Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
Üdv. Van egy Bosch 18 V os akus fűnyíróm, 3 akuval. A háromból egy elromlott. A töltő teljesen feltöltöttnek mutatja, viszont a gép meg se nyekken vele. Van az aksin egy rekesz, gondolom az kapcsoló is. Szedett már valaki szét ilyen aksit? Mit kéne megnéznem.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Pár napja leveleztem a Makita-val, írtam nekik hogy nagy meglepődés számomra hogy nem igazán van raktárkészlet a boltokban Makita elektromos (230V) fűnyírókból. Jött is a válasz, hogy a 2023-as évtől már nem gyárt tovább elektromos fűnyírót a Makita. Én még májusban vásároltam egy ELM4620-at, és nagyon megtetszett, ezért a szüleimnek is szerettem volna, de.. nem nagyon kapható értelmes áron. Ezt vadászom pár hónapja, végül egy boltban kiállított darabot sikerült elcsípni, ami remélem hogy meg is jön a napokban, viszont ha valakinek van hasonló elborult ötlete hogy vezetékes Makita fűnyírót vegyen
az mielőbb cselekedjen mert nagyon fogynak a gépek és Makita frontról egész biztosan itt a vége.
Én egyébként személy szerint csak az ELM4620-at tudnám ajánlani, ezalatt az összes gép szerintem kuka. Most épp kínlódok anyáméknál egy ELM4120-al, amiben tönkre ment már a motor, 2x volt garanciában, most ugyan működik de mintha valami borzasztó gyenge motort tettek volna bele, fulladozik állandóan. Úgyhogy ismét küldöm vissza.
Ezért vadásztam ide is 4620-ast.
Szóval ha bárkinek lenne hasonló elképzelése akkor minél előbb cselekedjen mert fogynak a gépek, és emellett teljesen pofátlanul nagyobb Makita partnerek is emelik az árat, hiszen fogyó portéka.
-
csaba17
senior tag
sziasztok!
Vásároltam egy Fieldmann fzr 4616-144-b fűnyírót.
A probléma vele, ami szomszéd szerint nem valós probléma, hogy nem egyenletesen jár.
folyamatosan emelkedik majd csökken a fordulatszáma, hallható. ő valami lepkét emlegetett ami az üzemanyagot adagolja?
Le nem fullad de hidegen, melegen is így jár.
Már megjárta a szervizt is, azt írták, hogy a karburátort kitisztították(zsír új gép) de még mindig fennáll a "hiba".
Ez a szomszéd is kitisztította a karburátort de ugyanúgy jár.
Azt mondta, hogy lehet használat alatt beállna rendes fordulatszámra, meg hogy ez nem probléma.
Még egy kört a szervizzel nem akarok eltölteni.
Probléma ez? -
Digger
senior tag
Sziasztok!
Einhell fűnyíróm van, 175 ccm, 53 cm hosszú a kés, önindítós, önjárós.
Nagyjából fél éves, talán 10-szer, 12-szer használtam. A mai nyírás után alaposan elmostam és megdöbbentem azon, hogy két jókora kőverődést találtam belül a dobon!Mi a szokás? Érdemes valamivel javítani a festést? Ha igen mivel és le kell valamivel kezelni előtte?
-
Peetey91
senior tag
Akkor ha jól gondolom so-so. Bár a Bosch nem önjáró, igaz jóval könnyebb. A pár extra, mint mulcsozás, nagyobb vágászszélesség, valamint, hogy a Boschhoz kéne vennem pótakksi(ka)t, hogy egybe le tudjam nyírni a füvet terel a Parkside felé. A minőségétől, használhatóságától kicsit tartok, bár ebben az árszegmensben gondolok csodát ne várjak.
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Adott egy kb 300-350 nm-es telek, enyhe dombokkal, lejtőkkel.
Kinéztem egy Bosch CityMower 18-at Ausztriából kb 230€-ért. Viszont most egy Lidl nyitás során láttam egy Parkside
PPRMA 40-Li A1-et. [link]
Specifikációk alapján jobbnak tűnik a Parkside (nagyonb vágászszélesség, nagyobb fűgyüjtő, mulcsozás stb) két akksival pluszban meg kb annyiba kerülne mint a Bosch.
Ti -mint, a témához nálam sokkal jobban értők- melyiket választanátok? Hajlok a Parkside felé, főleg, hogy 5 év gari is van rá. -
hzsolee
őstag
válasz
belsodavid #7193 üzenetére
Könnyen lehet. Mindkettőnél ugyanaz az érték van írva: 27,2ccm/1LE, 2mix motor.
Nekem nem volt bajom az 55-el. Igazából annyi, hogy nem csak szegély vágás volt, hanem inkább kaszálni kellett már többet... aztán lett most egy120-as. De motor részről pöcc-röff volt. Szerintem a bratyómnak ilyen 40-es van, esetleg a 38... Nem tudom pontosan, csak annyi a tuti, hogy ilyen hajtott szára van. Ezer éve azt nyüstöli, de ő tényleg csak lecsap vele ezt azt...árokszéle, meg amit a tológatós nem ér el. Szervizben az sem volt sosem... -
-
Ferike81
senior tag
válasz
belsodavid #7190 üzenetére
A Husqvarnát nem ismerem, viszont a Stihlt próbáltam. Nekem végül fs55 lett, mert jóval kényelmesebb mint a 40. Árban nincs nagy különbség. A Husqvarnából nagyobb van 153R. Az is jó egyébként.
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! Ha mindkét gép vadonat új, melyik a strapabíróbb, vagy jobb választás? Stihl fs 40, vagy husqvarna 129? Árokpart és szegényírásra lenne használva!
-
cotag
senior tag
Szerencsém volt
A jubileumi kiadást kaptam meg 209.900ft-ért az OLEO-MAC G 53 TK modellből... -
cotag
senior tag
Srácok, miért drágább az egyik mint a másik??
Oleo-mac G 53 TK ALLROAD PLUS 4
Technikai paraméterekben is van különbség, vagy csak a metál szín a különbség és hogy 50 éves szülinapi kiadás?[Szülinapos kivitel]
[Sima mezei kivitel]Na jobban megnéztem, a szülinapos önindítós a mezei nem az...
A mezei kivitel motorja több köbcentis
Hát ez érdekes akkor így akkor. -
mman1982
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Garden Master briggs motoros önjárós benzines fűnyirónk. Ma nyirtam vele a füvet,leállitottam,de utána már nem tudtam beinditani,nem jött a berántó zsinórja,a kést.megforgatva forog,de egy helyen kifejezetten nehezen. Előtte egyszer megakadt nyirás közben,amikor újrainditottam durrant egyet. De ezután még ment rendben..ja,áprilisi vásárlás..olaj minőségi,benzin 100as,vigyáztam rá..mi halhatott meg benne szerintetek?
-
Morris
Topikgazda
válasz
simonjoe #7181 üzenetére
Vedd le a műanyag burkolatot és ahol látsz rugót ami a karburátorba megy, azt kellene piszkálgatni járó motornál. Érezni fogod majd, hogy mikor emeli vagy csökkenti a fordulatot. Lennie kellene egy fém lapnak amit kiljebb vagy beljebb kellene állítani, hogy engedjen vagy feszítsen a rugón.
Briggs motor esetén így van, az biztos.
Én rendeltem Aliról egy fordulatszám mérőt és az alapján állítgattam. -
Morris
Topikgazda
Ja, igen a főtengely hossza és vastagsága is fontos. Hosszabb lehet, de rövidebb ne legyen. Egy tolómérővel meg lehet mérni, mekkora a jelenlegi.
Azt hiszem 51mm a legrövidebb. Ha hosszabb, mint az eredeti az nem gond
Le lehet vágni belőle. Én is levágtam. Nyilván ekkor a késrögzítő csavarból is kell majd.Az egy quantum motor. Az nagyon jó. Lehet érdemes megcsináltatni.
-
st6969
őstag
Visszavittem a bácsikához, hogy rosszabb lett, mint volt (füstöl, sokat fogyaszt...). Csak azt hajtogatja, hogy azért, mert szedi fel az olajat... Mondom, akkor volt jó, mielőtt épp kifogyott az üzemanyag, mintha akkor jutott volna levegőhöz. Akkor nem füstölt és szépen járt. Erre azt mondja, ebben nincs karburátor, automata szívatós, nem tudja befolyásolni az üzemanyag mennyiséget. Hát nekem mondhat bármit, fogalmam sincs
#7178 Morris
Igen, azt hiszem, ezen is 3 csavar van, a bácsi is ezt mondta, miután felvetettem ezt a lehetőséget neki. Meg hogy a főtengely hossza számít.Most ott tartunk, hogy még "megnézi".
(valamit csak csinált, az a nagy fogyasztás és üzemanyagszag nem volt előtte...).Mindenkinek köszi.
-
st6969
őstag
Köszönöm, sajnos ilyen összeget megközelítőleg sem áll módomban elkölteni egy fűnyíróra. Jó kis árak vannak ezen a területen is. Így viszont legalább kizártuk az új vásárlását, maradt a használt a már említett kockázatokkal
#7176 kk831228
Azt honnan lehet tudni, hogy az én házamhoz melyik motor a kompatibilis? Van erről valami forrás, vagy csak a szakik tudják (ez utóbbi esetben ugyanott vagyok, ahol most, mert mint említettem, nem értek hozzá)? Tehát, ha "2 villáskulccsal" nem lehet motort cserélni (magyarul, ahhoz is darabokra kell szedni), akkor ez a verzió sem játszik -
kk831228
addikt
Új motorok vannak már 40-50-től...Briggs, Emak stb... Mindegyik használtnak a motor lesz a legkérdésesebb, hogy mit fogsz ki.... Ha maga a ház még jó, lehet néznék rá egy új komplett mocit utána azzal kihúzn@d egy ideig...
Lehet ennek sincs akkora hibája, de ezt csak szétszedéskor tudja meg az ember, ha nem magadnak csinálod, sajnos munkadíj amit akkor is ki kell fizetned ha azt mondja a szaki, hogy kuka. Viszont ha nem nagy problémája van, akkor lehet hogy feléből megúszod, mint egy új moci. Csak h@t akkor is egy ezeréves motor marad...
-
st6969
őstag
Nincs lehetőségem megnézni, mert nem értek hozzá, fogalmam sincs, melyik a hengerfej, még ha le is tudnám szedni, akkor sem tudnám, mit kell nézni. Így akkor ez eldobós. Használtan, hozzáértés nélkül nem éri meg, OK.
De valamilyen fűnyíró csak kell. Rövid élettartamú kínai gépet kizárnám, nem akarom szívatni magam.
Akkor mi lenne az az árkategória és konkrét modell, amit már meg szabad venni? Erre tudsz esetleg pár javaslatot adni?
A másik lehetőség, hogy használtan veszek egy ugyanilyet, ami most van, annak legalább a hangját ismerem. Hátha kihúzom vele további 3-4 évig. Ha meg nem, akkor passz... -
IMGM6
tag
A szomszéd bácsi valószinűleg üzemanyag többlettel próbálta meg "javítani" a hibát. Le kell venni a hengerfejet és megnézni, hogy mennyire van elkopva, ha nagyon, akkor nem érdemes foglalkozni vele, ha annyira nem akkor még érdemes lehet rendbe hozni, mert 40-50 ezer körül, nem könnyű hosszabb távon használhatót venni. A régiek (a még volt "anyag", megbízhatóbb motorok, stb... ) már nagyon régiek, és azért azok is elkopnak, elhasználódnak, egy idő után, az újabbak meg ebben az ár kategóriában, meg már zömében rövid élettartamú leharcolt kínai gépek, egy jobb hosszabb távon használható megvételéhez nagy szerencse és hozzáértés kell.
-
st6969
őstag
Sziasztok! (elnézést a hosszúért)
Van egy 9 éve használtan vásárolt, 2005-ös gyártású önjárós, Briggs motoros AL-KO Q45 benzines fűnyíróm, amit nagyon szeretek. A világon semmi gondom nem volt vele (ok, kicsit nehéz, 31kg), minden évben olajat cseréltem benne. Hozzáteszem, egyáltalán nem értek sajnos a fűnyírókhoz, a szakitól ezt az éves karbantartási tippet kaptam vásárláskor.
Mostanában elkezdte azt csinálni, hogy működés közben egyenetlen lesz a fordulat, mintha le-le akarna állni, de nem áll le. Ha leállítom, akkor egy 10-20 másodpercig újra a megszokott módon jár, de utána megint elkezd kicsit belassulni a fordulat, egyenetlen lesz és "köhög". Korábban olyankor csinálta ezt, ha kifogyóban volt a benzin.
Átvittem a szomszéd bácsihoz, aki szokott ilyeneket javítani. A probléma leírásból "megmondta" (be se indította...itt gyanús is lett), hogy az a baj, hogy felkapja az olajat, a minimumra le kell engedni és még elmegy, ameddig elmegy. Felújítani nem éri meg. Állít is majd rajta (nem tudom, mit), és kitisztítja (nem tudom, mit). Nos, visszakaptam a gépet. Mondanom sem kell, hogy lényegi változás nem történt, sőt...kis idő után ugyanúgy elkezd egyenetlenül járni, de most már a köhögéssel füstöt is pöfög (hol feketét, hol átlátszót), és működés közben folyamatosan üzemanyag és/vagy olajszagot is érezni. Sokkal többet is fogyaszt. Korábban egy teli tankkal majdnem 2x lenyírtam a 6-700m2 füvet (gaz ez már inkább), most egyszer sem tudtam, kifogyott kb. a fele területnél. Érdekesség, hogy mielőtt kifogyott volta, hirtelen megjavult. Elkezdett újra egyenletesen járni, nem füstölt, nem köhögött. Olyan volt, mintha kitisztult volna valami dugulás. Sőt, a fordulat a megszokottnál is egy kicsit magasabb volt. Laikusként írom: olyan, mintha elkezdett volna újra levegőt kapni, ahogy fogyott ki a rendszerből az üzemanyag (talán a bácsika tönn üzemanyagot adott neki, ezzel akarta kompenzálni az egyenetlen járást?). De ez 1-2 percig tartott, mert utána teljesen kifogyott. Utántöltöttem, és kezdődött az egész elölről (egyenetlen, dadog, füstöt pöfög). Majd egyszer csak leállt. És nem tudtam újra beindítani (ma újra megpróbálom hideg motorral).
Amiben segítséget kérnék: Tudom, leírás alapján nem lehet távgyógyítani, de hátha mégisEgyáltalán érdemes lehet ezzel még foglalkozni (létezik még ilyen motorhoz alkatrész)? Ha igen, tudtok ajánlani olyan szakit, aki tényleg ért is hozzá és megnézné? Helyileg Dél-Alföld lenne a legjobb, de messzebb is elviszem.
Ha úgy alakul, hogy eldobós, akkor abban segítsetek kérlek, hogy milyen típust keressek. Ismét használtan szeretnék 40-50ezer Ft környékén. Egyrészt anyagi okokból, másrészt az újabb modellekben kevésbé bízok (a régiekben még volt "anyag", megbízhatóbb motorok, stb..."használt, üzleti"). Ami fontos: önjáró, legalább 46cm-es kés, megbízható motor.
-
2ofthem
aktív tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
Morris
Topikgazda
válasz
2ofthem #7166 üzenetére
Biztos van. Majd az összes fűnyíró egy elven működik.
Sajnos mindegyik le van korlátozva újonnan 2800-as fordulatra. Sőt, van amelyik még ezt sem éri el. Általában egy feszített rugó tartja szinten a fordulatot.
Ezt kell kicsit megnyújtani emlékeim szerint.
Én is emeltem az enyémen. 3200-on forog most.
A károsanyag kibocsátás miatt van ez a beállítás.
Ha erősebb motoros gépet veszel, az ugyanúgy 2800-on fog forogni csak nagyobb lesz a nyomaték.
Viszont az üzemanyag fogyasztás ugyanúgy nagyobb. Szóval sok értelme nem volt korlátozni a fordulatot.Ha emeled a fordulatot akkor nő a teljesítmény. Én megpróbálnám a helyedben, mielőtt súlyos százezreket versz el másik gépre.
-
mtamas14
csendes tag
válasz
2ofthem #7163 üzenetére
Én épp most cseréltem le egy 5 éves Hecht 5483 SWE-t, mert tönkrement a hajtása (nem lehetett kioldani, ha ment a motor, ment a fűnyíró) és nem lehet hozzá alkatrészt kapni (kb a fele hozzávalót alkatrészt nem tudta megszerezni a szakszervíz, szerencsére, mert az elméleti áruk 80 e Ft lett volna beszerelve). Az új egy egy Honda motoros Alko 521 SV-H lett, ég és föld... Engem a szakszerviz is lebeszélt egy újabb Hecht 5483 SWE-ről és mutatott pár ott pihenő pár hónapos gépet, amelyekél a forgalmazó nem akarj(t)a elismerni a garis javítást. Próbálj keresni valami Honda motoros cuccot, ha át tudod lépni a bűvös 250e forintos árat, nem kettő, hanem 3 év gari jár a fűnyíróhoz. Nekem a gép mellett állva sikerült 5 %-ot alkudnom az árból, így még épp a hosszabb garit kaptam.
-
neo81
senior tag
válasz
2ofthem #7163 üzenetére
Ha erős, önjáró fűnyírót szeretnél kb. 200ezer Ft körül, akkor a helyedben én ezek közül választanék:
- MPG 51T (201 cm³-es Honda motor, 51 cm-es vágószélesség)
- Oleo-Mac G 53 VK ALLROAD PLUS 4 (196 cm³-es Emak motor, 51 cm-es vágószélesség)
- Oleo-Mac G 53 TK ALLROAD PLUS 4 50Y (196 cm³-es Emak motor, 51 cm-es vágószélesség)
- Husqvarna LC 356VP (166 cm³-es Honda motor, 56 cm-es vágószélesség)
Olcsóbb árkategóriában pedig ez jöhet szóba:
- Riwall PRO RPM 5155 PRO (PM12F2101002B) (196 cm³ Loncin motor, 51 cm-es vágószélesség)
-
2ofthem
aktív tag
Sziasztok! Új fűnyíró vásárlása előtt állok. Jelenlegi sajnos nem bírja, sűrű részeken lefullad. A típusa Al-Ko Easy 5.10 SP-S.
Valami erősebbet szeretnék. A táblázat alapján ezt a két típust néztem:
Hecht 5534 SWE illetve Hecht 554 SXE
A márkát nem ismerem, ezek ajánlott típusok?
Amennyiben nem, mi lenne az ami megfelelne az elvárásnak (ne fulladjon le sűrűbb gyom miatt)?
A keret 200 ezer.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Tsunami73
tag
válasz
Exelsior24 #7161 üzenetére
Igen, be jut az olaj az égéstérbe és indításkor kinyomja a kipufogóba. Leengedtem az olajból max min közé, talán már nem csöpög az olaj de füstöt még dob. Úgy rémlik 4,5-5 dl olajjal van maxon a nívó. A stihl gondolom anyagi okok miatt rakja a kínai motorokat a kisebb gépeire, hogy meg legyen a profitja. Nekem se tetszik, de már ilyen a piac. Meg kell próbálni szelektálni.
Az nekem se szimpi hogy akár sokat is elmehet az a motor, de közben füstöt nyom és érezni az olajszagot a levegőben. -
Exelsior24
aktív tag
válasz
Tsunami73 #7158 üzenetére
Azért ez nem természetes dolog, hogy egy fűnyíróból így csöpög az olaj a házra, illetve a füstből is látszik, hogy olyan helyre folyik át, ahova alapból nem szabadna neki.
Ráadásul Stihl márkájú, szóval nem is valami márkátlan, noname fűnyíróról van szó, ami eléggé elszomorító.
Itt valami gyártási, vagy tervezési konstrukciós hiba lesz, főleg ha több készüléknél is mind jelentkezik ez a hiba. -
V-I-D-A
aktív tag
válasz
vegh001 #7159 üzenetére
Igen, ezt nekem is mondták, amikor a csere Husqvarnát kaptam, hogy a Loncin motorban az olajat véletlenül se töltsem a MAX szint fölé, mert füstölni fog indításkor. Az enyém nem is füstöl, még úgy sem, hogy minden használat után az oldalára fordítom (légszűrővel felfelé) és lemosom az aljáról a nyesedéket.
-
vegh001
csendes tag
válasz
Tsunami73 #7158 üzenetére
Vao, az igen.... nálam nincsen semmilyen folyás. Ami most feltűnt, hogy az olajszint magasabb mint a max (márkabolt töltötte fel). Csinálok egy teljes olaj/benzin cserét hátha...de ha továbbra is csinálni fogja visszaviszem és cserét kérek mert az első 3-4 fűnyíráskor ilyet nem tapasztaltam.
-
Tsunami73
tag
válasz
vegh001 #7156 üzenetére
Ezt csinálják az ismerősöm gépei is újonnan.
A tesómén a kipufogónál is csöpögött az olaj a késházra. Stihl boltos is mondta hogy igen, többel találkozott már, új géppel. Nem tudom hol kapja fel az olajat, a kartergáz cső száraz volt, ott nem ment vissza, az egyik szelep állandóan olajban áll, .arra gondoltam ott szivároghat át.
Valami konstrukciós szarság lehet velük.
Ez 3x ekkora füstöt nyomott elsőre.
Nem volt döntve és nincs max fölött az olaj.
-
7SPT
csendes tag
Sajnos már nem, minden olyan boltot végignéztem/lekérdeztem ahol listaáron (110eFt) volt elérhető, de sehol sincs már készleten. Gépdepo, aki kiemelt Makita partner, szerint már nem is lesz, kifutott. Nyilván lehet még néhány helyen kapni, de 160at már biztos nem ér. Ezért is kérdeztem, hogy van-e esetleg valami hasonló alternatíva, ami elkerülte a figyelmem.
-
vegh001
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Stihl RM248T fűnyíró, ami fura tüneteket produkál. A jelenség a következő: beindítom a gépet, tökéletesen megy, megállok üríteni a kosarat majd a következő indításnál fehéres füstöt köp és kb 5 mp múlva el is múlik ez. A többi megállás / indításnál pedig nem tapasztalok ilyen füstöt ezért is fura nekem ez.
Én arra gondoltam, hogy 2x levágtam a ház előtti kis árkot a géppel ahol kicsit döntve kellett dolgozni vele, gondolom átfolyt olyan helyre is az olaj ahova nem kellett volna.
Mit tudok ezzel kapcsolatban tenni?
Köszi előre is a segítséget!
Üdv,
N
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest