Új hozzászólás Aktív témák

• den89

tag

válasz a2d2 #8506 üzenetére

Igen, teljesen igazad van. Amúgy én nem vagyok ráfeszülve, hogy anyagilag melyik éri meg jobban. Ha most vennék a nulláról fűnyírót, nem érdekelne, hogy összességében a benzines vagy akkus éri-e meg jobban. Valószínűleg akkusat vennék, és egy akkucsaládból az összes gépet. Nyilván (számomra lélektanilag) épeszű keretek között. Kiveséztük ezt pár hónapja, hogy hosszútávon kb ugyanott van az ember anyagi ráfordításban. Csak nyilván nem mindegy, hogy egyben fizeted ki most rögtön az egész összeget, vagy 8-10 év távlatában. Előbbi az jobban fáj. :)

Nem tudom 2019 tájékán mennyire volt elterjedt az akkus fűnyíró, főleg, ami jó lett volna ekkora területre, mint az enyém. Én akkor költöztem saját családi házba, az én látószögemben akkor csak a benzines volt, eszembe sem jutott akkus fűnyírót venni.

Ahogy írta evilskati, amit benzinesben megkapsz 180-220 ezerért, az akkusban 4-500 ezer (persze ha beleszámolod az akkut). Én ha az ~5 és fél éve 135 ezerért vásárolt Mcculloch benzinesem tudását szeretném, és végig is szeretnék érni a füvön 2 akkupakkal, akkor bizony verdesné a fél misit az akkus fűnyíró.

Nulláról indítva valóban sokkal jobban megéri, ha minden kerti szerszám egy akkucsaládból van. De nálam ez nem játszik, ahogy írtam korábban, mert megvan már fixen, hogy a többi cuccom Bosch 18v 2-2,5ah. Nem tervezem egyelőre lecserélni, mert elégedett vagyok velük.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés