- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
Aszem veglegesitettem a gepem teljesitmenyet, nagyon dinamikus, es alacsony feszeken megy...keves hot termel.
A ramok meg mennek 1200Mhzen memtest 86 is lefutott, de az idozitesek miatt olvasasa kevesebb picivel es meg nagyobb feszre van szukseg.
Bios bealltias:
-----CPU: 1.18750V ebbol lesz terheleskor 1.168V *-----RAM: +0.45V ebbol lesz 2.27V + Extreme + idozites 4-4-4-12 *olvasasa es dinamikaja nem semmi* * 4 Ghzen a procin akkor meg rajon 500MB mem olvasas*
---- Tobbi Normal beallitas
Vegeztul: hibatlanul mukodik a gepem most
jah es F8as bios jobb mint az F12
-
katt777
félisten
válasz
athomi #23996 üzenetére
Még most sem az, de ezt már kitárgyaltuk emitt. Sajna az újabb Giga lapoknál kikapcsolták a többi funkciót, csak Auto és Disabled van, mindkettő teljes fordulaton pörgeti. Valaki anno be is linkelte Gigáék beintő válaszát erre a kérdésre. De simán OK a rendszer hűtése potival levett 800-as fordulatszámon (Everest szerint 900), a Prime és Orthos tesztek alatt meg elég volt az 1300.
-
katt777
félisten
válasz
Gorneck #23994 üzenetére
Én mázlista vagyok?
Első giga lapom, minden pöpec, semmi gáz (se hang, se IDE probléma), tuning megy, mint atom (kop-kop).
Csak a ventiszabályozás nem felhasználóbarát, de vsz. egy Freezer7-tel ilyen gondom sem lenne, mint a HTX2-vel, amit aztán egy poti megoldott. Mondjuk én Realtek 1.89-es csomagot tettem fel, nem az 1.87-es gyárit, Intelből viszont azt, mert még lusta voltam az újabb inf csomagot telepíteni. Kell ez az új valamihez, ha minden frankó amúgy?
-
Imi Csabi
tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-EP35-DS3 (rev. 2.1) lapom. A gépben van 1 SATA winyó amin a rendszer van, vmint és 1 másik IDE-s winyó és 1 IDE-s DVD író.Az utóbbi időben rendszeresen csinálja, hogy mikor indul a winfos vmien oknál fogva eltűnnek az IDE-s eszközök a gépből és pofázik h nemsikerült a késleltetett írás a meghajtókra. (Alap gyári driver van fennt, de azonnal frissítek mindent)
Ha ezek után resetelek, akkor rendesen működik mindkettő.
Találkozott már ilyennel valaki??
Üdv.: IMi
-
Skizz
addikt
válasz
BobChemistry #23980 üzenetére
Pedig nálam eddig nem volt sok probléma, egyszer még egy elég béta Vista alatt volt gáz a lannal, de egyébként minden rendben ment. De ma rendkívül sokat szívtam ezzel a sz@rral... Mondjuk még annak örülnék, ha a GB szervereiről lehetne esetleg normális sebességgel tölteni, ez a 10-12k/s igen karcsú, mire lejön mindegyik drájver elunja az ember az életét... inkább csinálták volna meg ezt az ikszpressz cumót.
-
Źşë'
addikt
majdnem osszeallt a konfigom de ramok meg kerdesesek ha vki ert picit memokhoz legyenszives segitsen : )
igy nez ki a konfig:
-GIGABYTE GA-P35-DS3
-COOLERMASTER Hyper 212 RR-CCH-LB12-GP
-INTEL Core2 Duo E8200 2.66GHz 775 BOX
-SAMSUNG SH-S203P/BEBN Fekete OEM SATA
-VGA XFX PCIe 8800GTS 650M 512MB DDVI -
Olyan lehetséges hogy a lapom nem birja a 4 giga ramot,csak 3-at?
-
sz.j
nagyúr
De általában, a mindennapos használat során, ezt a beállítást használom.
Mert ez nekem mindenhez elég. -
Skizz
addikt
Megoldódott.
Kösz mindenkinek. -
sz.j
nagyúr
válasz
csutkaa #23961 üzenetére
A Prime-t csak rövid ideig szoktam futtatni (ha egyáltalán használom) viszont ezzel a beállítással kb. 3-4 napig ment a gép, és bármit is csináltam stabil volt. Egyetlen egy restart, fagyás vagy bármi más nem volt.
(Most kapcsolók, hogy amióta az elején síkerült "belőnöm" a gépet, még soha se restartolt, természetesen tuning alatti túlhúzást leszámítva.
)
-
nike_
addikt
Én most frissítettem Vista Ultimate-re, ez egyből észlelte az összes drivert, meg update-et is, mondom rakd fel, bedugtam a hangszórókat, és ment egyből.
Amúgy az 1. hsz-ben Gorneck is írta, hogy Xpress Installal vigyázni kell.. Sajna hülye voltam és XP alatt úgy csináltam, szarakodott is úgy mint neked. Kiírta, hogy Done, de Vezérlőpult se látta, meg hang se volt.
-
BobChemistry
őstag
válasz
Sziszifeca #23959 üzenetére
szép eredmény
ezek szerint inkább a proci fsb-je számít, a memória órajele másodlagos
gyakorlatilag ugyanolyanok az eredményeid mint nekem, csak 1200-on szaladgáló ramokkal -
Sziszifeca
őstag
Ennek én nagyon örülök: 800-as ramoktól:
-
sz.j
nagyúr
"... DS4-et nem érdemes kétmagos alá rakni ..."
Elárulnád, hogy miért nem érdemes?
Mert nekem Core Duo2 van DS4-ben és elégedett vagyok ezzel a párosítással. -
Skizz
addikt
válasz
BobChemistry #23954 üzenetére
Az lehet, de az installban már mellette is megjelent a kis sárga Done felirat...
Azé' megprószálom. Kösz. -
Skizz
addikt
Már jópárszor meggyűlt a bajom a GB féle driverekkel, de most aztán betelt a pohár...
Kb. 4 órája a rohadt alaplapi hanggal és USB-vel szórakozom, miután visszaraktam az ikszpét.
Először DVD be, Xpress inst. el is indult, minden feltett.... vagy mégsem? A hangkeltő driverénél megakadt, kb. fél óráig úgy csinált, mintha telepítette volna. Pedig valószínűleg nem, ugyanis csak pihizett a rendszer, s közben kijött állandóan az Új HW varázsló és valami High Definition Audio Bus-ról pofázott, hogy hát fel kéne tenni a drájvert. Kb. 5x lejátszottuk a meccset, de nem talált semmit. Aztán pár restart után megoldódott a dolog, azt ugyanis már nem kereste tovább és mindenhol megjelent a kis Done felirat, na mondom hálelúja, 1 óra szenvedés után ezen is túl vagyunk. De nem. Restart után sehol nem láttam a Realtek menüt, még a vezérlőpultban sem, és a hangbeállításoknál nem találta a hangkarit a rendszer.
Akkor felraktam újra csak a hangkari drájvert, restart és láss csodát, a programok telepítése és törlése menüben ott is volt, de sehol máshol nem találom... hangkarit továbbra sem észlel a cucc. Még megpróbálkoztam pár restart+install kombóval, hát nem jött be. Nem tudom, hogy hanyadik restart után megint talált egy új eszközt, aszondja hogy PCI device, megint előjött ugyebár az Új Hardver Beállítása Varázsló, vagy mi, aztán hosszas keresgélés után (kb. 5-6 perc) a pofámba vágta, hogy a telepítés bizony sikertelen. És ezt már eljátszottuk szintén 3-4x, de semmi. Pedig végig bent volt a GB drájver DVD-je, és állandóan keresgélt rajta, de ellenállt. Ha rámegyek arra, hogy ok befejezés, mármint mikor kinyögte, hogy sikertelen a telepítés akkor rögtön feldobja újra az Új Hardver Beállítása Varázslovat.Már őszülök, szóval ha valaki rendelkezik olyan hasznos infoval, ami megmenti a lapot mielőtt belerúgok egyet, az kérem ossza meg velem.
Köszi. -
katt777
félisten
válasz
Nescafé #23943 üzenetére
Az lehet. Ált. totál ugyanazt a RAM-ot javasolják mindkét párba, még a modulokat illetően is, bár anno P4P800-as lapomban a 4 egyforma sokkal lassabban működött együtt (azaz nem bírták úgy a tuningot), mint amikor 2 teljesen különböző gyártmányú RAM-párat tettem bele.
Ha külön-külön jók a RAM-ok, akkor a biosban kell megoldást keresni. Ha a procid alap órajelen megy, akkor még az sem lehet gond, hogy 2 pár nem bírja úgy a tuningot, mint egy. -
katt777
félisten
válasz
BobChemistry #23938 üzenetére
Szerintem is. Én azt vettem észre, hogy jóval alacsonyabb sebességen kihajt egy VGA-t, mint a régebbi C2D-k.
-
Vulkhaan
csendes tag
Egyébként a CSX-ramoknál a jobb tunningolhatóság szempontjából a 2 vagy a 4-gb os kitet érdemes venni? Vagy mindegy?
-
-
Vulkhaan
csendes tag
Most csak egy E2160as lesz benne, de később amikor olcsóbbak lesznek a procik, akkor quadot szeretnék bele tenni. Akor így DS4?
-
nike_
addikt
-
Vulkhaan
csendes tag
Sziasztok. Biztos vannak köztetek nagy számítógép guruk, ezért egy kérdéssel fordúlnék hozzátok. Hamarosan szgépet szeretnék venni, de nem tudok dűlőre jutni hogy milyen alaplapot vegyek. Igazából P35-ös chipsetest kéne, de azon belül fogalmam sincs milyen. Hallottam hogy a Gigabyte nagyon jó, de hát annak is van vagy 1000 féle alaplapja. Ami számomra nagyon fontos lenne hogy a lehető legjobb teljesítményű és a legjobban tunningolható alaplap legyen. Akinek van ötlete, tapasztalata, kérem ossza meg velem, nagyon sokat segítene vele. CSX CSXO-CEC-800-2gb-kit-et vagy CSX CSXO-CEC-800-4gb-kit-et tervezek beleteni. A PH-n olvastam egy tesztet róla és azt írták hogy kiválóan tunningolható és az ára is jó. Köszi mindenkinek aki segít.
-
válasz
Van ez sztem gyorsabb,tömöritéseknél is meg ez 45nm-es.
-
nike_
addikt
válasz
És sima P35-DS3-ad van?
-
nike_
addikt
válasz
BobChemistry #23935 üzenetére
No igen, gondoltam...
-
válasz
BobChemistry #23935 üzenetére
Mert én egy 8400-est szerettem volna na meg ebbe több a cache.
Nekem meg egy Thermaltake extreme spirit 2 van. -
nike_
addikt
válasz
BobChemistry #23932 üzenetére
No, ez egész jó. Gyári hűtő?
-
válasz
BobChemistry #23932 üzenetére
Az én E 6400-em is ennyit vitt alapfeszes 1,325-el.
-
BobChemistry
őstag
alapfeszen ennyit tud a procim...FSB 400 RAM 1200
-
katt777
félisten
válasz
Nescafé #23926 üzenetére
A hétvége miatt van rá esély. Majd hétfőn kicseréled. Nálam már az első pár RAM-ból rossz volt az egyik új kapásból anno. Cseréltem, azóta hibátlanul megy mind. Ja, és még tesztekben is minden OK volt a rossz RAM-mal, csak akkor jött ki a hiba, ha betömörítettem egy DVD-t, aztán ki akartam csomagolni. Na, szóval ez a teszt.
-
Olyan gondom van hogy tegnap lett 4 giga ramom,eddig 2 volt.
Most néztem a dosos memtest86+-t és egy nagy csomó piros vmit kiir alulra.
Amikor 2 ram volt akkor ment rendesen +0,2 van adva,esetleg adni kell vmi másnak is most mát.
Ja és alapon megy a proci 3,20 as szorzó 1066. -
katt777
félisten
-
Attix82
addikt
Nah igy stabil a gep, es valoisznu 1200Mhzet valamelyik ram modul nem birhatja, mivel a memtest midnig 5x %nal hibat jelez....majd egyenkent letestelen a memtest86al es megtudom melyik hibazik az megy vissza gariba....
Egyebkent most hibatlanul mukodik a gep.
CPU: Bios 1.18750V Terhelten max 1.168V
Ram: +0.45V vagyis 2.25Voltot kapnak 1000Mhz 4-4-4-12 Extrem ramidozites mellett
Tobbi normal....es visszatettem az F8as bios az szimpatikusabb mint az F12.igy se rossz a memoria olvasasa.
-
katt777
félisten
válasz
Biga123 #23916 üzenetére
Vagy ne tedd be azt a lemezt, vagy valami driver-hibád van. Valami spéci cucc a meghajtó?
Vártál egy darabig? Mert vannak olyan lemezek (pl. újság mellékletek), amelyeknek eltart egy darabig, amíg elindultak. Esetleg kapcsold ki az automatikus lejátszást.
Nálam MoH Airborne simán restartolta még az AMD-s rendszeremet, akár lemezről, akár virtual drive-ból futtattam. Még jó, hogy ritka szar progi. -
Biga123
addikt
-
-
katt777
félisten
válasz
athomi #23910 üzenetére
2.414-es megy, az újat most töltöttem le (láttam a linkedet, én ált. visszaolvasok a topicokban), de nem installálhatom fel a másikra menet közben. Amúgy mennyi ideig megy ez, mert már rohadtul unom az ablakát itt a többi között. A gépnek mintha itt sem lenne.
Most nézem, az XP-s megszakadt, és nem is hajlandó tölteni arról az oldalról.Na, Flashget leszedte.
-
athomi
veterán
válasz
katt777 #23909 üzenetére
A legújabb Prime95-öt használod?
-
katt777
félisten
Nem érdekel az anyagcseréd.
Azóta megy a Prime95 gond nélkül, hogy itt jártam, ugyanúgy minden feszt és időzítést alapon hagyva, 3,7GHz-es C2D-vel (már tele van az ablaka a tesztjeivel). Orthos nálam sokkal jobban terheli a procit P95-nél, mindkét magot everest meg még annál is jobban. Ami nekem eddig Orthos-szal stabil volt, abban a rendszerben nem jött elő hiba (ill. nem instabilitás miatt).
-
Attix82
addikt
Olyan problemam lenne, hogy amiota felraktam az F12es bisot a DS4esemre azota a proci ventije 1300 min es homerseklet fuggvenyebe emelkedik.... probaltam Voltosra es PWMre allitani kicsit valtozott de 1000+ a fordualta....
F8ast vissza szeretnem tenni letoltheto valahonnan a 2.1es versiohoz? csak 1.0asnal volt az F8as bios letoltheto a hivatalos oldalon.
-
athomi
veterán
válasz
BobChemistry #23898 üzenetére
Mondom, van egy új prime.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest