- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hippo
aktív tag
válasz
Gorneck #22598 üzenetére
Egyébként:.. írtam fentebb hogy a CPU ventim mikor nagyopbb sebességre kapcsolt akkor meghalt a billentyűzetem, minden más működött... most a bios-ba ezt a CPU thermal bizbaszt kikapcsoltam és így egyenlőre okés minden... megy ismét a memtest és a prime95 teszt, biztos ami biztos...
-
Gorneck
legenda
-
Hippo
aktív tag
válasz
Gorneck #22596 üzenetére
Egyébként milyen funkcit töltenek be a LED-ek ezen a GA-P35_DS3-as lapon? valami phase led... zöld-sárga-piros...
Másik: nem lehet, hogy azért szarakodik így a gépem, emrt el van cseszve valami a bios-ban? Nincs valami magyar leírás az egyes bios funkciókra, mit hogy érdemes beállítani?
-
Gorneck
legenda
Ez az...ügyes vagy. Nézd csak ezt...átláthatóbb.
Hippo: Elindul leáll-elindul leáll-elindul. Ekkor hallod kattogni a cd-romot...szvsz.
-
TBone
tag
nem tudom. ez jó lenne?
-
TBone
tag
de de nem találok ennek a kártyának megfelelő drivert. nem tudok eligazodni rajta. nem tudom melyik kell ehhez:S
kérlek segítsetek!
-
TBone
tag
sziasztok!
van egy p35-ds3 rev2.1-es lapom. az a gond hogy a hálózati kábelt nem hajlandó észlelni, ami a modemből jön. pedig mikor bekötöttük a netet elsőre tökéletesen működött. majd mikor újra bekapcsoltam már nem jött létre a kapcsolat a modem és a gép között. tudnátok adni egy linket a legfrissebb driverhez? hátha megoldaná:S
Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC - ez a típus -
Hippo
aktív tag
válasz
Gorneck #22584 üzenetére
Milyen tesztet futtassak le?
Amúgy most 2x miközben próbáltam írni ide, elszállt a gépem.. a CD-rom megint kattogott fekete kép stb...
Most ramnak adtam +0.2V-ot de 1066Mhz-en nem megy a ram így sem, de hagytam a +0.2V-ot nem tudom hogy ez a CD-rom kattogás, géphalál így is elő jön-e...
-
westlake
félisten
a des kizarolag csak csokkent (nem emel).. egyebkent csak akkor lesz aktiv, ha feltelepited a progijat es manualisan aktivalod..
#22578: igen, erre mar en is rajottem.. nalam 0.2 volttal is mukodik neha.. az a baj, hogy ha 0.2 voltrol visszaveszem 0.175-re, akkor nem postol a gep.. hat, sajnos nalam az ep35-ds4 megint elverzett.. megy a szerverbe a lap(mondjuk oda tokeletes)
-
Hippo
aktív tag
válasz
Gorneck #22580 üzenetére
Most hírtelen nem tudom hol tudom módosítani az alaplapom, de itt a konfigom:
Gigabyte GA-P35-DS3 rev2.1 | Intel Core2 Quad Q6600 2.4Ghz G0 #L727A950 | Zalman CNPS7700-Cu | 4x1 GB Kingmax Mars | GALAXY GeForce 8600GE OC 512 MB 1.0ns DDR3 PCI-E | Western Digital 250GB SATA-II | Samsung 200GB SATA-II | Coolink Silent Power Supply (500W) | Creative SB X-Fi XtremeMusic | Genius SW-5.1 Home Theater | Samsung SyncMaster 913V [19" LCD]
-
Hippo
aktív tag
válasz
Gorneck #22576 üzenetére
nah... Vista alól írok.. de:
1. Feltelepült, de úgy hogy az első restartnál még telepítés közben mintha megfagyott volna amikor már számol vissza, hogy újraindítja magát 10--9--8--77-- stb..
Ott nem indult újra, manuálisan kellett újraindítanom..
2. Aztán szépen fel is települt, nem fagyott meg közben, de ha újraakarom indítani a gépet, akkor kijelentkezik meg bezár mindent meg eltűnik a képernyő de nem indítja újra magát, hanem manuálisan kell szintén..
3. CPU smart FAN control vagy mi a biosban.. arra jöttem rá, hogyha ez be van kapcsolva és elkezd nagyobb teljesítményen pörögni a ventim, akkor abban a pillanatban csontra fagy a billentyűzetem, ellenekező esetben most hogy kikapcsoltam tudok írni meg minden... érdekes...
Szóval ez mitől lehet?
Másik kérdésem, hogy 1066Mhz-en tudjam használni a ramjaim stabilan mit kell beállítanom a bios-ba ahhoz?
Üdv, Hippo.
-
bim
veterán
válasz
westlake #22512 üzenetére
mch fesz felelős érte..ha 0,175 fölé emelem befigyel a pci-e 1x bug.
mivel quad igényel legalább +0,1V-ot az mch-nak 450-es fsb-nél és max 0,175-ig van meg rendesen a pci-e 16x ezért az fsb fesz megtolásával lehet még nyerni hozzá pár mhz-et.nálam ez pontosan 475mhz quadnál. -
diegho
nagyúr
válasz
Laraxior #22568 üzenetére
konkrétan 2 magos tuninghoz teljesen felesleges a DS4, hiszen ugyanaz a tápellátó köre van mint a DS3-nak, csak a hűtés jobb (+crossfirenek látszó akármi) ami meg quad esetén hozhat kis pluszt de az se olyan jelentős, hogy megére a 10k felárat. (szerintem) más minden meg ugyanaz, 1-2 opcióval több van a finomhangolásra a biosban, de ez csak "szoftveres" különbség.
-
westlake
félisten
válasz
diegho #22562 üzenetére
nem szenvedek, csak utalom ha hulyenek probalnak nezni.. egyszerubb lenne elismerni, hogy benezted a dolgot, ahelyett, hogy engem probalsz hulyenek beallitani.. kar egy regi dolgot felemlegetned es azzal vedekezned.. eleg gyenge probalkozas.. figyelmetlen vagy es ez a lenyeg..
#22564: neked is rossz a szemed? nem hiszem el, hogy nem latjatok meg a kulonbsegeteket -
pinnacle
nagyúr
Gigabyte oldalán, P-35 DS4 rev2.1 kézikönyvének az EP-35 DS4 jön le.Ha jól látom, külsőre annyi a különbség, hogy a rev2.0 nincs PHASE LED.
-
eastsider
nagyúr
Hy
p35 ds3-om van, mivel tudom szabályozni szoftveresen a 3 pines csatira kötött ventiket? speedfan nem csinál semmit
-
westlake
félisten
válasz
diegho #22553 üzenetére
latom tenyleg ossze akarsz zavarni
gozom sincs, hogy a "kezded azt amit konkurens fórumon" alatt mit akarsz erteni, de szerintem nem en vagyok az aki nem ir egyertelmu dolgokat.. tovabba azt sem ertem, hogy szamodra miert problema, ha szovateszem, hogy nem egyertelmu, amit leirsz.. mi itt a ds4-es szeriarol beszeltunk es te voltal az, aki nem kozolted elore, hogy te mar masik szeriarol beszelsz.. de ettol fuggetlenul valoszinuleg en vagyok a hulye
-
diegho
nagyúr
mellesleg sima rev 2.1 és EP rev 2.1 minden lapnál ugyanaz tudtommal, ugyanis a 2.1 a DES bekerülését hozta csak újdonságként és a ventiszabályzás butítást. másról nem tudok és mivel a 2.1-es sima is DES-es tuti nincs semmi különbség a kettő között, csak előbb volt EP-s lap mint sima 2.1-es.
-
DeadMeat
nagyúr
-
diegho
nagyúr
válasz
westlake #22531 üzenetére
nekem rev 2.1 lapom van cpu-z szerint ugyanannyit droppol mint a rev 1.0 (amit lehet már el kéne adni mert 2 hete ott a dobozában
) műszerrel kimérve mást mutat? mindenesetre lehet próbálok egy feszcsökkentést a lapomnál, csak most nem merem éjjelre otthagyni, tegnap 5 áramszünet egymás után kinyírta a szünetmentesemet
-
diegho
nagyúr
válasz
DeadMeat #22540 üzenetére
de hihetetlen, hogy állandóan ez van... 2 naponta és random, van hogy desktopon van hogy game alatt. vistát akartam használni de nv nem ismeri fel a monitoromat és 240hz-et kiadna a moncsimnak
mondom hozok egy 2600xt-t megnézem azzal, az felismeri szépen megy is csak fagy nevettséges ez a helyzet, úgy döntöttem inkább cserélek monitort, minthogy fagyás legyen. addig meg marad az xp.
-
tlac
nagyúr
válasz
westlake #22538 üzenetére
rev2.1-nel mar nem! auton szepen 1.25 volt a chipset fesz
ez a rev2.0-ámtól csak a des-ben különbözik, és mégis nekem túlfeszel normal-on 450-es fsb mellett
elvileg biosban sem különbözik, hiszen a des-es p35 rev2.1 biosa byte-ról byte-ra egyezik az összes régebbi rev-vel
(az ep35 biosa másmilyen, de valószínűleg csak egy e betűben különbözik a lap neve miatt)eddig azt gondoltam a hülye bios emeli meg a feszt normal-on, de akkor lehet vmi hardveres bug
jut eszembe, milyen fsb-n mérted?
-
diegho
nagyúr
tipp erre?
8*400 ram 1000 5-7-7-20 standard@2V mch+0.1 hd2600xt és 2 naponta jön egy fagyás.
8*400 ram 1000 5-5-5-18 extreme@1.9V bármllyen nv kártya és nincs fagyás. -
westlake
félisten
tudomasom szerint az ep35-ds4 (amibol csak rev2.1-es verzio letezik), fizikailag teljesen megegyezik a rev2.1-es p35-ds4-el.. gondolom ez is a koltseghatekonysagnak tudhato be..
mod: a 2.0 es a 2.1 kozott pont a des a kulombseg.. egyebkent nem ertem, hogy mire celzol
mod: jaaa, mar leesett.. otthon van egy tablazatom, amiben mar meregettem egy sima p35-ds4-et is.. ugy remlik, hogy az pont 2.0-as volt.. ha hazaerek, remelhetoleg mindenre feny fog derulni -
tlac
nagyúr
válasz
westlake #22536 üzenetére
hmm, akkor ez az mch túlfeszelős bug nem is bios szintű?
a rev2.0 és és rev1.x között ránézésre elég sok külünbség van, viszont a rev2.1 és a rev2.0 között alig vmi, biztos, hogy ez a des-sel egyidőben lett javítva?#22538:
ezt én is így gondolom, de nem erről beszéltem -
westlake
félisten
válasz
Mackósajt #22533 üzenetére
en mondjuk komoly cf-re x38-as lapot vennek
#22534: rev2.1-nel mar nem! auton szepen 1.25 volt a chipset fesz.. itt mar nincs meg az a bug, amit regebbi revizios lapoknal tapasztaltam/tapasztaltunk.. este megmutatom a tablazatot.. igen, mar az is tobbszor le lett irva, hogy mch +0.3v felett instabilla valik az alaplap.. -
tlac
nagyúr
válasz
westlake #22526 üzenetére
mch +0,1 elég szokott pedig lenni
ha normal-on hagyod, akkor meg kb az +0,2-t jelent (nem tudom mennyi fsb-től emeli meg, de 450-en már túlfeszeli)ha jol ertem, akkor minden esetben 1x-es lesz a pci-e sebessege, ha az mch fesz meghaladja a +0.2 voltot?
kb így lehet, +0,3-on is x1
ha meg maxra rakom, akkor szintén nem megy a gép, nagy nehezen visszaállt alapra, a fesz megmaradt és csúnyán szaggatott, alig tudtam a biosban állítgatni -
Mackósajt
senior tag
Szerintetek ha valaki nem akar crossfire-t, akkor van értelme EP35-DS4-et venni EP35-DS3R helyett? Van valami a specifikációk alapján nem nyilvánvaló előnye a drágábbnak?
(Pl. jobb minőségű alkatrészek, megbízhatóság, tuningpotenciál, bármi...) -
westlake
félisten
válasz
Gorneck #22528 üzenetére
ja, egyebkent a rev2.1-es lapok ugy felulfeszelnek, mint a pcsa
felejtsetek el a drop-ot.. a cpu feszultseg meg loadline calibration nelkul is magasabb (terheles alatt), mint a bios-ban beallitott ertek
este linkelek egy tablazatot..
#22532: ofkorsz quaddal.. (mar mindent azzal merek) -
DeSanto
őstag
Lenne egy kérdésem.
Vettem 2db samsung 200-as vinyót.
Szeretném őket RAID-be kötni.
Hova dugjam a 2 vinyót hogy ezt megvalósítsam?
Van egy s-ata -s dvd íróm is. Ez nem fogja bezavarni a tömböt?
BIS-ban mit állítsak?
Lehet elég gáz a kérdésem de annakidején elég volt a 2 IDE ezközt rádugni és működött.Leírná nekem valaki mit hogy állítsak?
Előre is nagyon köszönöm!
-
westlake
félisten
válasz
Gorneck #22523 üzenetére
ha jobban belegondolok, akkor nem is ertem, hogy en miert is emelem a feszeket ennyire.. valoszinuleg azert, mert a benchmark elott feszeket meregettem es szukseges volt.. de ha hazaerek, kiprobalom..
#22525: ha jol ertem, akkor minden esetben 1x-es lesz a pci-e sebessege, ha az mch fesz meghaladja a +0.2 voltot?
#22528: viszont egy e82 tuningjahoz mar szukseges a feszemeles.. este utanajarok ennek a pci-e 1x bugnak -
-
Gorneck
legenda
-
westlake
félisten
válasz
Gorneck #22514 üzenetére
egyedul azt nem probaltam meg, hogy a memorafeszt visszaveszem.. adtam en feszt a pci-e-nek is, de nem hasznalt.. mch fesznel az a lenyeg, hogy +0.3 voltnal tobbet ne adjunk neki.. +0.325-nel neha meg a bios-ba is belefagy a gep, +0.35 voltnal meg el sem indul a cumo.. a memoriakat altalaban cl 4 4 4 4 4-en hajtom.. azt meg kiprobalom, hogy a memoria feszultseget leveszem auto-ra, az idoziteseket pedig visszaveszem cl 5-re.. (sajnos mar a gigabyte lapok sem akarnak cmos clear utan elindulni a micron d9gmh ramokkal)
-
diegho
nagyúr
na most írt vissza a giga support, hogy mi ez az új style, hogy nincs normális ventiszabályzás. a válasz az volt, hogy bizonyos low cost szutyok ventik okoztak problémákat a lappal és ezért kivették a szabályzást és többet nem is lesz elérhető a dolog.
és persze írtak vagy 5 sor bocsánatkérést bla bla bla.
Dear Sir,
Thank you for your kindly mail and supporting GIGABYTE.
About the issue you mentioned in your earlier mail, the board does not provide such BIOS option anymore. This is because some of CPU/system fan with bad quality might cause MB H/W damage. Sorry if there is any inconvenience.
At last, we apologize if our past service was not satisfactory. Due to the vast amounts of questions we receive daily, we understand the inconvenience of waiting for e-mail responses. If you still have any further question or suggestion about our product, please do not hesitate to contact with us. Thanks again for your understanding, and please receive our sincerely apology. -
ToBeY
nagyúr
Mi lesz ha ramomnak CL5 helyett Cl4 rakom a késleltetését és nem bírja?
Nem idnul el a masina?Vagy elindul de alapon? -
westlake
félisten
ugy latom nincs kulon ep35-ds4-es topik, ugyhogy ide irok nehany dolgot (mondjuk ez erinti a sima p35-ds4 rev2.1-et is).. a lenyeg az, hogy sajnos ennel a lapnal is megvan a pci-e 1x-es bug.. konkretan nem tudom, hogy minek a hatasara jon elo, de egy konkret beallitast le tudok irni:
qx6850 (9*333)
pci-e 100mhz
memory 800mhz (5:6; 2.4x)memory: +0.4v
fsb: +0.3v
mch: 0.2v
cpu: 1.5vazt eszrevettem, hogy ha az eszaki hid feszultseget lecsokkentem +0.175-re, akkor nem bootol be a gep.. +0.2 voltnal neha mukodik a 16x-os mod, de legtobbszor csak 1x-eskent uzemel.. ha 0.2 voltnal tobbet adok az eszaki hidnak, akkor minden alkalommal csak 1x-es modban uzemel a pci-e busz..
-
Hippo
aktív tag
válasz
Gorneck #22499 üzenetére
ha instabil lenne, akkor XP-vel miért nem bajlódik? Semmi probléma XP alatt... sőt elsőre feltelepült.
A konfigom pedig:
Gigabyte GA-P35-DS3 v2.1 | Intel Core2 Quad Q6600 2.4Ghz G0 #L727A950 | Zalman CNPS7700-Cu | 4x1 GB Kingmax Mars | GALAXY GeForce 8600GE OC 512 MB 1.0ns DDR3 PCI-E | Western Digital 250GB SATA-II | Samsung 200GB SATA-II | Coolink Silent Power Supply (500W) | Creative SB X-Fi XtremeMusic | Genius SW-5.1 Home Theater | Samsung SyncMaster 913V [19" LCD]
Bisoba semmit nem tuningoltam, alapon fut minden, nem tudom mi lehet..
-
tothl
addikt
Egyebkent ezzel a hutovel a 820d -m atom stabil volt 3.5 ghz-n csak azt nem sajnaltam, ezt az ujat meg nem szeretnem elfustolni...
-
tothl
addikt
Sziasztok !
Gigabyte EP-35 lapomba most ugrott be egy E8400 proci. Mi az a vcore ertek amit batran adhatok a procinak ha tuningolok ?
Alapbol 1.2250 -nek veszi ha jol lattam.Levi
-
Gorneck
legenda
válasz
Baluka71 #22500 üzenetére
Ezt próbáld:
Robust Graphics Booster----------auto
CPU Clock Ratio------------------8
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------400
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
System Memory Multiplier---------2
High Speed Dram DLL Settings-----option 1
Performance Enhance-------------standard
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
Dram Ras to Cas------------------5
Ras Precharge--------------------5
Precharge Delay------------------15
Act to Act Delay------------------auto
Rank Write to Read Delay----------auto
Write to Precharge Delay----------auto
Refresh to Act Delay---------------auto
Read to Precharge-----------------auto
trd-------------------------------auto
trd Phase Adjustment-------------auto
System Voltage Control------------manual
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3 (2,0V vagy 2,1V legyen everest szerint)
PCIe Overvoltage Control-----------normal
FSB Overvoltage Control------------normal
GMCH Overvoltage Control----------+0,1
V Core-----------------------------normal vagy 1,35V
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest