- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Okos Otthon kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
Nos, egy csomó kísérletet elvégeztem, alapon és tuninggal, különböző feszültségekkel...
A kb. 10 különböző beállítást most nem írom le, mert egyértelműen kirajzolódott a hiba okozója. Ennek neve: Load Line Calibration. Ha ez be van kapcsolva, akkor teljesen mindegy, hogy milyen CPU fesz van beállítva, - a Suspend to RAM nem működik, vagyis nem ébred fel belőle. Ezalól egyetlen egy eset a kivétel, amikor a CPU fesz "normal"-on van. Bármi más értéket írok be, pl. a procim normal feszének megfelelő 1.35V-ot, vagy alatta pl. 1.275V-ot, akkor nem működik. Loadline kikapcsolva 1.4V CPU fesz felett is működik.
F8-as BIOS-nál viszont ügyelni kell arra, hogy ott nincs külön Loadline kapcsoló, hanem a manuális CPU fesz állításkor automatikusan bekapcsolja azt, tehát itt valszeg csak akkor működik az S3, ha CPU fesz "normal" -on van. (ezt nem próbáltam, mert most F12-m van)
Persze ezzel nem akarok általánosítani, de nálam így működik. -
Gorneck
legenda
válasz
BobChemistry #22898 üzenetére
3,0giga elég a 8800gt-nek...szal ez volt a cél...úgy néz ki vmi szmötyi maradt a biosba a kolléga előtte való sikertelen próbálkozásaiból...
-
Gorneck
legenda
Ma sikerült betörni a múltkori DS3-at...
Legalábbis remélem...
-
_ak_
addikt
válasz
BobChemistry #22886 üzenetére
Ha giga honlapról szeded le a dirvert, akkor abban megvan mind2 (microsoft és realtek), ha külön-külön, akkor a microsoftosat rakd először.
XP alatt addig nem volt netem, amíg fel nem tettem a LAN drivert is.. Vista megoldotta magától, még updatet is szed hozzá.
-
diegho
nagyúr
válasz
BobChemistry #22887 üzenetére
kell lan asszem, bár nem emlékszem
-
BobChemistry
őstag
ja, még1 kérdés
kell a külön LAN driver is? vagy elég a chipset driver? -
BobChemistry
őstag
ma viszem haza unokaöcsém gépét (p35ds3, 2160, 2 GB ram, stb.), és lenne egy kérdésem:
a hangkártyához kell a először Microsoft UAA driver és utána a Realtek driver? -
ToBeY
nagyúr
Vagy van egy kicsi chipset hűtőm rég abit lapom-ról az nem jó?
Itt látható a képen [link] -
ToBeY
nagyúr
Már csak egy csendes ventit kéne találnom,vagy 5V-ra kötöm és akkor csendes lesz.
Amúgy 8 vagy 12cm venti jó hozzá mi fér el rendesen? -
twine
veterán
köszi....
akkor jól gondoltam hogy elbeszélünk picikét egymás mellet!
A harmadik variációt hívják a Vistában "hibrid alvásnak"(tehát tudja a Win.)...De sajnos abban az esetben is ugyanugy megmarad a hibajelenség...
Tehát azt csinálja "ébresztésnél" ,hogy ujrainditgatja magát 2*, majd olyan mintha elindulna,,,de nem ad a monitornak jelet...ekkor jön a "hosszú power gomb",,, utánna a "szokásos" 2* ujrainditás, majd harmadszora alapon elindul a gép,, illetve a "Vista folytatja magát"!
tehát semmilyen pihentető állapotból nem jön vissza,,,mindegy hogy "alvó állapot", "hibrid alvás", "S3", az S1-et nem is akarom használni mert értelmét sem látom annak...(pörög a venti zug a gép,,,,,stb nem is tudom mire jó az)
Akkor egy ideig megint csendben maradok ez ügyben,,,köszi a segitségeket,marad a 3400/950Mhz 9-es szorzóval...(igy működik az összes pihentető mód)
Üdv
Twine -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sziszifeca #22873 üzenetére
Elősször is nézd meg melyik bios van rajta, lehet nem is kell frissítened. Egyébként minden lapnál kb ugyanúgy kell biost frissíteni, szóval itt is úgy lesz mint az Asus-nál.
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Ma kapom meg a Gigabyte GA-EP35-D3S alaplapom.
Olyan kérdésem lenne, húzni is akarom, de a biost frissítenem kell, vagy hagyhatom a gyárin?
Eddig Asus lapom volt, ugyanúgy kell biost frissíteni?THX
-
Gorneck
legenda
-
tlac
nagyúr
válasz
Pancsermeste #22851 üzenetére
loadline enabled és normal mellett nem megy?
ez elég vicces... -
tlac
nagyúr
válasz
Pancsermeste #22849 üzenetére
lehet, hogy a proci "normal fesz" vmi más értéket is állít, ami egyébként a bioszban külön nem állítható?
most csak az energiatakarékosság miatti feszültség visszavétel jutott eszembe
az normal felett nem megy (alatta sose próbáltam) -
tlac
nagyúr
válasz
Pancsermeste #22846 üzenetére
ez egy érdekes tapasztalat, meg kellene nézni tuning nélkül is nem normal fesszel (vid alattival és felettivel is)
és tuning mellett vid alattivalnekem 1,5V van beállítva
-
Pancsermeste
őstag
A Suspend to RAM problémád megoldódott már?
Nekem idáig jó volt, de most véletlenül sikerült elrontanom.... tehát nem ébredt fel s3-ból. Semmi mást nem változtattam, csak a proci feszt emeltem normálról 1.375V-ra. Ha a normal fesznek (VID) megfelelő értéket, vagyis 1.35V-ot állítok be, akkor is bugos. Most visszatettem normalra, így megint működik. -
Macka
veterán
Dódóttam egy kis memória-tuningot.
Kipróbáltam a "TURBO" performance-t.
-
P00By
nagyúr
Már megint ez a rohadt bios frissítés
-
tlac
nagyúr
a hibernálás alatt azt értem amikor a memória tartalma a vinyóra kerül, a gép teljesen kikapcsol
az s3 móddal lehet probléma tuning mellett, ekkor a gép úgy kapcsol ki, hogy a ram áram alatt marad, tartalma nem kerül a vinyóra
(van még egy olyan is, ami az előző kettő jó tulajdonságait ötvözi, tehát kinyomja a ram tartalmát vinyóra, de kikapcsolásnál áram alatt tartja a ramot, erről nem tudok, hogy a win képes lenne-e rá) -
Qru
MODERÁTOR
Kerül még egy 12-es venti a gépembe. Kérdés, hogy a lapról kapja a kakót vagy a tápból közvetlenül? Ha a lapról kapja az nem befojásolja a tuningot pl? Vagy "tökmindegy"?
-
sz.j
nagyúr
-
Mankó
veterán
Megoldódott, nekem is előbb jár a kezem, mint az agyam. Ha valaki mégis találkozna ezzel a dologgal, akkor a Bios-ban van egy Load from... F12-es bill., utána simán felment az új Bios.
Azért furcsa, hogy az F12-es alapból 2.0V-ot ad a ramoknak, míg az F4-el +0,5V-ot kellett, hogy adjak, hogy elérjem a 2.1V-ot. Komoly. -
Mankó
veterán
Write Protected, ez maradt ki az előzőből.
-
Mankó
veterán
Hol lehet a Bios-ban ezt az opciót érvényteleníteni?
Tudtam, hogy kínlódás lesz, ha lecserélem a procit, de hogy már a legelején?!
Valaki segítsen pls, mert mindjárt itt a proci, s jó lenne még előtte belehúzni a friss bios-t.
A hibaözenet: Unknown Flash Type or Flash Rom protected. -
Mankó
veterán
Most akartam flashalni a bios-t F12-re, s azt mondja, hogy írásvédett. Ilyenkor mit kell tenni? Már próbáltam a Dos-ossal, QFlashel, @Biossal.
Valakinek 5let? -
Toika
tag
Sziasztok!
Most néztem ki magamnak egy Gigabyte GA-P35-DS3 lapot, és arra lennék kíváncsi, hogy mostmár csak rev 2.0, vagy 2.1 et lehet kapni, vagy 1.0-t is? Mitől függ ez?? -
Macka
veterán
Miért veszünk márkás (Crucial,Geil,Mushkin,Corsair.....) 800-as tuningramokat, ahelyett,hogy vennénk 1066-os Kingmaxot?A legtöbb esetben úgyis vissza vannak osztva.
-
Macka
veterán
Szerintem stabilabb a rendszer 2x2Gb memóriával,másrészt jobb a szellőzésük,mert nincsenek egymás nyakán. És Vista is happy...
-
HIJ
őstag
DS4 et melyik biossal érdemes használni? Tuning lenne bőven...
HIJ
-
diegho
nagyúr
válasz
#59070464 #22794 üzenetére
én próbáltam vistát 2-4-6 giga rammal, semmi különbség 2 felett, pont most vettem ki a 2*2 gigát a gépből mert totál felesleges, maradt 2*1 giga 1066-os kingmax, talán megéri a 4 gigát betárazni, de szerintem jövőre mikor már talán kellene a 4 giga akkor már ddr3 is lesz olcsón.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Battlefield 6
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen routert?
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest