- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
válasz
Tsunami73 #8736 üzenetére
De valami ilyesmi, de amíg garis nem foglalkozok vele.
Normális volt Axiál is ahol vettem, meg a Makita szervíz is. Utóbbi futárt küldött volna érte.
Inkább bevittem az Axiál pécsi telephelyére, majd kedden továbbküldik.
Az a gáz hogy pont húsvét, utána meg ballagás, jönnek vagy 30-an és félig van lenyírva a fű, nem túl szép -
den89
tag
válasz
Tsunami73 #8512 üzenetére
Igen, dual töltős Makita töltő drágább. Nekem legjobb a 2x8Ah, vagy 2x12Ah akkupakk lenne, a 2x12Ah-vel szerintem végigérnék, talán a 2x8Ah-val is, de az már neccesebb. Makitában, ha jól láttam 6Ah a max, abból pedig nekem tuti kellene 2 akkupakk. Van viszont az általam linkelt Bosch-nál, és az általad emlegetett Milwaukee-nál 8Ah és 12Ah.
A Milwaukee van 46-os és 53-as vágószélességgel. Itt a kínálat: [link] A 46-oshoz 2 db 8Ah akku jár, ugyan 444 eFt-tól indul, de ott nincs raktáron. Szóval a legolcsóbb hely, ahol elérhető az 462 eFt. [link] 2db 12Ah-val az 53-as vágószélességű (~490 eFt). [link]
Itt a hivatalos oldal linkje, dicsérik egyébként, masszív, robosztus gépnek tűnik. [link] Annyit kiolvastam a véleményekből, hogy a kést nem árt megélezni első használat előtt. De ez a legkevesebb.
-
-
den89
tag
válasz
Tsunami73 #8501 üzenetére
Igen, az is egy lehetőség, hogy felváltva töltögetem, így akkor kb 440-ből meglenne. De azt egy picit bohóckodásnak érezném. Leírás alapján 2 db 5 ah akkuval bír 35-45 percet, 1 akkuval akkor jó esetben 20 percet bír.
- Nyírom az 1. akkuval ~20 percet, lemerül, felrakom tölteni.
- Nyírom a 2. akkuval ~ 20 percet, lemerül, felrakom tölteni. Várok, pihenek még 20-30 percet, hogy az 1. akku feltöltsön (50 perc a töltési idő).
- Nyírom újra az 1. akkuval ~20 percet. Tutira nem értem végig 3x20 perc alatt. Várok még 20-30 percet, hogy feltöltsön a 2. akku, azzal már jó esetben végigérek. De ha sokat önjáróztam benne van a pakliban, hogy pont nem sikerült végigérnem...
- Végül mindkét akkut feltöltöm.Ok, akkor ne rinyáljak, hogy akkus (önjárós) fűnyírót szeretnék ~900-1000 m2-re, ha nem szánok rá fél misit, vagy nem vállalom be a töltögetést.
Igen, Milwaukee nem rossz, 2x18v 8ah - 445 ezer, vagy 2x18v 12ah - 490 ezer. Ezzel esélyes, hogy meglenne, akár a 8ah-val is, de 12ah-val tuti.
-
gpuco
csendes tag
válasz
Tsunami73 #8302 üzenetére
Ahh, nem vettem vegul akkusat. Azt mondtak nem is lehet harmatos vagy eso utani fuvet nyirni vele..
Ez lett vegul https://www.agrokeraruhaz.hu/funyiro-husqvarna-lc-356vp-honda-4613 220-ert, plusz 20-ert egy mulcsozo szett..
Ennek fel van csavarozva egy acel lap a kidobo reszenel a munyag szij vedo dobnal, allitolag nem szoktak eltorni, majd kiderul.ja, es azt mondjak ez 5.5LE, es nem 4.2, mert valami netto brutto vagy mi a franc miatt mas szorzot kell hasznalni.
56cm vagoszelesseg meg a 75 literes kosar ami acel kampos is bonusz. Majd 8 ev mulva, mint a Ryobinal is jon az itelet rola :-) -
MPowerPH
félisten
válasz
Tsunami73 #7408 üzenetére
Megjott a hajtas, osszeraktam. Jo nagy szivas volt, hogy oszinte legyek. Nem csinaltam leirast a szetszedeserol, szoval az altalad linkelt robbantott abra alapjan raktam ossze. Beinditani mar nem tudtam, mert keso van.
Az normalis, hogy a vario reszet nem nagyon tudom allitani? Maximumon(sebesseg) van, es igy allo helyzetben 3 egyseget engedi lejjebb venni, de erzem, hogy feszul mar a 2. -tol. Jol gondolom, jaro motornal ez rendben lesz?Mindenesetre elmeny volt, mindig tanulok valamit. Legalabb volt idom a karbit is kitisztitani ultrahangos mosoban.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tsunami73 #7411 üzenetére
Igazabol a belso resze rendben van, mert szepen forog... A szijtarcsa alatt viszont ezt latom.
Ebbol mar nem lesz semmi, tegnap csavarhuzo fejevel probaltam szetkapni. Az olaj kijott belole, de csak felig nyilt ki. Lusta voltam kiszedni, en hulyesegem.
Nem ertem a mechanizmusat, foleg a vario reszenek. Valamit huz a bowden, de hogy az mit allit, passz.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Tsunami73 #7404 üzenetére
Nem talaltam... Ez varios, volt minden, csak az nem.
Ez is az osztrakoktol jott, es mar 4 eve nalunk van.Mondjuk olcsobban megusznam, de a haza mar oda van. Ezert is fujtam ki alvazvedovel erre az idenyre. Es nem nalunk kezdett rohadni, mar amikor megvettem, ki volt az also resz feketere fujva.
-
Alex123
senior tag
válasz
Tsunami73 #7363 üzenetére
A Stiga ST170-ben pl. ez van elrejtve: LC1P65FE-2, lehet, hogy a többiben is...?
Vagy pl. a többiben is ez van, pl. apróbb módositásokkal, stb...
Nincs róla sehol információ a neten, szét kell szedni, a blokk belsejében van beütve az egyedi azonositó. (de az sem kizárt, amit mondtak, hogy a Husqvarna gyártatja és nem "polcos" motor...
De nyilván én nem szedem most szét 24 hónapig... -
Alex123
senior tag
válasz
Tsunami73 #7358 üzenetére
Igen, olvastam, hogy a Stihl is, de nem csak ők, a Husqvarna, Stiga, Oleo-Mac, Alko, Dedra, Riwall, stb. és még ki tudja hány márka "szíve" lett a Loncin kínai motor...-(elég nagy gyártó, ahogy olvastam - a minőség, meg tudjuk manapság is csak a pénztől függ)
Mind1, bírjon ki jó pár évet, aztán felőlem a holdon is készíthetik... -
Exelsior24
aktív tag
válasz
Tsunami73 #7158 üzenetére
Azért ez nem természetes dolog, hogy egy fűnyíróból így csöpög az olaj a házra, illetve a füstből is látszik, hogy olyan helyre folyik át, ahova alapból nem szabadna neki.
Ráadásul Stihl márkájú, szóval nem is valami márkátlan, noname fűnyíróról van szó, ami eléggé elszomorító.
Itt valami gyártási, vagy tervezési konstrukciós hiba lesz, főleg ha több készüléknél is mind jelentkezik ez a hiba. -
vegh001
csendes tag
válasz
Tsunami73 #7158 üzenetére
Vao, az igen.... nálam nincsen semmilyen folyás. Ami most feltűnt, hogy az olajszint magasabb mint a max (márkabolt töltötte fel). Csinálok egy teljes olaj/benzin cserét hátha...de ha továbbra is csinálni fogja visszaviszem és cserét kérek mert az első 3-4 fűnyíráskor ilyet nem tapasztaltam.
-
thomasrc
tag
válasz
Tsunami73 #6954 üzenetére
Köszönöm szépen.
Karbantartással és ápolással kapcsolatban van valamilyen extra dolog, amit érdemes megejteni és nincsen leírva a kézikönyvben?
Néztem videókat ezzel kapcsolatban és ott a kerekek zsírzását szokták emlegetni, hogy érdemes átkenni legalább szezononként egyszer.
Ezen kívül nem tudom, hogy mennyire van ezeknek értelme, de két dolgot emelnék ki, amin elgondolkodtam:
1) Szoktam látni, hogy korróziógátló spray-vel és egy ronggyal szépen leápolják a kasznit. Ezt érdemes megejteni nekem is, ha elejét akarom venni a korróziónak hosszú távon? Milyen gyakran érdemes átkenni?
2) Fűnyírás előtt valamilyen spray-vel be szokták fújni az alját és ennek hatására nem tapad fel annyira a fű. Ez pontosan milyen spray szokott lenni? Olvastam, hogy valaki WD40-et ír ilyen célra, de szerintem az nem tapadásgátló és konkrétan erre a célra való spray-t így hirtelen nem is találok vagy csak rossz néven keresem.
Másik kérdésem a nyírás utáni tisztítással kapcsolatos lenne. A késház közepét, ahol a motor alja és az önjáró szíja van, ill. magát a kerekeknél lévő tengelyes részt lehet vízzel veretni? A régi 30 éves fűnyíróm kb. egy lemezdarab volt, ez viszont egy kicsit komplikáltabb mechanikailag, ahogyan nézem, ezért nem vagyok benne biztos, hogy jót teszek-e vele, ha mindenhol veretem rá a vízet.
-
thomasrc
tag
válasz
Tsunami73 #6939 üzenetére
A videót már nem találom, de rákeresve több hírforrás is beszél róla:
https://www.google.com/search?q=honda+stop+making+lawn+mowers+2023+septemberLehet, hogy csak vaklárma és USA-ból vonulnak csak ki, számomra nem teljesen egyértelmű...
#6938 Z.É.T.: Nem, azokat már kizártam a legelején. Honda motorost szeretnék, de azok nem változtatható sebességűek önjárásban. Ami változtatható, az Briggs motoros, talán még el is fogadnám, de sehol nem találok eladót. Árgép szerint nem forgalmazzák a típust, Google-n rákeresve van találat, de vagy nincs raktáron vagy "érdeklődjön". Sajnos helyi forgalmazója nincs az Ole-nak nálunk. Egyébként a kaszáikkal elégedett vagyok, bevált márka.
-
thomasrc
tag
válasz
Tsunami73 #6936 üzenetére
Nagyon szép, jók lettek a képek!
Az számomra rossz hír, hogy USA-ban HRN 216 néven árulják, mert pont arról néztem, hogy két ismert hibája is van. Az egyik a szíjhajtásnál felgyűlő fű, mert nincsen védőelem körülötte, a másik az átvezetésnél megtörő kábel a bal oldalon.https://www.youtube.com/watch?v=Rdaewi75hgQ
Mondjuk amit a videón mutat, az kifejezetten tisztítlan gép, nem tudom, hogy nyírás utáni karbantartás mellett is előjön-e a szíj probléma. Az is igaz persze, hogy a Husqvarnaval kapcsolatban is vannak negatív vélemények, de nagyjából egyformának érzem a megítélésüket. A Honda-t talán arányaiban nézve többen mondják jónak.
Egyébként az acél vázas gépeket hogyan érdemes tisztítani, hogy tiszta is legyen és a korrózió is meg legyen előzve? A mostanit alulról szoktam veretni vízzel, ameddig teljesen tiszta nem lesz az alja és utána beindítva 1-2 percre lefújatom a vízet róla. De ez egyszerűbb, 30+ éves szerkezet és szinte teljesen zárt alulról. Viszont ezeknél a mostani önjáró gépeknél nézem, hogy az alján a tengelynél sokkal nyitottabb, ahol a szíj fut. Ha ott is veretem vízzel, az nem okoz kárt az ott lévő görgőkben, ne adj isten magában a motorban?
Végül úgy néz ki, hogy a befutó valószínűleg a Husqvarna LC 353AWD vagy a Honda HRN 536 VKE lesz. Hajlok a Honda felé, de a fenti két hiba mellett az is elbizonytalanított, hogy még egy közleményt is találtam arról, miszerint kiszállnak a fűnyíró bizniszből ez év szeptemberétől és már csak a raktárkészletet, szervizelést tartják fenn egy ideig.
-
kk831228
addikt
válasz
Tsunami73 #6908 üzenetére
Kisebb területhez el tudnám képzelni, de általában 20 perc maximum a fűkaszák" hatótávja", fűnyírók se sokkal jobb szerintem. Németeknél látom írják sokszor, hogy aksisra cserélnek, de nem a spórolásról szól gondolom. Csak úgy tudnám elképzelni ha van több dolgom ugyanazzal az aksi rendszerrel, fűnyíró, fűkasza, lácfűrész, stb. Pont néztem Husqvarna aksis fűnyírót, 100 volt egy db aksi hozzá amiből legalább 2 kell...
Otthoni kisebb területhez, meg olyan helyen, ahol nem lehet nagyon zajongani van létjogosultsága. (mondjuk én is próbálok arra törekedni)
Autóból már simán vennék aksist, tetszenek is csak hát...
Fűnyíróból még várok, hogy kicsit olcsóbb legyen a töltő meg az aksi...
-
kk831228
addikt
válasz
Tsunami73 #6906 üzenetére
Jaja... 👌 Már egy jó ideje nézegetem a fűkaszákat is meg a fűnyírót, lehet idén csak kasza lesz, azt olcsóbban megúszom, meg nem kell még annyira a szépen nyírt terület...
Vagy mire rászánom magam már megint nem kell...
Most éppen kaszából is Honda vagy Honda motorosat nézek. Azt nem tudom, hogy a honda motoros jobban megéri - e, árban biztos de nem tudom a többi része rosszabb - e. AGT 5028b vagy Stiga is van honda mocival, nem tudom...
-
--Lorant--
aktív tag
válasz
Tsunami73 #279 üzenetére
találtam egy fórumot ahová nincs kedvem regelni,de láttam ott [link] hasonló néven van valaki, ha véletlen te vagy ott is akkor már biztos többet tudsz a témáról a Bosch rotakról.,na már most van e olyan szaküzlet vagy tudsz e véletlen ahol komplett belső alkatrészt lehetne ehhez a szutyokhoz vásárolni? Egyáltalán megérné-e??? Kösz a figyelmet.
-
-
Archer
őstag
válasz
Tsunami73 #271 üzenetére
Pedig majdnem a teljes szegmenst lefedi a Honda, van nekik szinte mindenféle gépük. Mondjuk sokszor a Stihl árai fölött vannak és nekem a Stihl gépei sokkal átgondoltabbnak tűnnek, tényleg gondolnak az ergonómiára meg a kényelemre, már amennyire beszélhetünk kényelemről ilyen gépeknél.
Nem állítom, hogy nem jó motorok a Hondák, nekem is van két Honda motoros gépem, az egyik GC160, a másik GCV190. Mondjuk a HRX fűnyírón az "Easy Start" jó nagy humbug, van hogy jó darabig kell rángatni mire elindul, ettől függetlenül szeretem, szépen dolgozik. Viszont mint már írtam, nekem a Briggs-el is jó tapasztalataim vannak. Ettől függetlenül lehet, hogy a mai Briggs már nem az a minőség mint régen de még mindig inkább az mint ezek a noname kínai OHV motorok. Ha van rá pénz, nyilván inkább Honda, én is azt vennék de itt a segítséget kérő kolléga ahogy kivettem a szavaiból, 90-100k fölé nem nagyon akart menni, ott meg még Hondát nem nagyon kapni.
-
Archer
őstag
válasz
Tsunami73 #268 üzenetére
Akkor is Hondád volt amikor még a kanyarban sem voltak a kerti gépeikkel? Az ezredforduló után kezdtek el elterjedni, előtte nem volt más mint Briggs meg Tecumseh (legalább is nálunk). Van még itthon az eredeti, Wisconsin-ban gyártott Birggs-ből és még mindig működik, van legalább 20 éves (hozzáteszem párszor már lett szétszedve, gyűrűk, ez-az csere). Alapvetően egy szög egyszerű, igénytelen konstrukció. Más kérdés, hogy Mexikóban, Kínában meg fene tudja hol gyártják már, de attól még nem kellene leírni az egész márkát. A Quantum-ok (nem tudom mi a mostani megfelelője) megbízható és erős motorok.
Persze, szép meg jó a Honda de nem is annyiba kerül. Meg akkor a Kohlert, Kawasakit, Subarut már ne is említsük. Nem mondtam, hogy a legfrankóbb motorok, de a kínai noname OHV-k helyett még mindig inkább Briggs. Na azokról meg én hallottam cifrákat egy szerelőtől."Nekem csak honda motoros gépeim voltak és vannak, nem is lesz más:-)" - kipróbálnál egy Stihlt, mindjárt változna a véleményed...
Na de ne kezdjünk el itt vallásháborút
-
Archer
őstag
válasz
Tsunami73 #266 üzenetére
Azért a Briggs motorok egész tartósak (már amelyiken az van).
Jim74: Ha már kínait veszel, akkor azt csak olcsón vegyél. Alkatrészellátás ezeknek a legnagyobb gondja, míg egy Briggs kb. 20 éve ugyanazt a konstrukciót gyártja, kapsz hozzá ha valami kell. Fűnyíró házat, fogantyút egy ügyes lakatos tudja javítani, motort alkatrész nélkül már nehezebb. Ha lehet a kerekek csapágyazottak legyenek, különben egy idő után megkopik a műanyag furatuk és lötyögni fognak.
Pl: [ez] jó lehet neked.
-
válasz
Tsunami73 #247 üzenetére
Kb. 1500 m2. Oldalra kidobóst keresek, ami bírja az egyenetlen terepet és a strapát. Hétvégi telekről van szó, vad fű és gaz, amit vágnánk vele.
Fűkasza nem jöhet szóba, mert nejem kipróbálta és nem nyerte el a tetszését...
Az, hogy mennyit szánok rá, attól függ, hogy mit ajánlotok. Ha azt mondjátok, hogy a 35k-s akciós gépeket felejtsem el, akkor szánok rá többet is, de felesleges költségekbe nem verném magam. Minél kevesebbet kelljen karbantartani és nem szükséges, hogy önjáró legyen. -
runner 125
nagyúr
válasz
Tsunami73 #225 üzenetére
Arra gondoltam én is, más nem lehet, de ez azért gáz.
A régi tizenéves 3,5 lovason ez tök jól meg volt oldva. Az ajtó oldalfala alul volt vagy 10cm, így sok hely volt, h a nyesedéket kifújja.
Noh mindegy, erre majd valamit ki kell találnom, mert nem mindig van időm hetente nyírni, bár puttonnyal ez a probléma nem áll fent.Ezen jól látszik:
Archer
A kosaras gyűjtéssel nincs problémám. Nekem azzal még a kicsit nagyobbra nőtt füvet is szépen lenyírta, nem hagyta el, és tele is rakta. Egyedül a fentebb is említett kosár nélküli nyírást oldották meg szvsz szarul, de erre majd kitalálok valamit, mert csak kb. másik ajtó kellene rá.
Önjáró funkciója szíjhajtású. Ha, elkopik, vagy megnyúlik a szíj biztos "gyengül", de hát ki kell cserélni.A puttony meg ilyen. Ha, vízszintes lenne a talajjal, akkor minden egyes padkára emeléskor karcolná a földet.
Nálunk pl nagyon sok szegély van, így tologatom át egyikről a másikra, szóval azt sem kifogásolom. -
runner 125
nagyúr
válasz
Tsunami73 #222 üzenetére
Ok.
Ezen a forumon azért aktívabb vagyok, kérdeznék is.
Mitől ragadhatott meg a fű kidobónyílásában? Nem nyírtam vele akkora füvet, mint amit utoljára linkeltél indexen egy Honda fűnyíróról, s vizes sem volt fű.
Ahogy néztem a hátsó "ajtónak" nagyon kicsi az oldalpereme. Kosár nélkül annyira elzárja a kidobó utat, h megszorul a fű, pláne, ha egy nagyobb.
Van a vázon hátul egy kicsi nyílás, 8-as villáskulcs pont beleült, azzal meg tudtam támasztani az ajtót, de úgy meg a lábamra ment az összes.A kis 122C-t elvittem egy Husqvarna-shoz, kicsit állított rajta, és azóta jó. Kipörög teljesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest