Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
Hm, elhiszem hogy szuper lesz de azért ez elég drága, ezer dollárért én tuti nem vennék makró-obit... (nyilván nem csak arra jó, de általános használatra meg ebben az ár-tartományban inkább akkor már fényerős (fix 2.8) pro zoomot (lesz olyan fujira is)
(mielőtt az oly 60/2.8at megvettem (és az messze nem ilyen drága, de remek felépítésű, fókuszlimiteres, kiváló üveg), akkor erősen gondolkoztam hogy inkább valamelyiket a "régi idők" manuálisaiból (pl. "Bokina" és társai) Aztán azzal győztem meg magamat hogy az igazán jók forintban már egy százasért mennek, macerás beszerezni, nagyok és nehezek (bár a táskában azért elfér), de aztán nálam a fő érv az volt hogy nem volt telém (azóta is ez a leghosszabb obim amit használok is) és ha nem makróra használom épp, akkor viszont nekem kell az autofókusz. De ha 1000 usd/eur lett volna, akkor tuti inkább rögtön a 35-100/2.8 és mellé kispórolok még egy jobb manuális makrót)
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
Stauffenberg
nagyúr
Csinálhatnának egy X100 minit is.
- 1" szenzor
- ekv. 35mm f/1.4 objektív
- Hibrid átnézeti keresőLehetne felőlem ugyan olyan árban, mint a zúmos verzió és lehetne annyira kompakt, hogy zsebben simán elférne (az X100 azért dundibb annál). Jópofaság lenne.
Még így MILC mellé is simán vennék kompaktot ami tényleg kompakt, csak nekem a zoom nem kell, inkább egy jobb minőségű fix. Úgy akarom használni, mint a mobilom:
1.) Zsebből előkap
2.) Kattint
3.) Zsebbe visszacsúsztat
4.) Sétál továbbA mobilomat nem azért használom ilyen célokra, mert megfelel hozzá a minősége, hanem mert ennyire kényelmes még soha semmi nem volt. Meg szeretem a fixeket, a mobilom ekv. 28mm-nek felel meg, kicsit szélesebb mint az ideálom (ekv. 35mm), de még elő sem veszem, de már fejben bekereteztem a témát, tudom mennyire kell közel lépni hozzá, hogy pont jó legyen.
Ezért szeretem azt, hogy a Fujifilm az XC 16-50mm-re is azokat az értékeket írta fel amik fontosak. Ekvivalensben számolva klasszikusokat (pl: 24mm , 35mm , 50mm) ad ki. Csak ezekre állok be, sosem használok köztes értéket.
-
OTika
aktív tag
-
Stauffenberg
nagyúr
Aranyos, de a Fuji leszokhatna erről a dupla méretűre megnövő kutyapöcs kivitelezésről, ez idegesít a legjobban a 16-50mm-ben is. Na meg a mérete miatt alapból sem raknám X-T1-nél kisebb vázra.
Minden másban viszont azt mondom, hogy kívánatos darab. Csak egy X-T1 kellene mellé...
-
HÁZIGAZDA
baromi jó üveg lesz, ez látszik, de drága és hatalmas. le sem merem írni, de akkor már logikusabb egy rx10-féle gép. sőt, ami engem illet, akár egy stylus 1 (remélem csinálnak majd belőle 1"-os verziót is, akár a tele tartomány és a fix fényerő rovására).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Freddy76
addikt
Én nem igazán bíztam a nagyobb szenzorban a méretbeli korlátok miatt. Az X10/20 nem kicsi, legalábbis kompaktos léptékkel nem. Nagyobb szenzorra ugyanezt a látószöget és fényerőt egy ugyanilyen minőségű obiban kihozni - nyílván nagyobb méretet eredményezett volna.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
MC Pite
veterán
Annak örülök... kisebb lesz (és még olcsóbb is).
Lehet rájöttek hogy 2,8 mellé annyira égetően nem kell a stabi, de sokakat zavarhat milcen ekkora böhöm nagy alapzoom...
Úgy tűnik nyár végére kézzel fogható lesz? Alapzoom meg a 60as együtt kb 200ért eladható, onnan már talán nem is lesz messze (remélem 999 dolcsis árcédulája lesz).Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
-
arn
félisten
-
MC Pite
veterán
Ha a WR és/vagy a fókuszsebesség számít, az efkettest; amúgy a traktorhangú egynégyest. Miért, miért, az egyik fő előnye azért mégiscsak az 1 fé plusz, meg szeretem a retró napellenzőjét/kinézetét is (ha kevésbé praktikus is). Igaz sötétben ott az a furcsaság hogy ahol már jól jön az 1.4 'zajbéli' előnye, ott már eléggé le van maradva fókuszsebességben.
Meg hát, mire? T10-re jobban illik a kicsike. T1-re max ha kell a WR akkor egyértelmű, amúgy szinte vicces rajta az efkettes. Szívem szerint mindkettőt itt tartanám a polcon . Fekete péntekkor volt is ilyen tervem, de aztán nem találtam semmi jó akciót; az 1.4 meg 1.4, a kevés fénynél meg már kiisemertem nagyjából hogy tudunk jól együttműködni (plusz nagyon kevés fénynél lehet hogy az efketesnél is felmerülne ugyanaz mint a 27esnél, hogy egyszerűen nem esik be elég fény és nem talál fókuszt).
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
madgie
titán
Pedig van miből válogatni
Relatív olcsót akarsz, nem zavar, hogy lassú, keresgélős az AF? 60/2.4
Fényerősebb kéne, szereted a karakteres bokeh-t és az sem baj, ha drágább? 56/1.2
Ugyanez kéne, csak finomabb háttérmosással? 56/1.2 APD
Saroktól sarokig éles, tesztkirály, AF bajnok portrécucc kell, ami még kicsit hosszabb? 90/2És akkor még ott a "dög" 50-140 is, ami gyönyörűen képes mosni.
Tudom, egyik sem olcsó.
Szerk: a tegnapi folytatása
[ Szerkesztve ]
-
GOD_GOD
tag
-
faki_
senior tag
Nem tudom, hogy van-e más alternatíva, a Sonykra nemrég csináltak AF adaptert, de nem olcsó mulatság, ahogy a szükséges vázak sem: Techart PRO
-
madgie
titán
Kicsit hibrid, mint az X-A1 anno. Az sem kapta meg az X-Trans II szokásos autofókuszát, X-Trans I szintű volt. Most az X-A3 is a 24 MP szenzor mellé a "régi" 7x7-es X-Trans II szintű AF-et kapja meg, érzékenységben is csak 200-6400, nem kapta meg a natív 12800-ig kitolhatóságot.
De hát végül is az e-shutter belekerült, Classic Chrome is megy neki, tapicskakijelző meg nagy királyság... Acrost meg hekkel neki DNG-ből, akinek fontos
-
törölt tag
(#14826) OTika
Jó ez az X-A3, bár 600 dolláros áron azért elég borsos... Igaz, amit ad érte, az azért nem egy unalmas, fapados modellre emlékeztet.
(#14837) sheratan
Nagyon jó ez a képminőség, de azért tegyük hozzá, hogy általában nem a világos jelenetek szoktak zajosak lenni.
-
Gercsa
senior tag
Szia!
Én ebay-ről rendeltem sima 2500 FT-os teljes bőr tokot, teljesen jól használható, az alsó fele azóta is rajta van a gépen folyamatosan.
Egyedül az akksi fedélhez nem férek hozzá ha tokban van, de ez ugye nem lényeges, mert az X30 tölt USB-ről, akkor lehet csak problémás ha valaki ki-be rakosgatja a memóriakártyáját gyakran.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
Gercsa
senior tag
-
-
Clemi
veterán
Azért van egy apró kis csavar a dologban:
"A dupla pénzvisszafizetésnek való megfelelés érdekében az eredeti objektív(ek) vásárlási tranzakciójától számított 28 napon belül a Feltételeknek megfelelő fényképezőgépet vagy fényképezőgép szettet kell vásárolni. Mindkét vásárlásnak ugyanannál a kiskereskedőnél kell történni."
[ Szerkesztve ]
-
sasNAXO
aktív tag
Lényegében csak az akksi, és abból kifolyólag rövidebb a recycle time és többet tud villanni is. Összehasonlító ábra (Godox oldaláról linkelem).
TT350F és TT685F között nagyobb teljesítménybeli különbség van, ott leginkább az a kérdés, hogy szükséges-e az a villanóerő.Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
papaya
senior tag
TT350 nagyon kezes bárány, egy dolgot viszont megjegyzek.
Az újratöltési ideje nem túl acélos, és nem szereti ha sokszor sokat van egymás után elvillantva, akkor bizony megjelenik a hőmérő és csak nagyon lassan engedi az újabb kisülést..
Nekem ezt egy esküvőn a menyecske tánc fényképezése során sikerült összehozni, ahol mondjuk 20 másodpercenként kellett villania egyet- kettőt. Akkor adta fel egy 5 perc után.
De nyílván nem erre lett kitalálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Kupon kunyeráló
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LG LCD és LED TV-k
- BestBuy ruhás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs