Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Emlékeim szerint a lenovo 7 pro volt 2800 euro környékén volt (de lehet 3200 körül volt már nem emlékszem azt hiszem hogy K.. enveztű forumtárs vásárolt annak idején, majd talán ő megmondja mennyi volt anno)
Ó, ezt véletlenül láttam meg, ez én lennék?
2019. november végén vettem egy Legion Y740-17IRHg-t, kicsit felbővített konfiggal (9750H, RTX 2070 Max-Q, 32 GB RAM, 2 TB SDD, 1 TB HDD) 720e-ért, ez az akkori, kb. 335 forintos EUR árfolyammal számolva 2150 EUR.
-
válasz
Frozen
üzenetére
Látod miért jöttem ki jól ezzel az elavult 9.gen procival? Ahogy mondod mindenre is elég még ez is. De tudod te is idővel szeretnek mindent újra feltalálni. Jövőre lesz majd új már kedvemre való Clevo 4-5 milláért.
Pontosan ezért már a lapos vedeli az alkoholt hogy elfogadható állapotba kerüljön a vesém mikor túl adok rajta.
-
válasz
Frozen
üzenetére
De hisz megy rá egy rendszer, szoftverek amik esetleg nem úgy működnek ahogy vártad, találsz valami nem bevallott hibát, jaj ott egy karc, miért melegszik ennyire? Mennyit fog kibírni az előélete után? stb....olvass topikot.

Össze kell tudni azzal hangolódni amit vettél.
Még aki új gépet vesz sem tudja sokszor mit kap kézhez, mivel találja magát szembe, végül mennyire jön be, hiába a sok videó és írás róla. Aztán megy vissza miután agyon tesztelte talán még közbeni keletkezett rejtett hibával, majd azt újracsomagolják....emiatt a szabályozás miatt sem veszek új laptopot, nem hinném el hogy újat kapok még ha fel is van tüntetve. Továbbá azért sem gondolkozom sosem garanciában, mert annak lejárta után is számítok rá. Feleslegesnek tartok amiatt felárat fizetni mikor sok esetben tudnám "akár olcsón" javíttatni is....van kivel megpróbálni. Ha valamit kinézek csak pozitívan tudok nekilátni......használtan majd megint csak egy kimustrált gépet kapsz aminél majd megint lehet kezdeni a varriálást a hűtés és miegymás körül.
Gondold csak át, nálam lehet variálni míg másnál nem! És itt a lényeg. Ha akarom nem variálok semmit csak használom úgy ahogy mindenki más, van választásom ami szerintem inkább pozitív oldal.

(És ami lemaradt, nyilván magamra utalok mert játszod itt az értetlent. Olyan gépet mint amit most használok és úgy ahogy akarom olyat nem veszek mert jelenleg nincs más kivitelezhető! Hasonló van csak nem tudnám jelen okoskodással beüzemelni. Az MSI-vel is így voltam, nem volt más váltani való ami azt adta volna amit adott működési elvében, cserélhető is mxm is, ezzel arányos teljesítmény, programok....modolt bios. Kellett hozzá jó pár év mire találtam utódot tavaly nyár óta, vagyis már lassan 1 éve használom!)
-
válasz
Frozen
üzenetére
Igen de a beleölt munkát, idegességet, időt senki nem fogja neked megfizetni amit erre fordítasz a teljes cserével amivel akár 2-3 évet is várhatnál. Én is inkább úgy vagyok vele, kerüljön többe még úgy is hogy legközelebb is csak használt lesz minthogy adagolva a rá kiadott lóvét hogy mindig a csúcs szinten maradhassak. A sok kicsi is sokra megy és sosem lesz nyugalmad a folyamatos változtatások miatt. Mi máshogy látjuk.
-
Csupati
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
"gyorsabb a 4080 sok helyen és nem 1-2 fps ről van szó.."
Mint említettem DLSS NÉLKÜL.
Plague Tale 4k 9 fps el több a 4080 a linkelt videó alapján
CP2077 4k 9 fps
Marvel Pókember 4k 16 fps
Witcher 3 nextgen 4k 0 fps
MFS20 4K 12 fps
RDR2 4K 16 fps
Ez kb 10-20% javulás 4K alatt , fhd is 20% körül mozog .
Ezért mondtam hogy az upgrade az arrol szól hogy értelmes teljesítmény növekedést is kapjon az ember a pénzért ,ne csak azt hogy elmondhassa hogy : last gen konfigom van.
4K ~10 % , fhd ~ 20% plusszért nem éri meg lecserélni a gépét dupla annyiért. -
válasz
Frozen
üzenetére
Az elértéktelenedés gyakorlatilag és ez szerintem fontos csak akkor igaz ha ül rajta az ember és közben nem használja, mert amíg használja még hozza vissza azt a pénzt amit beleölt. Az meg hogy ki - egy hasonlattal élve - mit szeret pl egy autóban, milyen extrákkal ruházza fel, költ rá, használja, mennyit szán egyáltalán bármire amit használ, mit iszik meg naponta vagy csajozza el az szubjektív. Van aki 500 millás házban él, mert megteheti és egészen mást jelentenek neki a számok mint neked az életkörülményei miatt....érted!
Még mindig van itthon épp régi lapos amit már régen eladhattam volna, nem tettem mert valami miatt ragaszkodom hozzá, pedig na azt éppen nem is használom, viszont ahogy nézzük bukni sem buktam még egy fillért sem rajta pl nem értékesítettem, ilyen is van, ez is lehet egy szempont mivel ezen még változtathatok főleg amilyen drágulás jött az életünkbe és nem tudjuk még mi fog ezen felül jönni. Az hogy olcsó mostanság a hardverapró az nem tükröz mindent. Vannak akik inkább buknak sok pénzt csak megvehesse a kiszemelt új hardvert mindegy mibe kerül, mert nincs más módja hogy hozzájusson.
Szóval túl sok szempont lehet és van az életünkben ami miatt nem egyformán választunk topik témánál tartva laptopot, mert nem csak a nyers erő számít, van azon kívül még rengeteg egyéb szempont végül ami mellett döntünk.
-
Csupati
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Akkor számoljunk Eur-ban, a jó ár a 3080 as gépre 1k-1.5k eur max használtan , az uj gép közel 4-4.5k eur 4090 esetében ,az bárhogy számolom nem 500 eur difi és nem azért vált valaki ujabb gépre hogy ugyan azt a teljesítményt megkapja mert annak nincs értelme.
3080 rol minimum 4080 ra vált az ember de ottis kb pont 30% ot nyer vele az ember 4k-ban(címfüggő) ,4080 as lapos is picivel több mint 3k eur.... -
válasz
Frozen
üzenetére
Ez nem mindig igaz.
Én amire vettem és használom (és mondtam már itt nagyon sokszor), az sok évre meg van jelen pillanat úgy hogy nem költök rá ha akarom jelenleg többet. Idő és a ráfordított anyagi tisztán a visszadarálton felül bevallottan kb 700 ezer lehet és ez nekem nagyon megérte így, mert asztali kártyával nyomom így még jöhet olcsó upgrade is a jövőben. Mehet minden ultrán mint a 2 millás és feletti laptopnál, már ha ott mehet egyáltalán kávé lefőzés mellett.
Naná hogy ülök rajta mert használni vettem nem pedig seftelni. Láthatod a Windows is egyszer települ fel nálam ((azért rendszeresen csinálok mentést is, ha meghalna a lemez)) nem úgy mint a nagy többségnél, mert tudom mikor szükséges, milyen programokat használjak, mit ne telepítsek fel és hogyan használjam a rendszerem. Én mint régi motoros, mezei egyszerű Windows felhasználó már sokat megéltem 2000 óta rengeteg tapasztalattal tudom amit tudok. Életemben tán egyszer kellett újrarakni az egészet valami vírus miatt máskor találtam rá megoldást olvasással utánanézve amiből ugyancsak tanultam mit ne legközelebb stb.....Kínlódjon az az örökös megújulással főleg évente aki szereti önmagát ostorozni. Vegyed meg a 4. laptopod én majd becsatlakozom az 5.-nél felhasználva az évek alatt már összegyűjtött használható hardver összetevőket minek hála az új gépet sem kell teljesen újra felépíteni(ez mindig szempont volt), mert amíg megvan az X fps addig minek bánkódjak? A jelenlegi Clevo is inkább a Win11 miatt lett mert az előd is hozza/ná amit alapon elvárok, persze egyáltalán nem bántam meg sőt inspirált további ráköltésre is, mert úgy ítéltem meg megéri.
A legfontosabb szabály csak használt minőségi lesve az alkalmat minél olcsóbban. Garanciáért egy fillér sem inkább ha úgy alakul megjavíttatom. Nem utolsó sorban csak olyat veszek ami tetszik, amiben látok fantáziát ha nincs olyan akkor nem veszek, kivárom.
Hidd el egy laptopnak az ára nem mond el mindent! -
Csupati
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Kinek mi mit ér meg. KB értékek leszenk:
3080 as lapos 500k rölü már van használtan mivel használtan tudod eladni
4090 es gép 1.6 misi kb mert ujjat említettél
FPS-ben átlagolva több márka kb max 4090 100% akkor a 3080 50% hoz 4K ban és nem minden címben van ahol kevesebb a külömbség! De még a 3080 is tudja a legalább 30 fpst, de kb 40-60 at hoz 4k ultra dlss nélkül . És a 3080 nem a top vga , a 4090 viszont igen . 3080Ti kb 30-35% al gyengébb és cím függő.
De szerintem a lapos téma soha nem lessz kifizetődő ha upgraderől van szó. -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Frozen
üzenetére
Mi az az idő? Eddig így csináltam.
Úgy volt, hogy eladom tavasszal a Zephyrus S17-et, a nyarat kihúzom egy kis Zenbook-al, ősszel pedig újítok egy mostani, legalább olyan erős gaming gépre-de inkább egy kicsit előre léptem volna. Jelen állás szerint még kb. ugyan annyit kellene hozzá pótolni, mint amennyiért kb. most eladhattam volna a nagy Asus-t. Azért a pár % pluszért azt mondtam, hogy most nincs csere! Részemről ez már nem csak anyagi oldal.
Így még legalább 1 évet adok a gépnek, még bőven garanciás lesz akkor is, az ereje is biztos elég lesz mindenre-is-nekem.
-
buherka
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
Huhhh hja, ne is mond. Annó a Predatorba is ilyen Ramot vettem Fury-t...meg se nyekkent.
Megy mint a parancsolat.
Ez be se bootol. Most már érdemes a Ram gyártó oldalára felmenni és kicsit kutakodni. Mert sok noti gyártó nem kajázza meg a speckó ramokat.
Alza is tele van bontott leértékelt Ram-okkal...mindenki hordja vissza.
Sajna nem csak a DELL ilyen már. Asus, Lenovo is pl. Vannak köpködések a témában.
Szóval nekem is ezt a 4 félét fogadja el a Kingston-ból és szia...
Szóval ha bővítésre adja valaki a fejét, akkor nézzen nagyon utána, hogy mibe tolja bele a cash-t. Mert mondjuk egy ilyen tortúra egy külföldi rendelés esetén, elég szopós tud lenni, ha vissza kell küldeni.
De amúgy ugyan ez van SSD téren is. Azt mondják. Szóval ott is észnél kell lenni.#94357FőDudu
Sógorom autószerelő. Nem is vállal franciát. Mondta hogy ha franciát veszek, nem fog köszönni.
Visznot aki erre specializálódik...degeszre keresi magát.
-
válasz
Frozen
üzenetére
" ha nincs miből felvenni akkora áramot akkor nem tud a gép akkora teljesítményt leadni"
Ez így igaz (egyszerű fizika)
A probléma ott kezdődik, hogy a primer tápáramkörön a kapcsoló FET-ek amik az elsődleges táp enegia elosztásáért felelősök nem bírják azt, hogy az egyik rail-en mindig lyukra futnak; azaz egy úgy történik:
-megnő az energiaigény
-a táp oldaláról eléri a maximum áramot
-az EC beszól, a töltésvezérlőnek, hogy kell az akku is
-a töltésvezérlő kapcsolja a semmit a primer tápcsatornára
-onnét megy a visszajelzés az EC felé, hogy még mindig kevés
ez a folyamat addig eszkalálódik, amíg a primer oldalon a FET-ek bírják. És mivel a gyártók nem arról híresek, hogy túlméreteznék a dolgokat, ezért általában 15A-es FET-ek kerülnek oda. Azok meg szeretnek 300W környékén köddé válni...
Szóval a mindez a méretezésen, az aszimmetrikus terhelésen (és persze még kismillió dolgon múlik) de leegyszerűsítve ez a probléma forrása -
válasz
Frozen
üzenetére
Dehogy van az túlméretezve;
ez az öreg gagyi GPU-m:
ez meg az öreg de még nem annyira gagyi CPU-m:
és a géphez van egy 240W-os táp (DELL)
bárhogy tekerem a matekot ez a kettő 290W, és akkor még a kijelzőt, RAM-okat, adathordozókat, az RGB-orgiát, ha hangrendszert, a hűtést nem is számoltam, mert ezek is azért bekapnak még jó pár Wattot...
Egy mostani sokkal modernebb gépben, már 145-165W-os a GPU, ha a CPU-k nem is combosabbak, de azok is elkérnek 100W körül, ha nagyon megy a matek és erre jönnek a segédáramkörök.
Aztán a VRM-ek sem 100%-os hatásfokúak, szóval ott is lehet számolni még 5-10-15%-os veszteséggel.
Ami meg a régi Dell gépedet illeti; régen minden jobb volt; az i7-es Latitude-ökhöz 130W-os tápot adtak anno; volt bennük egy max 75W-ot fogyasztó i7-es és egy 30W-ot fogyasztó alaplap-kijelzővel. Persze, hogy vígan elkocogtak akku nélkül problémamentesen.
A 4-ik generációs gépek megjelenésekor kezdték el azt a dizájnt, hogy az akkuhoz hozzányúl a gép csúcsterhelésnél. A mai napig hozzák a G751-es Asus-okat, hogy nem indul egyik napról a másikra és alaplap cserét mondtak nekik. Ilyenkor leveszek egy G751-es akkut a polcról beleszerelem, nyomok egy CMOS reset-et és láss csodát a cserére érett halottnak titulált alaplap azonnal feléled. -
FőDudu
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
Ezert volt nalam alap az USB-C toltes mar 2 eve is.
Nem vagyok hajlando cipelni a felteglat.Egy 65 wattos USB-c tolto pont jo arra, hogy eleg powert adjon minden cuccomhoz.
Laptop, ora, telefon tablet - minden mehet egyszerre.Ugyis ritkan jatszok, azaz ez igy pont jo. Ha meg jatszanek, a CS:GO elmegy akkurol is 300fps-en

-
Csupati
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Ez igy van, de 15.6-16-17.3-18.4" ben a 8k az már kb értelmetlen lenne, szép szép még jó, de annyira kicsi felületen már nem látható. Még 32" felett oké a 4k 8k.
A konzol vs PC vs laptop az inkább masrol szól, már már inkább célközönsége van . Sose értettem h minek rajta veszekedni. -
Dhampir
félisten
válasz
Frozen
üzenetére
Bátorító gondolataid nyomán a békeidők hangulata zsondult fel a hűtlenül hátrahagyott idők megkopott, nehéz drapériája mögül.
Leporolni nagyapáink valamelyik bestseller könyvét és a fotőjben komótosan üldögélve kiböngészni a betűket, el-elszunyókálva a szúpercegés és a kakukkos óra rikkantása között.
Odakint a placcon sakkjátszmába fogni szobormerevségű és karéletű, napestig előregörnyedő elmebajnokokkal.
Örökké tartó álmából felverni a cserepesre száradt, horzsos, megrepedezett bőrű labdát és a grundon a valamikor még fáradhatatlan pajtásokkal hangos csatakiáltásokat zengvén egy jót focizni.
-
motifator
senior tag
válasz
Frozen
üzenetére
Tényleg sokkal jobban oda kell figyelni szétszedéskor, nem az erős oldala ez a kialakítás. Amióta bejött a kisbetűs m1x széria, azóta használják az upside down elrendezésű alaplapot, nem tudom a kémény hatás miatt van-e még előnye a hagyományos elrendezéssel szemben, ott is lehet hatékony hűtést csinálni, de az AW még ragaszkodik hozzá. Ugyanez van már a kis testvérénél is (Dell G).
-
válasz
Frozen
üzenetére
Elismerem, hogy a konzol egy nagyon jó dolog. De azon játszani a nyomorult kontrollerrel egy vicc. Talán majd ha a gyártók és a szoftver készítők adnak egy kis szabadságot és lehet billentyűzettel és egérrel is játszani. Meg a másik, hogy nekem akkor lesz komfortos a konzol, ha a képernyőjét ráhajthatom és a hónom alá tudom csapni. Mert végeredményben már a notebook szinte csak játékra használom, minden mást (még ennek a kommentnek a megírását is) a telefonomról nyomom.
-
FőDudu
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
Elobb/utobb jon majd egy rendes szemuveg - ami utan a kijelzok nagy resze kb feleslegesse valik.
Ugyanis a gamer szemuveggel a 144/240/300/360Hz firssites mehet - egyebkent meg eleg egy max 120Hz frissitesu OLED panel a gepek nagy reszebe es hello vilag.
Azaz en inkabb egy olyan uj periferiat vizionalok, ami majd kb mindenfele kimentrol jo lesz gamerkedni. Ha kell 3D kontent, ha kell 2D - mindenzt olyan felbontassal es frissitessel ami feleslegesse teszi a mai draga es nagy kijelzok beepiteset.
-
vakablak93
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
"szerintem azért a 3070 est kár annyira temetni már most"
LOL, nekem 3 hete simán azt írtad itt hogy egy 2 éves gép már használhatatlan, semmire se jó annyira elavult. Jelzem a 3070 mobile 2+ éves, a 11800H is 3 éves lesz ősszel.
Most akkor használhatatlanul/kuka vagy teljesen jó még?
Légyszi magyarázd már el, mert nem tudlak követni.
Ja várj, ha a tied akkor nem avul ugye?
-
válasz
Frozen
üzenetére
Nagy tévedésben vagy, csak a laptopra igen keveset költöttem, nálad sokkal, ami most jelen van mellé, vele ahogy tetszik értelmezd helyezhető, amúgy magánügy nálam hol a hangsúly, mit tartok meg és mitől válok/váltam/cseréltem mint proci, ram, vga időközben. stb...ház ára? Nem minősítem. Most komolyan össze kellene számolnom a jelenlegim mennyibe fáj +- után hogy megnyugodj?
Én itt ezt befejezettnek tekintem!
Mi vagy te elszámoltató biztos?
Most innentől léci valaki mást szórakoztass az érveiddel hogyan kellene. És jó seftelgetést én abból kimaradnék nem az én világom. -
válasz
Frozen
üzenetére
A 32GB már most minimum(a fenti 3050Ti-s videóban is az van) meg, mert az összes játék címet listázom nem csak 1 games miatt vásárolok, mint divat mostanság! Jövőre meg két év múlva nem tudod mi lesz...
itt ez a gazdasági válság is na.... Nem értesz. Én nem az apróra dolgozom, nálam az idő máshogy dolgozik és bőven beérem 60 és alatta fps-el is ha úgy hozza, az pedig már most adott sok évre. Amim van fullig tuningolom és használom amíg tudom megelégedéssel főleg ha nincs más alternatíva amit el tudok fogadni. Ahogy látom nincs pont ezért megér bármennyit még beleölnöm ebbe a gépbe, ha van mit. Mondhatni meg volt, most használjuk.
Ha akarod 3DMark bechmarkban megküzdhetünk, és ha megversz majd jobban átgondolom szerinted mi lenne a jobb nekem.
Jó hogy tavaly nem vettem meg az elsőnek kinézett 3070-el felszerelt MSI féle laptopot mert most a falba üthetném a fejemet mekkora mellélépés lett volna a jelen helyzetben nem azért mert BGA (persze azért is) hanem mert annyira sikerült elavulnia időközben, ami meg nálam közel sem érvényesül úgy mint hinnéd. Bizony tudatos vásárló vagyok, nincs az hogy megjön, visszaküldöm, valami miatt megunom, mindig átgondolom és végigviszem amibe belelépek. -
válasz
Frozen
üzenetére
Azt gondolom ha jól vannak belőve az arányok meg jól van megírva valami akkor nem lenne szabad megakadnia a folyamatosságnak megtörnie. Elfogy a ram akkor megáll mint láttuk egyeseknél a TLoU-ban és malmozik, persze mert nincs készen programírásilag is egy ok. Lehet akármi van, attól még fog töltögetni a végtelen rammomba az ssd-ről mikor hogy a kérdés mennyit és hogyan, remélhetőleg okosan hogy közben ne akadjanak meg a folyamatok....nem az én szakmám, de utána tudok gondolni hogy nem szeretném. Én csupán minimalizálni szeretném annak esélyét hogy ilyen folyamatok elszenvedője ne lehessek olyan laptopnál ami nagyon hozzám nőtt bizonyos szempontok miatt és sokáig szeretném aktívan használni. Ha telik jó drága VGA-ra akkor teljen sok ramra is. És tudom ha nagyon átlag alatti sebességű ramokat használok is az nem lehet oka futtatásbeli rendellenességnek, több év alatti tapasztalat, csak valamivel lassabb végeredmény lesz ahhoz képest aki gyorsabb ramokat használ, de ami meg egyáltalán nem kell zavarjon úgy sem tudom meg mennyire.
Annak ellenére hogy a mostani VGA-hoz főleg FHD-ban használva kevés statisztikailag a procim még be fogok vállalni egy gyorsabbat abban bízva hogy bizonyos paraméterei mentén lehet még profitálni ezzel az öreg vassal, meg kalandvágyból, csak tudjam majd megfizetni.
-
válasz
Frozen
üzenetére
Úgy vagyok vele hogy lehetőleg picit se használja a háttértárat, vagyis legyen bőven több ram. Azért sem panaszkodtam sosem a hdd használatra másokkal ellentétben, a mai napig ellennék vele, lehet valamelyik nap ránézek azzal milyen ez és az, már régen nem játszom azon, csak kíváncsiságból. Az egyik SSD-t átklónozom, nem a rendszert.
-
válasz
Frozen
üzenetére
Most még nem lehet teljesen kihasználni, majd később, talán jövőre. A sebessége meg mindegy mert a CPU-val együtt produkál, lesz majd 65fps helyett 60 és hasonló egyazon konfignál....sosem tudjuk meg, de ram-on nem érdemes spórolni annak aki komolyan veszi a költekezéseit, inkább a méretre fordítson többet ha muszáj mint a drágább és kisebb méretű erősebbre. Nekem eddig sose volt ram problémám egy játéknál sem, sem most sem a múltban. Olyan hogy röccenés vagy bármi ami háttértár vagy ram hiányra vezethető vissza soha akármilyen is volt.
Láthatod nem mindenkit érdekel a leggyorsabb VGA teljesítmény, az esztétikum, a márka, és egyéb amire vágyik, akkor meg mire fel a leggyorsabb ram kiadás? Tök felesleges hisz milyen gyors nem fogjuk észrevenni, de ha elfogyott azt igen.
Mondjuk az igaz ha már tudnám legkorábban mikor fogok tőle megválni, értem ezt új laptop alatt, úgy egy fillért nem tudnék rá költeni.
Volt fentebb egy kis lista az már többet használ mint 16GB megfelelő beállítással. [link]
Úgy írják meg a programokat hogy akinek több van az használhassa.
Ja most eszembe jutott még a Microsoft Fight Simulator is szépen bekér ha tud......jobb az elején erre gondolni. -
válasz
Frozen
üzenetére
Hidd el aki g€ci sokat elkölt gépre, pont azt fogja nézni, hogy a support a gépjavításon kívül a seggnyaláshoz is értsen, a zsanéroknál a gépház ne repedjen szét egy-két év után, a géphez adott segédprogramokkal a végtelenségig személyre szabható legyen a vas és felhasználó élmény 100%-os legyen; azaz az illesztések olyanok legyenek mint egy svájci órán! Nem hiába állt ki már régóta a teljesítmény versenyből az AW és a RAZER; a szolgáltatásokra és a minőségre fókuszálnak nem annyira az innovációkra. Megcsinálják a gépeiket a sznob zsírmillereknek másfélszeres árakon; és aki az almás dizájnt preferálja az RAZER-t vesz, akinek meg az RGB-re áll fel az AW-t. Ennyi
-
FőDudu
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
Minoseg es teljesitmeny. Ket kulonbozo dolog.
Nem feltetlenul kell csucs teljesitmeny (en hasznalni akarom, nem hajtani), viszont a minoseget folyamatosan erzed. Megerinted.
Engem a hideg kirazna egy Asus/Acer geptol, mert szerintem ronda.
Nem vagyom 2k ponttal tobbre, inlabb legyen szep es minosegi.
En igy valasztok.
-
vakablak93
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Úgy látom te szándékosan nem értesz engem.

Én nem vagyok fanja semminek, a clevo bővíthetősége mázli volt hogy nekem anyagilag megérte, de ott is húztam határt hogy ne az legyen amit mondasz.
A legbelépőbb gépekbe meg felőlem lehet 4090 is 1000 euróért, nem fogom őket megvenni ebben biztos lehetsz......
Nálam a minimum egy olyan minőségű gép mint egy L5 Pro.És akkor harmadjára is, engem nem érdekelnek a benchmarkok, az téged érdekel egyértelműen. Amivel harmadjára is: semmi gond.
A fenti framework gépet érdekességként linkeltem be. Már az első hszedre írtam hogy meg kell várni milyen lesz, és ha sz@r lesz akkor biza engem se fog érdekelni.
Az meg pont kivétel hogy ekkorát ugrik az RTX 40 a 30-as sorozat után, legtöbbször max 15-20%-ot nyertünk, nekem az is kevés a váltásra, szóval ne szédíts a 30-50%-al mert ez egyszerűen nem igaz.

Utojára a Maxwell -> Pascal ugrás volt ekkora mint most a 30-40-es sorozatok között.De sem a GTX10XX - RTX 20XX - RTX20XX Super sem pedig az RTX30XX nem hozott nagy ugrásokat. Az RTX 30-as sorozat pedig kifejezetten kibrándító volt, a Titan kártyákról nem is beszélve, az már inkább a vicc kategóriába ment át....
Röviden, még mindig nem tudom mi lesz a clevom utódja, de az tuti hogy ha valamit megveszek az nálam utána 5-6 évig marad (ha csak nem megye tönkre).
És nem hiszem el hogy neked8 ki mit vesz, külömben nem próbálnál minden áron téríteni

-
vakablak93
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Légyszíves gondold át amit írsz, tényleg fontos egy jó proci játékra is, de messze nem annyira.
Kb komoly multicímeknél van számottevő jelentősége 64/128 fős mapokon és ott is csak annyira hogy a GPU 100-on menjen. Ha ez megvan akkor elég is.
Több idő után lesz gamingre is komoly előrelépés, nem 1-2 évente.
Ki lehet ragadni egy-két játékot ami simán elhasal akár az egy évvel korábbi procin is, de szerintem te is tudod hogy ez nem álltalános.
Engem is érdekelt ez, amíg Battlefieldeztem 64 fős multiban, de már nem játtszom BF-et.Szóval ha már gaming topik akkor azt mondd gaminre mit nyernék, és ne azzal gyere hogy ez nem az a topik mikor TE kérdezted miért. Én csak válaszoltam neked.
Az amit te most magyarázol az simán fanság, és benchmarkolás semmi több. Semmi baj ezzel, ha te fontosnak érzed hogy mindig a legaktuálisabb vasad legyen akkor hajrá.

De a gépek nem lesznek "semmire sem jók 2 év után". Főleg azoknak nem akiknek elég egy full belépő lapos is egy 3060-al...
A procik pedig évente jönnek alapvetően. Lehet hogy 1-1 gent pár hónappal korábban kiadnak a piacra de ez nem álltalános. Ez akkor szokott előjönni ha valami olyan bétás betegségekkel küszködő cucc mint pont a 12. gen...
-
Csupati
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Mondjuk ahogy látom hiába veszel 2 évente másikat mert ,ittis azért meg lett osztva de pl az m18 is csalodás volt kijelző terén, melegszik pl. És ki tudja hogy ezután mi lesz a gyártó részéröl a filler b@szás alatt, közben meg egyre drágább lessz a gép.
Itt még azt mondja az ember hogy a saját igényeimre szabom a gépet mint kijelző , mint hardveresen , aztán csak az adott elemet cseréli az ember ha már nem elég.
Az itt megosztott Framework laptop is ezt a szegmenst célozza csak kicsit másképp.Ami nem biztos hogy rossz csak még elég bizonytalan és senki nem tudja azt mondani hogy bevállt megbizható .
Ha úgy látja az ember hogy a Linus -os laptop jó vétel lesz , akkor ugyis vinni fogják mint a cukrot, egynelőre még a hardveres részét sem ismerjük és ez az ami egyenlőre elbátortalanitja az embereket tőle.
Az meg megint a másik oldala a történetnek ha a bga-s gép tönkremenne és javíthatatlan akkor az egész gépet dobod át a vállad fölött, ellenben pl a Clevo-nál ha a cpu v gpu megpusztul csak kicseréled és használod tovább. -
vakablak93
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Megnéztem, a 10%-al már felfelé kerekítesz. Jó lesz az 8-nak is.
És igen, ez tyúklépés.
Ha te úgyérzed neked megéri és minden egyes százalék teljesítmény jól jön akkor hajrá, nem beszéllek le róla.
De az én szempontomból is gondold át, 10% kb így néz ki:
30 perces exportból lesz 27 perc.
Ez nem érdemi külömbség, ennyiért én nem akarok fizetni.
A win11 kötöttség is negatívum nálam.csupati: ez érdekes, a TM hűtést én 60 euróért vettem, mi a 120K azon?? Vagy ez már valami extra cucc?
Ami a matekot illeti az anyagiak kapcsán, azt csak te tudhatod hogy jössz ki.
Én meghúztam egy pontot nekem mi érte meg és mi nem, tovább nem mentem, azaz hogy olcsóbban jöjjek ki egy új gépnél. -
válasz
Frozen
üzenetére
Tudod az a kérdés bedőlsz-e a reklámoknak mikor az orrod alá dörgölik hogy 10-30fps többleted lesz ha lecseréled komplett a gépedet és akkor mennyivel jobb lesz az adott tartalom mellett, holott semmi szükséged rá mert az előző vásárlásod számodra tökéletesen megfelel. Csak azt az elemet cseréled ami már nem szemben azzal hogy komplett mindent. Aztán az új laptopnál több negatív pont gyűlik össze a régivel szemben annak ellenére hogy az gyorsabb mert a gyártók nem törekednek a tökéletesre. Most mondanám van (meg volt) itt olyan tag aki nem régiben sűrűn cserélgette a laptopját mert egyik sem jött be valami miatt, mindig kellett újat nézni. Ami biztos és jó azt szerintem célszerű megtartani.....
vagyis a megszokott kényelemnek is van ára amit meg kell fizetni, mint mikor az első osztályra veszel jegyet!
-
vakablak93
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Őszintén? Önmagában nem érezném oknak a váltásra. Engem sok dolog együtt érdekel, például hogy a szoftvereket amiket használok hogy futtatja a gép. A legújabb AAA izék sem érdekelnek, csak Genshin impact, World of Warship, Age of Empires meg egy két coop van a gépemen oszt annyi.
Valamint szerintem te is tudod hogy ezt az Intel csak egyszer játtszhatta el, a procik felépítésének megváltoztatásával, most majd meginnt tyúklépésben adagolnak.
A 12. és 13.gen közt kb nevetségesen kicsi a külömbség meginnt, mint a régi szép időkben.
A proci kapcsán csak annyi érdekel hogy az álltalam használt képszerkesztő stb progikkal mennyire fliud a működés , vagy a renderidők hossza stb.
Ez már ki is lövi az intelt, mert azzal dadogsz mondjuk export alatt míg amdvel nem. Az akkuidő is gyengébb intellel.
Játék szempontjából meg ha van egy 8/16 procid ami meg tudja hajtani a gpudat akkor édesmind1 kb mid van.Ezen felül nálam a gép kialakítása stb számítanak még nagyon, mostanában hagsúlyos lett még több egyéb dolog is.
Én sokáig fogom használni bármi is lesz a clevo után. Biztos hogy nem fogok holmi divatból cserélni 1-2 évente cserélni.
Ami a lego gépet ileti, nekem a clevoval pont bejött. Még anyagilag is eléggé megérős volt, szóval én ezt nem zárom ki.
-
vakablak93
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
Lehet hogy rossz, gyenge hűtésű lesz. Elválik ha megjelenik.
Természetesen ha rossz lesz akkor engem sem fog érdekelni.
Ami a 2 évente gépcserét illeti, én nem fogok 2 évente cserélni, mert nekem nem érné meg.
Cserekor jelentős külömbséget várok el, valamint az aktuális igenyeimmel leírt lista teljesítését.
Amit az Intel 1-2 gen alatt hoz az nekem nem elég önmagában.Ha gépet veszek a legolcsóbb kompromisszumokkal a használhatóságnak erősen határán lévő modellek is sok pénzbe kerülnek.
Szóval én inkább jól megnézem mit veszek, mert évekig nálam lesz.#91997 csupati:
Igen, láttam hogy lényegében alaplapcserélgetés van, de a video alapján úgy láttam a gpu egy második modul kompletten.
De majd kiderül ha végre megjelenik. -
cyberkind
félisten
válasz
Frozen
üzenetére
Én két ok miatt választottam ezt, az első az, hogy ez volt raktáron.
A második meg az, hogy anno a lesajnált, és abszolút nem ajánlott Strix G531-el több, mint elégedett voltam, amit az utána követett Lenovo megközelíteni se tudott, hiába volt mindenben erősebb, több, jobb. 
-
motifator
senior tag
válasz
Frozen
üzenetére
Úgy, hogy most rendesen belerondított az intel. Gyártó és alaplap függő, hogy melyiken van. Az MSI egyes típusainál sincs, hiába nyitod fel a bios-t és engedi átírni, elfogadja, látszólag el is menti, de valójában nem húzza lejjebb a feszültséget. Gizmo egyik videójában benne is van, mindent végigpróbált, még a TS-el is próbálta, de semmi.
-
FőDudu
veterán
válasz
Frozen
üzenetére
Mi az amit a 450W tud a 3W meg nem?
Ketlem, hogy 450 wattnyi teljesitmenyt hasznalna tartosan.En meg mar kinottem a pocsmeregetesbol....
Most mondjam azt, hogy nem vedi a termeszetet?
Ennyire zold azert en se vagyok. Bar inkabb erre huzzak ra a zoldek a marhasagaikat, mint atom eromuveket allittassanak le a szent cel erdekeben.

-
válasz
Frozen
üzenetére
Értelmetlent se, olyan gyohár a felhozatal.
De lehet, hogy most fordul a kocka, mert az új M2-nek (állítólag) elég komoly a 3D-s teljesítménye. Már csak valami használható API kellene a makkos alá.... Van egy gyanúm, hogy ez nem a directX lesz

szerk: megyek nyomok egy kis Genshin Impact-ot! Szégyen, hogy még ez sem megy a makbúkon!
-
válasz
Frozen
üzenetére
Azt igazából én sem értem; a hőcsövekre rátenni a vízhűtés csövét, nettó baromság: vizes rendszer hidegje a heatspreader-re csak a hőcsövek réz részén fog átjutni, mert a hőcsövek belül üresek, csak a belső felületükön lévő bordák között van víz, a levegő meg nem túj jó hővezető. Egy hőcsőben csupán egy-két csepp víz van!
-
-
-
törölt tag
válasz
Frozen
üzenetére
A 13 darabból összerakott fém házat el is felejtettem mondani.
Egy részletesebb teszt alapján jött, ennyi fölé nem igen ment játékok alatt. Linuséknál meg elég fura eredményeket produkált, szóval a korai példányok érdekesek voltak
Most látom, van egy videó a neten [link] , itt tényleg 230 körül produkál, ami nagyon jó!
Linuesék tesztje: [link] (nem tudom miért mondják hogy nehéz, 17-es gép és kevesebb mint három kiló, közelebb van a Blade 16-hoz mint a Blade 18-hoz.
Itt részletesebb taiwani teszt: [link]
Pl. itt a TimeSpy 18 086 (GPU: 20510, CPU: 10834)
A srácnál pedig Out the box 20,551 ( 21,896 GPU : 15,003 CPU) With GPU overclock 20,905 (22,501 GPU : 14,913 CPU).
Nagyon jó hőfokokat produkál, nem csoda, nagyon gusztusos a belseje.Redditen most néztem szét és egy srác + videós MW figura írogatja a véleményeit. A legnagyobb "probléma", hogy nincs tunning és a CPUt max 100 Wattig engedi felpörögni. Lehet későbbi BIOS-ban majd orvosolják.. vagy nem.

-
válasz
Frozen
üzenetére
Szinte mindennel egyet értek veled, habár én pl. jobban örülök a Clevo 15" -nek mint ha a 17" nagyobb változat feküdne az asztalomon.....belefér a drága hátizsákomba amellett hogy szebb is nekem.
Kicsit álszent volt, el nem mozdítom az asztalomról.
A vastagság nálam alap, a vékony laptopok látványa a sírást hozza ki belőlem mert azt gondolom a mai üzleti modell nem elsősorban a teljesítményre hajaz, megváltoztak a szempontok. Bárcsak lenne nagyobb választék még a legfelsőbb szegmensben is ahol mindenki megtalálhatná a maga elképzelése szerinti kiszemeltjét. Komoly teljesítményhez miért kell előírni az asztali konfig használatot? Mindnyájan tudjuk teljesítményhez kell a kakaó vagyis a fali ajzat tápegységgel, akkor meg mi ez a erőltetett karcsúsítás? Ráadásul egyre kevésbé megfizethető áron. Utazás közben is használható minden csak esetleg korlátozottan nem a rendeltetésének megfelelő szerepben, na ahogy mondod arra jó bármi, szerintem (is) egy laptop a legkevésbé.
-
consono
nagyúr
válasz
Frozen
üzenetére
De miért? Szerintem meg pont az lenne a legrosszabb megoldás. Tabletből a 10-11" az ideális méret, minden más már nagy meg nehéz, de az meg munkához kevés. Tudom, volt két 2in1 gépem is, mert azt gondoltam, hogy jó lesz, de nem az. Sokkal jobb egy iPad + egy 13-14-15"-es noti. Az utóbbin lehet rendesen dolgozni is...
-
mihione
őstag
válasz
Frozen
üzenetére
A céges egy 14" dell a másik meg egy 15,6" legion 5.14"-ban natív FHD csak 115-ös egyedi képméretezéssel élhető szerintem amúgy nagyon picik a betűk.Fizikálisan nem sok különbség van a kettő között, sztem ez nem kéne döntő legyen,de ha igen akkor egy tablettel ezerszer jobban jár valóban.A súly már annál inkább számít.De az egyik irodai a másik gamer szóval nem ésszerű összehasonlítani....
-
formula01
senior tag
válasz
Frozen
üzenetére
A te igényeid nem egyeznek meg az én igényeimmel, bármennyire meglepő, nem mindenkinek ugyanarra van szüksége. Egy 14-es gép, legyen az most egy MBP vagy egy Blade, es egy 15.6-16os legion laptop között súlyban és méretben is számottevő a különbség, ami ha csak A-ból B-be akarod vinni, letenni az asztalra es használni nyilván nem igazán számít, de ha ténylegesen úgy is használni szeretnéd, mint egy hordozható gépet pl vonaton, vagy ölben, vagy egyéb helyeken mint az asztalod, akkor már nagyon nem mindegy.
Egyébként köszi mindenkinek a válaszokat.
-
formula01
senior tag
válasz
Frozen
üzenetére
Tudom, hogy a felhozatalt nézve jó vétel a Legion, csak ezek a monstrum nagy gépek úgy érzem épp laptopként nem funkcionálnak igazán. Ölbe használni, kis helyen elővenni túl nagyok, ha meg játszani akarok kényelmesebb rendes billentyűzetre, monitorra kötve, akkor meg tökmind1 a méret. Épp ezért preferálnám a 14-es méretet, 14-en viszont nincs nagy választék: Zepyhrus G14, Razer Blade 14, esetleg Alienware x14.
Zephyrus G14-nél, meg úgy minden laptopnál, én hidegrázást kapok attól, ahogy a kijelző felnyitva megemeli a gépházat.
Razer Blade 14 tökéletes lenne, csak újan baromi drága. Egyébként aprón egy-egy eladó hogy tudja ezeket ennnyivel a hivatalos ár alatt adni?
AW x14 szintén nagyon drága, ~700e-nél sokkal többet nem szeretnék gépvásárlásra szánni.
Ultrabook+asztali PC kombóval sem érzem, hogy jobban járnék, sem árban, sem kényelem szempontjából.
-
válasz
Frozen
üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van, ahol folyik az Amper ott mindig meleg van. És sok háromszöget csinálni a képernyőre csak a fenti módon lehet
Valóban melegre engedi az alkatrészeket, mint ahogy a MacBook Pro is 80 fokon "érzi jól magát", de síri csendben teszi ezt és az ügyfeleknek ez kell. És baromi kevés meg belőlük tönkre, sokkal kevesebb a konstrukciós meghibásodása mint bármelyik más gyártónak!
Hidd el nem számít a meleg, most már csak a nagyon melegbefolyásolja az alkatrészek élettartamát; soha nem gondolnád, hogy az autód motorvezérlő elektronikájában egy nyári autópályázás után 150-170 fok továbbá brutál vibrációnak is van kitéve van és vígan teszi a dolgát. A notebook-ok pasztázását azért érdemes megcsinálni mert a mi komfortérzetünknek tesz jót; nem visítanak benne a ventilátorok, nem melegíti át a billenytűzetet és ez jó a fülünknek és az ujjacskáinknak
Vetemedni az ablakkeret szokott
-
válasz
Frozen
üzenetére
Valóban melegszik, de ez egy kicsit visszás helyzet; mert az Alienware gépek mind magnézium ötvözetből vannak -többek között a topcase-ük is- és a fém sokkal jobban és fürgébben vezeti a hőt. A (Razer-en kívűl) többi gyártó úgy szokott "csalni", hogy a műanyag házat vonják be egy vékony fém lemezzel, pl: MSI, Lenovo, Acer, Asus (még a Zephyrus is . kivéve anno a mothership-et) és a műanyag elég jól szigetel.
Lehet, hogy papíron halkabb más gép, mert nem éri el a két visító ventilátora azt a hangnyomást amit az X17 négy mélyebb hangú ventije, de komfortérzetre sokkal halkabbnak tűnik.
Szoktam az NBC-t olvasni, de pár éve volt egy csúnya botrányuk és el is adták a "lapcsoportot" a tulajok és ez után egy kicsit hiteltelenek lettek mert ők is "szétrakják már a lábukat" a gyártóknak meg már nem is mernek a mainstream-el szembe menni amit a kutyaütő jutyúberek a tiktokbohócok diktálnak. Mert már nem az erősebb kutya, hanem a hangosabb ....-ik a mai világban. -
echterion
nagyúr
válasz
Frozen
üzenetére
Hidd el, ami szarnak tűnik, sokszor saját kezedben nem olyan szar ám. És láttunk már elég lebukott tesztert is, akiknek erre-arra hajlott a keze, attól függően, hogy merről is fújt a passzátszél. Zaj meg zaj között is hatalmas különbségek vannak, a decibel csak egy dolog, a frekvencia sokkal fontosabb számomra.
-
echterion
nagyúr
-
-
-
válasz
Frozen
üzenetére
Nekem volt külföldi fórumon kép a megfelelő méret/vastagságról, így könnyű dolgom volt.
Lehet a tiédhez is találnál, vagy a gyártó is a segítségedre lehet.
Nekem is segített a PCS anno, de már nem tudom hol az a mail, de igaz ők csak a méreteket küldték át, azt már nem írták meg mi hova megy.
-
-
motifator
senior tag
válasz
Frozen
üzenetére
Csütörtökönként évszak váltás van a Forza Horizonban, kell a kispéntek esti kikapcsolódás az ucsó munkanap előtt
Ilyenkor lenyomom a FH4 - FH5 heti feladatokat. Meg a fiam rábeszélt az Euro Tranck Sim 2-re (nem röhögni) kicsit beszippantott, nem is gondltam volna. Multiba kolbászolunk a világban, igaz az én vérmérsékletemhez kicsit nyugdíjas a tempó, de a Forza pótolja a hiányt. -
echterion
nagyúr
válasz
Frozen
üzenetére
Én elmerültem az AC odyssey-ben teljesen.
Amúgy meg próbáltam keresni a kollégának értelmes gépet 310-ig, de bakker, nagyon drága aprón minden gép, új gépet esélytelen ennyiért venni (már ami ajánlható is sztem), a használtpiacon meg a 2060-as gépek kemény áron mennek....nem gondoltam, hogy ennyire elszálltak már az árak.
-
törölt tag
válasz
Frozen
üzenetére
Pattogtak pár modellnél, hogy bizonyos bugokat még nem javítottak és akkor valaki beírta, hogy ez biztos azért van, mert az új gépekkel vannak elfoglalva. Meg azt se tudom hova tenni, hogy 1 hónapot késtek a gépekkel, mert az első szállítmány Neokból nem ütötte meg a kívánt szintet..
De a fene tudja, azért nem mindegy hogy Blade 16 4080 = Neo 16 4090 mecha billel. Picit többért vízhűtés is van, ami nagy mértékben csökkenti a zajt, ha játszol (nem fog 55db-n pörögni a venti)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- Proc. hibás DELL Latitude 3510 Black i3 256 SSD alkatrésznek eladó
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Van meg 30honap gari kb azt kivarom aztan szetkapom rendesen
Pontosan ezért már a lapos vedeli az alkoholt hogy elfogadható állapotba kerüljön a vesém mikor túl adok rajta. 
Hidd el egy laptopnak az ára nem mond el mindent!

Muerte