- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bordoi
őstag
válasz
Richter36 #29383 üzenetére
No már biztos, hogy nem a táp a hunyó
A HP táppal is azt csinálja .
Úgytünik a VGA lesz a gyenge láncszem ,
Alátettem meg egy ventit és most nem megy 55 fok felé .
Nincs esetleg valami teszt program, ami szénné hajtja a video kártyát és nagyjából biztosan jelzi a hibát ? -
-
sziasztok!
hogyan lehet szabályozni a SYS Power Fan ventiket?(ugyanis beraktam 1 plussz ventit a gépbe és 1900at pörög. Everest valamiért tápegység ventiként ismeri fel
) help
-
Bordoi
őstag
válasz
szacsee #29360 üzenetére
Thermaltake Cyclo Ram Cooler
Most futott végig, több mint 2 óra egy Video Memory Stress Test v1.5.112 [link] nevü progi . Semmilyen hibát nem talált .
Eza driver vant fent : GeForce Release 175 WHQL
Version: 175.16
Release Date: May 16, 2008
Operating System: Windows XP, Windows XP Media Center EditionRichter36 megnézem van-e újabb hangdriver, de én is az alaolapit használom .
Alapon van a gép
A2 órás teszt alatt nem ment 50 fok föléJahh és az a furcsa, hogy tegnap húzva volt a gép úgy ment a COD, de annyit babráltam már, hogy a VGA hűtő venti madzagja beért a ventihez és leállította .
A hőfok felment 108 fokra és csak egy figyelmeztetést dobott . nem csíkozott, nem remgett a kép -
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Kéne egy kis hozzáértőbb segítség. Egy tápcsati-foglalatról lenne szó, P35 DS3P-n. Úgy tudom,hogy a Giga (nemtudom pontosan,talán 12V-os ATX vagy mifene
) ad egy 2x2es dugót erre a foglalatra,mivel ez ugye 2x4es. Remélem érthető
Kérdésem az,h azt hallottam újabban,hogy P35-höz ez nem jár. 965ös lapomon volt. Ez tényleg így van? Mármint,hogy nem jár. Fontos lenne -
fsb1000
nagyúr
válasz
szacsee #29363 üzenetére
.. nem ilyen egyszerű a felvett teljesítmény számolgatása.
A tápra a max teljesítményt írják rá, azaz áganként összeszorozzák a max kiadható áramot a névleges ágfesszel.
Rendes tápra rá van írva hogy áganként mennyit bír.Pl 12V * 18A + 5V* 16A + 3.3V*16A (többi nem nagyon érdekes) = 350W
Hiába 350W, ha valamelyik ágon több ampert venne fel a rendszer! Pl. VGA, vagy tuningolt proc.Ettől függetlenül Bordoi konfigjának még húzva is mennie kéne azzal a táppal.
Egyébként nálam 9600GT-vel kb 90W az idle és full tuningnál 250W a felvett összteljesítmény.
De az ágankénti áramfelvételről fogalmam sincs. -
#TOTTI
őstag
válasz
Richter36 #29366 üzenetére
Jojo OKés bocsi nem is igazán neked címeztem de nekem a 8600 GT GTS összefolyik.. tovább mentem hogy én kizárnám a tápot abban az esetben ha jól müködik a kártya is meg a táp is nem történhetene ilyen... és ez megint nem neked megy... csak nem akarom szaporitani a hozzászólásaim...
-
#TOTTI
őstag
válasz
Richter36 #29362 üzenetére
8600GTS meg a 8600GT ugyanaz a mag.. a ramok meg ugyanazok annyi h GTSen 1ns a GT 1,2 de fogyasztásuk hasonló... az se csinálhatná... láttam már 320as G80as 8800GTSt 350W Codegen tápon nem volt gond persze lehet hogy szerencse... attol függetlenül elképzelhető hogy a kártya tényleg sokat venne fel de akkor hibás alapjában terhelten még 200W is sok lenne.. sztem..
-
Richter36
őstag
válasz
Bordoi #29351 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen problémám a COD4-nél a hangkártya driver miatt volt.
Volt amikor ment 15-20 percet rendesen de volt amikor szinte egyből fagyott.
De amióta az alaplapi hangot használom azóta minden megy rendesen.
Azért egy memtestet futtatnék meg a hőfokokat is nézd meg.
Tuningolva van a gép?tsigalko87: De ez egy 8600GTS
-
szacsee
nagyúr
válasz
Bordoi #29337 üzenetére
Hali!
Ennek a bizgentyünek mi a rendes neve?Több tippem is lenne:
Monitorozz rivatunerrel (gpu frekit, hőfokokfat gém közben)....hátha.
Ramot memtest-el, vagy Goldmemmel nézd meg nem-e hibázik.
Win alatt indíts prime-t és rhbtl...-t vagy minek hívják, de a szőrös fánk is megteszi.
Melyik driver van fent és milyen a VGA-d?
Ja és prájm közben nézhetsz everestel feszeket (5V,12V), hogy mennyire esik..új táp, megbízható márka, de az ördög és Murpy törvénye nem alszik.. -
Bordoi
őstag
válasz
kételkedem #29358 üzenetére
Ugató kutya legyek,ha ezt értem
Semmihez nem nyúltam és most 20 perce megy a COD4 . -
Bordoi
őstag
-
Bordoi
őstag
válasz
fsb1000 #29342 üzenetére
Nos a Ciclo izé
úgytünik végzi a dolgát, nélküle a RAM-ok 5-10mp múlva elviselhetetlenek voltak, most nyugodtan lehet fogdosni őket .
Viszont kezd nagyon tele lenni a púpom a gépemmel .
Full alapon minden, a COD4 1440x900-on 5 perc játék után, hirtelen vissza váltok a Win.asztalra és az egész monitor vizszintesen hullámzik
Mintha víz alatt lenne . Aztán 1-2 perc és megszűnik . COD4 vissza, de 5 perc után ugyanaz . Sőt időnként le is fagyik az egész gép .
Kb. 2 hete használom ezt a konfigot, egyszer csinálta már, de akkor hűtőt cseréltem a VGA-n és megszűnt .
Létezhet, hogy kicsi a tápom ?
Ráadásul PCIE csati sincs a tápon, a VGA-hoz adott átalakítót használom .
A konfig a következő : Giga EP-35DS3-R rev.2.1
E6300
4x 1GB A-Data 1066Mhz
2x Sata HDD
1x ODD
Gainward 8600GTS
4-5 venti
A táp egy 350W-os FSP -
bim
veterán
static tread value. valami ilyesmi a PL. a biosban.
fsb1000: ha ezután az opcio után látsz egy számot és auton van korán sem biztos hogy elindul ezen az értéken.esetleg csak akkor ha a memonak vagy az mch-nak adsz még feszt...és még akkor sem biztos hogy birni fogja a memo.jobb ezt auton hagyni és inkább turbo/extrem-re állitani.az be tudja lőni mit bir még a memo. -
PiciKenny
senior tag
válasz
kételkedem #29036 üzenetére
nekem 1-4- 2-3
-
Jadro
veterán
Milyen programmal tudnám a proci hűtőventilátorát magasabb fordulatra bírni? Tudom hogy ha nagyon melegszik akkor feljebbveszi a lap, de én szeretném manuálisan megtenni, hogy még ennyire se izzadjon a proci.
-
fsb1000
nagyúr
igen.. a régi szép időkben nekem is igy volt, de jó háznál nem kéne berezgetnie.
csak azóta van rezgés gondom, mióta megjött az 502-es és a vinyokat megfordítottam, hogy a kábelek ne látszódjanak. Kérdés 5400+raid0 mennyivel lassabb, mint 7200single? (úgy érzésre..) Tetszik az a kis 2,5-ös! -
DeSanto
őstag
válasz
Bordoi #29321 üzenetére
Suitable for: Desktop PC
240 Pin Unbuffered-DIMM non-ECC
Configuration: 64Mx8
Bandwidth: 8.5GB/Sec (PC2 8500)
Timings: 5-5-5-15-2T
Voltage: 2.2V~2.3V
Supports nVIDIA EPP Technology
Suggested Platform: Intel 975X、P965(*); AMD AM2 (nForce 590 SLI)
Warranty: Lifetime Warranty
* For Asus P5B Series mobos, BIOS Settings "Write to Precharge Delay" should be set to 12+.Mod: Megelőztek.
-
Bordoi
őstag
-
fsb1000
nagyúr
Kérdések:
- Mi a különbség 4.0˝ és a 4.0# RAM szorzók között? (nem jötem még rá...)
- tRD-t - avagy Performance level-t - hol lehetne direktbe állítani a Biosban?Az enanche stantard/turbo nem jó, mert DDR3 turbo-n már nem indul CL7-vel sem.
Memsettel 7-->6 állítás után látszik a sebesség növekmény, meg stabil is, de ez igy nem kényelmes. -
dokee78
félisten
Mi a Túrót csináljak,dobjam ki az alaplapot?
Beállítok 1.275 vagy bármilyen nagyobb feszt a BIOS-ban,megy vagy 2 hétig,majd megnézem a CPU-Z 1.45 és az Everest 4.50-nel és csak 1.168v feszt mutat!
És ezt már elég régóta csinálja,bármennyire húzom:2.8-3.6GHz-en is!
Csináltam már C-MOS CLEART nem egyszer!
A BIOS a legfrissebb,EIST és C1E disabled!Mi a megoldás?
-
sz.j
nagyúr
válasz
fsb1000 #29308 üzenetére
Ha igazán csendeset akarsz akkor ajánlom figyelmedbe a 2,5" 5400rpm, 120 GB/8MB-os Samsung HM121HI sata noti-vinyot! Teljes csend, egyszóval Király!
Bővebben itt olvashatsz róla. -
Termi16
őstag
válasz
fsb1000 #29303 üzenetére
[OFF]Ajánlott, mással nem érdemes. Egyrészt nem gyorsul szinte semmit, másrészt meg könnyen széthullhat, ami megintcsak elég problémás tud lenni.
(típus/márka nem feltétlen kell, hogy azonos legyen, de a kapacitás igen, ill. a cache is, mert ha nem azonos, akkor minkettő csak a kisebb cache-méretet tudja használni.)
Laraxior: Én még nem láttam 6-os vagy annál nagyobb értéket. [/OFF]
-
fsb1000
nagyúr
válasz
s7evcsenko #29304 üzenetére
Ez proci függő. Nem?
-
Üdv.
Az normális, hogy a DS3-as lapon nem tudok feles szorzót állítani a procinak??
Vagy ez mitől függ? -
Ronnie12
tag
Szevasztok!
Sikerült végre feltennem a 64 bites Vista rendszeremre a Realtek hangkártya (ALC888) drivert. Egy pár számot meghallgattam, de aztán elhallgatott a hangfalam (Logitech X-230). A Realtek HD Audio Managerben lévő tesztzene szól, viszont a Winampban és a JetAudioban a zene megy, de hang nincs. Mit tegyek, hogy újra menjen a Winamp?
-
Laraxior
titán
Akkor úgy fest hogy a max pont az 5.9?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest