-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
veterán
válasz xy.zsolt #101406 üzenetére
Itt is az eso + szel kombo az, ami annyira nem volt kellemes, meg a 128-as hr mellette, mire vegeztem a 38 perc recoval az elejen, athultem. Nem tudom, mennyi ertelme volt igy a recoverynek, hogy utana masfel orat futottam meg 140-es hr korul. Nem gondoltam at a tavolsagot a celponthoz....
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #101351 üzenetére
Na nyugodtan irhattam volna, hogy hulye kerdesek kovetkeznek . Koszonom a hasznos valaszokat mindenkinek!
A futohatizsakrol sikeresen lebeszeltetek, es az esokabatrol is (mar csak ezert megerte kerdeznem, mert tenyleg gozom sem volt, hogy mennyire csak biztonsagra megyek ezzel, ill. mennyire lovom magam labon.)Es azt is megigerem (leginkabb magamnak), hogy hiaba Endorphin Pro 2 (legalabb 20s/km-t javitott az iramomon) , rohejesen sokat/ugrasszeruen javulo elorejelzes a Garmin race predictorban, nem fogom kiserteni a sorsot es eszemben sincs beprobalkozni a 2:59:59-cel. Majd jovore .
xy.zsolt: amikor regisztraltam, a kettes zona tetejen voltam, most meg gyorsultam valamelyest. Es utalok tomegben startolni , foleg amikor valakik nagyon el vannak tevedve. En sem vagyok gyors, de legalabb ezzel tisztaban is vagyok. Es igazad van, csak tippelni tudok. A videot is koszonom, meg fogom nezni .
tomcica: koszonom, a starttal kapcsolatos tipped kifejezetten hasznos, mert azt altalaban tul szoktam tolni (adrenalin+ki akarok jutni a surujebol), de akkor erre figyelek.
Persze, hogy jobban szeretsz futni, mert evezni vizen kell .run4fun: koszonom neked is az informativ es strukturalt valaszt. Elso maratonom lesz, ezert is van ennyi hulye kerdesem . Es pl arra sem gondoltam, hogy a dzsekibe befolyhat a viz.
tisn: azt hiszem megvan az uj vallalkozasi otlet. Olyan futoov kell, amin vanm dedikalt kakaoscsiga-akaszto .
Studi: a pace pro tippet kulon koszonom, meg fogom nezni , valamint a jokivansagot is!
bandus: ertettem, nem lesz itt semmilyen hatizsak (elsore az volt a terv, hogy igy nem kell majd szorakoznom a frissitopontoknal).
zaskar: koszonom, a peldad nagyon jol illusztralta, hogy nekem tenylegnem kell hatizsak.
Peetta14: gelt mindegyiket teszteltem mar FM/triatlon kozben, koszi az emlkeztetot! Szerintem az lesz, hogy a rajtszamovben lesznek a gelek a konnyebb hozzaferhetoseg miatt, a kulacsot meg belerakom a futoovbe. De meg ezt megnezem, hogy hogy celszeru.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Hi!King
őstag
válasz xy.zsolt #101379 üzenetére
Anélkül is lenne értelme, mert ha legalább a többség jól becsüli az idejét és aszerint áll be, akkor csökkenti a torlódásokat, kevesebb kényszerű előzést eredményez.
De megjegyzem, Wizzair Félmaratonon rohadt sokan indultak 1-es rajtzónából olyanok, akik messze nem voltak képesek olyan iramra, ráadásul a zónán belül is sokuk az 1:30-as iramfutók előtt voltak. Aztán egyrészt nagyon lassan indult meg a tömeg az első százmétereken a tervezett időkhöz képest, másrészt a rajtzónában indulók fele az első néhány km-t megtolta, aztán már elkezdtek lemorzsolódni.
Ami még érdekes volt, hogy én 1:29-re állítottam be az órámat, és közel 1 perces előnyben voltam ehhez képest a felénél, az 1:30-as iramfutók mégis majdnem utolértek, viszont a befutónál rendben volt a távolságul tőlem, amikor kicsivel 1:29 után beértem. Szóval az én mindig sajnos túlzottan is pozitív splitemhez képest ők még durvábban pozitív splitet futottak, de feltételezem a futók többségének, akik az iramfutókhoz igazodnak is ez az igényük, mert nagyon kevesen futják végig tényleg egyenletesen vagy akár negatív splittel.
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #101365 üzenetére
A delelott az ugye 4:25-os ebredes,evezes es 5:00-tol futok a palyan beszurodo fenynel (az a ket ellentetes kanyar,ott van utcai lampa,de nem is kell tobb).
7:00-tol mar dolgozom.
Szoval inkabb hajnali az nem is delelotti.[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
veterán
válasz xy.zsolt #101341 üzenetére
Rendre elcsodálkoztam azon, mikor ultrafutók beszémoltak arról, hogy 2 napos futás alatt alszanak közben. Agyaltam, hogy lehet futás közben elaludni, hiszen mozog.
Aztán 2017-ben egy több napos hegyi túra során, mikor előtte 2 éjjel alig aludtam, mert előre dolgoztam, hogy beleférjen az időbe a túra, majd hajnali kettőkor indultam, fel a Magas-Tátrába, menedékházban kis alvás, végig a Vöröstorony-Rovátka-Lengyel hágókon, majd jöttünk le (sajna ránk sötétedett), és ahogy már a végén jöttünk a nyugis szakaszon, valaki hozzám szólt, és arra riadtam fel, akkor értettem meg, hogy tényleg el lehet aludni mozgás közben.
Valakinél volt koffein tabletta, abból bevettem egyet (életemben először), meg is jegyezték a többiek, azóta mondják, hogy nekem ilyet nem szabad adni.
Szóval már tudom, milyen az, mikor mozgás közben alszol egyet.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
veterán
válasz xy.zsolt #101316 üzenetére
Múlt héten elmentem egy hosszabb futásra, és közben rendre podcastokat hallgatok.
Épp egy olyan téma volt, ami nagyon lekötötte a figyelmemet, és mivel a tó körül futottam, az azért unalmasabb, bele is feledkeztem a szövegbe. MIkor vége lett, akkor néztem rá az órára, és egyfelől azt vettem észre, hogy a pulzusom leesett 110-120 közé, másfelől persze a tempóm is 7:30-7:40 között volt. Vissza kellett kalkulálnom, hogy hányadik körnél lehetek, mert annyira elvitte a figyelmemet a hallgatott anyag. Viszont ilyen kellemes még nem volt a futás (bár gyors nem voltam, az biztos), nem fárasztó volt, hanem bele tudtam feledkezni teljesen. Azt azért nem mondom, mint Amerika kapi, hogy egész nap bírnám, de az biztos, hogy egy jó előadással nagyon könnyű csak úgy futni lassú tempóval.
Viszont az 5:00 idő az csak max párszáz méterig menne"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #101332 üzenetére
xy.zsolt: Amennyire en kovetem a sporttal foglalkozo tanulmanyokat, a kreatin az egyik azon koves etrendkiegeszito kozott, aminek a hatekonysagat jelenlegi tudasunk szerint ketseget kizaroan bizonyitottak, mind erokifejteshez (anaerob effort/sprintek/sulyzos edzesek), mind pedig koncentraciohoz. Na mar most en vagy a testem, vagy az elmem hatarait feszegetem, szoval ezert .
tomcica: az evezest egesz evben csinalod? Azt hittem, hogy nyaron a meleg miatt volt hangsulyos nalad.
[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
--Robi--
kezdő
válasz xy.zsolt #101272 üzenetére
Nálam lassabb tempó a cél, ismét egy adott pulzuson. A 170 már nem pálya hosszú távon. Vagy be tudom az alá edzeni, vagy elengedem azt a sebességet. Ezrekről van szó.
Beépítem az alapozóba, minden kilométer utolsó 100, vagy 70 méterét felgyorsítom, de nem ökör módjára, hanem repülővel. Így a 70m-ek nem a végére maradnak, hanem eloszlanak a hosszúk közben, legalább megtörik a monotonitást. A 300-400m-t pedig a legvégére teszem. -
--Robi--
kezdő
válasz xy.zsolt #101234 üzenetére
Ezt én máshogy közelítem meg. A nagyon alacsony számok helyett, a 4 perces és picivel az alatti ezreket választottam. Ma volt 5db.
Azon is elgondolkoztam, hogy sétálós intervallumban csinálnám az egyik adagot, akkor viszont nagyobb ismétlésszámmal.
Ma néztem Őry István videóját az 5000m-re készülésről.
Szerinte a célsebességnél 10 másodperccel legyen gyorsabb az intervallum edzés tempója. Ez most 20 másodperc, szerintem kellő ráhagyás. Innen nincs tovább, mert oda már sok alapozás kell, azt majd télen, vagy a fene tudja mikor futom. Gondolom a 10k is hasonló...
Ja, meg elfelejtettem megemlíteni, nem 180-as pulzuscsúcsokra játszom és nem arra, hogy ritkán tudjam megfutni, mert széthajtom magam. A mait élveztem, csak a nagy szél vert oda. Elégedett vagyok, anno a fele is keserves volt. -
Peterhappy
őstag
Nem hangzik rosszul. Most 200m-eket (~35mp) futottam 3:00 körüli tempókkal, de tény, hogy a köztes 200-ak eléggé kocogósra sikeredtek (de véletlen sem azért, mert megpusztultam, természetesen kizárólag amiatt, hogy visszaálljon a pulzusom ).
Bár engem valahogy a Cooper soha nem különösebben izgatott#101235 Épp most akartalak megszólni a csapnivaló VO2maxod miatt, és mert sérülten csak egy kört adtál az OB-n a második helyezettnek, de így, hogy Te is látod, hogy elég karcsú a teljesítmény, felesleges nekem rávilágítanom
Viszont és ellenben ne fogd vissza magad, szerintem nyugodtan dobd be azt a pár gyakorlatot (leírva vagy YT), ami nálad bevált, úgy gondolom, sokan kínlódunk hasonló problémákkal - kisebb-nagyobb mértékben.Én EBBE a videóba futottam bele a minap (piriformis) és úgy fest, az én problémáimra (legalábbis egy részére) itt a megoldás Ajánlom megtekintésre, és legalább egyszeri próbára mindenkinek!
-
xy.zsolt
őstag
Az elmúlt 2hónap csípőtáji alkatrészeim nyomorából most úgy tűnik pár nyújtó és lazítógyakorlat rángatott ki. Ezeket mostantól beépítem a heti rutinba
Ugyanakkor kíváncsi leszek mi lesz a következő szűk keresztmetszet.
Így 3év után is még azt érzem, hogy a tüdőm/keringésem bírna többet is mint amennyit eddig a futómű engedett....szóval a nyújtás és lazítás fontosabb szerepet kap a teljesítményfokozás érdekében. Persze csak ésszel a megfelelő időben....nem egyből az erős tempó után[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #101181 üzenetére
Ha a teljes populációt nézzük biztosan igazad van, a Garmin felhasználók között azért más a helyzet.
Az mondjuk zavar, hogy sikerült a félmaratont követő nyugalmi pulzust felülmúlni.
Pedig tegnap csak lazázás volt....A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #101178 üzenetére
Itt csak 59 VO2 Max, a Versenyjelző ezt mutatja és ez a valóság.
Igaz azóta folyamatosan éhes vagyok, de nem ám a tempóra...
Egy pöpec Cooper-t futni kellene még...
[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
INTELligent
senior tag
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #101150 üzenetére
Erre tessék, még annyi hogy a Speed 2 jobban "rugózik". Többet mozog a hab benne, de azt én kifejezettel utálom tempó közben.
Persze ettől függetlenül tegnap tapostam benne picit, nagyon nem küzdöttem. Persze jó szeles idő volt, igaz oldalba kaptam.
Lehet korai volt még, visszadobta a nyugalmi pulzusomat 39-re, igaz legalább a HRV-t nem rántotta le. Elég is lesz annyi a hétre, pihenek (lazázok) még tovább.Egy karbonlapos cipőt kipróbálva leírni az egészet nem ajánlott.
Jó ez csak meg kell találni a megfelelőt, mint a méretválasztásnál. Nagyon nem mindegy mennyire passzol egy adott darab a lábra.
Plusz a futómozgás sem mindegy csúcstech ide vagy oda...
Persze biztosan van itt is, mint mindenhol "Ipari hulladék" kategória is.norby_42
Én azt gondolom a 10k-m nem lett volna sokkal lassabb másik cipőben
Lehet nem...
De egy Altra Torin 6 -ban megfutva hidd el hogy jobban fáj a tempó! Nem ám csak közben, hanem utána is...[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
HKorn
veterán
válasz xy.zsolt #101126 üzenetére
Enyém olyan tempót nem lát, sub 6 tempónál már használom, a felett Puma VN2 van. Sub 5 tempó meg csak 200m-es intervalloknál van, szóval nincs széthajtva
Mondjuk ha nem lettek volna ennyire olcsókak, biztos nem vettem volna az én nyugger tempómhoz ilyen műanyag/karbonlapos cipőket, de 24 ezer volt a 2 cipő együtt (Endo Speed 2 és Endo Edge)
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #101111 üzenetére
Nekem mindegy ki és miben fut. Viszont 15 ezer körül nagyon jó vétel volt a Speed 2 és PRO 2 is. Akkor is ha női! A nagyobb méretek még várják a hűvösebb időt.
#101112 Pttypang
Nem lehetetlen, de ha nem keresel tuti nem találsz.
Magam részéről el vagyok látva, a többi nem izgat.norby_42
Tisztában vagyok vele hogy ő volt az első, de csak utánunk.
Igen az is az, de rá is van írva a dobozra. Kivéve ha az a Speed 2 dobozában jött, mert azt mondtad olyat rendeltél.[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
-
--Robi--
kezdő
válasz xy.zsolt #100972 üzenetére
Megnéztem melyik az a szalag. Az nekem akkor fájt, mikor a betonkemény cipővel mentem a gyorsakat. Elmúlt rá egy napra. Na abban a cipőben sem futok gyorsakat. Saucony Shift 2. Pattogni pattog, de kőkeményen odaver. Derék, térd, hát, térdszalag érezte. Alig bírtam az ágyból felkelni. Az a regeneráló futás jót tett, mára elmúlt.
A Speed 2 kicsit keményebb, mint a Speed 3. Igaz neked nem most kezdődött, akkor a Liberate volt rajtad. Mindkét láb? Nálam csak a jobb lábam szalagja fájt. Még soha nem volt ilyen. -
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #100974 üzenetére
Amúgy látszik, hogy a sors sem akarja, hogy 8-9k-nál hosszabb távot fussak ....ott kezdett el fájni múlt hétfőn és tegnap is
Tegnap én is megszenvedtem az elsőről bicaj le--fel vitelt
(amúgy 2 garázsom is van....de jobb szeretem lakásban tudni )[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz xy.zsolt #100974 üzenetére
Negyediken lakok lift nelkul. Ha nem hajlitott terdekkel mentem le a lepcson, a egy emelet utan mar konnyeztem. Nekem nem kellett sok, csak hogy egy kicsit hajlitva legyen, amikor raterhelek. Ezt felfedeztem es utana egy hettel a decathlon matra turan mar kb okes voltam. Ha full placebo, az se baj
Everybody lies.
-
haiduo82
aktív tag
válasz xy.zsolt #100914 üzenetére
Én ugyanígy vagyok. 12-13 éve futok 44,5-es cipőkben és a mostani Wizzair fm után (Saucony Tempusban futottam) történt először, hogy mindkét lábamon 1-1 köröm félig befeketedett a nyomás hatására. A Kayanom 45-ös a Mach 5-m 45 1/3-os és azok kezdenek igazán kényelmessé válni, őrület (azért a 44-es Prime X Strung még csak meg van )
[ Szerkesztve ]
"Együtt vagyunk senkik"
-
veterán
válasz xy.zsolt #100914 üzenetére
Örülök, hogy írod, mert ezt érzem én is.
A hét éve vett túracipőm, amit már régóta használok, augusztusban az osztrák hegyekben szűknek tűnt. Gondoltam, meleg volt, megduzzadt, és 2000 felett sem apadt.
De múlt héten 3 napot voltam a Magas-Tátrában, és ott is kicsi volt, annyira, hogy már fájt a lábam.
Azt mondta doki ismerős, hogy a korral lapul is a harántboltozat, ez okozhatja, de hogyan lehet ilyen "hirtelen", hogy tavaly még nem volt ilyen...
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #100863 üzenetére
Abbol,amit eddig a multban elvegeztel edzesmunka a hosszabb tav (10K) fele ez a lepes kell
Amikor pedig rovidebb tav fele lepsz,akkor gyorsabb/rovidebb munka kell + kevesebb tempocska (egy azert ott is elfer hetente).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #100858 üzenetére
Az a regeneralo aktivitas aranyat er,plane ha a heti edzesben boven van intenzitas
Seta,laza turazas,joga/nyujtas,uszas (nyanyek sebesseg) stb. mind megfelel nem muszaj,hogy futas legyen (plane nem,ha valami vegett a futomu panaszkodik epp!).Az epitkezes soran ezek mind mukodnek:
- A celversenyhez megfelelo intenzitas hetente 2-3x + koztes napokon Z1-Z2(alja) + heti 2x rovid felkapasok sikon/emelkedore + aktiv recovery
- Maximalis mennyisegi munka Z2 (a hosszu futas is ilyen) + heti 1-2x SubLT tempocska (a hosszusaga attol fugg,hogy milyen tavra keszul az ember 8-12km vagy 14-16km/futas) + heti 2x rovid felkapasok sikon/emelkedore + napi 15-20perc nyujtas
- Maximalis mennyisegi munka Z2-Z3 fokozos szinte minden nap erzesbol + heti 2x rovid felkapasok sikon/emelkedoreEzek kozul az elso amelyik legkevesebb befektetett edzesidot ker,cserebe a legnagyobb serulesveszellyel jar.
A harmadik modszert a legnehezebb kontrollalni,ott nagyon esznel kell lenni,es erezni a napi format.Nem szabad elore eltervezett X sebessegen eroltetni a dolgot,es nem szabad ketsegbe esni,ha bizonyos idoszakokba beesik a sebesseg,at fog billenni.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #100857 üzenetére
A délutáni gyök2 tempón (6:40-7:00) kocogások (25k) persze nincsenek benne....viszont legalább olyan fontosnak érzem őket
Összesen ez napi max 1óra mozgást ad ki mindennel együtt 6napon át.
Ma pihenőnap van.....és amúgy is mocsok idő.[ Szerkesztve ]
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #100841 üzenetére
Mit ertesz az alatt, hogy az LN2 nem hazudik?
En mar annyira varom, hogy vegre ne csak abban fussak. De meg a mai (valoszinuleg csak Z2, mert a vonaton azert nem tudtam magam jol kialudni) abban lesz.Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #100841 üzenetére
Azt neked kell tudni miért egy Endorphin Speed 2 társaságában "imbolyogtál". Személy szerint nem tettem volna....
Ha Rektoránra mennék tuti a Kinvara 12 lenne rajtam. Ennek hiányában viszont marad alkalmi viselet, pörgős földhöz csapkodós edzésekre. A talp dolgozik benne rendesen főleg aszfalton, betonon. Töltésen és földúton jobb a helyzet, de oda ritkán használom.
Utólag, főleg külső szemmel könnyű amúgy okosnak lenni. De mikor benne van az ember adott szituációban, belülről azért másabb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #100837 üzenetére
Nálam a délutáni 3-4k séta érezhetően hatott es ezt váltottam ki a z1-el kb 5hónapja. Annyi a feladata, hogy az izmokból kihajtsa a délelőtti tempós edzésen kébződött salakanyagot és emellett edzi a lassú izomrostokat.
Józan paraszti ésszel, ha a minél gyorsabb tempó edzi jobban a gyors izomrostokat akkor logikusan a minél lassabb tempó is eredményesebb a lassúakra 🤔
Akárhogy is, én érezhetően hasznosnak érzem a z1-et, ha a meditatív tényező a fontos akkor jobb nem mérni/kontrollálni a futas es esetleg zenét hallgatni akinek az megfelel.Upsz....ez véletlenül szerkesztés helyett válaszként ment magamnak 😄....nagyon reggel van meg, na
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #100805 üzenetére
Neked meg nem ajalnom a 15km feletti tavokat tul gyors vagy a hosszu tempoallokepessegedhez,ez ketelu kard...a vege mindig az hogy 10-14km-ig nagyon mesz a mezonnyel,utana meg eldolsz mint a rohadt nad
A jovoben ha megszereted ezeket a fokozos tempocskakat,es fel tudod oket majd epiteni 16km-re 4:30-4:10 kozotti barmit (nagyja 4:25-4:20) akkor szoba johet a FM.[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
válasz xy.zsolt #100810 üzenetére
Jó de azt ne akard 80+ percig kifutni, én sem tervezem...
Mondjuk az ami egykor 10k PB volt Tempó, az mostanra megnyúlt, kitolódott hosszban, távolságban.
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #100770 üzenetére
xy.zsolt: pedig aztan tegnap nem is futottam, csak setaltam (15kg-os hatizsakkal ). Mondjuk nem is aludtam sokat tegnap, mara mar vagy 10 orat. Az ilyenben meg nagyon zoldfulu vagyok, hogy mi az, amikor csak fejben vagyok keves, es mikor nem birja a szervezetem.
tomcica: koszonom neked is. Ez elraktaroztam, es legkozelebb ilyenkor hagyom. Remelem szombat reggel meg a repules elott belefer a hosszu edzes...
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #100741 üzenetére
Ez ma nekem nem ment, nagyon nehezek voltak a lábaim,plusz egy kicsi szél is volt (de az inkább kifogás), meg hidat is másztam.
Amikor azon filoztam, hogy hol forduljak vissza, akkor meg 5+ volt az iramom. Aztán a 18. kilométernél elkezdett szúrni az oldalam és így 500m után meg kellett állnom.Van mit fejlődnie az anyagcserémnek.
tomcica: ennek a maratoni fokozónak hr-ben hol kellene lennie? Mert én néha befigyeltem a Z4 aljára, főleg amikor mászni kellett kicsit.
-
stefyY
őstag
válasz xy.zsolt #100761 üzenetére
2-est. De annyira motiváltnak érzem magam a szombati után, fájdalom ide vagy oda, hogy egyszerűen muszájnak érzem nekifutni a 2:15-nek a 30 kilin.
( Az imént estem a lépcsőn, odavertem a derekam; így a sípcsontom mindjárt kevésbe kellemetlen. )
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #100732 üzenetére
Ezek a fokozok azert jok,mert alaposan bemelegszel, ertem ez alatt az izmokat,keringest es anyagcseret is. Nem az van,hogy laza kocogasbol egybol "felcsapod" a villanyt
Amikor pedig ADJA nap van,es mar par szaz meter utan a kivant sebessegen talalod magad automatikusan,nost olyankor kontrollaltan es turelmesen kell szepen suhanni rajta..ugy is fogod erezni,mintha magatol menne,mintha termelne a tested az energiat nem pedig fogyasztja...szinte szarnyalsz. ILYENKOR NEM KEZDED EL GYORSITANI meg jobban kiveve a legvegen egy 500-1000m-t fel szabad kapni,de tobbet nem.
Ez az edzes nem lesz hatekonyabb,ha gyorsabb iramban futod
Ennek az edzesnek az a lenyege,hogy a laktat dinamikajat megvaltoztassa,ez alatt azt ertem,hogy kevesebb termelodik adott sebessegen es/vagy hatekonyabban ujrahasznositja a test (a mellektermekekkel pedig meg tud birkozni).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #100681 üzenetére
Nekem ma volt programon egy kis "kipufogo kiegetes",na semmi komoly,csak az edzes kozepen egy ilyen:
Palyan 10x 200m/200m folyamatos futas,valtogatva 37-38-as 200m es kb.52-55-os 200m
15:30 lett a 4km 176bpm atlagpulzussal. 180-as cadence.Nike Rival Waffle.Mondjuk nem friss labra,elotte ment 30perc extra konnyed tempo (Puma VN2) ,utana ment 20perc tempo meziltab a fuvon.
Ez a delutani,reggel mas volt a program,de ma dupla nap eros nap ment...szoval johet a regeneraloooodas.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #100591 üzenetére
bandus: rendkivul tanulsagos, amit irtal, nagyon koszonom!
Konzervativan valoszinuleg fogok tudni valamennyire elore tervezni (azt sosem tudja az ember, hogy hataridore lesz-e epkezlab otlete, ha tudna, akkor nem kutatasnak hivnak ). Iden is ugy jartam, hogy hiaba terveztem a triatlont tavaly oktober vege ota, akkor meg azt hittem, hogy Nemetorszagban fogok versenyezni, Kanada nem volt a lathataron sem - de persze kb be lehetett loni, hogy "julius kozepe korul legyen csucsformaban".
xy.zsolt: igy, hogy leirod, eleg trivialisnak hangzik .tomcica: azt mondjuk meg tudom erteni. En sem a penzert csinalom, de cserebe nagyon szeretem a munkam.
Amugy detto, nalam a "fun" az az otthon egyedul ulok es olvasok vagy edzek. En is eleg introvertalt vagyok, valoszinuleg meg akkor sem lenne baratnom, ha nagyon finom kakaos csigat csinalna, mert balfek modra nem mernek kezdemenyezni
Nekem az a gyengem, hogy muszaj sokat aludnom. 5:45-kor kelek minden nap es 21 ora korul lefekszem. De pl az ikertestverem siman elvan 1-2 oraval kevesebb alvassal.Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #100591 üzenetére
Pont igy szoktam kiveve,ha ket minosegi edzes van adott nap,olyankor mindket edzesen tolni kell
Ha pedig laza nap van,akkor a hajnali az mindig Z1 teteje-Z2 alja,a delutani pedig Z2-Z2teteje.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sorozatok
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Autós topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Gaming notebook topik
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest