- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaxxDamage #80180 üzenetére
Linus rommá fikázta. Anno az Asus sokkal szofisztikáltabban oldotta meg.
-
echterion
nagyúr
Lyézus, kinek fájt az asztali vs. mobil fonal, hogy törölve lett? Még csak sértő beszólogatások sem voltak benne....
-
Speedy007
őstag
válasz
MaxxDamage #80178 üzenetére
Tegnap néztem egy videót ahol 3060TI meg annak az AMD-s megfelelőjét tesztelte asztali GPU-t egy srác volt egy pár cím ahol a Legion 7 simán tartotta a lépést hókuszpókusz nélkül velük nem tudom hogy a srác láma volt és nem bírta jól beállítani de akkor is jó volt látni..
-
MaxxDamage
félisten
Mind1 mit veszel és mennyiért és az sem számít mekkora OC-t tolsz rá plusszba, mert mindig van és lesz jobb!
/ezt az igazi Gaming Modder meg tudja mondani aki a megjelenések előtt megkapja a hardvert és folyékony fémmel kihozza a maxot (CPU és GPU) és sokszor az is kevés, mert más még többet hoz ki egy másik példányból.../
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #80176 üzenetére
Arra való hogy használd amiben minden benne van ami neked tetszik. De nagy megmondó ember lettél.
Bezzeg ha neked volna a legerősebb laptopod.
Hidd el ha kijön egy új benchmark mindenki azt fogja méricskélni, és azzal amije van, mert vagyunk sokan akik csak laptoppal rendelkezünk.És kell a visszaigazolás egy drága vásárlás után.
-
Akelaman
tag
válasz
MaxxDamage #80174 üzenetére
Persze jàtèkoknàl ìgy van bàr komolyabb VGAnàl màr jelentősebb a különbsèg. Viszont szàmìtàsi benchmarkokban màr horribilis különbsègek vannak.
-
Akelaman
tag
Azèrt az utòbbi 2-3 èvben egyes gyàrtók hatalmasat fejlődtek. Az Omen ès a Lenovo règen hulladèk műanyagbòl kèszült kazànhàzak voltak. Most az Omenem max terhelèsen èppen langyosodik ès olyan műanyagbòl van, hogy először nem hittem el, hogy nem fèm. Mindene a kijelzőn àt iszonyat prèmium minősègű, pedig eddig Razer Bladem volt.
@MaxxDamage Az azèrt az intel 11 ès főleg a 12. szèria notebook procik azèrt megszorongatjàk ès sokszor elverik a règi (de egyes esetekben akàr 9-10 gen) asztali procikat is.
-
MaxxDamage
félisten
Igen, ez miatt én is kerülném az ilyet inkább és jó nekem az ilyen 70-80c fok (CPU) max. is (erős OC-vel)
Bár asztali CPU esetén az még bőven jó és rendben van (mint hőfok) a BGA esetén a 80c fok felett hosszú távon...nem tudom... inkább nem erőltetném (főleg nem ilyen 100c fok és környékén a BGA-t)Blackberry telefon (gyártás) idején sok BGA chipet cseréltem kézzel és volt amit röntgen gépbe kellett tenni ellenőrzésre, forrasztást nézve minden ok-e /biztosra menve/ és persze elég komoly (röntgen) gépbe rakva jó pár panel be volt rakható.
Fineplacer használata jobb lett volna, de kézzel csinálva gyorsabb volt -
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #80169 üzenetére
Imént hallottam egy videóban a gyártók által tervezett anyag elévülés nagyobb gond lehet itt is mint minden más terméknél. (Nem laptopos vidi volt.)
Nem véletlen adnak 1-3 év garanciát, miután lejár Isten tudja még mennyit húzza főleg 100C körüli hőfokokkal. Ezért sem szeretnék ilyenre ápgrédelni, nincs bizalmam a gyártók felé, a bevétel az első, talán azért is van ez a új dizájn ami tetszetős csak nem biztos hogy praktikus erőgépeknél. -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #80166 üzenetére
Ezt a Khalesi timest meg hogyan talaltad?
-
Akelaman
tag
válasz
MaxxDamage #80166 üzenetére
Nagyon jónak tűnik, de azért megnézném milyen hőfokokat produkál ezzel a brutál felszereltséggel
Az a 240W power adapter biztos elírás, mert lehetetlennek tűnik, ha 175w 3080ti van benne ezzel procival -
MaxxDamage
félisten
-
RM007
addikt
válasz
Speedy007 #80162 üzenetére
Nincs valami kompatibilis progi ahol manuálisan be lehetne pötyögni az értékeket? Én ezt tettem XMP nélkül az XTU-ban. Valami hasonló? Lehetne kísérletezni ha nagyon fontos. És most jöhet a ram topik milyen elérhető alkalmazások vannak esetleg erre.
Én azt hallottam hogy tuningolhatóság szempontjából nem mindegy hogy full meg van-e rakva a slot vagy mondjuk csak félig vagy akár csak 1 modul a helyén. Nálam 4 memory slot van. 2 aktív esetén tuningolhatóbb lenne a dolog mint 4 mellett. Ki sem próbálom mert a 4-re nekem szükségem van.
Értelem szerűen szoftveres megoldás kellene nem pedig BIOS hogy ha elqurtuk akkor legyen visszarendeződés. -
nggabi
félisten
válasz
MaxxDamage #80159 üzenetére
Sztem kapja be az összes gyártó.... Miután 2 napig keresgéltem a ramot és a végén kiderült h ugyanúgy cl22n megy mert a lenovo nem tud semmilyen profilt
-
RM007
addikt
válasz
MaxxDamage #80159 üzenetére
Rendben majd a következő hozzászólásod után én is irányítalak valahová.
Minden ami a gépben van ide is tartozik. Más kérdés hogy ha valaki itt nem tud választ kapni azzal kapcsolatban amit kérdez megy mondjuk oda. Mondjuk én lesz@rom hogy XMP on vagy off csak ha már más hozzá szólhatott én is megtettem hazai laptop környezetben, mert mint elhangzott nem mindegy hogy asztali vagy laptop. A felvetett témából mindenki tanulhat, te is!
Előtte meg SSD téma volt, akkor miért nem irányítottad az embereket többek között magadat is az SSD topikba? -
MaxxDamage
félisten
Srácok! Nagyon átmentünk RAM topik témába, azt inkább itt [link]
-
RM007
addikt
válasz
Akelaman #80157 üzenetére
Kingston de Hyperx cinkés 1866Mhz ramok. A gépem 1800-at lát belőle, de már egyszer az XTU szoftverben a régmúltban pötyögtem olyat a ram időzítésnél hogy kiírta az 1866Mhz frekvenciát.....nem volt stabil ezért töröltem. Most 1600Mhz cl9-re van belőve. Nem közönséges ramok lehet kicsit meg vannak dolgozva.
Mindegy nem mai beszerzés. Csak furcsállom hogy semmi nyomát nem látom a próbálkozásnak.
-
RM007
addikt
válasz
Akelaman #80155 üzenetére
Értem, akkor azért nem látom.
Eddig azt hittem ez nem ram típus kérdés hanem főleg alaplap és proci együtt. Vagyis ha húzható egy ram modul akkor ez működik. Van egy másik gépem is ahol elvileg jócskán húzható a ram de ott sem működik. Alacsonyabb sebességen futtatott ramok. -
-
RM007
addikt
válasz
Akelaman #80149 üzenetére
Csak egy észrevétel. Nálam is van a bios-ban XMP 1-2 opció és be is jelöltem a most használt gépnél és nyoma sincs a jelzésnek a cpu-z -ben nem úgy mint nálad. Szóval az AIDA-val méricskézhetnél hogy van-e különbség XMP és nélküle a ramok esetén, mert mégis csak ott van a nyoma. Én sosem használtam ezt az opciót még régen asztali gépnél sem talán mert nem is volt így fogalmam sincs mit hozna, meg hogyan működik és hogy lehet leellenőrizni a jelenlétét.
-
Akelaman
tag
válasz
echterion #80150 üzenetére
Èrtem, hogy az adott laptop tìpustòl függ ès valòszìnűleg ritka, csak erre vàlaszoltam :
"Akkor rossz hírem van neked: csak AMD procik esetén támogatja az XMP-t, Intelnél tiltva van."
Bocs igen làtom -
echterion
nagyúr
válasz
Akelaman #80147 üzenetére
Akkor rossz hírem van neked: csak AMD procik esetén támogatja az XMP-t, Intelnél tiltva van. Már ha lehet hinni nekik, akik talán ki is próbálták ezt. De amúgy is elvileg 3200-as ramokat rak bele a gyártó, szóval meg kell nézni, hogy mi a helyzet ott.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Akelaman #80144 üzenetére
Nem értek úgy hozzá és nem néztem utána, de az én procim mem.vezérlője 2933MHz-t támogat max. 2 Channelbe és gond nélkül megy alapból 3200MHz-n 4 Channelen (4x16GB) bármi hókuszpókusz nélkül a 3200MHz-s RAM modulok.
Amit mondasz azt ki próbálnám, de nem keveset költöttem a memóriára és mostanába nem szándékozok erre pénzt kiadni.
-
Akelaman
tag
válasz
MaxxDamage #80143 üzenetére
Elvileg az XMP overclockolja az órajelet maximumra ami 3200 Mhz és a CL marad 15
-
Szaraz
tag
köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!
Még egy kérdés:
Most egy SK Hynix BC511-es SSD van benne. Érdemes ezt inkább kicserélni egy nagyobb-ra, vagy mellé betenni egy mondjuk 1TB-ost? -
Akelaman
tag
válasz
MaxxDamage #80111 üzenetére
Na csak nem hagyott nyugodni a dolog, úgyhogy egy napot beleástam magam a témába
Kingston FURY Impact 32GB (2x16GB) DDR4 2666MHz CL 15-öt kell venni és az XMP-vel felhúzza magát 3200-ra -
-
Raymond
titán
válasz
Szaraz #80134 üzenetére
WD Blue 3D (vagy Sandisk Ultra 3D mert ugyanaz a termek), Crucial MX500, Samsung 870 EVO (ez mar tul draga szerintem). Amit kerulj az a WD Green, Crucial BX, Samsung QVO es Adata SU630/650 es Adata A400 mert ezek vagy lassual de nem olcsobbak vagy ismert problemas modellek.
-
Szaraz
tag
Köszönöm a válaszokat!
SSD-ből melyiket ajánlanátok? -
RM007
addikt
válasz
Raymond #80120 üzenetére
Nem hiszem hogy nálad lenne valami tapasztalat is hdd használat játék terén címen.
Mármint írhatnál némi beszámolót saját tapasztalat címen pontosítva milyen játéknál mit tapasztaltál hdd esetén ssd-vel szemben. Lehet játék függő is csak ne álltalánosítsunk.
Van olyan hogy 5TB hdd is laptopnál szóval marhára nem mindegy.Asztali vonalon vannak akik még mindig hdd-t használnak rendszernek. Tudom ott az gyorsabb de működik. Második tárhelynek meg tökéletes még mindig.
-
RM007
addikt
válasz
És én ilyenkor gondolkozok mindig kicsit hogyan tudok még mindig létezni CL9-el meg jelen pillanat CL11-el használatilag olyan terméknél amit mindenki használ. Amúgy a cl9 és cl11 között sem vettem észre különbséget bármit futtattam. Az emberek olyat hajszolnak amiről fogalmuk sincs. Persze CPU környezet mihez mi kompatibilis és ezt értem csak ezek a számok nagyon megtéveszthetőek.
A lényeg nem a ram sebesség hanem a cpu.
Te is így gondolod?
-
Akelaman
tag
válasz
Rendben köszi
-
RM007
addikt
válasz
Szaraz #80116 üzenetére
Ha olcsón akarja megúszni akkor "és itt ezzel tök egyedül vagyok" a hdd is elég lehet. Nálam játék ssd-n és hdd-n is van. Egész komoly játéknál sem vettem még észre hogy baj hogy hdd-re telepítettem. Ettől még tévedhetek és nyilván lehet különbség sőt, de nálam van elég ram a gépben és lehet emiatt eddig még semmilyen futtatási környezet nem jelzett. Ott a leírásban a konfigom. Ha van elég ram és még több is mint kellene a laptopban akkor az sem baj ha ddr4 helyett ddr3 szerepel az adott helyen mert a folyamatos akadozás mentes futtatás nem annak a függvénye,
az elérhető max fps már lehet, de ez már magától érthető. -
Szaraz
tag
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy HP gamer laptopja 500 GB SSDvel, és fogytán a hely. Második meghajtónak SSDt vagy HDDt javasoltok? +1TB elég lehet? -
Berrik00
csendes tag
Sziasztok! OFF
Rendeltem egy MSI GS66 12UGS-t a notebook.hu-ról Június 22 (reggel 7kor) az oldalon azt írta hogy raktáron van (még most is azt írja hogy raktáron van).
4-6napos kiszállítást ígérnek ezért telefonáltam nekik 27.-én hogy mi a helyzet a laptoppal
olyan szinten lekezelő volt az ügyfélszolgálatos hogy hihetetlen, szinte lebaszott hogy én mit képzelek hogy telefonálgatok mikor le se járt a 6 nap.
Jolvan oké lenyelem tényleg nem járt le.
Letelet a 6 nap, telefonáltam Július 4.én hogy még azóta se kaptam egy emailt se hogy mi helyzet a rendelésemmel. Erre azt a választ kaptam hogy volt egy kiállítási darab de azt nem akarták elküldeni ezért berendelték de ma vagy holnap mindenképp feladjuk mert látni a renedszerbe hogy ma beérkezik hozzájuk. Mondom oké megeshet az ilyen.
Majd kapok ma egy emailt hogy nem tudott nekik küldeni a beszállító ilyen laptopot és csak augusztusra lesz elérhető leghamarabb.Kérdem én akkor miért hírdetik úgy a laptopot hogy raktáron van és miért hitegetik az embert hogy feladják, nem hiszem el hogy nem szólt nekik a beszállító csak akkor vették észre mikor nem jött meg?
Milyen laptopot ajánlanátok 800ezer Ft/2000euro a hordozhatóság nem szempont mert úgy is kocsival viszem midnenhova.
Csak játékra lenne használva de arra nagyon, asztali gépemet szeretném vele helyetesíteni.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Akelaman
tag
Sziasztok
A memória topikban már kérdeztem, de nem kaptam választ, ezért it is feltenném hátha valaki konyít hozzá. 11800H laptop memòriàjàt bővìtenèm 16ròl 32 GBra, az alàbbi opciòkat talàltam :Origin Storage 16GB DDR4 2666MHz OM16G42666SO2RX8NE12
CL 11
2x 31200 ft - 62400 ft
GOODRAM 16GB DDR4 3200MHZ IR-3200S464L16A/16G
CL 16
2x 25506 ft - 51012 ft
Kingston FURY Impact 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz KF432S20IBK2/32
CL 20
DC kit 58014 ft
Melyik nyùjtana jobb teljesìtmènyt?
Esetleg màs alternatìva?
Köszönöm -
Ersxsa
újonc
Maradtam a lenovonál , olvasgattam sokat nézegettem benchmarkokat és a dellnek nem tetszettek a cpu gpu fokok
-
Ersxsa
újonc
Vagy van még egy lenovo kicsivel drágább mint amenyit kiakartad adni de hogy szarra ne adjak pénzt inkább kipotolnám
Lenovo legion 5 ryzen 7 5800h ,3070,16giga ram 165 hz kep 100%srgb , -
-
Ersxsa
újonc
Mondjuk nem hardcore gamingre hasznalnam alapbol neha mikor idom engedi kis warzone vagy gta online ennyi..
Tobb semmi -
Ersxsa
újonc
Szoval nézegettem még a zsebemhez való árkategóriában laptopokat
Van is pár
MSI Katsna 15.6
Nvidia rtx 3070 8 gb gddr6
16gb ddr4 3200 mhz ram
64gb ig bővithető
I7-11800h proci 2.3 / 4.6 GHz 24 mb cache
144 hz kép 45% ntsc ips lcdHP Omen 16
Amd radeon rx 6600M
8gb gddr6
16 gb ram ( 3200 mhz )
Itt nem írja hogy meddig fejleszthető
De gondolom 32 vagy 64
Quad hd 2560x1440p
165 hz 3ms response time , anti glare, 300nits , 100% dcip3 , ipslcdDell g15 5510
Rtx 30606 gb
16 ddr4 2933 mhz
I7 10870h
120 hz kep anti glare lcdMSI ALPHA
Rx6600m,16 giga ram 3200mhz , ryzen 7 5800h
144hz kep ips lcdKérlek segítsetek 😅 elöre is köszi mindenkinek
-
válasz
Chumlee #80100 üzenetére
"AMD Ryzen 5 5600H, 15,6", 1920 × 1080, tükröződésmentes, 165Hz, IPS, 16 GB RAM, DDR4, NVIDIA GeForce RTX 3060, 6GB, SSD 512 GB, numerikus billentyűzet, webkamera, USB 3.2 Gen 1, USB-C"
Ez van benne? Ha elég ez a hardver a mostani dolgaidhoz, akkor lehet, hogy én nem cserélném le...A R5 a 3060-al nagyon kellemes páros a Legion5-ben, viszonylag hűvösen és halkan működik. Ha cseréled, akkor a Legion7-et javasolnám a Vapor Chamber hűtés miatt, de az messze van a "ár-érték arányban jónak mondható"-tól, viszont nagyon szép, brutál jó hűtése van; simán boldogul a R7-3070/3080 kombóval
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Parfüm topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Androidos tablet topic
- Plazma TV topic
- További aktív témák...
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Bomba ár! Dell XPS 13 9343 - i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RTX 2060S 8GB Rampage SHIVA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest