Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10447) Cooze


Cooze
csendes tag

Üdvözletem!

Egy komoly problémába ütköztem, miközben a Fujitsu Siemens Amilo Pi2512es notimmal nekiugrottam a hálózati dolgokba. Már nem értem hogy miért csinálhatja a masina azt amit csinál, mert elég furcsán szivat. Először hálón próbálkoztam meg másolni a laptopra, kb 30mp, és kékhalál a következő üzenettel:
*** Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
NMI: Parity Check/Memory Parity Error
*** The system has halted ***
Csak a Power gombbal lehetett további életre késztetni.
Első nekifutásra ráküldtem egy memóriatesztet, hibát nem talált. Gondoltam hülye xp, megkeveredett....újratelepítettem, dájverek tökéletesek,ugás a hálózatra. Ugyanaz lett az eredménye.
Következő lépés a letöltéssel való próbálkozás volt. A letöltési sebesség mahinálásával (kb 100kB/s-ig állítva) 5-6percig bírta és kifagyott kékhalál nélkül az xp.
Következő próba volt egy ubuntu. 9.04est raktam fel cdről, semmi gond nem volt. Netről felfrissítettem 9.10re, tökéletesen ment (kb 5-600Mb-ot kellett leszednie, és elég gyorsan meg is tette ezt). Utána nekiugrottam töltögetni programokat és egyszer csak megadta magát a linux, bikapcs-bekapcs.
A napokban azon meditáltam, hogy befolyásolhatja a lefagyásokat a laptop melegedése, de nem, mert volt amikor egyből bekapcsolás után a hálózati másolás elkezdésekor beadta a kulcsot. Ma elkezdtem dvdt írni. Szépen letörölte az újraírható dvdt, elindítottam az írást és ugyanazzal a kékhalállal kedveskedett.
HD sentinellel megnézettem a HDDt, semmi hiba, minden rendben volt vele.
Valaki tapasztalt már ilyet? Adjatok tanácsot hogy mivel lehetne normális működésre bírni!

Előre is köszönöm!

Üdv: Cooze

Jegelés fizetés után lehetséges.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.