- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A siker két szabálya
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hóban vigad a ló
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #20227 üzenetére
Közben kiderült, hogy a BSI-nél az a fő probléma, hogy nem tudnak mit kezdeni az olyanokkal, akik személyesen regisztráltak valamikor az elmúlt 30 évben, nincs futónagykövetük, és csak lógnak az adatbázisban. Próbálják elérni, hogy ne legyen dupla regisztrációjuk, de nem egyszerű. Nem mondom, hogy a mostani a legjobb megoldás a témában, amit használnak (biztonsági szempontból semmiképp), de rendesen át kellene gondolni, hogy jobbat találjunk.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz concret_hp #20219 üzenetére
Na közben kiderült, hogy a futanet rendszer természetes tulajdonsága, hogy az aktiválatlan (futónagykövet által beregisztrált) fiókokat bárkinek odaadja, aki ismeri a nevet és születési dátumot. Ez nem bug, ez egy feature kéremszépen. Próbáltam finoman elmagyarázni, hogy ez azért így nincs rendben, de szerintem nem fog eljutni a tudatukig...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #20217 üzenetére
Nem vagyok szakértője a témának, de nekem saját tapasztalatból az jött le, hogy nincs ilyen. Ha egyszer begyullad, akkor ki kell várni, amíg megnyugszik. Ennyi. Ha mindenképp futni akarsz, akkor keress puhább talajt, illetve melegíts be rendesen előtte, és nyújts sokat utána. Ha fáj, akkor meg jegeld. Mást nem tudok mondani. Sok szenvedéssel talán összehozod 1-2 hónap alatt, ha tényleg ennyire fontos neked.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz concret_hp #20219 üzenetére
Hát ezek alapján nem. Még jó, hogy valami tök random jelszót adtam meg nekik, nem olyat, amit máshol is használok.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
A futanet rendszerével még mindig súlyos gondok vannak. Most sikerült pár kattintással elvennem a BSI futónagykövetemtől az accountomat. Még ő regisztrált régebben, aztán teljesen elfelejtettem, hogy már létezik az account. Gyakorlatilag jelszót, email címet, mindent meg tudtam változtatni rajta. Ezek után nem tudom, hogy akarok e BSI rendezvényekre nevezni, amíg ilyen összegányolt rendszerük van, különösen azután, hogy már lopták el a teljes adatbázisukat nem is olyan régen. Érthetetlen ez az egész, gondolom valami ismerős script kiddie rakta össze a rendszert spagetti kóddal, aztán gondolták jól van az úgy, vagy nem tudom. Azért egy beléptető írása (vagy telepítése valamilyen keretrendszerrel) nem kéne, hogy ennyire nagy falat legyen... Kiosztottam őket email-ben, kíváncsi vagyok mit válaszolnak.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz gombi01 #20205 üzenetére
Szerintem is lehet, nekem is van 185-ös félmaratonom, de nem szeretném totál kinyírni magam a végére, meg jelenleg a sebességben a pulzus, ami limitál. Ha 185-ön kezdek, akkor 16km környékén már felmegy 200-ra, és utána mivel a pulzusom már nem növekedhet, ezért fokozatosan visszaesik a sebességem az utolsó 5k-n. Ha 165-ön kezdek, akkor egyrészt nem nő annyira gyorsan a pulzusom, másrészt bőven van neki hely, úgyhogy a végén is tudom tartani nagyjából ugyanazt a sebességet, max elmegy egy kicsit 180 környékére a pulzus, vagy 10 másodperccel lassabb pace-t veszek, és akkor marad ugyanaz a pulzus, vagy kigyorsítok, és hagyom, hogy felkússzon 180-ról 200-ra az utolsó 5k-n. Így pont a verseny végére fogyok el keringésből. Ha tudnék még alacsonyabban kezdeni, mondjuk 145-el, és csak az utolsó 5k-t kellene rendesen megküldeni, az maga lenne az álom. :-)
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Az olyan 165-170-es pulzus nálam. Hát most abban a tartományban 5:10 körül futok, ha külön figyelek a nagyon lassú légvételre, akkor max 5:00. Ezt kéne lenyomni 4:20 körülire, aztán az utolsó 5k-t megküldeni 4:00 körül, hogy 4:17-es átlagra jöjjön ki. Szerintem nem egy év munkája kell hozzá, de egyelőre még sosem alapoztam úgy igazán, úgyhogy tényleg attól fog függeni, hogy mennyire tudom leszorítani télen a pulzust, meg az is biztosan számítani fog, hogy mennyire erősödik be a lábam. Most a 4:30-4:40-nél is úgy érzem hosszabb távon, hogy túl sok terhelést kap, és fájdogál utána.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #20198 üzenetére
Én ezt sokkal lazábban veszem. Idénre az volt a cél, hogy 2 óra alatti félmaratonom legyen. A mostani 1:45-el bőven túlteljesítettem, szóval ami idén megy, az már csak fun-olás. Igazából csak annyi a cél, hogy a maximumot kihozzam magamból. Az most olyan 1:40 körüli félmaraton lehet, de ahhoz mindennek össze kellene jönnie. Nem szoktam annyira elfáradni, egy félmaratontól, kell utána kb. 1 óra regenerálódás, amíg kajálok, kicsit magamhoz térek, aztán annyi. Inkább csak azért nem edzek egymás utáni napokon mert az írja a gép pulzus alapján, hogy hagyjak ki 1-2 napot, meg én is úgy vagyok vele, hogy nem akarom túlzásba vinni, mert minek, a végén úgyis csak lesérülnék annyi apró húzódást meg ízületi sérülést szednék össze idővel. Arra jöttem rá idén, hogy érdemes 2-4 hetente beiktatni egy-egy hosszabb-rövidebb versenyt, amire tudok készülni, mert az plusz motiváló erőt ad. Nem tudom télen mit fogok kezdeni magammal versenyek nélkül.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #20195 üzenetére
Nem tűnik lehetetlennek, amilyen ütemben fejlődök. Tavaly júliusban még 6:00 körüli km-ekkel futottam a félmaratont, most legutóbb 5:00-val ment úgy, hogy az alapozást szinte teljesen kihagytam sérülés miatt. Plusz bekerült az 5:10-es tempó mellett a 4:40-es tempó is a repertoáromba hosszabb távra (10k). Ez a 4:40 eddig inkább csak rövidebb távokon (3k) ment. Most arra játszok, hogy az alapozásnál lemegy a pulzusom annyira, hogy a 4:40-el végig tudjak futni egy félmaratont, és bejöjjön mellé még 5-10k-ra a 4:00-ás tempó is. Utána meg az lesz a cél, hogy a 4:00-t kitoljam maratoni távra, és bejöjjön a 3:30 is hosszabb távokra. Utána meg a 2:55. Most legalábbis ezek a fokozatok, amikkel futni szoktam hosszabb-rövidebb távokon. Gondolom ha még tovább fejlődök, akkor még a 2:55 alá is bejönnek majd új sprint fokozatok, de az még 5-10 év is lehet, és ahhoz még le kell barnulnom, és nevet kell változtatnom Bolt-ra. Azt mondják olyan 1:15min/km az emberi teljesítőképesség határa, utána már csak a dopping meg a génmódosítás marad, nem véletlenül tanultam biotechnológiát... Na meg persze ott van a speed force is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #20184 üzenetére
Szerintem aszfaltra gondolhattál, vagy katonai úton tolod? :-)
Ha mindent hagynál a mostaniban, akkor keress valami puhább terepet, mert az az elülső rész nálam tipikusan akkor szokott megfájdulni, ha nem bírja a kemény talaj okozta ütéseket. Szóval a kockakő, beton, aszfalt egyelőre kerülendő. Idő kell neki, amíg beerősödik, és hidd el, nem lesz jobb attól, ha túlterheled. Most még talán menthető, ha talajt és/vagy cipőt váltasz. Ha futás után másnap is fáj lépésre, akkor jegeld és kend nadálytő krémmel, és hagyj ki egy hetet.
Ami neked kell 5:00 perc/km alatti átlag, amit meg mész az 6:00 körüli. Azért a két tempó között elég komoly a szakadék. Ha 1-2 hónapon belül lesz a felvételi, és ezt a lábszár kérdést nem tudod rövid időn belül megoldani, akkor ez úszott. Egyébként nehéz felmérni, hogy mennyire vagy tőle, mert fájós lábbal közel sem lehet ugyanazt az időt menni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz Polacheck #20191 üzenetére
Én már olyan 15-20 éve futkározok. Komolyabban olyan 4 éve veszem, de csak kb. 2 éve néztem jobban utána az edzéstervezésnek, amikor úgy döntöttem, hogy jobb lesz nekem, ha magam osztom be az időmet. Szóval ebben csak néhány hónap kutatómunka van benne, plusz előtte olyan 2 évig hasonló tervvel edzettünk csapatban. Nekem az volt a konklúzió ezzel kapcsolatban, hogy az ilyen jellegű edzésterveket nem tudom beépíteni a midennapokba évtizedes távon, úgyhogy most sokkal lazábban csinálom, és heti 1-2-3x edzek attól függően, hogy mennyire van kedvem, a ciklusokat meg egyáltalán nem követem. Így is van fejlődés, meg nálam nem is ez az elsődleges cél, hanem hogy ne menjen tönkre az egészségem a sok üléstől...
A terepre azért érdemes figyelni, mert dombon ha nagyon elfogy a kraft, akkor belassulsz, és rengeteg időt el tudsz veszíteni. Nekem pl Tihanyban idén nagyon jól jött, hogy előtte egy csomót fartlekeztem, és mindig megküldtem a dombot, a lejtőn meg szándékosan visszalassítottam, hogy kipihenjem. Így nagyjából egyenletes tempón tudtam végigmenni Tihanyban is. Neked ez itt nem lesz szempont, ha tényleg annyira sík a terep mint írod.
A középső edzés helyett így be lehetne tenni valami mást. Résztávot, esetleg fartleket zenére megküldve, fokozót, stb... Nem vagyok benne biztos, hogy 3 napon belül 2 résztáv nem e túl sok, főleg ha edzel még mellette valamit, illetve érdemes lehet közepes távokat is beiktatni néha, ha másért nem, hát felmérőnek, pl 5k, 10k, ilyesmiket. Szerintem az elején mindenképp játszadozz el egy kicsit a terheléssel és az ismétlésszámokkal, hogy be tudd lőni most mennyit bírsz, és mennyit tudsz csavarni rajta minden mikrociklus végén. Ez szerintem olyasmi lehet, amit neked kell kitapasztalni, hogy miből mennyit bírsz. Esetleg pulzus szempontból csökkenthető úgy is a heti terhelés, ha a hosszú edzésedet alacsony pulzusúra veszed. Annak most úgyis csak az a lényege, hogy ne felejtse el a lábad az ilyen jellegű mozgásokat sem.
A résztáv nagyjából úgy van, hogy viszonylag nagy és lassú pihenőidőkkel kezdesz, aztán rövidíted és gyorsítod a pihenőidőket edzésről edzésre. Amikor már nagyon kevés a pihenőidő, akkor lehet váltani hosszabb távra vagy nagyobb sebességre, és újrakezdeni az egészet hosszabb pihenőidővel. Úgy rémlik olyan 1-1.5k a max, amivel még érdemes résztávozni, de az is már a szokásosnál hosszabbnak számít. Inkább 100m, 200m, 400m a jellemző távok. Gondolom a tempót az alapján kell belőni, hogy mit tudsz most, és hova szeretnél eljutni, valszeg pulzus zóna alapján is meghatározható ez %-ban, de ebben a részében én már nem sokat tudok segíteni, mert amikor csináltam, akkor nem figyeltem ezekre, amióta meg itthon edzem, azóta nincs normális pálya, amin tudnék résztávozni. Szvsz érdemes pályát keresni hozzá, mert az aszfalt szinte biztos, hogy túl kemény résztávhoz, ha tényleg heti rendszerességgel akarod csinálni. Maratonban sem kifejezetten tudok tanácsot adni, én csak 2 év múlvára tervezem, legkorábban jövőre, ha valami extrém jól alakul a téli alapozás. 3 óra körüli idő a cél, az olyan 4:15-ös átlag. Most tartok 10k-n 4:40-es átlagnál, úgyhogy még bőven van munka vele. A résztávval kapcsolatban egyébként tomcica a szakértő, meg ő gondolom edzéstervben is tudna valami okosabbat mondani.
Ami még eszembe jutott az a legutóbbi félmaratonom stratégiája. Én annak a 2/3-át az aerob zóna határán futottam szigorú pulzus kontrollal (~165, 5:10), utána meg az 1/3-át úgy, hogy elengedtem a pulzust, és az előtte 5k-n begyakorolt tempót futottam (~185, 4:40). Nagyjából képben voltam, hogy 4:40-el nem fogom tudni végigfutni, legalábbis már az elején 180-as pulzusom lesz, ami aztán szépen felmegy 200-ig, és a végére fejreállok. Ha neked is azzal van bajod, hogy túl magas a pulzusod, de máskülönben tudnál gyorsabban is futni, akkor érdemes az utolsó 10k-ra beiktatni egy gyorsabb tempót, és előtte meg inkább lassabbat futni aerob pulzussal. Így nem nyírod ki a keringésed már az elején, és az aerob futás miatt marad annyi tartalékod, hogy a végén megküldd egy kicsit. Gondolom a nálam ügyesebbek betolják a zselét meg minden francot a tempó váltás előtt, én ilyesmivel nem élek. :-)
Ezen kívül szoktak kompressziós szárat is vinni már ilyen távokra. Abban is érdemes gyakorolgatni, esetleg 1-2x elmenni 30k-ig, hogy szokjad az életérzést, bár úgy rémlik, hogy te voltál már ultrán is, úgyhogy gondolom ez annyira nem újdonság.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #20182 üzenetére
Ne erőltesd túl, mert csonthártya gyulladás lesz a vége. Simán jó, ha csak kocogsz, amíg beerősödik annyira, hogy bírd a futást, gondolom nem sietsz sehova. Cipőd van normális?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Polacheck #20176 üzenetére
A csúcsformaidőzítés nagyjából úgy megy, hogy vannak makro, mezo és mikrociklusok. Egy átlag edzéstervnél a mikrociklus 1 hét, a mezociklus 1 hónap, a makrociklus meg egy évszak, esetleg fél év. Neked ebbe az időbe 1 hosszabb vagy 2 rövidebb mezociklus fér bele, szóval ezzel kellene okosan gazdálkodni. Amit én csináltam az kb. úgy nézett ki, hogy az első három héten minden héten nőtt az intenzitás, aztán a hónap 4. hetén pihenőhét volt, azon visszavettem az 1. hét intenzitása alá a terhelést. Utána a következő hónap 1. hete már intenzívebben indult, mint az előző hónapé, és így tovább. Ha ezt a mintát követjük, akkor kb. 75%-nál vagy a mezociklusodban csúcsformában.
Egy mezociklusnál nálad ez azt jelenti, hogy mezoCiklus = 40nap / 0.75 = 53.3nap és mikroCiklus = 53.3nap / 4 = 13.3nap. Szóval olyan 2 hétre kellene felosztanod 4-6 edzést attól függően, hogy mennyire könnyen regenerálódsz. Utána a következő 2 hétben csinálhatod ugyanezeket, csak növelve az intenzitást, és így tovább, amíg le nem megy a 40 nap. Ugye 3 x 14 = 42, tehát 2 nappal korábban fog jönni a verseny, mint a 3. ciklus vége. Ezt vedd figyelembe, és az utolsó héten hagyj ki 2-3 napot, hogy legyen időd töltekezni.
Két mezociklusnál mezoCiklus = 40nap / (1 + 0.75) = 22.9nap és mikroCiklus = 22.9nap / 4 = 5.7nap. Ennél 6 napos ciklusok vannak 2-3 edzéssel. Ugye 7 x 6 = 42, szóval itt is 2 nappal korábbra jön ki a 40 nap, mint a 7. ciklusod vége. Ennél is hagyni kell időt a töltekezésre.
Ha a sebesség növelés a cél, márpedig most az, akkor nem érdemes heti 1 hosszú edzésnél többet futni. Én a helyedben a 2 mezociklust 6 napos mikrociklusokkal választanám, mert annál nagyjából fel lehet mérni az első mezociklus 3/4-énél (18 napnál), hogy használt e valamennyit, és ha esetleg nem, akkor még mindig tudsz váltani másra. Ahogy nézem 2 naponta futsz, szóval ez azt jelenti, hogy 3 edzést szépen be tudunk osztani a 6 napra. Nem ismerem a berlini terepviszonyokat, de nekem ez úgy jönne ki szépen, hogy 1. nap résztáv tomcica ajánlása szerint (max 1 óra), 2. nap dombozás / lépcsőzés / Fartlek dombnak megküldve (max 1 óra), 3. nap hosszú (max 2.5 órás) futás aerob zónában. Nem érdemes túl hosszúra nyújtani az edzés időket különösen az intenzív edzéseknél, mert könnyen túledzheted magad. A bemelegítés, levezetés nem számít bele az időkbe, szóval szánj rájuk kellő időt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Perillustris #20171 üzenetére
Hát ezeken csak két elektróda van a két talpon. A jobbakon még a kezeidbe is kell fogni még két elektródát, azok nagyjából a teljes testen mérnek.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Kiszámoltam ezzel a Karvonennel a 190-es és a 200-as max HR-el is.
50%: 118.00+/-2.50
85%: 171.90+/-4.25Szóval valahol 115 és 175 között van nálam a jó edzés tartomány. Mostanában, hogy odafigyelek rá 130-140 és ritkán 165-175 szoktam futni, csak ha szándékosan elengedem, akkor megy fel 185-200 közelébe. Ezek szerint mindkettő jó.
Tapasztaltam még olyat az alacsony pulzusú edzéstől, hogy fogytam egy csomót. Előtte szerintem túl sok anaerob-ot edzettem, mert látványosan nőtt rajtam a zsírtömeg az izomtömeg mellett. Most mindkettő csökkent, és zsírból úgy néztem, hogy jóval több ment le. 68-72-ről lementem 65-66 kilóra 2 hónap alatt (170cm). Régóta probléma nálam a magas testzsír %. Tökmindegy mennyit edzek, nem tudom leszorítani 18% alá. Mondjuk csak alsó végtagon méri a zsírt a gép, de akkor sem túl jó jel, hogy ennyire magas. Most mintha elindult volna valami ilyen irányban, de majd a téli alapozásnál úgyis kiderül.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #20157 üzenetére
No akkor nem vagyok egyedül. Te is 20 évesnek számítasz... Egyébként valamennyire talán sport függő is lehet, én 180 körül le szoktam fordulni bringáról régebben, most meg nem tolom annyira komolyan, hogy elérjek bármi hasonló pulzust.
Amit szintén nem tudok hova tenni, hogy ma reggel mértem, és 41-es pulzust írt resting HR-re. Sokkal többre számítottam az alapján, hogy 200-as a max pulzus, és 185 szokott lenni komolyabb terhelésre.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ez érdekes: [link]. Azt írják wikipedian, hogy +/-10 szórás simán belefér ezekbe a képletekbe, szóval akár még valós is lehet a 200 HRmax nálam. Bocs a floodért, lejárt a szerkesztés.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Szerintem egy Cooper teszt alatt simán be tudod mérni, csak mindent bele kell adni. :-) A másik lehetőség a hegynek futás, azzal is szépen felpörög, ha elég meredek az emelkedő. Azt nem ajánlom, hogy közben a pulzusodat vizslasd, egyszerűen csak fusd le, aztán otthon elemezd ki. Nekem Cooper-nél olyan 185 körülit mutat, helynek futásnál meg 190, ha a 200-as bumpszlikat hibás méréseknek tudom be, úgyhogy nagyjából stimmel a jósolt adattal.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Btw nekem ezek a HRmax képletek sem igazán jöttek be, feltéve, hogy a versenyeken mért 190-200 közötti pulzusok valós értékek. Nem szabadna ilyen pulzusomnak lennie. Az eddigi képletek szerint ilyen kellene, hogy legyen a HRmax-om: Tanaka, Monahan, & Seals 187, Haskell and Fox 190, Robergs and Landwehr 185, Gellish 188, és így tovább valahol 185-190 tartományban, mégis sokszor ha felkapcsolok 5-ösbe, akkor 190 fölé is felmegy. Tesztelni fogom mellkaspánttal, lehet, hogy tényleg csak a karperc csúszkál, aztán azért mutat néha 10-el többet.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ezeket olvastad már pulzussal kapcsolatban? [link] Mondjuk én még nem, de jónak tűntek.
A Karvonen vagy micsoda nem tűnik annyira bonyoultnak, nagyjából azt mondja, hogy lineárisan nő a pulzusod az edzés intenzitással, és hogy a max intenzitás a max pulzusnál van a minimum intenzitás meg a nyugalmi pulzusnál. [link] Azt, hogy ebből mennyi az igaz a valóságban, fene tudja. Persze az is terhelés, ha már felkelsz az ágyból, de nem biztos, hogy ahhoz kellene az edzés intenzitását viszonyítani, meg az sem biztos, hogy lineáris az összefüggés a terhelés meg a pulzusszám között. Gondolom ha elég kitartóan kutatsz, találsz valamit ezen a téren is, talán az izmok által termelt hő mennyiségéből lehet következtetni arra, hogy mennyire intenzív az edzés, de biztos, hogy ezt sem valami egyszerű képlettel lehet leírni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Most nézek egy tök érdekes műsort a csontokról. Azt mondták, hogy a sprintnél a csontok a súlyodnál 10x nagyobb terhelést is kaphatnak. Ezért pl egy őz combcsontja 1.5 tonna függőleges terhelést is elbír, és 0.5 tonna oldal irányút. Érdemes lehet mindenképp egy kis időt fordítani a csontok ápolására, de nem igazán tudom, hogy ennek hogyan lehet nekikezdeni. Egy dolog a kalcium bevitel meg a mozgás, de gondolom ennél többet is lehetne tenni. Bármi tipp?
Ha esetleg valaki Afrikában járna, hasznos info, hogy az orrszarvú combcsontja 109 tonnát elbír, míg az elefánt combcsontja csak a harmadát. Ezért az elefánt csak 25km/h-val tud futni, és még úgy sem sokat, míg az orrszarvú lazán megy 50-el hosszabb távon is. Magyarán egy elefántot elképzelhető, hogy le tud sprintelni valaki, aki jól fut, egy orrszarvúnál viszont jobb keresni egy jó nagy fát, mert esélyetek sincsen.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Matykoh #20139 üzenetére
Nekem ilyenem van pulzus mérésre: [link]. Szeretem, általában pontos is, kivéve ha lecsúszik az izzadtságtól. Itt úgy látom, hogy van a tiédhez mellkaspánt is a csomagban: [link], viszont ez a 105H, amit linkeltél meg a 105, úgyhogy érdemes lenne odatelefonálni, aztán megkérdezni, hogy tényleg van e benne mellkaspánt.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ja ez elmaradt: https://www.endomondo.com/users/14378320/workouts/785005642 19:10 körüli idő lett, 2.9 km, 270 szint, 185 körüli átlag pulzus. Szeretem az ilyen versenyeket. Gondolkodtam sokat, hogy 6k vagy 3k legyen, de inkább a rövidebb mellett döntöttem, mert úgy gondoltam, hogy max erőkifejtést ezen a távon bírok végig. Hát nem volt igazam, ezen sem ment. Az elején a túl kevés bemelegítés vert oda, a végén meg a vádlim fáradt el, aztán már csak menni tudtam, néha kocogni. Most a Saucony-ban toltam, tényleg jó cipő rövid távra, rendesen kiszolgált. Hosszú távon még nem nagyon próbálgattam, majd talán kedden megnézem, hogy 10-15k körül mit tud.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Voltam ezen a Somló csúcson. Korosztályos második. Hát lefőtt a kávé a végére, nem bírtam vádliból, de ahogy néztem a végén már mindenki csak vonaglott. Utána jól beboroztam, úgyhogy most alig emlékszem valamire.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Apollo17hu #20121 üzenetére
Köszi, akkor plankolás lesz, úgyis teljesen elhanyagoltam az ilyen jellegű mozgást, és csak a futásra koncentráltam az elmúlt évben. A fekvőt azért nem akarom túlzásba vinni, mert nincs húzódzkodó rudam (vettem volna, de nem tudom hova feltenni), és ha a hátizmot nem erősítem mellé húzódzkodással, akkor előreesik a vállam (nem tudom most hirtelen a pontos szakkifejezést rá, a lényeg, hogy a kettő csak együtt jó).
Buliban hasznos! =]
-
-
inf3rno
nagyúr
Ha gerincferdülésre, vagy ilyesmire gondolsz, akkor nincsen. Most kb. ott tartok vele, hogy néha a jobb lábamon végigfut egy zsibbadás szerű érzés bizonyos mozdulatoknál, szóval valószínűleg az ágyéki kilépő ideget nyomja valami. Ez egyébként elég tipikus gerinc problémáknál. Már 15 éve görnyedek a gépnél, szóval annyira nem lepődöm meg ezen. Majd elmegyek orvoshoz is vele, mert már 1-2 éve ilyen.
Ezért is próbálok inkább a biomérnök szakmámban elhelyezkedni, mint a szoftverfejlesztőiben, mert más, ha a nap felében álldogálsz a laborban, és csak a másik felében ülsz a gép előtt. Ez végülis bejött az elmúlt 4 hónapban, valamivel jobb lett a hátam, de felmondtam július végén, aztán most már 2 hete ülök a gép előtt, és persze megint újra kezdődött ez az egész. (Egyébként már külön kategória van a számítógép okozta betegségekre: [link])
Az otthoni kardio alatt pontosan mit értesz? Fekvő, tolóckodás, guggolás, hasprés, hát, bicikli, és társaik?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Fitball nem jött be, a dynair most van alattam, nem sokat ér, bár egy fokkal jobb, az úszás nálam a lassú fuldoklás szinonímája. Volt régen (10+ éve) Tai Chi edzés Veszprémben, egyszer voltam rajta, és nagyon jó volt. Olyan 3 éve találkoztam egy csajszival futás közben, aki éppen ilyen stílusban hadonászott. Ő azt mondta, hogy még mindig van, mert ő jár rá, de már nagyon máshol van, mint régen volt. Adott teloszámot, aminek sajna azóta nyoma veszett. Veszprémiek, ti tudtok veszprémi Tai Chi oktatásról bármit?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nem nekem való, már próbáltam. Pilatest csináltam egy időben, az jó volt, viszont az oktató lelépett, azóta itt helyben sajnos nincs, itthon meg valahogy nem vagyok elég motivált, hogy nekiálljak napi egy órát talajtornázni. Azért keresek valami újat, hátha megjön tőle a kedvem hozzá.
Lehet el kéne mennem orvoshoz, aztán hamar meglenne a motiváció...Tényleg gaj, hogy mik vannak. :-)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nem hiszem, hogy annyira ütné egymást a kettő. Szoktam régebben mezítlábazni focipályán, csak néhány méhcsípés meg tüske után ráuntam. Nekem kell néha a hambi is, különben megzakkanok.
Hátra tudtok valamit, amihez nem kell segédeszköz (súlyzó, rúd, gép)? A sok üléstől már kezd totál gallyra menni a gerincem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Tök jó, látszik, hogy vér profi a fazon. :-) Ilyen Terra Plana cipőt lehet kapni itthon? Egyáltalán milyen mezítlábas cipőket érdemes venni? Gondolkodóba estem, hogy a Spuriban bent ragadt 30k-mat ilyesmire költöm, ha lehet náluk kapni. Érdekelne az is, hogy ezeket milyen terepen érdemes használni. Gondolom a csillapítás hiánya miatt nem igazán ajánlott aszfaltra, ilyesmire.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Pápa, 1:45:28 vagy ilyesmi chip szerint. [link] [link] Sajna az órát jó 500m-el később indítottam az elején, úgyhogy a végén kénytelen voltam belekocogni 1k-t, hogy meglegyen a félmaratoni táv, és végre frissüljön az Endomondo a tavalyi 2:10-es időről.
Nagyjából bejött, amit terveztem, az első két 7km-es körön szépen tudtam hozni az 5:00-5:15 közötti ezreket 165-ös pulzus kontrollal. Úgy tűnik használt valamit az egy-másfél hónap 140-es pulzus kontrollos kocogás, bár mostanában már kezdtem elveszteni a hitem benne. Nagyjából 10-el lehet kevesebb most a pulzusom, mint régebben lenni szokott. Tökéletes idő volt, néhol tűzött egy kicsit a nap, de víz mellett, parkban, ilyen helyeken futottunk, úgyhogy ahol kellett jó hűs volt. A terep is tökéletes volt, egy kis aszfalt, egy kis föld, egy kis murva, meg azért elég sík volt az eddigiekhez képest, csak 40m volt a szint. Az utolsó 7km-es kör elejénél kb. 6k-val a cél előtt ritmust váltottam és 4:40 körüli ezrekkel mentem végig, ugyanúgy, ahogy pénteken próbálgattam. A pulzusom is rendesen elszállt, átlag 180-185 körül lehetett ezen a szakaszon, illetve a max pulzus a hajrában pont 200 volt, szóval rendesen odatettem magam. Az utolsó 3k-n egy srác folyamatosan próbált visszaelőzni, aztán a végén hiába hajráztam, jobb volt, mint én, és sikerült lenyomnia az utolsó 150m-en, amikor ráfordultunk a célra. Jól tolta ő is. :-)
Szvsz, még talán az 1:40 bennem van az idei szezonban, ha frissítők helyett viszek kulacsban italt. Most 5 frissítőm volt, összesen kb. 5 percet vesztettem velük. Valószínűleg a Panoráma futásra viszek majd kulacsot Zebegénybe, mert mondta egyik ismerősöm, hogy tavaly kevés volt ott a frissítőpont, és sokan fejreálltak a nagy melegben. Kíváncsi vagyok, hogy időben számít e majd valamit.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz szabop27 #20008 üzenetére
Hát nekem ez [link] alapján az jött le, hogy pihentetni kell, nincs mese. Személyes tapasztalatom sarokkal van, az több hónapig elhúzódott, mire cipő váltás után elkezdett helyrejönni. Még mindig nem az igazi egyébként, pedig már több, mint egy éve kezdett rendetlenkedni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #19983 üzenetére
Hát szoktam szedegetni komolyabb megterhelés előtt, hogy ne görcsöljek be, de rendszeresen eddig nem szedtem. Lehet, hogy kellene. Nem volt egyébként jellemző a görcs, csak kb. egy hónapja kezdtem görcsölni éjszakánként. Talán az is közrejátszhatott, hogy szinte minden nap 5-6 órákat aludtam az utóbbi hónapban a szükséges 8-9 óra helyett.
@Kimmuriel
Jaja, szedni szoktam cinket meg B-vitamin komplexet. A B-vitamin tök érdekes, látni szoktam, hogy jobban remeg a kezem, ha alacsony a szintje. Talán az alkeszoknak is azért remeg, mert az alkohol kiüríti a B-vitamin raktárakat.Azt hiszem ezentúl minden edzés előtt tolok bogyókat biztos, ami biztos.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Wow, nekem eddig senki nem mondta, hogy a sportolóknak fokozott a magnézium igényük: [link]. Már néhány hete elég gyakran van éjszakai vádli görcsöm. :S
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz pilóta #19971 üzenetére
Exportálni kell GPX formában a runkeeperről [link], aztán importálni ezeket a fájlokat Garmin connect-el [link]. Ha még kevés van, akkor manuálisan is meg tudod csinálni, ha sok, akkor kell valami cucc, ami automatizálja neked. Én kézzel szoktam minden edzés után átpakolgatni movescount-ról endomondo-ra.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én kimondottan 200-400m-es sprintekhez vettem, mert azoknál talán jobb, ha alacsonyabb a drop. Nem is nagyon próbáltam még vele sarkazósan futni. Most lesz Somlócsúcs futás aug 13-án, valszeg nem a 3, hanem a 6k-ban fogok indulni. Majd ott kipróbálom, hogy mit tud élesben, de sok sarok ott sem lesz. :-) 10-15k-n majd kipróbálom később, de most annyi nevezésem van, hogy nem szívesen kockáztatok egy sérülést, ha esetleg nem válna be valami miatt, úgyhogy inkább szeptember végére, október elejére hagyom azt a tesztet, addig meg tolom tovább Mizuno-ban a hosszabb távokat.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Amit én érzek, hogy még ha el is fárad az izomzat, akkor sem kapnak komoly terhelést az inak, ízületek a lábamban. Szóval egy nap alatt regenerálódni tudok, szemben a többinél tapasztalt 2-3 nappal, vagy a csillapítás nélkül tapasztalt 4-5 nappal. Nem volt még annyira sok cipőm, hogy meg tudjam ítélni, hogy ez e a normális, vagy a többi cipőm, de azt biztosan állíthatom, hogy ez jobban csillapít náluk. Azt nem tudom biztosan mondani, hogy a Sayonara is ilyen lesz, mint a Rider, mert azt hiszem az egy fokkal keményebb, de kíváncsi vagyok neked hogy válik be. Szerintem is neutrálisnak számít inkább.
Hát nadrágban én még egy 10+ éves pamut adidasban futok, de ki szeretném próbálni, hogy mit tudnak a susogósok. Kíváncsi vagyok, hogy a jobb izzadtság elvezetés ad e valami komolyabb extrát. Pólóban adott nem is keveset.
Nektek volt már gondotok kutyákkal? Nekem most másodszor fordult elő ugyanannál a háznál, hogy kijöttek rám a kutyák vicsorogva, aztán nem sokon múlt, hogy összeharapdálnak. :S
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
A Mizuno-t nagyon szeretem, nekem nagyon bevált ez a Rider. Néztem a Sayonara-t is, meg egy másikat is, de mindegyik Mizuno egy kicsit nyomja a lábfejem alját, ahol megtörik az anyag, amikor lábujjhegyre állok. Még ez a Rider volt a legpuhább azon a területen, azért emellett döntöttem. Eddig nem volt problémám vele, ezután sem lesz. Kopp-kopp. :-)
A Saucony is jó, azt inkább résztávozásra, 3-5k-ra vettem, hosszú távon nem annyira pihentető, de nagyjából ez is volt a cél. Nem sokat használtam még, sprinteltem benne egyet, kettőt. Ami feltűnt, hogy sokkal jobb a sprintekhez, mint a Mizuno, mert szépen fogta a lábam. Egy kicsit csúszott közben, de azt meg annak a számlájára írom, hogy még új az anyag, nem kopott be. Ezen kívül úgy tűnt, hogy jóval több regenerálódás kell vele, mint a Mizuno-val, nem védi annyira a lábat, vagy passz. De tényleg alig használtam még, mert most inkább a pulzusom próbálom lejjebb tolni, és hosszú lassúakat futok résztáv helyett.
Az Asics-et visszaküldtem a Spuriba egy futás után. Majd levásárolom az árát valamikor. Cipő helyett most inkább nadrágot, ilyesmiket nézek majd, ha újra eljutok BP-re. Lesznek majd állásinterjúk, lehet hogy azok után útba ejtem valamikor.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Polacheck #19920 üzenetére
Nekem a házi füstölt szalonna meg az aszalt gyümölcs vált be 2+ óránál. Szerintem valami olyasmit érdemes, ami elnyújtottan szívódik fel, és már indulás előtt enni egy kicsit. Amivel még próbálkoztam, az a szőlőcukor meg a banán. Ezeket nem tudom ajánlani, de nekem talán az átlagnál kényesebb a gyomrom.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
Nekem is megvolt a héten az edzés: egész napos csákányozás tegnap. A hátam meg is érezte, hiányzott már ez a fajta mozgás.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz kolosanyi #19846 üzenetére
Ez csak azt jelzi, hogy nincs lúdtalpad, meg talán van egy harántboltozat süllyedésed elől. Normál esetben három ponton támaszkodik a láb valahogy így:
Már amennyire én tudom.
A pronálás úgy tudom inkább arról szól, hogy nyeklik e a bokád oldal irányba miközben lépsz.
szerk:
Ez alapján úgy tűnik, hogy ez a mérleg micsoda is kimutatja a pronálást. Kérdés, hogy itt a talp lenyomat az, amit a cipőd belsején hagysz futás közben, vagy az, amit egyenesen megállva a mérleg ad, mert gondolom nem mindegy. A Spuriban nekem azt mondták, hogy nem mutatja a mérleg a pronálást, csak abból lehet megmondani, ha futkározol előttük, aztán nézik, hogy hogyan érkezik le a lábad. Jobb helyeken fényképeznek futószalagon.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz imyourfriend #19827 üzenetére
Én már jó ideje csak arra használom, hogy beimportáljam a gpx fájljaimat, aztán havi statisztikát meg pb-ket nézzek. Mérésre szerintem nem valami jó, meg hát az órám csak movescount-ra ment, máshova nem, úgyhogy kényszerűség is.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz pilóta #19825 üzenetére
Próbáld ki másik alkalmazással. Az endomondo nekem is ugrált, én kipróbáltam helyette az adidas micoach-ot, és azzal meg teljesen jól működött. Esetleg még azzal lehet probléma, hogy az antennája gyenge a mobilnak, és nem szereti, ha befedik. Ha gondolod, nekem van ilyen mobilhoz való karpántom eladó, hogy ne kelljen elrakni, de ha van pénzed rá, akkor mindenképp az órát javaslom, mert tisztább, szárazabb érzés.
Az túlzás, hogy az órát nem zavarja semmi. Általánosságban a sűrű erdő, felhőkarcolók, nagy fémes tárgyak, pl lelátók, 5m-es kerítések, stb is zavarhatják. Az órák lehet, hogy ezekre kevésbé érzékenyek, de biztos, hogy azért őket is érinti a dolog.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz pilóta #19822 üzenetére
Én biztosan nem ilyet vennék. Nehéz pontos adatot találni a GPS-ről mobiloknál, de az a benyomásom, hogy a mobilod pontosabb lehet, mint ez az óra. [link] A jobb órák 50-60 körül kezdődnek, bár lehet, hogy azóta lejjebb ment az ára mióta legutóbb néztem.
Ha Kínából rendelsz, akkor a garanciát mindenképp nézd meg, mert az sem biztos, hogy egyáltalán kapsz rá. Ezeknek az olcsóbb Garmin-oknak könnyen szakad a szíja, meg nem bír sokat az aksijuk. Más különösebb bajuk azt hiszem nincs.
Esetleg ami olcsóbb még a TomTom, amit talán érdemes lehet megnézni. Nincs tapasztalatom vele, de talán másoknak van itt a fórumban.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz kk831228 #19789 üzenetére
Azt mondják az alkohol is dopping listás. :-) Koksz alatt én szteroidokat, stb.. értek, nem az ilyen kispályás dolgokat, amiknek egyébként is csak rövid ideig tart a hatásuk, tehát komoly versenyzők nem valószínű, hogy tolják, mert kimutathatóak verseny után vizeletből, vérből, stb..
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #19783 üzenetére
Gratula, szép idő!
Hát gondolom ilyen lesz öregkorára, ha valaki koxol.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #19770 üzenetére
"komolyan, ugye nem gondolod, hogy a sprinterek a sprinteléstől ilyen izmosak? véletlenüól sem a rengeteg súlyzós edzéstől és szteroidoktól "
Ha már ennyire belelovalltuk magunkat, gondoltam megnézem, hogy valójában mit csinálnak a sprinterek: [link]. A szerző szerint sokan közülük egyáltalán nem csinálnak súlyzós edzést, mert a túl kötött felsőtest akadályozná őket a max sebesség elérésében. Ő is csak minimálisat csinál. Természetesen elhiszem, hogy te jobban tudod, amennyiben megdöntöd a szerző rekordjait: 10.10sec 100m-en és 20.77sec 200m-en. Koxot is használhatsz, ha neked az kell, elvégre nem lenne igazságos, ha az élsportolók tolhatnák, te meg nem, és emiatt hátrányba kerülnél. Jó edzést! :-)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #19772 üzenetére
"bent over row" - ezt hívják magyarul döntött törzsű evezésnek, mi csak evezésnek hívtuk. Ezt szoktuk kombinálni "deadlift"-el, ami felhúzás magyarul, és guggolással. Nem kimondottan lábas maga a bent over, de masszívan be tud állni tőle a comb, ha elég sokáig csinálja az ember. Olyan, mint a lovaglóállás kung fu-nál, csak súllyal.
A másik részhez nincs hozzáfűzni valóm, végülis jogod van a véleményedhez, még ha hülyeség is.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz Mercutio_ #19760 üzenetére
Szia!
Izmot csak terheléssel tudsz építeni, szóval sprintelni vagy hegynek futni kell hozzá. (Természetesen itt is leírom, hogy a pulzusra oda kell figyelni.) Mellette persze érdemes kondizni is, ha olyan beállítottságú vagy. Lábra még lehet pl. súllyal guggolást, evezést (a súlyzós változatot), stb... is csinálni, ami szintén hasznos lehet. A kettlebell is jó.
A koleszterinnél ha nem kimondottan magas, mondjuk 6 körüli a koleszterined, akkor 5 alatti össz/HDL vagy 3.6 alatti LDL/HDL aránnyal nincs vele különösebb dolgod. Ha rosszak nálad ezek az arányok, akkor a mozgáson kívül még jó lenne leállni a cigivel, piával, illetve alakítani kellene a táplálkozáson is, hogy egészséges zsírokat vigyél be az egészségtelenek helyett, pl olivaolaj, dió, hal, csirke, stb... Disznózsír, marhahús, földimogyoró, stb... helyett. Ja és a világért ne kezdjél el sztatinokat szedni, hacsak nem súlyos a helyzet.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Apollo17hu #19748 üzenetére
Erőállóképességre kellene fejleszteni. Ahogy a többiek is írták, ez résztávozással a legegyszerűbb, de ha alapból magas a pulzusod, mint nekem, akkor célszerű alapozni előtte, mert különben könnyen túledzheted magad. Emelkedő szerintem nem szükséges hozzá, ha csak ennyi a cél.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Szeretnék elmenni Szőlős körre, de előtte héten van Zebegényben a Panoráma futás, aztán egy hét különbséggel két félmaraton talán egy kicsit túl sűrű lenne... Ti milyen gyakran mentek versenyekre, szerintetek belefér?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #19739 üzenetére
Ha valaki tud németül, itt van egy cikk róla: [link]. Bár sokkal több nem derül ki, csak annyi, hogy hosszú triatlonról van szó, ~4k úszás, 180k kerékpár, 42k futás, az idő meg 7:35:39. Az előző világrekord 7:41:33 volt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Kipróbáltam végre a Saucony Ride 7-et egy hónap után. [link] Alapvetően tetszett. Sarkas futáshoz sokkal keményebb, mint a Mizuno Rider 19, valószínűleg azért, mert kisebb a dropja (alacsonyabb a sarka). Lábujjhegyes sprintelős futáshoz nekem ideális volt, valahogy sokkal stabilabb, mint a Mizuno, viszont azon sosem húztam meg annyira a cipőfűzőt, mint ezen. Szépen fogta a lábam sprint közben, az egyedül hátránya az volt, hogy csúszott kicsit a talpa, így most nem sikerült kihozni belőle a maximum sebességet. Ezt szerintem kinövi majd, ha kopik egy kicsit. Összességében egy szerethető cipő, és az eddigiek alapján nagyon jó lesz nekem arra, amire vettem: résztávozáshoz.
A sarkam nem fájt benne, szóval az alacsony drop miatti sarokfájos teória, amit a Spuri-ban előadtak, nem állja meg a helyét. Úgy látszik a szembeszél vs. hátszél plusz 20 pulzust jelent nálam (145 / 165).
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bencze #19699 üzenetére
A próbálás fontos, abból kiderül, hogy mi az, ami biztosan nem jó. A maradékot sajna csak sok futással lehet kiszűrni, úgyhogy kénytelen vagy beletenni a pénzt. Én annak örülök, hogy legalább egy cipőt találtam, ami működik, és nem kell abbahagynom a futást.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én személy szerint csak annyit általánosítottam 2 mintából, hogy nekem az Asics nagyon nem jó, illetve, hogy akinek érzékeny a sarka, az jobb, ha nem vesz ilyen cipőt, mert ugyanúgy megjárhatja, mint én. Ezeknek a cipőknek modeltől függetlenül nagyon kemény a sarkuk. Egyébként az Asics cipők eleje nekem is teljesen jó volt. Széles a lábam, meg magas a lábfejem. A Mizuno-t is tudom ajánlani ilyen típusú lábra, mert az eleje annak is kényelmes, illetve nem biztos, hogy érdemes a mai márkákra extrapolálni egy 10+ éves cipőről, de nekem az Adidas is bevált ilyen szempontból. A Saucony-mat még továbbra sem próbáltam ki. Szombaton ha az idő engedi kimegyek egy rövidebb tempósabb futásra, mondjuk 5k vagy 10k-ra, aztán megnézem mit tud.
Hát majd számolj be, hogy hova jutottál a Sauconyval! Majd én is írok, ha egy kicsit több tapasztalatom lesz vele.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ismerősöm most vett GT 1000-et, kíváncsi vagyok mennyire válik be neki.
Öskün találkoztam most egy sráccal, aki letolt 5 maratont meg számtalan félmaratont terepen. Azt mondta, hogy Asics terep cipőkben az olcsók 600km-nél nem bírtak neki többet, mert mindig kilyukadt az orruk lábujjnál. A drágábbak azért bírják ezer felett is. Már nem emlékszem pontosan, hogy mi számít neki olcsónak, de úgy rémlik, hogy az olyan 40-50k körüli cipőket mondta drágának, szóval gondolom a 20-30k az olcsó.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #19687 üzenetére
Kösz a kioktatást! Ha figyeltél volna, most sem én hoztam elő ezt az Asics témát, mert annyira lesz-rom kategória, maga a gyártó is, meg az egész téma. Az egész csak beltram hisztije, mert elfelejtett bedobni egy Snikerst... Az, hogy ti még mindig ezen pörögtök meg titeket minősít, bármit is jelentsen ez.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS blog: NVIDIA Reflexet a jó reflexekhez
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- LEGO klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest