Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2015) Parson válasza aneda (#2014) üzenetére


Parson
addikt

tőbb probléma is felmerül most hogy gondolkozom ezen:
1. ha előre megcsinálod a spirális lemezt amit utána feldarabolsz s az igy kapott leveleket meg szeretnéd kiteriteni, nem fogja, mert: ha 360 fokonként daraboltad, akkor az kiteritve több lesz mint 360 fok, hiszen nem a vetülete kerül a sikba hanem ő maga... tisztára mint egy derékszögű háromszög átlója esetében. más szóval élve a kerület görbéje tul fog logni, önmetsződés jönne létre.

ha lemezből indulsz ki, akkor tudnod kell a pontos függvényt ami leirja a sik lemez határologörbéjét, mert amig a hossz mentén konstans radiusz esetén ez egy kör, addig az átmeneti zónában ez már vmilyen spirál lesz. mondjuk ha lineárisan változik az átmenetben a hossz mentén a sugár, akkor a lemez sugara is lineárisan változik a szög mentén. ezért ez vmilyen szinten mégis definiálhato, ámbár forditott gondolkozással és nehézkesen, pontatlan végeredménnyel.

2. ezeket a csigákat nekem nagyon ugy rémlik, hogy amugy egy lemezből kreálják, és nem lemezdarabokból hegesztik össze. lehet én tudom rosszul, de mintha ez igy lenne. mechanikailag is erősebb meg ez az egy sik lemezből valo több kisebb darabvnak a kialakitgatása is picit furán hangzik. ha viszont a teljes csigaszárny egy lemez, akkor Pro/E-ban megáll a tudomány... egyelőre ahogy látom.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.