Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Phix

tag

Segítsetek ötletelnem.
    Mondjuk, hogy leszűkítettem a becélzott laptopokat kettőre, a ROG Strix G15 Advanced Editionre meg a Legion 5i Prora. (És tudom, hogy ezzel bedobtam egy instant hívószót a topicba, de tényleg nem arra vagyok most kíváncsi, hogy "a Lenovót, a Lenovót, mindenképp a Lenovót vedd!!!" :D ) És, ha úgy alakul, még ide vehető a GP66 Vector is akár.
    Tökre ráérek kivárni, hogy melyiket jóárasítják le hamarabb nagggyon dulván, akár még a Black Friday időszakáig is. És kizárólag egy játék teljesítménye érdekel igazából: MS Flight Simulator, mindent ennek a szemüvegén keresztül nézek.

A dilemmám: alapvetőnek vettem, hogy jövőállóság szempontjából inkább egy idei laptopot kellene megcéloznom - DDR5 és PCIe gen 5 mint fő hívószavak.
    Viszont az van, hogy Jarrod benchmarkjai alapján (amelyeket továbbra is igen jó kiindulási alapnak tartok) a tavalyi modell G15 AE még mindig kurvajól hasít az idei modellekkel összehasonlítva FS-ben...
    (High-end settings 2560x1400, Strix G15 [RX6800M]: 59.39fps ; 1% Low: 50.64fps
    High-end settings 2560x1600, 5i Pro [RTX3070]: 57.44fps ; 1% Low: 46.58fps
    * High-end settings 2560x1600, 7i Pro [RTX3080] * az új HX procival: 72.82fps ; 1% Low: 49.2fps)
    Ezek igen komoly eredmények, miközben a G15 AE árelőnye jelentős.

Tehát a végső kérdés, hogy Ti ezt a bizonyos jövőállóságot hogyan "áraznátok be"? Én értékelem túl a DDR5 és a PCIe 5 jelentőségét, és inkább választanátok egy kiforrott, egészében jól összerakott konstrukciót (150W TDP GPU, VC hűtés, 12GB VRAM stb.), ami azon a téren, ami nekem fontos, a fenti eredményeket bizonyítottan tudja? Vagy ezeknek a fícsöröknek, amik a 12. gen. Inteleket jellemzik (és a tavalyi Ryzeneket nem) valóban lehet még komoly jelentősége számomra a jövőben?
    Köszönöm a válaszaitokat!

Új hozzászólás Aktív témák