Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9951) HZoli87 válasza bohoc71 (#9950) üzenetére


HZoli87
veterán

Szia!

(#9952) outsiders


outsiders
aktív tag

Egy kérdés pi3560 tulajoktól: Nektek milyen vinyót raktak a gépbe, és az mennyire melegszik? Az enyémben egy WD Scorpion Blue van, és hát sajnos elég forrófejű, 1 óra játék után már volt, hogy átlépte az 50fokot 21fokos szobában :F Ez azért érdekes, mert a CPU, GPU alig melegszik, mi lehet a probléma szerintetek? A gépnek is a tapipad és környéke a legmelegebb része, ahol pont a vinyó rejtőzik, a többi éppen hogy langyos csak.

Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.

(#9953) HZoli87 válasza outsiders (#9952) üzenetére


HZoli87
veterán

Én gépemben Hitachi van, eddig 42 fok a legtöbb amit mértem rajta Windows és programok telepítése után, de általában 39-40 -rá áll be.

- Nincs baj a HDD-vel, WD-nek az a szériája elég forrófejű ebből a szempontból. (általában mindenhol 45-50 fokot mérnek vele.

[ Szerkesztve ]

(#9954) outsiders válasza HZoli87 (#9953) üzenetére


outsiders
aktív tag

akkor jólvan. Érdekes, most néztem, hogy COD6-nál olyan 42 fokra megy fel, GTA4-nél simán eléri az 50-et... Jó lenne kideríteni, hogy cserélhető-e a vinyója garivesztés nélkül, akkor ez menne külsőnek, belsőre meg egy 7200-as fordulatú(vagy ssd, ha lemenne végre valahára az ára....) :K Ami lehet nem fűtene ennyire, félek mi lesz nyáron vele....

Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.

(#9955) maxview


maxview
csendes tag

Üdv,

olyan problémám van, hogy vettem egy PA2548 laptopot pár hónapja, és a napokban kijött egy olyan probléma, hogy nem lehet usbs cuccokat rádugni és a kártyaolvasót se ismeri fel, de pl a telómat tudom usb-n keresztül tölteni. Valakinek valami ötlet esetleg ?
SP3 XP-t használok.

előre is köszi. :R

www.haxx-esports.hu

(#9956) Lajkó válasza outsiders (#9954) üzenetére


Lajkó
őstag

Az enyém 320-as Fujitsu-val szerelt, de ez is olyan 46C környékén mocorog.

HDD cserére meg csak annyit, hogy én email-ben is megerősítést kértem a Fujitsu Technology Solutions Kft. munkatársától (Kepe Ferenc), hogy idézem: -Ami a szervíz ajtó mögött van, azt lehet cserélni. Ha viszont a csere okozza a hibát, akkor az garancia vesztésel jár, de amúgy a szervíz ajtó kinyítása, és azon belüli csere nem jár garancia veszteséggel.
Azért folyamodtam írásos formában ehhez, mert az Albacomp szervizes munkatársa kijelentette, hogy nem szabad semilyen formában megbontani a készüléket.
Úgyhogy a hétvégén meg is ejtem a csereberét, mert ez így nem állapot! ;]

(#9957) Viperator


Viperator
őstag

Sziasztok!

Egy ismerősöm megkért, hogy karbantartsam a laptopját (azaz újratelepíteni az xp-t)....

A laptop típusa: Fujistu Siemens Amilo Pro V3405

Telepítés után három problémát kaptam, hardverrel és vagy annak driverével van gond, idemásolom a hibaüzeneteket:

ACPI\ACPI0003\5&1A41F741&0

ACPI\PNP0C0A\1

PCI\VEN_8086&DEV_4222&SUBSYS_10018086&REV_02\4&192AC53F&0&00E0

Mik ezek a hibák és mit lehet javítani?

Előre is köszönöm a választ!

Üdv! :R

"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell

(#9958) novodns válasza Lajkó (#9905) üzenetére


novodns
csendes tag

A Pi3660 hazánkban nem kerül forgalomba.

(#9959) udimension


udimension
csendes tag

bocsi, mentem a hiba-topicba

[ Szerkesztve ]

(#9960) Zoliric


Zoliric
csendes tag

A laptop akár milyen jelegű megbontása.Garancia vesztés ! Ráadásul ha nem értesz hozzá . nem kevés kárt tudsz okozni.
A laptopok hőmérséklete típustól is változik. Sajna minnél nagyobb a terhelés annál nagyobb a hő leadása is. Így egy idő után Game Over :) Mivel ugye a hővezetése más mint egy asztali gépnek

A kormány amit igér megtartja ! Ha pénzt igér az is megtartja !

(#9961) Lajkó válasza Zoliric (#9960) üzenetére


Lajkó
őstag

Esetleg felhívhatnád a Fujitsu Helpdesket...(06 40 200 440 munkaidőben 08:30-17:00 között), és egyeztethetnél velük. Nem lehet, hogy rosszul tudod? :U

A laptopok hőmérséklete típustól is változik. Sajna minnél nagyobb a terhelés annál nagyobb a hő leadása is. Így egy idő után Game Over Mivel ugye a hővezetése más mint egy asztali gépnek: Erre csak annyit, hogy egyértelmü, hogy nem fog bele senki sem über giga brutál cpu-t tenni, de mondjuk egy C2'D T6600-at simán, mivel ilyen procival/4GBRammal/GT 240M vga-val gyárilag is szerelik. (Nameg elméletben picivel kevesebb kell minimum a B.Company alá, de a T4300-már nem felel meg neki. :) )

(#9962) outsiders válasza Lajkó (#9956) üzenetére


outsiders
aktív tag

akkor ha jól értem, mindent lehet benne cserélni? Mert a proci is ott van a szervízajtó mögött, és én szívesen lecserélném egy P szériás C2D-re azért, meg beledobnék egy jobb vinyót. Az ellen a proci ellen meg nem sok szavuk lehetne, tekintve h kisebb a fogyasztása és kevésbé is melegszik mint a t4300-as, nameg pöppet erősebb is:) Na de jövő héten úgyis megyek Budára garikiterjesztést venni, és akkor megkérdezem a szervizeseket szóban, hogy s mint is megy ez.

Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.

(#9963) kemike


kemike
csendes tag

Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek,van anyosomnak egy fujitsu-siemens m7400-as laptopja,de mivel állandóan a facebookot gyűri,már többször leállt és kikapcsolt..rövid hülés után ismét elindult de proci gyanum van mert eléggé melegszik..1,5 ghz intel processzor van benne 855gme chipszettel.Van-e értelme nagyobbra/már ha van/cserélni a procit vagy valami más megoldás..??Én nem nyúlnék bele mert laptoppot még nem szedtem szét és talán nem ezzel kellene elkezdenem :U A garija sajna tavaly januárban lejárt tehát..
Előre is köszönöm hozzáértő válaszotokat..üdv István

Ha már minden kisérlet csődöt mondott, olvasd el a használati utasítást!

(#9964) Lajkó válasza outsiders (#9962) üzenetére


Lajkó
őstag

Még nem tudom! :N
Nemsoká szétszerem, és nyilatkozok! ;) Elméletben attól függ, hogy a csavarok festettek-e, van e rajtuk garicimke/levonó/egyéb festés, vagy bármi ilyesmi...

kemike: Szerintem (mivel már a gari lejárt), ha van egy kis műszaki beállítottságod, akkor nyugodtan szétszedheted, mivel annyira nem nagy kunszt az... Egyébként nem sok értelme lenne nagyobbra cserélni, nem lenne akkora a javulát teljesítmény terén, mint amennyivel többe kerülne. Egyébként ha még nem volt szétszedve soha akkor illdomos is lenne! Bár lehet hogy a proci, és a hűtö között már megkeményedett a paszta. Ha így van, akkor az nem sok hőt fog már átadni, úgyhogy azt is újra kell kenni!

[ Szerkesztve ]

(#9965) kemike válasza Lajkó (#9964) üzenetére


kemike
csendes tag

Köszönöm a választ ,hát megpróbálhatom szétkapni,de hol kezdjem?Az alján?Mindegy a youtube-on keresek valami linket:)Tényleg sose volt szétkapva és elég poros lehet odabennt csak a gari és anyuka miatt nem lehetett..de meggyőzöm ;] Pasztát meg már amúgy is vennem kell..

Ha már minden kisérlet csődöt mondott, olvasd el a használati utasítást!

(#9966) Lajkó válasza kemike (#9965) üzenetére


Lajkó
őstag

Igen az alján, és ha azzal végeztél akkor fejezd is be! Micel máshol nem igen porosodhat az alján kívül. :)
Videót nem, és képet is csak ezt találtam. Ha jól látom, akkor nincs külön fedlap kialaktva a hűtésnek, úgyhogy szvsz le kellessz szedni az egész hátlapot. :F
Sok sikert, és türelmet kívánok! :))

(#9967) Lajkó


Lajkó
őstag

Na sikerült szétkapni, és aplikálni az SSD-t! Fain gyors lett, és hüvösebb is! :K
Nincs semmilyen festék/ragasztó/ vagy egyéb "zárolás" sem a procicsavarokon, de a memóknál, meg sehol sem! Csináltam képeket, majd holnap délután linkelhetek egyet kettőt, ha érdekel valakit. ;)

(#9968) HPet


HPet
csendes tag

Sziasztok

Érdekelne hogyha olyan laptopot veszek amihez adják a fizetős oprendszert,de én nem kérem,nem kértem,akkor ugye nekik ezt le kell vonni az árból.
Ugye olaszoknál utóbbi időben ez nagy divat most,gondolom itt is megy vhogy.

(#9969) outsiders válasza Lajkó (#9967) üzenetére


outsiders
aktív tag

hmm SSD ? milyet raktál bele? Én inkább 7200as vinyón gondolkodtam eddig, sokallom még az ssd-k árát :(( Én tegnap akartam leszedni a szervízajtót, de valami b@szottul belehúzták a csavarokat, inkább nem bolygattam, jobb a békesség :P Sosem értettem, miért van minden csavar izomból meghúzva a műszaki cikkeken :F

Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.

(#9970) Lajkó válasza outsiders (#9969) üzenetére


Lajkó
őstag

Egy Core V2 64GB MLC-t! Hasít mint az állat! :B
A csavarokkal nekem is meggyűlt a bajom, de a képen látható combo kisegített.
Szerk: Próbáltam képet mellékelni, dee szörnyő itt a PH-n ez a funkció, úgyhogy ez elmarad... Szóval nekem a legnagyobb bicsavarhúzókhoz kellett használni egy kombifogót is, de megoldottam!

HPet: Kishazánkban ilyen szokás nincs, mert itt előretelepített oprendszereket adnak a gépekhez recovery (helyreállító) partícióval, nem pedig a gépet, és külön a lemezt! Ezek az oprendszerek pedig csak arra a notira érvényesíthetőek amire felrakták Őket. Legalább is én még csak ilyenről hallottam.

[ Szerkesztve ]

(#9971) ész ventura


ész ventura
aktív tag

Sziasztok!
Tök egyszerű kérdésem van.
Fujitsu Siemens Amilo PA2510-em van. Hol lehet aktiválni a WLAN-t? Milyen billentyűkombinációval?
Ezen leírás alapján sehol, csak az indikátor lámpára utal. (adatlap)
[link]

Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...

(#9972) ész ventura válasza ész ventura (#9971) üzenetére


ész ventura
aktív tag

Meglett! :)

Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...

(#9973) Lajkó


Lajkó
őstag

Itt lennének a képek... ;)

(#9974) KubanitoS válasza Lajkó (#9970) üzenetére


KubanitoS
veterán

Kicserélted a 320 gigás vinyót egy 64 gigás SSD-re? :Y Ráadásul egy SSD meghajtó nem olcsó mulatság...de te tudod. A magam részéről ilyesmibe nem mentem volna bele.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#9975) HZoli87 válasza KubanitoS (#9974) üzenetére


HZoli87
veterán

Nem rossz dolog az SSD, csak sajnos még mindig nem emberi áron kapható, meg nekem kevés lenne a 64 GB-os verzió. :)

(#9976) CHIPman válasza HZoli87 (#9975) üzenetére


CHIPman
nagyúr

Ha "utánakötöd" az eredetileg benne lévő 320GB-ost, akkor már egész jól kiegészítik egymást.

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#9977) HPet válasza Lajkó (#9970) üzenetére


HPet
csendes tag

Nos,de akkor ezt is kifizettetik velünk,vagy nem ?

(#9978) zoolii válasza zoolii (#9898) üzenetére


zoolii
tag

Üdv!

A westend-beli fujitsu fészek üzletet felhívtam, ott azt mondták, hogy ezzel nem foglalkoznak, úgyhogy elvittem a Serco Kft.-hez (garanciálisan) 02.12-én az adaptert és a laptopot, mert azt is kérték (telefonon), majd ma (02.15) kaptam egy sms-t, hogy kész vannak.
Érte mentem, és az adaptert kicserélték egy másikra.

Itthon kipróbáltam, működik, szal már semmi gond.

(#9979) HZoli87 válasza CHIPman (#9976) üzenetére


HZoli87
veterán

Jaja, csak a gépben 1 HDD foglalat van. :N (ezért is lett volna jó, ha Pi3660 kapható lenne itthon)

(#9980) KubanitoS válasza HZoli87 (#9979) üzenetére


KubanitoS
veterán

A csere lényege a hőtermelés csökkentése volt, ha jól értelmeztem a leírtakat. Akkor meg nem mind1 hány foglalat van a gépben?

Ettől még ugyanúgy meggondolatlan és értelmetlen lépésnek tartom ezt a cserét. Nem mintha ez számítana valamit.

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#9981) HZoli87 válasza KubanitoS (#9980) üzenetére


HZoli87
veterán

Nem neked írtam az előző hsz-t. ;)

Ha én cserélni szeretnék majd SSD-re akkor nem mindegy -> Mivel a gépben csak 1 hely van, így az SSD mellé nem lehet befogni a meglévő HDD-t. (az már más kérdés, hogy nem férnék el 64 GB-on)

(#9982) KubanitoS válasza HZoli87 (#9981) üzenetére


KubanitoS
veterán

Most fogtam fel mit is írtál pontosan. :DDD Kicsit sokkolt ez az SSD dolog. :U

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#9983) CHIPman válasza HZoli87 (#9979) üzenetére


CHIPman
nagyúr

USB-n gondoltam. Vagy akár eSATA-n. Utóbbin még sebességcsökkenés sem lesz.

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#9984) HZoli87 válasza CHIPman (#9983) üzenetére


HZoli87
veterán

Ja, gondoltam hogy úgy gondolod. Csak úgy már nem annyira "kényelmes" a dolog, főleg ha cipelni kell a gépet A-ból B-be. Meg kell oldani a HDD elhelyezését és védelmét, mert szabadon ugye nem maradhat. Ha két hely lenne a gépben, akkor elkezdenék spórolni egy SSD-re, és beérném egy 40 GB-os példánnyal, bőven elég lenne rendszernek és a programoknak. :K

(#9985) CHIPman válasza HZoli87 (#9984) üzenetére


CHIPman
nagyúr

Notebook táska van már egész olcsón, ott meg biztonságban van.

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#9986) HZoli87 válasza CHIPman (#9985) üzenetére


HZoli87
veterán

"Meg kell oldani a HDD elhelyezését és védelmét..."

Én elsősorban arra gondoltam, amikor használni szeretném, nem tehetem le csak úgy bárhova (ezzel kockáztatva, hogy megsérül, nagyobb biztonásgban lenne a gépben, vagy jobban járnék akkor már egy 3,5" külső HDD-vel), meg a kezem se bírja annyira a meleget. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9987) HZoli87 válasza Lajkó (#9973) üzenetére


HZoli87
veterán

Köszi a képeket. ;)

- Windows 7 hány ponttal jutalmazza az új hardvert? Gondolom zaj nulla. Kicsit már idegesít a Hitachi zaja, ennél még a régi gépemben lévő 7200 rpm-es Samsung is halkabb volt.

(#9988) Lajkó válasza HZoli87 (#9987) üzenetére


Lajkó
őstag

Nincs mit! :)
6.7 -et kap a kicsike! :B

Egyébként azért kellett cserélni (a többiek megnyugtatására), mert ezen sokkal gyorsabb a rendszer felállás, és kikapcs is. Sokkal hamarabb betölt egy map-ot játék közben (fearcombat multi) ami higgyétek el sokat számít. Egyébként a másik wincsit e-sata rackkel kötöttem össze a géppel, így itthon teljesértékű ként funkcionál. Ha pedig viszem magammal (telepítgetni, másolgatni ezt-azt, vagy ha hirtelen kell egy progi vagy bármi), akkor kéznél van, mert usb csati is van a racken. Kb. ennyi lenne a képlet! ;)

(#9989) HZoli87 válasza Lajkó (#9988) üzenetére


HZoli87
veterán

Na az szép, nem kicsit megdobhatta a sebességet. (Hitachi 5,5 présel ki magából) :)

- Persze, úgy már lehet szépen cipelgetni a vinyót, megoldottad ügyesen. :K

(#9990) CHIPman válasza HZoli87 (#9986) üzenetére


CHIPman
nagyúr

Egy sima USB-ről is megy racktől függően a 3,5-ösökkel ellentétben.

Eladó Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition - hardverapro.hu/tag/chipman

(#9991) HZoli87 válasza CHIPman (#9990) üzenetére


HZoli87
veterán

Persze, nem kételkedek benne. ;)

(#9992) outsiders


outsiders
aktív tag

én vagy egy 250-es WD Scorpion Black-ben, vagy egy szintén 250-es Seagate Momentusban( 7200rpm-es) gondolkodom. Tudtok vmelyikről vmi véleményt? Seagate elvileg gyorsabb valamivel és olcsóbb is egy kevéssel, de mintha olvastam volna talán Amazonon, hogy 1-2 hónap után elkezdett zajosodni :F WD meg azért gázos, mert a mostani Scorpio Blue-t sem szeretem, meleg és néha ciripelget :(( , bár lehet a Black nem ilyen már, de azért szeretnék egy olyan 40 fokos üzemhőmérséklet körüli HDD-t... Zavar, hogy a mostani vinyó melegebb mint a proci:) proci netezés/youtube olyan 40fok, vinyó meg 45-47..........

Az interneten vitatkozni olyan, mint a paralimpia: ha nyersz is, retardált maradsz.

(#9993) HZoli87 válasza outsiders (#9992) üzenetére


HZoli87
veterán

Én a kettő közül a Seagate mellet tenném le a voksomat, én is ilyet nézegetek, csak a 320 GB-os példányt, de talán annyival jobb a 250-es, hogy abban csak 1 db tányér van, így egy picit gyorsabb. WD-nél sajnos a mostani szériák melegszenek egy kicsit. (Samsungból mostanában csak lassabb darabokat látok) Mondjuk nem hinném, hogy sokkal hűvösebb lenne a 7200-as HDD a gépben, mint egy 5400-as példány.

[ Szerkesztve ]

(#9994) smatte


smatte
tag

Üdv 3560-as Tulajok!

Egy ilyen laptop vételén gondolkodom. Felmerült bennem a kérdés, ha úgy alakul, hogy a saját hangszóróján keresztül néznék filmet, akkor mire kell számítanom? Használható hangokat produkál a gép, vagy nem érdemes próbálkozni, inkább csatlakoztassak hangfalakat?
Illetve a jack csatlakozáson keresztül mit lehet várni a masinától? Szépen szólna egy sztereó fülessel?
Gondolom sok múlik a hangkártyán is.."Realtek ALC272" erről valakinek vélemény?

[ Szerkesztve ]

(#9995) walterrobi


walterrobi
csendes tag

sziasztok.ilyen notit szeretnék kb 2hét mulva.szerintetek hogy áll a raktárkészlet ilyen téren? ipon lenne az uzlet.131000ft vételárral.esetleg aki most vett annak várni kellet vagy volt egyböl?elörre is kösz az infokat.

(#9996) cigam válasza smatte (#9994) üzenetére


cigam
félisten

A laptopok hanminősége a beépített hangszórókon bukik meg nem a hangkeltő chip-en.1 jobbfajta fejhallgató/külső hangszóról már nagyságrendi hangminőség ugrást okoz.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#9997) epinephrin válasza walterrobi (#9995) üzenetére


epinephrin
csendes tag

walterrobi: Én kb. 1,5 hete vettem az ipon-ban. Csütörtök este megrendeltem, péntek reggel jött az sms, hogy mehetek érte. Ahogy a honlapjukon írták. A házhozszállítás +1 munkanap. Szerintem nemlesz gond a készletükkel.

(#9998) smatte válasza smatte (#9994) üzenetére


smatte
tag

Még valami:
Akkor most 2400 mAh, vagy 4800 mAh az a 6 cellás akksi, amivel kapható? Egyáltalán ez a különbség sokat számít? Információim szerint 2-3 órát bír a gép hálózati töltés nélkül...

(#9999) walterrobi válasza epinephrin (#9997) üzenetére


walterrobi
csendes tag

epinephrin
kösszi az infot:)és meg vagy elégedve a gépezettel?:)játékok mennek?:)

(#10000) KubanitoS válasza walterrobi (#9999) üzenetére


KubanitoS
veterán

Innen minden kiderül. :K

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.