Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) #06658560 válasza _stick_ (#1946) üzenetére


#06658560
törölt tag

Forgalmazó

Forgalmazó2

[ Szerkesztve ]

(#1952) tisvol válasza Andro601 (#1949) üzenetére


tisvol
aktív tag

...milyen nyelvű progit használsz? Tudni kéne, hogy milyen nyelven beszéljünk:-)
Kicsit OFF, de nem annyira. A 3DConnexion termékekhez csak annyit, hogy SpaceTravelert gyűrök több mint 2 éve, és csak ajánlani tudom. A kezdeti "nehézségek után" (szokni kell, na) ma már hiányozna.

Üdv:T.

(#1953) Andro601 válasza tisvol (#1952) üzenetére


Andro601
csendes tag

Hi!
a 10-s magyar, a 12-s angol inventor. igazábol az érdekelne hogy .ide kiterjesztést hogyan tudok menteni. köszi

(#1954) tisvol válasza Andro601 (#1953) üzenetére


tisvol
aktív tag

Inventor 11 után Inventor 2008 jön, ha jól sejtem.
Megpróbálok valami fényképes útmutatót csinálni, csak egy kis türelem épp dolgozok :-)

Üdv:T.

(#1955) tisvol válasza Andro601 (#1953) üzenetére


tisvol
aktív tag

Reggeltet!
Megkésve bár de törve nem. :-)
Szóval vegyél egy bármilyen alkatrészt, én egy lemezalkatrészen mutatom be, de természetesen működik nem lemezzel is. Én német nyelvűt és 2008-at használok, de a régebbi verziónál sem lehet máshogy. Szóval egy alkatrészen rajzold meg azt a vázlatot amiből aztán a szerszámot akarod majd csinálni. Én az egyszerűség kedvéért egy hornyot csinálok. A méretezésnél már gondolj arra, hogy mely méreteket szeretnél majd parametrizálni.
első lepés
Majd szépen húzd ki a vázlatot, megkapod a hornyot. A következő lépésben az Extras menüből válaszd ki a következőt:
Lásd itt
Ha megvan bejön a következő abalak:
Lásd itt
Ha megvan, az egérrel jelöld ki a hornyot, akkor kipirosodik, és beugrik a paramétertábla. A bal oldalon jelöld ki azokat a paramétereket, amiket majd a mindenkori beillesztésnél parametrikusan akarsz megadni. Én az egyszerűség kedvéért a horony hosszát, és szélességét adtam meg.
Lásd itt
Ha mindez megvan, mentsd el a következő helyre:
Ide
Persze mendheted máshová is, de ezekenek a fájloknak itt a "helye".
A lehetőségek száma végtelen kicsit próbálkozni kell.
Remélem segítettem, ha kérdés van, ne kímélj:-)

[ Szerkesztve ]

Üdv:T.

(#1956) Andro601 válasza tisvol (#1955) üzenetére


Andro601
csendes tag

Hello!

Ezen már el tudunk indulni. A .ide bajunk megoldodott. Közben találtam egy leírást is: ezt
próbáljuk megcsinálni, mert nekünk is hasonló kellene, de ez alapján sem megy mert 2 féle hibát ad:
link
link
Bármilyen ötletet szívesen fogadok. Köszi

[ Szerkesztve ]

(#1957) tisvol válasza Andro601 (#1956) üzenetére


tisvol
aktív tag

Mivel indultatok el? Lemez, vagy Part?
Amit adtál linket, gyakorlatilag én ugyan ezt mondtam, csak itt egy nyomó szerszámot terveztek, nem lyukasztót. Az elv nem különbözik, csak az én példám a lehető legegyszerűbb volt. Ha privátban tudsz küldeni egy vázlatot amiből a szerszámot akarjátok csinálni, akkor megpróbálnám én is.
MOD
Persze kompatibilitási problémáink lesznek, tehát visszaküldeni nem fogom tudni, de ha meg tudom csinálni, akkor azért tudok segíteni.

[ Szerkesztve ]

Üdv:T.

(#1958) tisvol válasza tisvol (#1957) üzenetére


tisvol
aktív tag

Ja! Jó DWG, vagy DXF vagy bármi amit az AutoCad meg tud "emészteni".

Üdv:T.

(#1959) Andro601 válasza tisvol (#1958) üzenetére


Andro601
csendes tag

Hi!

ment a pü.

és lemezből indultam, inventor 10-t használom, de van 2008 is

[ Szerkesztve ]

(#1960) Parson


Parson
addikt

sziasztok,

van vki, aki már próbálgatja a Pro/E WF4-et?

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#1961) Atlantis válasza Parson (#1960) üzenetére


Atlantis
veterán

Természetesen, de szerintem érdemes kerülni még. M060-ig nem érdemes váltani... eléggé instabil, bár amikor megy, érezhetően gyorsabb, mint WF3.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#1962) Dzsiszke válasza Parson (#1960) üzenetére


Dzsiszke
csendes tag

Üdv Néktek!
Kb. már egy éve rendszeres olvasója vagyok a fórumnak és sok hasznos infót találtam.
De csak most éreztem itt az idejét annak, hogy hozzá is szóljak.

A mellettem ülő kolléga napi 10 órában gyűri a WF4-et, azt nem tudom milyen verziót használ, de az biztos, hogy nem az Ő szitkaitól hangos az iroda. Egy majd hároméves 2 magos 2GB RAM-mal felszerelt PC-n nyomul. Természetesen Neki is volt már, hogy elszállt a ProE. De nem ez a jellemző, inkább én verem az asztalba a fejem. Több ezer alkatrészből álló összeállításokat röhögve kezel, míg én 300-400 darabos összeállításokkal szenvedek. Sajna nekem CATIA V5 R18 SP2-vel kell a pokol bugyrait megjárnom. Én még szerencsésnek is mondhatom magam, mert egy féléves 4 GB RAM-mal megspékelt IBM workstation-on kell ezzel a szoftverrel bohóckodnom. Minden tiszteletem a Dassault System termék managereinek, hogy ezt a selejtes szoftvert ennyi cégre rá tudták sózni. A progi stabilitást jól jelzi, hogy a unix-es rendszergarázdák írtak egy kis készséget, aminek nemes egyszerűséggel a CATIA V5 KILL nevet adták és ha már teljesen megállt az élet, akkor utolsó mentsvárként ez tudom bevetni. De visszatérve az eredeti témára, próbáltam a WF4-et és nekem tetszik. Amit nagyon tisztelek a ProE-ben, hogy alapjaitól kezdve nagyon jól átgondolt és felépített szoftver. Anno még a ProE 2000i-vel ismerkedtem meg, de szerencsém volt lelkes amatőrként a többi verzióval is. Szerintem a WF1 és WF2 a 2000i-hez képest rosszabb verzió volt (stabilitás, erőforrás gazdálkodás). De ezt a WF3-nál kiküszöbölték és ezt a tendenciát látom a WF4-ben is. Tehát az én magán véleményem: aki teheti WF4-el dolgozzon tovább. :R

(#1963) Atlantis válasza Dzsiszke (#1962) üzenetére


Atlantis
veterán

Nekem is tetszik, már amikor fut rendesen. Viszont valamiért, ha egy nagyobb rajzon bekapcsoltam a rejtett vonalakat, kifagyott... Ha beléptem a súgóba, kifagyott....Innentől kezdve én visszaküldeném a fejlesztőknek egy "Gondókozzatok még rajta" címkével.

Persze, lehet, hogy az eset egyedi. Viszont a WF3 is kuka volt M040 alatt és gyanítom ez igaz lesz a WF4-re is.

Egyébként nem értek egyet, a WF2 már nagyon jó volt, WF1 viszont valóban szégyen volt a 2000 és 2001 verziókhoz képest.

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#1964) Parson válasza Atlantis (#1961) üzenetére


Parson
addikt

váltani biztos nem fogok egyelőre, lévén meg van kötve a kezem. ellenben a wf2 m280 után kiváncsi vagyok, melyik lesz az amelyikre majd érdemes lesz... meg hát mégis az ember kiváncsi, milyen hasznos újitások vannak a progiban. :)

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#1965) Atlantis válasza Parson (#1964) üzenetére


Atlantis
veterán

Apróságok...mármint a változások. Bár ez függ attól, ki milyen területen használja.

Egyébként nem tudom, miért, de úgy érzem, ha a WF4 kiforrja magát, az utóbbi idők legjobb ProE-ja lehet. Tényleg érezhetően gyorsabb még így bogarasan is, mint a WF3.

Ámbár szokás szerint nincs kilométeres újításlista(hiába vaskos a What's new?), pedig pár dolgot tényleg nem lenne rossz ellopni a konkurenciától. Az új? mánia szinte minden tervezőrendszernél a gyártás nagyobb fokú támogatása, többen is mostanában jelentik be az ezirányú konferenciákat. ProE-nál is erre mentek rá, a Pro/Toolmaker talán legnagyobb fejlesztése a WF4-nek, többmagos procik támogatása is ennél a modulnál a legszembetűnőbb.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#1966) Parson válasza Atlantis (#1965) üzenetére


Parson
addikt

nos első ránézésre nekem is nagyon tetszetős, bár az is tény, hogy csak 1-2 apróságot láttam eddig benne. vmi komolyabb projekten keresztül lehetne kipróbálni igazán.
amúgy a WF2 után szerintem is ez tűnik inkább biztatónak. meglátjuk...
az, hogy mennyire támogatja a gyártást... hát én erről máshogy vélekednék. nagyon úgy látom, hogy részleteiben elég kidolgozott volt már eddig is, mostanság inkább már a felhasználói ergonomia az ami inkább csak javulgat... persze vhol ugyanarról beszélek, holott mégse... na mind1, bizzunk a srácokban, hogy jo irányba haladnak.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#1967) csferke


csferke
senior tag

Sziasztok!
Inventro10-ben hogyan lehet megoldani:
1. szerelési dokumentumban egy bizonyos beillesztett alkatrész mozgását korlátozni pl. egy adott hosszon. A beillesztett alkatrész egy csúszó szán aminek a szántalpakon lehetséseg egyirányú mozgását kellen korlátozno pl. 30mm-re

2. egy alszerelvényben megfelelően lehet mozgatni az alkatrészeket. Amikor viszont beillesztem egy főszerelvénybe akkor megszűnik a mozgatás lehetősége. Megoldható-e, hogy a főszerelvényben is ugyanúgy lehessen mozgatni az alszerelvény alkatrészeit.

köszönettel

(#1968) cadmester válasza csferke (#1967) üzenetére


cadmester
tag

Helló!

Befejeztem a hajtóművet, azaz annyira kész van, amennyire. Tudom, van benne pár csúnya megoldás, épp ezért kíváncsi lennék a véleményetekre.
Letölthető: INNEN.
A csomagban elhelyezett licensz betartásával felhasználható.

Üdv!
miq

CAD + FEA

(#1969) ThuG4LifE


ThuG4LifE
senior tag

Üdv.
XP alatt működő FAPT szimulátort keresek, elvileg a FAPT Ladder ilyen, de sehol sem találok ilyet. Valaki tud esetleg valamilyen más programot?

''I'm seein nuttin' but my dreams comin' true while I'm starin' at the world through my rearview ...'' RIP 2Pac

(#1970) Parson válasza cadmester (#1968) üzenetére


Parson
addikt

hát gondoltam kiváncsiságból megnézem, mégis mi szépet alkottál, de erről a linkről nekem vhogy sehogyse akar lejönni. mi több, olyan biztonságos, hogy még be se tudtam lépni... úgyhogy talán majd máskor. :DDD

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#1971) cadmester válasza Parson (#1970) üzenetére


cadmester
tag

A koliban valaki szétszaggatta az óvszerautomatát, emiatt letiltottak http-n kívül mindent, így nem tudom most máshová feltenni, de ha tudsz fogadni nagy fájlt, elküldöm neked szívesen.

Üdv!
miq

CAD + FEA

(#1972) Parson válasza cadmester (#1971) üzenetére


Parson
addikt

hehe... az pech. no de közben leesett, hogy ez a szerkezet SE-ben van, én meg mint tudjuk a Pro/E-t preferálom - 2001 2005030 / wildfire 2.0 m280 és jelenleg még wildfire 4.0 m010 is, de az utóbbi csak 'próbaverzió' - mondjuk nem is használom semmire, olyan korai kiadás még... ha gondolod lökd át az emilcimemre, elvileg átjön.

viszont inkább azt áruld el, mivel sikerült videót kreálni a screen-ről... én leszedtem egy progit ami tűrhető módon levideozza ami megy éppen a monitoron, de hangot hozzáadni már csak egy nagyon gyenge programmal sikerült hozzáadnom ami elrontja a video felbontását. meg ugy az egészet... hasznos lenne néha levideozni pár trükkös fogást mondjuk a Pro/E-ban (stilusosan zenei aláfestéssel / magyarázó szöveggel - ha már lúd, legyen kövér) :D

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#1973) cadmester válasza cadmester (#1971) üzenetére


cadmester
tag

No, még feltettem pár helyre, ne okozzon gondot senkinek:

FTP
LINK
LINK
LINK

(Mind ugyanaz, elég egyiket letölteni.....)

Remélem, így már senkinek nem okoz gondot.

A csúnya megoldásokért pedig bocsánatot kérek, de határidős volt a rajz, be kellett fejeznem, most már viszont úgymond hasztalan volt az egész munkám.

A kitömörítéshez új winzip kell vagy új total commander, stb...

Üdv!
miq

[ Szerkesztve ]

CAD + FEA

(#1974) cadmester válasza Parson (#1972) üzenetére


cadmester
tag

CamStudio-val lett felvéve. A hangot pedig VirtualDub segítségével tettem be. (wav-ba kell konvertálni, legalábbis nekem csak wav-ot sikerült).

Ha segítség kell, kérdezz bátran.
:)

CAD + FEA

(#1975) Parson válasza cadmester (#1973) üzenetére


Parson
addikt

Hát igen... ahogy mondtam... proe nem olvassa ezt be... step-ben lenne az igazi. de ha más nem, majd a SE-es srácok mondanak rá vmit. :)

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#1976) cadmester válasza Parson (#1975) üzenetére


cadmester
tag

Elküldtem stp-ben, remélem, így már az igazi :)
Van itt valami okosítás M010-hez, ha kell....

CAD + FEA

(#1977) Parson válasza cadmester (#1976) üzenetére


Parson
addikt

ez lenne az?
[link]
első ránézésre nem tűnik rossznak. ha gondolod, majd komolyabban megnézzük, de az nem most lesz... késő van már :D
milyen okositás? ennyi alapán nem tudom eldönteni érdekel-e.. :)

nah akkor már csak egy mp3-ból wav-ba konvertáló progi kell. ami van, az már elavult, meg be is adta az unalmast... :(((

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#1978) cadmester válasza Parson (#1977) üzenetére


cadmester
tag

Ez biz' az.
Ha gondolod, nézd meg komolyabban. :) Sajna a step konvertálás miatt te nem látod a csúnyácska megoldásaimat, de a geometriát legalább nézegetheted.

Okosítást szoktunk írni mert a crhackh (h nélkül) szó használata nem várt bonyodalmakhoz vezethet nyilvános fórumokon..

Megkérdhetem, hogy Ti egy összeállítás elkészítésekor megrajzoljátok a csapágyakat, csavarokat, szabványos gépelemeket, vagy alkatrésztárból veszitek?
Egyáltalán megrajzoljátok a csapágyakat, vagy csak jelképesen ábrázoljátok?
Én idő hiányában alkatrésztárból vettem az alkatrészek egy részét, ez meg is látszik (a csapágy minden görgője külön test, nem kiosztással készült, nem volt idő rá, de legalább van...)

Jó éjt mindenkinek.

CAD + FEA

(#1979) Parson válasza cadmester (#1978) üzenetére


Parson
addikt

nos. ilyen segédcsomagra jelenleg nincs szükségem... de azér köszi.

példaként beszéljünk a fogaskerék hajtóműről: amit lehet azt persze alkatrésztárból. én spec a csapágyakat az skf-ről, a tömitőgyűrűket a simrit-ről, stb válogattam... hiszen ezekkel a beszállitandó termékekkel terveztem meg a konstrukciót is. (mondjuk előre is gondolkoztam, hogy olyan terméket válasszak, aminek van letölthető 3D-s modellje. :D ) csavarok és egyszerűbb kötőelemek modellezése akár egy családtáblával bűvészkedve hirtelen nagyszámú megoldást hoz ami egy ilyen feladatnál elég hasznos... persze rutinosnak is kell hozzá lenni, elsőre nem olyan gyors. meg aztán ha ezt egyszer megcsinálja az ember, utána ujra használhatja - csak a megfelelő paramétereket kell ujra beütögetni az ujabb verziók létrehozásához. de ezt már nem kell taglalnom. mint ahogy azt sem, hogy ez a fajta megoldás egy bizonyos szint után nagyon be tud kavarni, ezért csak mérlegelve használjuk. de egyetemi projektekhez abszolúte kitűnő. nekem bevált. ;)

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#1980) sagrob


sagrob
csendes tag

Sziasztok!
Kéen egy kis segítség: hogyan lehet többfészkes betétet készíteni wildfire 3.0-ban? Konkrétan az érdekel, hogyan tudoktöbbfészkes betétnél osztósíkot csinálni?

Köszi: sagrob

(#1981) Parson válasza sagrob (#1980) üzenetére


Parson
addikt

szia,

wildfire 3.0-ban még nem néztem ezt, de wildfire 2.0-ban igy müködik (Mold/Casting):

ha nem müködik az automatic parting surface opcio, akkor manuálisan csináld meg az elképzelt betétek között az osztosikokat / osztofelületeket.
fontos hogy zárt felületek legyenek vagy pedig olyan felületek, melyeknek a határgörbéi a molded part-on és/vagy a workpiece (nem ugrik be a pontos neve, talán ez az) szélén vannak. ezután már nekiállhatsz osztogatni a workpiece-t és part-okká konvertálni a résztérfogatokat. sok sikert.

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#1982) Atlantis válasza cadmester (#1978) üzenetére


Atlantis
veterán

Rezeg a léc, rezeg...

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#1983) cadmester válasza Atlantis (#1982) üzenetére


cadmester
tag

Hála égnek, csak rezeg... Nehogy a fejem a porba hulljon emiatt :)

CAD + FEA

(#1984) Atlantis válasza cadmester (#1983) üzenetére


Atlantis
veterán

Ennyire azért nem vagyunk szigorúak. A gondolatot még nem büntetjük, de a következő RI/OS-nak az is része lesz. ;] :))

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#1985) Lala75


Lala75
csendes tag

Sziasztok,
Van valakinek valami tippje, hogy tudok egy ellipszist megrajzolni függvény felírásával? A két változó A és B, a függvény: x=sqrt((a^2)-((a^2*y^2)/(b^2))) és y=sqrt((b^2)-((b^2*x^2)/(a^2))). Legalábbis szerintem ez lenne a jó függvény. A-t és B-t paraméterként beviszem és segédgörbét akartam rajzoni függvény definiálással, de ő nem akarta...
Valaki?

Üdv

(#1986) Lala75 válasza Lala75 (#1985) üzenetére


Lala75
csendes tag

Csak sikerült (nem tudtam elaludni) :-)))

Nekem csak egy fél is elég az I. és III. negyedben:
x=a*cos(t*180-90)
y=b*sin(t*180-90)
z=0

Ha esetleg valakit érdekel a megoldás...

Jó éjt

(#1987) Parson válasza Lala75 (#1986) üzenetére


Parson
addikt

na tessék, én meg elhúztam az időm a teoriám (ami ugyanez :) ) bizonygatásával... no de a lényeg hogy müködik. Descartes koordinátarendszerben legalábbis ez a helyes megoldás. No de mi a helyzet henger-koordinátarendszerben? csak hogy vmi ujat is adjak a témához :DDD

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#1988) tisvol válasza csferke (#1967) üzenetére


tisvol
aktív tag

2. kérdésre: Kijelölöd az alösszeállítást, jobb klikk, a legördülő menüben klikk a Flexibel (más nyelven is hasonló lehet) gombra.

Üdv:T.

(#1989) perfag válasza cadmester (#1968) üzenetére


perfag
aktív tag

"A csomagban elhelyezett licensz betartásával felhasználható." -- ahhoz képest, hogy első komolyabb (?) CAD-es munkád, igen nagy becsben tartod! :DD Minden estre kíváncsivá tettél, letöltöttem. Oktatási licensszel készült, ősöreg SE 10-est alapból nem olvassa már az SE 20-as Megtekintés és korrektúra, de erre még az AutoVue sem hajlandó.

OFF: a fájlhoz vezető út rámutat a blog-odra, én is tanárként dolgozom, nem lennék boldog az ilyen bejegyzésektől: "Odaadtam a tanárnak a rajzot, sunyi mód gyorsan fel is másolta a gépre, hogy meglegyen." Ha át akarjuk nézni valaki munkáját azt csak úgy tudjuk megtenni, ha magunknak felmásoljuk, tudsz jobbat :F

(#1990) cadmester válasza perfag (#1989) üzenetére


cadmester
tag

Igen, bocsi, elfelejtettem megemlíteni, hogy oktatási lecenszes. Sajnos ebben kellett megcsináljam, ez volt az előírás.
A legtöbb munkámat CC alatt szeretem publikálni. Jó az így...
Ne hidd, hogy ilyen vagyok. Én minden tanárral tisztelettel beszélek, és még ha kérik, sem tudom letegezni őket. Mert engem így tanítottak.
De sajna ezt a tanárt (többek véleménye is ez) nagyon nehéz tisztelni. Sajnos nem ismered, példákkal dobálózni pedig nem szoktam és nem akarok, maradjunk annyiban, hogy ennek is meg van az alapja.
Köszönöm azért, hogy megpróbáltad megnézni.

Tisztelettel:
miq

CAD + FEA

(#1991) tolatofecske


tolatofecske
csendes tag

Sziasztok!
S.O.S, hátha tudna nekem valaki segíteni! Proi-t használunk itt benn a cégnél és a tömegszámolásokkal bajban vagyunk.
A probléma az lenne, hogy van egy tételjegyzékünk, amiben van egy olyan oszlop, hogy az adott alkatrészből hány darab van a modellben, van egy olyan oszlop, hogy egy darab alkatrész tömege és van egy olyan oszlop, amiben az adott alkatrész darabszáma van megszorozva a tömeggel (tehát az adott alkatrészből összesen hány kiló van az összeállításban.) Az alkatrész darabszámát az összeállításban simán kiiratom a repeat region segítségével (rpt => qty) .Egy darab alkatrész tömegét is ki tudom iratni (asm => mbr => user defined , majd beirom neki, hogy pro_mp_mass).Viszont az már nem megy, hogy az alkatrészek darabszámát megszorozva egy darab tömegével is kirodjon a darabjegyzékben:S Én ugy próbáltam, hogy asm => mbr => user defined és beirtam neki, hogy rpt.qty*asm.mbr.pro_mp_mass ,de nem működik.Lehet csak valamit elé kéne irni vagy nem tudom, mert nem akarom elhinni, hogy ne tudjon ilyet megcsinálni.

(#1992) Parson válasza tolatofecske (#1991) üzenetére


Parson
addikt

szia,

jo a logika, csak a sorrendben van a hiba (gondolom). ha ezeket a paramétereket a modellből át tudod vinni a rajztérbe, de ott nem csinálja meg a matematikai müveletet, akkor hozz létre egy paramétert a modellben mely tartalmazza (vagyis egy reláció végeredménye ez a parameter), és azt vidd át a rajzba. hirtelen ez jutott eszembe...

[ Szerkesztve ]

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

(#1993) Lala75


Lala75
csendes tag

Sziasztok,

Találkozott már valaki olyannal, ha egy függvényt akart beírni, csak az kicsit hosszúra sikerült és nem lehetett beírni, ugyanis meg van szabva a karakterek száma... Amit ki kellene számolnom az ilyen lett, minden lehetséges rövidítést beletéve: "x=((a*cos(t*m))/(sqrt((a*cos(t*m))^2+(b*sin(t*m))^2)))*(r-(sqrt((a*cos(t*m))^2+(b*sin(t*m))^2))"
és nem tudom beírni, mert hosszú!!! Tudom aranyos a képlet, de ez még csak az x :-))))
Valakinek esetleg valami ötlete?

Üdv

(#1994) csferke válasza tisvol (#1988) üzenetére


csferke
senior tag

Köszi, ez működik. :)

(#1995) csferke


csferke
senior tag

Sziasztok!

Az második kérdésemre kaptam választ de az első még számomra most is rejtély :F , ezért megismétlem.

Inventor10-ben hogyan lehet megoldani:
1. szerelési dokumentumban egy bizonyos beillesztett alkatrész mozgását korlátozni pl. egy adott hosszon.
A beillesztett alkatrész egy csúszó szán aminek a szántalpakon lehetséseg egyirányú mozgását kellene korlátozni pl. 30mm-re

(#1996) Atlantis válasza Lala75 (#1993) üzenetére


Atlantis
veterán

Melyik verziót használod? Nekem még nem panaszkodott, hogy hosszú lenne egy egyenlet, pedig adtam már neki szépet én is. Ilyenkor magától el szokta törni a sort, de ellenőrzésnél nem ad hibát, legfeljebb akkor morog, ha ki akarom értékeltetni vele, ilyenkor a teljesen jó egyenletre is ERROR értéket ad.

Egyébként ha nagyon nem akarja a jót, megteheted, hogy létrehozol egy paramétert az "a*cos(t*m)"-nek és az egyenletben arra hivatkozol. Látom, soxor előfordul benne.

tolatofecske: Nálam ez úgy van, hogy alkatrész szinten van egy "tomeg" paraméter definiálva, így egységtömegnek az van meghívva "&asm.mbr.tomeg" kóddal a darabjegyzékbe. Ugyebár a darabszám(qty) is megvan, ahogy írtad.
Majd az ismétlődő régiók menüjében van megadva egy reláció, ami a következő: "ossz=asm_mbr_tomeg*rpt_qty". Az össztömeg oszlopba pedig ez a "ossz" érték van meghívva a "&rpt.rel.ossz" kóddal. Így menni kell, persze nem kötelező paramétert definiálni az alkatrészben, de nekem ezzel a megoldással évek óta nincs gondom.

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#1997) Lala75 válasza Atlantis (#1996) üzenetére


Lala75
csendes tag

Szia,

WfII, M190...
Az m az már egy paraméter, próbáltam a t-t is bevinni a paraméterek közé , de azt nem szereti, kidobja hibával, hogy az invalid. Holott ez csak a proe hülyesége ami kell ugye a képletbe (0 és 1 közti szám, automatikusan adja gondolom az értékeket számolás közben...).
Próbáltam két sorba is beírni a képletet, de úgy meg nem értelmezi, ismét hibás. Lehet hogy meg kellene próbálnom otthon is, ott M250 van, meg van Wf4-is. Hátha valamelyik beeszi...

(#1998) Atlantis válasza Lala75 (#1997) üzenetére


Atlantis
veterán

Jahogy te nem relációt írsz, hanem görbéhez egyenletet? Na, olyat nem sűrűn használok, bár emlékeim szerint ott is volt már hosszabb egyenletem, amivel nem volt gondja.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#1999) Lala75 válasza Atlantis (#1998) üzenetére


Lala75
csendes tag

Igen, az lenne, ha ő is akarná... Lehet, hogy másik verzióval vagy újabbal menni fog...

(#2000) Parson válasza Atlantis (#1996) üzenetére


Parson
addikt

no ezt a pontos megoldást nem ismertem. viszont nagyon megtetszett, de picit továbbgondolva én az '&asm.mbr.pro_mp_mass' kóddal az asm_mbr_pro_mp_mass paramétert iktattam be, amit egy modellfa végére helyezett feature-be lementett modell mass propertiesből vesz a Pro/E.
vagyis az egészhez csak annyit kell teni, hogy egy kezdő sűrűséganyagot definiálsz, amiből kiszámolja a geometria segitségével ezt a tömeget, és utána a te általad emlitett modszerrel automatikusan be is irja a repeat region megfelelő ablakába.

───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.