- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
89000 - 88901
95961 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 89901 89900 - 89801 89800 - 89701 89700 - 89601 89600 - 89501 89500 - 89401 89400 - 89301 89300 - 89201 89200 - 89101 89100 - 89001 89000 - 88901 88900 - 88801 88800 - 88701 88700 - 88601 88600 - 88501 88500 - 88401 88400 - 88301 88300 - 88201 88200 - 88101 88100 - 88001 88000 - 87901 87900 - 87801 87800 - 87701 87700 - 87601 87600 - 87501 87500 - 87401 87400 - 87301 87300 - 87201 87200 - 87101 87100 - 87001 87000 - 86901 86900 - 86801 86800 - 86701 86700 - 86601 86600 - 86501 86500 - 86401 86400 - 86301 86300 - 86201 86200 - 86101 86100 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-31 12:55 Téma összefoglaló

Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
-
laleeee
őstag
-
-NoVa-
veterán
A múltkori EJ driverpozíciós témához némi adalék:
Egyedi build, az alaphoz képest kicsit erősebb basszus, még nem eldurvult mértékben, a HBB féle Lava editionnál visszafogottabb. Valahol félúton. 4.5-8KHz között Tulkunak tetszetős ejtés, végtelen részletesség, és téééééér. Nem túltoltan széthúzott mesterséges, valódinak és arányosnak érződő távolságok, pontos irányok felfelé is. Az RSV kicsit élőbben adja az előttem álló énekesnőt, ez pedig hihetőbben körémrak egy erdőt madárcsicsergéssel, koncerttermet, vagy kávézót minden háttérzajával. Nagyjából egyformán jók, zene és hangulatfüggő, melyiket preferálom.A háza igazán apró és kényelmes. A lehetőségek keretén belül távol vannak húzva a DD-től az armatúrák és az EST-k, nincs nagy mozgástér, ez az ára, hogy kisebb fülűeknek is használható legyen. Kényelmesen és mélyen fekszik a fülemben:
-
Dr. 444Hertz
Arcképgyáros
Ja, hogy úgy
e-earphone üzletben szereztem be (5 év garanciával, ami 1500Ft), de biccamera meg egyéb hasonló boltokban is árusítják, szerintem mindegy, hogy honnan rendeled, ha rendelhető.A drót egy viszonylag friss szabvány alapján készült, cserélni azt lehet, opció is van pár, de még várni kell, hogy kedvünk szerint cserélgethessünk.
-
s4tch
veterán
Gondoltam, hogy Japánból van, ha így adtad meg az árát; a pontos beszerzési hely érdekelt volna, hátha mondjuk a buyee-n vagy más proxyn keresztül is be lehet hozni hozzánk. Köszi az infót a kábellel kapcsolatban. Olvastam korábban erről a fülesről, és ellentmondásosak voltak az infók, volt, aki azt írta, csak a gyári drót jó hozzá.
-
Dr. 444Hertz
Arcképgyáros
Köszi!
Japánból rendeltem (japán vagyok, és van egy oldal, ahol külföldre tudom irányítani az ottani rendéléseimet, érvényes japán személyazonossággal).
Nem tudom, hogy máshonnan be lehet-e szerezni, de biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb be lehet majd szerezni az olyan oldalaknál, mint hifiheadphones.A kábel cserélhető, ugyanaz a szabvány, mint a Sennheiser IE100pro (ha jók az emlékeim), Pentaconne Ear Long-Type.
(A gyári kábel ARM011 jelzést kapott) -
s4tch
veterán
Köszi a leírást, használd egészséggel. Honnan szerezted be? A kábel cserélhető?
-
Dr. 444Hertz
Arcképgyáros
Acoustune Monitor RS One, 2 nap használat után (Xperia 1 III-al meghajtva):
Monitor fülestől elvárhatóan nagyon részletes, ugyanakkor a hangzása dús és természetes, egyszerű zenehallgatás is élmény vele.
A gyártó a színpadi használatra tervezte a modellt, aminek az eredménye a jól összeszerelt és kényelmes kialakítású ház és a stabil illeszkedésű Pentaconne Ear Long type kábel.Egyelőre kb. 7 óra járatás után az a tapasztalatom, hogy nagyon kiegyensúlyozott.
Vaskos, de részletes basszusa van, a magas tartomány kitűnően kivehető, mindemellett a közép nagyon dús.
Hangszerek esetén nincs kiemelkedő tartomány, mindegyik bitangul szól, és hihetetlenül természetes.
A középnek lehet találn egy picit több kontúrja, de ez szerintem csak bejáratás kérdése.
Meglepően jól szól viszont az ének, legyen az akár női, vagy férfi vokál.
Térhatás megfelelő, se nem szűk, sem pedig túl széles.
Első két órában még a magas tartomány sziszegő volt, de az már szinte teljesen eltűnt.Hangzásban nem tapasztalok különösebb hiányosságot, egyértelműen magasabb kategóriát képvisel, mint pl. Final E3000 (amit már bő egy hónapja nyúzom szeretettel).
Hallgatni pedig nagyobb élmény, mint pl. a Sony WH1000XM3 BT fejhallgatóm, azt már csak a zajszűrés és a jobb térhatás miatt használom.
12000 yen-ért (forintra átszámolva bő 30k) szerintem nagyon jó vétel volt az Acoustune új fülese.Hatránya, hogy a gyári harangok közül (kétfélét adnak) a szivacsos (bár jól szól, a basszust erősíti) sajnos túl vékony, és szúrja a jobb hallójáratomat.
A szilikon haranggal nincs gond, de helyette SednaEarfit XELASTEC-et használok, ami a részletességen erősít.
Illetve, a kábel jack része egyenes, ami pl. okostelefonnal használva nem a legtartósabb megoldás hosszú távon. -
laleeee
őstag
-
-NoVa-
veterán
-
Pocak89
senior tag
-
laleeee
őstag
-
Dr. 444Hertz
Arcképgyáros
-
laleeee
őstag
-
Valkűr
addikt
Vagy meg a 1 More E1001 amit lattam hasonlo arban
-
Valkűr
addikt
Sziasztok tudtok ajanlani valami jobb fülhallgatot 30-40 ezer korul, lehetőleg nem olyan vezetéke legyen amitől fonendoszkop lesz a fulesbol. Amiket talaltam itthon: Ibasso IT00, FIIO FA1, FH1, Fd1, Fd3, es a Shure 215…
-
-Perko-
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Massdrop x NuForce EDC3 fülhallgatóm és szeretnék venni hozzá új kábelt,
aminek egyik végén 3,5-ös jack van a másikon 0.77 vagy 0.78 mm-es 2 pin-es csatlakozó.
Tudtok ajánlani fül felett átvezethető jó minőségű kábelt? -
Greg204538
tag
Sziasztok! Réz kábelt keresek.
Eddig bordor kolléga megoldását használtam, de az istennek nem akar egyben maradni, többször nincs pofám visszaküldeni. A forza audio 119$-ért elég húzós, az alatt keresek. A 10e huf körüli próbálkozásaim nagyon gyatrák voltak. A merítés óriási, nem tudom, hova nyúljak.Esetleg nincs itt BP-en olyan, aki kölcsönözne nekem mmcx-4.4mm tisztán réz kábelt kipróbálásra? Cserealapnak felajánlok egy spc Fiio kábelt azonos specifikációval.
-
-NoVa-
veterán
Rövid update 1 nap után: P1 trónfosztás, egyértelmű. Szebb a tere, részletességben hasonló, sokkal DD-sebb timbre mellett. Nem éri fel térhangzásban a Mangird Tea szintjét (fele áron), de nem is érdemes a kettőt hasonlítani, a Tea középhangsúlyos, az S12 inkább enyhe U, jól váltják egymást zenefüggően.
Az ES100-on hallhatóan mosódik a hangja, kevés alá, BTR5 / Qudelix 5k / ifi Go Blu 250mW balanced kimeneten viszont kellemesen zenél. Jól áll neki a sok mély, de könnyen el tudom képzelni azt a migrénes napot, amikor a P1-et preferálom inkább.
-
laleeee
őstag
-
-NoVa-
veterán
Mostanában az egyik legjobb relatív olcsó gyártó, régebben Yinyoo néven futott, de összekaptak a fead-fi fórummal valami reklámtémán.
Bejáratós, de ígéretes 14.8mm planar:
Tisztességes telt alsó tartományt ad, és nem megy el vállalhatatlan harsányságba sehol, kicsit V-bb a P1-nél, de semmi hallgathatatlan túlzás. 2-3 nap járatás után helyrerakom az IEM skálámon, és megnézem, mi a legkisebb teljesítmény, amire még érdemes rádugni.
Akinek a laposabb kivitelezés nem az igazi, annak némi felárért a 7Hz Timeless kb ugyanezt tudja.
-
Pocak89
senior tag
Kábel tekintetében részemről maximálisan ajánlott Alin a XINHS. Még a Hifiguides fórumon ajánlották, hónapokkal ezelőtt vettem is tőlük egy 8 core 4N pure silver kábelt. 01.06-án rendeltem egy másik kábelt is, amit ma kaptam meg. Már van náluk moduláris verzió, jelenleg csak 2 kábelüknél van feltüntetve, de egyedileg megcsinálják más kábelekhez is. Eredetileg a 8 core verzióból akartam, de volt nekik egy egyedi készítésű 12 core moduláris, így azt választottam. Amúgy minden kábelhez jár egy kemény tok is. Viszont a legnagyobb meglepetésemre amikor kinyitottam a tokot volt benne egy másik 8 core, 4.4mm-es kábel is.
-
kispx
addikt
Köszönöm a választ.
Az alábbi earbuds füleseknél van olyan, ami szebben szól mint a többi, vagy nagyon nem ajánlott:
Apple EarPods
JVC HA-F17MWE
JBL T205
Philips SHE2305BK
SoundMAGIC EP30
JVC HA-F160 -
-NoVa-
veterán
-
crazygamer
tag
-
laleeee
őstag
-
laleeee
őstag
-
-NoVa-
veterán
-
laleeee
őstag
-
zotosz
tag
Sziasztok,
TANCHJIM Tanya-t honnan érdemes rendelni?
Van vkinek pozitív tapasztalat?
Kb mennyi most az átlagos szállítás?
köszönöm. -
Tulku
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
Tulku
veterán
Ezek szerint a 2 db fülesben 4 db 2389 és 8 db sonion est és 2 db bármilyen dd és 2 db shell és socketek és passzív elektronika (ellenállás, kondenzátor) és vezeték és dobozolás...
Mondjuk ez mennyivel olcsóbb lehet több ezres tételben is akár?Valami itt számomra nagyon nem stimmel...megnézném én egy ilyen készülék belsejét...
Nem az általad elmondottakkal van bajom, inkább a cég állításaival...persze minden lehetséges, kérdéses, hogy mi éri meg nekik ebben...
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Darabárban vs ezres tételben rendelve kialkudott árakkal? Régebben komoly várólistás csúszásokba futottak bele amikor az EU export akadozások miatt kifogytak az EST-ből, azt Dániából kapják közvetlenül.
Meg persze + vámáfa, és DHL papírintézési extra 30$
De a planarjuk is iSine színvonal aprópénzért kótyavetyélve, szóval nagy példányszámot tolnak minimál haszonnal, de a gyártási minőségre egész jól odafigyelnek. -
Tulku
veterán
-
kekigyu
aktív tag
-
laleeee
őstag
-
kekigyu
aktív tag
Keresgéltem low budget de azért ajánlott fülhallgatót. A TRN MT1 milyen basszussal rendelkezik? Mi lehet még ajánlott 3000 forint környékén aliexpressről? KZ EDX 1DD esetleg?
-
laleeee
őstag
-
-NoVa-
veterán
HBB-vel 2 új újabb kollaborációs project jön, és mindkettő ígéretes lesz:
Tripowin Olina:

32 Ohm LCP DD, olyan, mint amiből én is építettem, csak nagy darabszámból rendesebben tudnak párosítani. Kb ugyanazokat a belső szűrőket használja a driveren, mint én, Mele házban, 100$ körüli áron, igencsak népszerű lesz.Kicsit áthangolt EJ07m, 1DD (ugyanez az LCP, 2 Sonion 2389 BA, 4 Sonion EST. Valahol 600$ körül ez nem tudom, miben lesz más az eredetinél, de gyanítom nem lesz túl sok belőle errefelé :)
-
kemcso
Ármester
-
kispx
addikt
Sziasztok,
A SoundMAGIC E10, E11 és az E80 között mi a különbség?Két fülhallgatót vennék, az egy egyiket otthonra, jó minőségű zenehallgatáshoz:
- belföldi rendelés 25k-ig de, ha nincs nagy különbség, akkor jó lesz az olcsóbb
- In-ear/hagyományos kábelvezetés
- telefon/notebook jack kimenetével lenne használva
- irányzatban mindenevő vagyok, de a legtöbbet hallgatott műfajok rock/metal/rap, hangzással kapcsolat nincs nagy elvárás, csak ne mélykiemelt legyen. (5 ezer Ft alatti fülhallgatót használtam eddig, legyen attól jobb)---
Illetve egy másik fülhallgatót is szeretnék venni.
- Earbud (fülkagylóba ültethető), napi 8 órát lenne a fülemben munka közben
- 10-15k-ig, belföldi rendelés
- ugyanolyan stílusú zenékhez mint fentebb és meetingekhez, jó lenne ha a hangzása is tiszta lenne, mert a meetingeknek elég gagyi a hangminősége, de a mostani noname fülhallgató még ront is rajta. -
patomi
őstag
-
sutyesz96
addikt
-
laleeee
őstag
-
laleeee
őstag
-
-NoVa-
veterán
DIY showoff:
10mm 32 Ohm LCP DD, 12 grammos hiperkönnyű mászkálós. Egyelőre csak a szentlélek és némi bluetak ragacs tartja egyben, még kísérletezek újabb érdekesnek tűnő driverekkel. A mostanival minőségben és technikai tudásban vetekszik a Periodic BE-vel, hangolásban természetesebb, csak bő 10% eltérés van a 2 driver ellenállásában (hangerőben is kijön), túl nagy a minőségi szórás.
-
Kékes525
félisten
Az ajánlott irodalom között van A fülhallgató tisztítás. Itt lenne egy kérdésem.
"A rácsot a ház elején (fémrács esetén), amennyiben fülzsírlerakódás került rá tisztítsuk meg."
Ez természetes, de hogyan? Bármivel is nyúlok a rácshoz, a fülzsír benyomódik a rács alá és onnan már nem lehet kiszedni. Hogyan akadályozhatom meg ezt tisztítás közben?
-
-NoVa-
veterán
A 2 KBear (24 és 16 core) draút nagyon hajlékony, és elég könnyű, earbudostól 30 gramm szemben pl a P1-em 45 grammos vastag 2 core over-ear kábelével. A gyártott 8 core nekem is túl merev volt, asztalnál jó, de mocorgásra kiesett. Azért még várom a VE Asura 3.0-át, kényelemben tuti jó, hangban meg vagy jó, vagy változatos, majd kiderül. Ajándék Monk Plus black coffee is jár mellé. Dícsérik, csak az előrendelések feldolgozásából van még hátra 1-2 hét a sorszámomig. Ha jó, akkor a következő Zen 3.0 még érdekes lesz (300$, de Asura 3.0 előrendelőknek majd óriási kedvezményes opciót emleget Lee).

-
Tulku
veterán
Megőrülnék ha egy ilyen hajókötél nem fül felett lenne elvezetve (nekem is van 8 eres saját forza gyártás)....állandóan kiugrana a fülemből....
Rögtön tenném CIEM testbe...erről jut eszembe, költözéskor eltűnt a P1 egyik fele (meg sok minden más is....hála az idióta szállítóknak)... -
-NoVa-
veterán
-
Tulku
veterán
-
-NoVa-
veterán
Epoxi + menetvágó mindenre jó, de itt szerencsésen passzolt minden méret és furat. Plug and play.
A faházas DD-m kevésbé szerencsés build, nem szereti ez a 30 Ohmos 10mm LCP driver a hosszú vetőcsövet, a mélye nem szép. Már értem miért olyan lapos a Tanchjim Oxygen ugyanilyen driverrel, kap valami másik házat.

Olcsó planar érdekességnek majd jön egy 14.8mm-es Shuoer S12, elvileg itt is van fejlődés a P1 óta:

Ha nem jön be ebben a formában, akkor csinálok belőle planar earbudot. Bevezető 120$ ár alatt kaptam még az előszériából, csak a csomaglogisztikában elveszett egy időre, de tegnap megmozdult. -
emiki6
veterán
-
Tulku
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
emiki6
veterán
-
fericske
addikt
-
Tulku
veterán
-
Tulku
veterán
-
-NoVa-
veterán
Csavaros, de a menet ragasztásának az erőssége és a hő, ami oldja, meg a belső részben esetleg használt kitöltő ragacs megléte az kérdéses. 2 fogóval destruktívan bontható simán, aztán olcsón kapni alin új 2.5mm TRRS jacket.
A 2pin/mmcx-nél nem vacakoltam bontással, vágtam, és cseréltem, de earhook nélküli kábelt csináltam, ott nem kellett figyelni az ív megtartására.
-
laleeee
őstag
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok,
olvasgattam sokat itt a fórumon, de nem tudok dönteni

Segítségeteket kérem szépen.Vezetékes In-Ear fülest szeretnék venni, legfőképpen VR-ra lenne rádugva, játékra használva.
Olyat keresek aminek jó a basszusa, a magas hangok is szépen ciceregnek.
Néha zenét is hallgatnék rajta. A vezeték is legyen strapabíróbb, már ha lehet ilyen.
Tudnátok ajánlani erre a célra fülest?
Árban max 20-30k a keret de lehet olcsóbb is.
Köszönöm szépen -
emiki6
veterán
Na, közben a galaxy s7-et lecseréltem S10e-re és a legnagyobb meglepetést a hang okozta. A Final E3000 így már fületgyönyörködtetően szól. Az undorító elkent mélyek teljesen megjavultak, minden nagyságrendekkel jobb lett. Nem hittem, hogy az S7 csapnivaló hangja után az S10e pont tökéletes lesz.
Úgy tűnik "megspóroltam" a bluetoothos dacampot. Ha megint telót váltok 3-5 év múlva, akkor meg jack már úgysem lesz, szóval majd akkor fog kelleni valami.
Érdekes, hogy azt asztali jó setup vs szar mobil között nem jön ki ennyire a különbség, mert tudat alatt másként kezelem, de ha egy albumot szar kimenetű mobilon, adott fülessel agyonhallgatok, majd kicserélem a mobilt egy sokkal jobbra, akkor a különbség arconcsap.
-
Tarkumi
csendes tag
Sziasztok!
Feleségemnek vettem egy SoundMagic E11 fülhallgatót.
A hangzásával és az illeszkedésével nagyon meg van elégedve.
Ami viszont nagyon zavarja az az alumínium ház. (Hidegnek érzi)Tudtok ajánlani valami hasonló árfekvésű in-ear fülhallgatót ami hasonlóan, vagy jobban szól és nem fémházas?
-
-NoVa-
veterán
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
Egy kis javítási tanácsot szeretnék kérni.
Van egy 9 éves E30-am, pár éve már nem használtam, de most elővettem doboláshoz, és rohamosan mállik a kábel külső burkolata. A látszat ellenére amúgy továbbra is tökéletesen működik. A háza sem koszos, csak a tapintásjavító bevonat is elfáradt álltában.
Próbáltam szigetelőszalaggal betekerni, de nem marad rajta, zsugorcsövet meg nem tudok honnan rádugni ezekre a kábelekre. Hogyan hosszabbíthatnám meg az életét? -
jolti05
őstag
Sziasztok!
A mai napon sikerült kimosnom a fülhallgatómat, egy Xiaomi HD Audio-t.
Egy kis száradás, és némi hőlégfúvózás után kipróbáltam, működik, de a bal oldalról eltűntek a mély hangok.
Két dolog jutott eszembe:
- Ráteszem a radiátorra, és majd holnap reggel újra kipróbálom.
- Anno egy teába esett MP3 lejátszót desztillált vízbe raktam, majd kiszárítottam, és működött a ketyere, itt is gondolkodom valami hasonló merényletben.
Van esetleg tippetek, hogy mit próbáljak meg annak érdekében, hogy visszatérjenek a basszusok? -
-NoVa-
veterán
A múlt semmit nem jelent az olcsó szegmensben, mérnöki tervezést és komoly hangolást nem tesznek bele, pusztán külső formatervet. A kínaiak legtöbbje sem, csak a nagy merítésből akad pár szerencsésebb olcsó darab.
Egy 5k-s Sonyt, olcsó Sennheisert, de még egy 25k-s Klipsch-et is lezenél egy 20$-os Tanchjim, vagy Blon, ezért szoktuk itt ajánlgatni azokat. Ha lehetne itthon kényelmes garanciafeltételekkel jót kapni olcsón, nem vesződnénk a külföldi rendelésekkel.
-
Tulku
veterán
Ha eleve rossz vagy nem igazán tetsző a hangkép az keveset fog változni összességében...ha kissé éles az puhulhat, ha dörgedelmes a basszus az csitulhat...
Én spec egyetlen fejhallgatóval találkoztam ahol az első felvétel során lehajítottam a fejemről, mert hallgathatalan volt (vmi Soundmagic zárt fejes) és két hét járatás után feltettem és nem hittem a fülemnek...de ez egy nagy fejes volt, természetesen a DD-k járatása kötelező! -
z123456z
őstag
Tehát egy nagymúltú, vagyont érő cégnek valótlan marketingadatokra van szüksége az eladásokhoz? Azért a Sony nem egy feltörekvő kínai brand. Te mi alapján vásárolsz olyan terméket, amit nincs lehetőség kipróbálni, visszaküldeni? De mindegy is, tulajdonképpen igazad van, mit várok így utólag, azt sem tudom, miért kérdeztem, semmin nem változtat. A bejáratás hozhat drámai javulást, vagy inkább a vájtfülüek érzékelik?
-
kemcso
Ármester
-
z123456z
őstag
Mondjuk azt, hogy papírforma szerint jobb készülék, mint amit ajánlottál, ez miért van? Előre tájékozódtam, nem gondolom, hogy a Sony valótlan adatokat közöl, akkor mégis mi alapján válasszon az ember, miután kipróbálni nem lehet? Az, hogy ki mit ajánl, nem garancia, hogy tetszeni fog.
-
kemcso
Ármester
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Jézuska hozott a gyerekeknek egy-egy Sony MDRXB55APB.CE7 típusú készüléket. Az előzőt egy nyaralás elött kapták az útra, a legegyszerűbb legolcsóbb ( ~3000 ) philipset akasztottam le, amit megláttam. Azt sosem hallgattam, már nem is fogom, mert tönkrementek 2 év alatt, nem tudom összehasonlítani, de a fiam azt mondja, sokkal jobban ( szabben és hangosabban ) szólt, mint ez a Sony ( ugyan arról a telefonról hajtva ). Pedig direkt úgy választottam, hogy nagy érzékenysége és alacsony impedanciája legyen, azt gondoltam, ez a könnyű meghajtás záloga. Az meg csak hab a tortán, hogy 12mm-es driver van benne. Meghallgattam hát az én telefonommal, és nem vágtam hanyatt tőle magam, valóban elbírtam volna viselni még egy kis hangerőt, melyet, magasat. Létezik, hogy be kell járódnia, javulhat? Nem nevezném rossznak, de az 5000 forintos legelső noname haylou gt1 tws jobbnak tűnik. Elég szomorú vagyok, hogy hiába vettem nem a legolcsóbb, ráadásul viszonylag jó nevű gyártótól, nem sikerült maradéktalanul örömet szerezni. Vagy a fülünkkel van baj?
-
kemcso
Ármester
Jobb sarok, fent (+ a téma neve): ez a Vezetékes FÜLhallgatók... Itt kérdezd: Vezeték nélküli fülhallgatók
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Hasznal valaki Sennheiser Cx plus fulhallgatot? Van egy kis problèma vele, Vado uj ma vettem àt, de sztem hibàs! Szeretnèm ezt biztosra tudni mielott visszakuldom. Az a baj vele, h egyik oldal nem szol. De kiveve a tokbol a kis led se vilàgit rajta, csak a masik oldalàn!
-
f4lcon
addikt
-
Tulku
veterán
A fülhallgató a legdirektebb hallgatási metódus...mivel rendkívül közvetlen, így teljesen más szabályok vonatkoznak rá, illetve még nagyobbá válik az emberek tetszési indexe közötti szórás....
Nyilván nekem az amit létrehoztál egy basszustöbblet energia, erős középmagas lyukkal, de a te ízlésed nem az enyém, így örültem, hogy elégedett voltál a kapott eredménnyel...Most is csináltam vmi együttes dobosának fülest (Edda vagy P Mobil....passz) és biza meg kellett eresztenem a basszus energiákat, mert külön kérés volt...hát megeresztettem...nem az ízlésem szerint volt, de tetszett az embernek a végeredmény...és végül is ez a cél, nem az, hogy én osszam az észt, mi a jó hangkép...
-
törölt tag
Csak azért írok, hogy e helyt is megköszönjem Tulku kedves és szakértő segítségét a fülhallgatóm dampingolásában, úgy a szakmai megbeszéléseket mint a damper behelyezésének-rögzítésének ("UV-lakk") gyakorlati végrehajtását és a méréseket tekintve. Igen jó eredményt hozott a művelet, állítom én.
No persze van kammerer-féle tanulság is.A Klipsch X6i-ről (a vetőcső külső vége szabad, csak belül van egy ritkás szita, így átalakítás nélkül damperelhető) van szó, mely viszonylag minőséges, tiszta, részletes hangot ad a 60ezer forintos árkategóriában elvárható szinten, de eléggé világosra hangolt, ráadásul lengőnyelves (BA) - a lengőnyelvesek mélyeire ugyebár eleve szokás panaszkodni energiahiány miatt, hiszen nem tolják úgy a levegőt, mint a dugattyúsok (DD). Az X6i egyhangszórós, és tervezői a 10kHz feletti magastartományba helyezték az egyhangszórósaknál kiküszöbölhetetlen sávszélességhiányt, a mélyeket tekintve nincs korlát, nagyon mélyre megy lineárisan. Tehát a mélyei megvannak, de egyrészt ugye lengőnyelves, másrészt a prezenszsávban viszonylag kiemelt. A világos tónusú hangolásához mindig át kell szoknia az agynak, amikor meg utána lineárisabb hangsugárzót hallgat az ember, akkor arra vissza kell szokni. A diagramon a fekete vonal mutatja az SPL-jét az Innerfidelity mérésében. Tulku mérése természetesen hasonló eloszlást mutatott, de még inkább a prezenszkiemelés hangsúlyával - a saját mérésének látványa megkönnyítette, hogy Tulku hagyta magát rábeszélni az általam forszírozott legerősebb (sárga, 4700Ohm) damperre. Természetesen mindig nyers mérésekről van szó, mindkettőnk tagadja a kompenzált görbék létjogosultságát.
A damperben az a jó, hogy többé-kevésbé lyukszűrő, és éppen az általam általában is kárhoztatott prezenszsávban hat. A szűrési karakterisztikája nem egyenletes, hanem afféle eloszlást mutat, amilyet abból adódóan várhatunk, hogy a levegőrezgés (értsd hang) is egyszerre részecske és hullámtermészetű. Lásd:
Az e damperekre általánosan jellemző szűrési eloszlás tehát attól függően szerencsésebb vagy szerencsétlenebb, hogy az adott damperelendő fülhallgató SPL-jének mennyire inverze a damper SPL-je. Sajnos éppen abban a 3-3,5kHz-es etapban a legkevésbé hatékony a damper, ahol a fej-fülhallgatók leginkább kiemelni szoktak (a nyers mérések szerint). Sokak örömére sokszor elmondtam már, hogy a virtuális térben virtuális hangot adó fej- és fülhallgatók zenehallgatásra nem alkalmasak, csak "informálódásra". Nos, ha a tervezők és a vásárlók nem éppen ott (prezenszsáv) emeltetnék ki ezek SPL-jét (nyers görbe!), ahol amúgy is a legérzékenyebb a hallásunk, sokkal kevésbé lennének alkalmatlanok zenehallgatásra - ezt is sokszor mondtam már. Feláll a szőr a hátamon, amikor a pimasz módon referenciagörbéknek nevezett preferenciagörbék indoklásaként Fletcher-Munsont emlegetnek tervezők-fórumozók.
Lényeg a lényeg, a legerősebb damper hatását az innerfidelity fenti (nyers!) mérésébe a sárga görbe szerint számoltam és rajzoltam bele. Értelemszerűen az lenne az ideális, ha azt a 2,8-ról 3,4kHz-re áttolódott peaket is ki lehetett volna szűrni, de így is csökkent a peak magassága és a szélességi kiterjedése is. Nehéz volt elhitetni Tulkuval, hogy tényleg a legerősebb sárga dampert akarom, de mint mondtam, a saját mérése az Innerfidelityéhez képest egy kicsit a prezenszsáv javára mutatott - a damperelés utáni mérése is. Persze, aki hozzáképzeli a sárga görbémhez a kompenzációs görbéjét, az tényleg megijedhet, hogy ahogy Tulku mondogatta, ez biztos egy basszusbomba ("nem merte" meghallgatni, hehe).Nos, nem basszusbomba lett, hanem hangdobozosabb tónusú, irdatlan mélységű, definiáltan energikus, a magasabb frekvenciákat NEM elnyomó mélyekkel, sokat lágyulva, de a konkrétságát megtartva. És itt következik a tézisem, amiért a köszönet és Tulku közismert szakértelmének hangsúlyozása mellett az egész fenti szöveget is leírtam. A tézisem az, hogy a lengőnyelves (mély)hangszórójú fülhallgatók jellemzően másfajta hangolást érdemelnek, mint a dugattyúsok. A lengőnyelvesek mélyének 5-10dB előnyt érdemes adni a prezenszük rovására a velük összevethető dugattyúsokéhoz képest, és ez esetben kapunk hasonló tónust és energiaeloszlást, annyi lengőnyelves előnnyel, hogy azoknak nem olyan "gerjedősek" a mélyeik, mint a dugattyúsoké, tehát az általam propagált mélyhangsúlyosabb-prezenszvisszafogósabb hangolás ellenére is kevésbé válik mosottá a lengőnyelves. Ha a tervezők értenék ezt, nem lenne annyi panasz a lengőnyelvesek mélyenergiahiányára - sőt. Továbbmegyek, ha a tervezők értenék ezt, esetleg nem lenne szükség a BA-DD hibrid fülhallgatókra, például talán f4lcon is beleszeretne a BA-kba.
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
Demes kolléga hozzászólása alapján felmerült egy kérdésem.
A hallójaratom aféle, hogy kívül gömbszerű, amiből egy keskeny cső megy tovább, így 2 féleképp tehetem be a fülest. Ráteszem a legkisebb haragot és jól benyomom a keskeny járatba vagy a legnagyobbat, amit belehelyezek a gömbszerű részbe.Melyik a helyes? Vagy mindkettő az más előnyökkel és hátrányokkal? Előbbi közvetlenebb és stabilabban ott marad, utóbbi teresebb természetesebb, de könnyebben kimozdul. Nyilván a freki válasz is különbözik a megváltozott mikroakusztika miatt.
-
¤Demes¤
tag
Üdv! Jó ideje van egy Audio-Technica agybadugós fülesem (LS70iS), amit sajnos sosem tudtam megfelelően a fülemben tartani. Szilikon harangok vannak hozzá alapvetően, amiből a legnagyobb pár percig marad a fülemben, de ha beszélek/megmozdulok nagyon könnyen kiesik. Végigpróbáltam egy időben minden amazonon elérhető aftermarket illesztéket is, a szivacsos, több-harangos mindenféléket, de eddig semmi sem volt megfelelő - gyakorlatilag mind rosszabbak voltak a gyári legnagyobb harangnál.
Fulmonitor.hu-nál próbáltam egyedi illesztéket csináltatni, ám ott sajnos kiderült hogy a monitor vetőcsöve túl széles a hallójáratomhoz (ezek szerint ott meg kicsi a fülem) ezért nem tudnak egyedi illesztéket csinálni.
Van itt esetleg valakinek ötlete hogy mi mást használhatnék amikkel benne maradnának a fülemben rendesen? Esetleg van másik cég másik módszerrel akik csinálnak itthon custom illesztéket?
Köszi -
lapalapa
őstag
Ha esetleg usb-ről, akkor érdemes kipróbálni elé egy aq jitterbug-ot és utána egy ifi ipurifiert, főleg az RSV-vel, bőven skálázódna fölfelé az egész. Utána már hiányérzet lenne nélkülük, erős.
Így jártam, az asztali cuccomról húztam le őket és rápróbáltam a BTR5-re a Tea-val. Sajnos innentől ldac pláne felejtős, csak végszükség esetén, vagy akkor sem. -
vicze
félisten
-
-NoVa-
veterán
-
Tulku
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
Dr. 444Hertz
Arcképgyáros
Rendelésemet elfogadták, talán ebben a hónapban jönni fog.
Majd be fogok számolni, hogy milyen
-
Dr. 444Hertz
Arcképgyáros
-
fericske
addikt
Kíváncsi vagyok meddig megy ezen az áron, illetve hol lesz elérhető.
-
Dr. 444Hertz
Arcképgyáros
-
fericske
addikt
-
laleeee
őstag
-
fericske
addikt
"....Nem tudom egyébként, hogy telefonhoz mennyire érdemes drágább fülest venni....."
Ezt sosem lehessen tudni.
A jelenlegi kedvenc fülesem ára 600-1000 dollár között mozog, ország és forgalmazó függően, és ugyanolyan élvezetet okoz telefonról ( Mate 10 pro) youtube-ot hallgatni vele (Brave böngésző), mint a dapomról veszteségmentes zenéket, vagy az asztali rendszeremről.
Illetve nem érzem kevesebbnek a produkciót telefonról, mint a többi forrásomról vele.
Ettől függetlenül nem ez a tendencia, főleg a hagyományos, dinamikus hangszórótól eltérő technológiájú hangkeltőkkel szerelt füleseknél. -
Dr. 444Hertz
Arcképgyáros
Köszönöm a tanácsot
Egyébként refurbished darabot vettem, nem tudom, hogy mennyire volt bemelegítve a picike, mindenesetre ha a fülemre és a memóriámra hagyatkozom, akkor talán a basszusnak lett erősebb kontúrja (EQ-ban a basszust feljebb raktam az első napon, most pedig le van eresztve) és összességében pontosabb lett a hangzás.Nem tudom egyébként, hogy telefonhoz mennyire érdemes drágább fülest venni, de lehet, hogy valamikor kipróbálnék egy magasabb kategóriájú cuccost.
(Talán az Xperiámban van még potenciál. Az biztos, hogy eddigi bármelyik jack-el rendelkező telefonomnál szintekkel jobban zenél.)
Kacsintgatok a Final A3000-rel, de még 50-szer átgondolom ezt, és inkább gyűjtök egy jobb fülhallgatóra
-
fericske
addikt
Örülök, hogy bevált a kis Final füles
Finomodik még valamelyest az összkép a hangzásában idővel (a gyártó 200 órát adott meg járatási időnek).
A hátulsó, lyukacsos oldalát tartsd tisztán. Nem dizájn elem, hanem nyitott füles. A térhatást annak köszönheti. -
Dr. 444Hertz
Arcképgyáros
Lassan két hete használom a Final E3000-t, és kb. egy időben vettem egy Sony WH-1000XM3-at (BT fejhallgató LDAC és egyéb finomsággal felszerelve), úgyhogy a kettőt párhuzamosan használom, így – bár gyökerestül más kategóriát képviselnek mindenben – akarva-akaratlanul is össze szoktam hasonlítani a zenei élményt.
Gondoltam, az összehasonlítások alapján körvonalazódott tapasztalataimat megosztom itt.
Audió eszközök terén laikus vagyok, de hivatásos klasszikus zenészként talán nincs annyira rossz fülem... legalábbis remélem
Meg vagyok lepődve, hogy egy 20k alatti vezetékes füles kb. csak annyiban tud kevesebbet egy (megjelenéskor) 120 ezres BT fejhallgatónál, hogy szűkebb a térhatása (ebben a fejhallgató szintekkel több élményt ad, de a fizikai adottságok alapján probléma is lenne, ha nem), és könnyebb a basszus (direkt ezt a kifejezést használom, mert nem "vékonyabb", "kevesebb" vagy "halkabb", van belőle elég).
A beépített DAC miatt dB-ben is erősebb a fejhallgató, de az összehasonlítást érzésre ugyanakkora hangerőkön tettem.
A hangok részleteiben érzésre ugyanannyit produkál az E3000 (sőt, a vezetékes mivolta miatt talán természetesebb is, de ez szerintem inkább placebo) és színben is nagyon hasonlóra van kalibrálva, mint a WH-1000XM3.
Nincs az az érzésem, hogy a fülessel kevesebb lenne az élmény. Amikor nem szeretnék egy hatalmas valamit a fejemre rakni, tökéletesen tudja helyettesíteni az E3000 a fejhallgatót.
Xperia 1 III okostelefonnal hajtom mindkettőt – adott tehát az LDAC, Hi-Res, illetve a fizikai meghajtásért egy Cirrus Logic CS35L41 DSP-s erősítő felel, és natívan támogatja a hardver/rendszer a 192kHz/24bit-et.Önmagában az E3000-ről (szubjektív):
Részletgazdag, jól ki lehet venni a szólamokat.
A hangoknak van körvonala és ereje, de inkább puhább, mint éles.
Van egészséges basszus, az erőssége talán az akusztikus gitár alsóbb regisztere.
Középtartomány jól szól, a magas frekvencián is természetes hangot produkál.
Kellemes hallgatni a női énekhangot, a japán popzene nem áll neki rosszul.
Térhatás is van, nincs az az érzés, hogy az agyamból szól a zene.
Nincs sok összehasonlítási alapom, de én meg vagyok elégedve
Köszönöm, hogy ajánlottátok
Új hozzászólás Aktív témák
-
89000 - 88901
95961 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 89901 89900 - 89801 89800 - 89701 89700 - 89601 89600 - 89501 89500 - 89401 89400 - 89301 89300 - 89201 89200 - 89101 89100 - 89001 89000 - 88901 88900 - 88801 88800 - 88701 88700 - 88601 88600 - 88501 88500 - 88401 88400 - 88301 88300 - 88201 88200 - 88101 88100 - 88001 88000 - 87901 87900 - 87801 87800 - 87701 87700 - 87601 87600 - 87501 87500 - 87401 87400 - 87301 87300 - 87201 87200 - 87101 87100 - 87001 87000 - 86901 86900 - 86801 86800 - 86701 86700 - 86601 86600 - 86501 86500 - 86401 86400 - 86301 86300 - 86201 86200 - 86101 86100 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!

A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- EA Sports WRC '23
- Dell notebook topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- Erős, !GARANCIÁLIS! Acer Nitro 16 AI gamer laptop! -Ryzen AI 9 365, RTX 5070 8gb, 32gb DDR5, 1tb SSD
- Xreal Beam
- Gigabyte Z170X-Gaming 7 Rev 1.1 / Beszámítás OK!
- Apple MacBook "BlackBook" (2007) - 2,16GHz Core2Duo, 4GB RAM, gyári töltővel (Retro / Projekt gép)
- Realme Realfit F3 ANC aktív zajszűrésű Bluetooth fülhallgató
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 5600 MHZ-es 16GB-os DDR5 notebook memória - számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a kábele is nagyon rendben van