes "vítapartnered" ..., én csak beidéztem a véleményét.
Mindamellett szvsz a p35-ös giga lapok többsége tudja az eredetileg szóbahozott 550 fsb-t.
Még a többek által "kritizált" rev2.0-ás DS4-es lapom is megy 560-570 között.De természetesen szíved joga azt hinni amit jónak látsz.
-
sz.j
nagyúr
DeadMeat-nak más a véleménye.
-
ész ventura
aktív tag
Köszi!
Az EISTet ismerem, viszont nálam nem vált fel!
A superpi 1M gyengébb értéket produkál 6*333-on, mint 9*333-on.
Tehát nemcsak úgy mutatja, hanem valóban nem vált fel 9-es szorzóra!
Erre elindítom az everestet és láss csodát utána már felvált. Nem nagy dolog, de mégis érdekes, hátha valaki tudja az okot?! -
6thsense
csendes tag
igen tudok az új foglalatról,de szerintem az nekem úgyis nagyo ndrága lesz még.....
igazából ahogy nézegettem,igen hogy a 2180 nem 1
újfajta cpu,de 2*3 gigát 1 jó hűtéssel simán vviszi,másik kétmagosra nem igazán éri meg lecserélni már,úgyhogy a következő procim q6600 lesz valamikor 2009 első vagy második negyedévében!?....most geil 2*1 gb 800-as ramjaim vannak...mindenképpen cseréljem 1066-osra?
-
tzolee21
csendes tag
Megcsináltam a bios frissítést, felraktam az f3-ast, adtam +0,1V-ot is, de nem változott semmi! A gpu z ugyanúgy pciE 1x-esnek írta a kártyát, utána csere, beleraktam egy 7600 gs-t, majd egy 8800 gt-t azokkal semmi gond nem volt!
8800 gt-vel 3dmark 06-ban 12500 pontot értem el. Holnap vissza üzlet és valószínű kártyacsere lesz!
A segítséget pedig köszönöm, mindkettőtöknek, a leírás nagyon jó volt! -
llax
senior tag
A rev2.1 DS3R-en sincs heatpipe, ráadásul azon a "régi" soros/párhuzamos port helyett további USB portok vannak kivezetve a hátlapra. Ráadásul ezeknek a PWM egységük sem melegszik annyira, mint a rev1.x-eké.
Mod.:
Szerinem a heatpipe-os chipset hűtés hatékonysága erősen függ a használt CPU hűtőtől.
A proci mellé csomagolt hűtőkkel nem valami hatékony.
Az alaplappal párhuzamosan szellőző heatpipe-os CPU hűtőkkel semmit nem ér.
Talán egy olyan hűtővel, mint a Zalman 7700 sorozat, vagy az ehhez hasonló hűtőkkel meg lenne oldva a chipset hűtése is.Náalm egy 7700Cu dolgozik alapjáraton (950rpm), az elég sok levegőt juttat az NB bordára (és a PWM-re is), ezért nem is nagyon megy 40°C felé a hőmérséklete. Egy ilyen hűtő talán jó lenne a heatpipe-os chipset hűtőkhöz is.
-
llax
senior tag
Ha megnézed az ilyen heatpipe-os lapok tesztjeit, sehol nem kedvelik ezt a megoldást. Nem is igazán a déli híddal van gond, hanem az északival.
A sok hőt termelő PWM egység hőjét megkapja az északi híd -> alacsonyabb max FSB...
Persze vérpistike elélvez a sok heatpipe láttán, de aki már mért NB hőmérsékletet szimpla NB borda mellett, az tudja miről beszélek. A P35, P45 NB-k nem nevezhetők kazánoknak... -
tlac
nagyúr
Amúgy az normális, hogy a déli hidamon alapból (pl netezés közben, alap órajelen) is elég meleg a borda? Legalább tudom, hogy van rendes hőátadás...
szerintem igen
azt viszont nem tudod, hogy hol van az a rendes hőátadás, lehet nem az ich9r és a bordája között, hanem az északi híd bordája és a déli híd bordája között, mivel csővel van összekötve minden -
Devid_81
félisten
-
Sann81
csendes tag
Szia!!
Köszönöm a válaszodat!!
Small FFT-vel teszteltem és mindig ott lépett.
furcsának találtam hogy In-Place Large FFT-ben tesztelve nem lépett ki és minden OK voltMért van ez?? A Memoria nem birja?? Egyébként a beállításaim jók??
Előre is köszi!!
ui: CPU2NING oldal működik még??
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3623, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest