- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
csucsotke #3734 üzenetére
Szerintem nincs benne a töltő, a linken 35. oldal: [link]
ragabor: nagyon gondold meg ekkora területre akkusat vegyél-e. Legtöbben itt fórumon ilyen max 250-300 m2-ig vették. Akik pedig 4-500 m2-re azok azért szívnak a töltögetéssel, vagy vettek hozzá még akkut plusszban. Volt aki 3x töltötte fel az akkukat az 500 m2-en, olvass vissza. Mivel mondtad, hogy 80 ezer Ft a teteje, nálad a töltögetős verzió lenne. Egyébként egyáltalán nem biztos az sem hogy 2 töltéssel végigérsz! Ha emellett döntesz készülj fel idegileg. Az is lehet hogy 5-10 perccel a vége előtt fog másodszor is lemerülni az akku és töltheted fel harmadszor is. Én várnék még ezzel a technológiával 5-10 évet ekkora területen. Addig is egy elektromos vagy benzines.
Melorin: összeget, nyírandó terület méretét, vágószélességet nem írtál. Így nehéz ajánlani. Arra figyelj, hogy Briggs motoros legyen. Pl. ezek közül nem lősz mellé:
Husqvarna LC153
AL-KO Classic 4.65 SP-B
Makita PLM4120N
Makita PLM4627N
Vagy olcsóbb árkategória:
MTD P46B -
tibcsiworld
aktív tag
válasz
csucsotke #3657 üzenetére
A lidisnél 2x20V-os aksit írtál, a makitánál2x40V-ost.
Egy honlapon a makitára ezt írják:
"A két 18V LXT akkumulátorral az erő megfelel egy elektromos fűnyírónak"
Elvileg gyengébb az akku, mint a lidlisnél ugyanolyan kapacitásnál!
szerk.: a makita oldalán is 2x18V-t írnak!
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz
csucsotke #3657 üzenetére
Azért is gondolkodtam el ezen az akkus fűnyíró dolgon, mert páran írták, hogy 270 nm is meg lehet vele. Persze ez már sok mindentől függ, de jól hangzana egy töltéssel, egy szuszra lenyírni vele.
Ma néztem az időt, lenyomtam a kertet a benzinessel, direkt önjáró bekapcsolása nélkül, csak tologatva volt 33 perc. Ha ennyit elmenne egy akksis is, akkor már lehetne vele kezdeni valamit.
Így viszont lehet várok még ezzel a technológiával és nyírom benzinessel.
Azért, ha sikerül megnézem élőben is azt a Parkside akksis fűnyírót. -
tibcsiworld
aktív tag
válasz
csucsotke #3636 üzenetére
Ezt szeretném nyírni! Igaz, 2hónapja csak a kaszával vágtam le egyszer, de ocsmány lett, és van gondom a vakondokkal is!
Kb 2x5m, és nagy gép be sem fér! Talán ki lesz szedve a beton alap, és lesz még pá nm fű, de a bokrok miatt ide nem mennék nagy géppel!A betonra megy a medence.
Jövőre, ha sikerül füvesítenem 200nm-t, akkor oda lehet a kis landroidot veszem, mert annyi időm nem lesz, hogy futkossak a fűnyíróval 2-3 naponta!
-
törölt tag
válasz
csucsotke #3425 üzenetére
Az a 27 kg azért elég sok.
A benzines fűnyíróm van 30-32 kg körül. Egy villanyos/akkus fűnyíró max 15-20 kg legyen... Ezen az oldalon korrektül leírták, hogy 25/36 percet bír a Riwall 4640 akksija: [link] Ezt még el is hiszem.
Nyilván márkától, motorfogyasztástól, kés méretétől, egyéb tényezőktől is függ, hogy mennyit bírja az akksi. Akksisban önjárót venni pedig szerintem saját magával való kiszúrás az embernek. Akkor mennyit bírja 15-20 perc?Semmi értelme. Önjárónak nagy telken van értelme és leginkább benzines esetében.
Kisebbik alatt, melyikre gondolsz? Melyiket vetted/rendelted meg? Egy kis beszámolót szerintem sokan szívesen fogadunk. -
-
válasz
csucsotke #3310 üzenetére
2 akkuval az OBi-s saját márkás LUX is jó választás lehet, ha fontos a garancia. jár hozzá ugye a 2 akku és csak 10 ezer hozzá az akku pluszban (igaz kettesével kell venni)
a Riwall-hoz még 9000 a legolcsóbb töltő és 29 ezer az akku, összesen 87 ezer és a későbbi akku bővítés 9 ezerrel többe fáj -
langerius
csendes tag
válasz
csucsotke #3126 üzenetére
Van itthon elektromos is a benzines mellett, de azt csak az árok nyírására használom semmi másra, mert 33 cm a sugara, nagyon kicsi, viszont pörgős erős motorja van ahhoz képest pedig kicsi súlya. Úgy néz ki, hogy a Makta DLM460PT2 lesz a befutó, sajnos az ára horror, de van itthon már két Makita akku a csavarozóhoz, de azok csak 3 Ah-ak, ezért meg kell vennem a szettet, ami 175 ezer körül van. De még gondolkozom, hogy kell e mulcsozás, mert ha nem akkor elég a DLM431PT, az 135 ezer körül már megkapható. Igaz ez műanyag házas, de ez engem nem zavar, aztán lehet, hogy elég a DLM382PT2 is, igaz ez csak 38-as sugarú.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mikrotik routerek
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest