Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
pci-e 1x bugot csak az javitja meg ha adsz az MCH-nak feszt.
a kidobálás játékok alatt is erre utalhat magas fsb-n. Ha +0,175-nél is kiszór akkor lejebb kell venned az fsb-t mert nem fogja birni.
ugyan így jártam a quadnál a 480-as fsb-vel. Addig toltam felfelé a feszt mig 1x csak besokaltam és inkább visszatettem 8x450-re. -
BPFeri
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
Attix82
üzenetére
Sajnos erősen tuningolva a 45nm-es procik alig esznek kevesebbet, mint a 65-ösök, kb majdnem ugyanolyan erős hűtés kell rájuk, mint egy G0-s procira....
(Megdöbbentő volt, hogy egy 8200-as, 8*400-on, 1,25V (Bios....terhelésrte kevesebb) mellett képes volt az egyik mag 60 fokra melegedni, egy 9cm-es ventivel szellőztetett vörösréz hőcsöves polírozott toronyhűtő mellett, Noctua pasztázással.)... -
HSM
félisten
válasz
Attix82
üzenetére
Alaplapfüggő, kijelzi-e (DES-es Gigák kijelzik.)
Amúgy procifüggő, mennyi áramot vesz fel adott feszen, tehát csak egy procin lehet/szabad tesztelni. Nálam méri a lap a felvett áramerősséget, és nagyságrendileg stimmelt, amit írtam.
(Pl nálam volt anno egy 6750 és egy 6550 is, kb 20W eltérés volt köztük azonos feszen, órajelen.) -
HSM
félisten
válasz
Attix82
üzenetére
A proci felvett áramerőssége/melegedése kb lineárisan nő az órajel emelésekor, és négyzetesen a feszültség emelésekor.
Az ujjal szétkenés nem valami jó megoldás, a zsír a kezeden nem túl jő hővezető, de egy tiszta műanyaglappal, (pl egy igazolvány) szépen el lehet oszlatni a hűtőzsírt, hogy nagyon vékonyan, de befedje a CPU-t.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
Értem, na mindegy, ha a következő 8800GT is kifekszik akkor idegbajt fogok kapni
Végülis már miota megvan nekem ez az alalap ill. proci azota szenvedek a tuningal.Mindennek több feszt kell hogy adjak mint más és nekem a procim is valszeg antituningos.Le is fogom cserélni a procit az biztos összel
Lehet hogy valamit már kivégeztem ezen lapon a sok cseszegetéssel -
bim
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
semmi ujdonságot nem mondtál ezzel.amikor javasoltuk a +0,1V mch-feszt akkor tudtuk hogy normalon többet ad a lap neki mégis valamiért el kell állitani erről ..
az hogy neked az adott órajel fsb/ram arány mennyit kiván azt neked kellett kikisérletezned.nekem pl. +0,125V kell a q6600 450/1125mhz-hez.
ez természetes hogy az fsb emelésével a lap emeli a csipszet feszültséget normal beállitáson.viszont ez nem káros.emiatt még egy lap sem ment tönkre.
az alaplapi hőmérsékletnek semmi köze az NB-hez..az az SB. és környékét monitorozza. -
HIJ
őstag
-
sz.j
nagyúr
válasz
Attix82
üzenetére
A legelső tuningos próbálkozásom (FSB500) kivételévek az összes "eredményt" 1,89V-on, 5-5-5-15-ös időzítéssel értem el.
Természetesen a linkelt oldal alján lévő un. "antituning" beállítások használatakor (általában így használom a gépet) is 1,89V-on mennek a memók, de 4-4-4-12 időzítéssel.
-
bim
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
az a tanulság hogy ha normalon hagyod akkor az EPP-ből kiolvasott feszt adja a memonak a lap.ami annyit jelent hogy azon az értéken tuti el fog indulni by spd. órajelen viszont nem tesz semmi kárt benne.
mindössze ennyi történt veled semmi több.
és mivel levetted normalrol a feszt automatikusan 1,8V-hoz adja hozzá a beállitott feszt.szóval minimális matematikai ismeretek szükségesek mindössze ahoz hogy a beállitott +0,05V-ot hozzáadod az 1,8V-hoz megkapod az 1,85V-os értéket.
az hogy valakinek a +0,05V 1,89V lesz az simán előfordul mivel a DS4 picit föléfeszel everest szerint.
(direkt megnéztem hogy nekem a biosban beállitott +0,2V (2V) hajszál pontosan 2,000V everest szerint.)megnyugtatás képpen mondom hogy az OCZ1150 reaper 2,3V-on indult normal feszen mivel az a gyári alapfesze neki.
-
bim
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
nincs értelme vitatkoznom veled..gyárto oldala
-
Mankó
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
Ez így is van, de pl. nálam valamilyen okból kifolyólag az olvasás visszaesett 8200-ra. Eddig olyan 9500 körül volt. Furcsa, mert a memóriához nem is nyúltam.
Me felhúzok egy új Xp-t, nem rakom fel a Jmicron drivert, s meglátjuk mi lesz. Ha az sem, akkor kiveszem a 2 ramot. Ha úgyse akkor X. -
Mankó
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
Szerintem is memória lesz, mert mindenhol stabil, csak a játék fagy meg 15 perc múlva.
Plusz ugye tegnap jött még plusz 2Gb, s lehet ott lesz a hiba.
Memóknak 2.1V van adva, MCH-nak +0,1V. Ennél többet már nem nagyon adhatok , vagy igen?
Small beállításon több mint 5 órát futott a 7*500-as 1.225ön. -
Mankó
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
Hát de épp ez az, hogy Small testben 7*500-on ment több mint 5 órát, s nem volt semmi baja. Az egyik játék meg 15 perc játék után kifagy, viszont Winbe visszatudok lépni.
A Ram meg 2.1V-on ment 1000et 15-5-5-5 mellett. Nem kavarhat az be, hogy 4Gb ramom van?
Épp azt lesem, hogy mindegy mert 8*460-n is megcsinálta ugyanezt 1.3V mellett, Igaz a ramok 1104en voltak, de a 6550 mellett sosem volt ilyen gondom ugyanezen a frekin.Szerk.: Azért az komoly lesz ha a 7*500hoz nálam 1.3V kell.

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- League of Legends
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Gumi és felni topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Asus H110-PLUS/ i3 6100/ ingyen foxpost/ garancia
- ROG STRIX B660-F GAMING WIFI
- Új, bontatlan Kingston Fury Beast 16GB DDR5 5600MHz CL40 RGB XMP White - 2 év bolti gari! -
- Kingston FURY 32GB DDR5 5600MHz CL40 - Beast Black - 1x32GB - 99 hó garancia - ÚJ! Bontatlan!
- MSI A78-G41 PC Mate (MS-7793) AMD FM2+ alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L460 - Intel 3955U I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB 256GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 8TB Western Digital Red Plus SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Esetleg két rammal próbálkozz...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)