Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
💸Cashback objektívekre : 2026.04.01 - 2026.05.31.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabgergo
őstag
Még egy technikai kérdés vakuk és kioldók kapcsán:
Yongnuo vakuból van nekem több vmi olcsó kioldóval vezeték nélküli vakuzáshoz, elvileg Nikonhoz való így még ki sem próbáltam h megy-e. Hivatalosan mivel működik együtt a fuji rendszer?
FB csoportban hirdetnek 32-ért Godox TT350F vaku + Godox X1T(F) jeladót, ez mennyire jó ár?
-
dabgergo
őstag
Egyetértek ezzel. D90-el is fotóztam még anno esküvőket, elég jó végeredménnyel, sőt másodváz talán egy D70 volt. És ez nem is volt olyan nagyon régen. Ehhez képest XT3 nyilván űrtechnika.
Hasonló okból szeretem amúgy a fix obikat, nem is használok zoomokat.
Egyébként pl az eye af úgy érzem h ha jól működik akkor teret enged jobban figyelni a kompozícióra. D750-el ha nagyon gyors a mozgás akkor középső fókuszponttal lőttem mindig h legyen éles kép és utólag vágtam meg h ne legyen a tárgy középen.
-
arn
félisten
válasz
dabgergo
üzenetére
Erdekes, minel tobbet tudnak a gepek, annal kevesbe kreativak a fotosok, mert majd a technika megoldja
vhol persze ertheto a reakcio, csak ez ugy lenne szep, ha a meglevo eszkoztarat bovitene ki, nem csak elkenyelmesitene minket. Arra ott a mobil.Szvsz a kreativ gephasznalat egyutt jar a kreativ kepekkel is, legalabbis magamon ezt vettem eszre, nem csinalok jobb kepeket a nagyobb tudasu geppel, sot a kepeken is latszik az ellustulas. Ha jo fotos lennek, ennek forditva kellene lennie, es inspiralnia a tobb lehetosegnek, es kihasznalni oket.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
dabgergo
üzenetére
"te gyerekek fotózására milyen beállítást használsz"
Egyszerű: Egyiket sem, mert nem fotózok gyerekeket.
Főleg utcán fotózok mozgó idegeneket, rájuk a kiszámíthatatlanul mozgó célpont preset jól bevált, emellett meg portré/modell, akik felnőttek és az azért az esetek többségében nem okoznak komoly fejtörést egy AF rendszernek. -
dabgergo
őstag
Na megvan a 75/1.2: eddig nagyon bejön, így kevésbé hiányzik a fullframe gép
gyors az AF és eddig elég pontos, rohadt éles, ami külön tetszik az a rekesz állító gyűrű, sokkal jobban jár mint a másik 2 obimon, kicsit nehezebben így véletlen kisebb eséllyel tekeredik el és olyan jól kattan. Még tesztelgetem de ez gyerekek fotózására baromi jó lesz, ez a fókusztáv is nagyon bejön. Egyedül a mérete sztem a hátrány, de mindent nem lehet... számomra nem vészes amúgy.
Ja és valahogy az eye af is mintha ezzel az obival gyorsabb lenne.
Megnézem melyik firmware van fent, asszem jött vmi frissítés, lehet az még gyorsít.Stauffenberg: köszi igen tesztelgettem az AFC beállításokat de még nincs egyértelmű konklúzióm, te gyerekek fotózására milyen beállítást használsz?
Illetve nem teljesen egyértelmű h ezek a beállítások az eye af-re is hatással vannak-e vagy csak a "sima" AFC módokra?randras_83: köszi, ez jó hír, lehet h tényleg jobb az AF mint a D750, most 75-össel már kezd ez az érzésem lenni amúgy. Nem adom fel, ezek szerintem csak kezdeti nehézségek.
arn: nekem is ez volt amúgy a reakcióm h hagyjuk már ezt a hinta dolgot
de teszteléshez amúgy pont jó. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
dabgergo
üzenetére
Próbáld ki az AF-C beállítások finomhangolását, többféle preset is van, meg egy teljesen custom beállítási lehetőség is.
Én is szívtam vele egy kicsit, mire kitapasztaltam melyik beállítással jó az én témáimhoz. Nincs egy beállítás mind felett, van ami sebességre, van ami gyorsuló-lassuló mozgásra, van ami hirtelen irányváltásokra jobb inkább és így tovább.
-
randras_83
addikt
válasz
dabgergo
üzenetére
AFben erősebb a T3 mint a D750, ugye volt régebben egy FW frissítés ami után sokat javult a T3 fókusza talán a 4.0 volt az. Majd próbálgasd a 75-ős vilivel annak jó eséllyel gyorsabb a fókusza mint a régi 35-ösnek. Én mostanában a T4-et nyúzom, de ja próbálgatni kell a követési beállításokat meg max több képet lőni.
-
dabgergo
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Köszi szépen! Akkor nem éri meg XT4-re váltanom

Közben egyébként lett Fuji 35/1.4-em és a héten érkezik a 75mm 1.2 is.
Sokat gondolkodom azon h az AF előrelépés-e mozgó témánál D750-hez képest, talán igen egyébként, de az tuti h az eye-AF zseniális ugyan de gyors mozgást, pl. hintázó gyereket, nem tud megfelelően lekövetni, de lehet h még béna is vagyok, így az elején sok minden lehet az én tapasztalatlanságom is még.
Nektek a példnál maradva elég gyors az eye af hintázó gyerekhez? Nyilván obi meg váz függő is, XT3 35/1.4-el próbálgattam.Összeségébe véve tetszik a rendszer, egyre otthonosabb. A viltrox 75/1.2-t nagyon várom, meg a talán augusztusban érkező 27/1.2-t is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
üzenetére
Igen de az X-T3 képes ennél gyorsabban/magabiztosabban fókuszálni más (Fuji) objektívekkel, miközben ugyanezek a Sigmák Sony és Canon vázon jobban pörögnek.
De közben meg az van, hogy ritkán hibázik, szóval inkább csak a szart is kiijeszti belőlem a viselkedésével mindkettő, érzetre olyan, mintha részeg lenne, de eddig az én témáimnál kevés belehibázást láttam velük (a 30mm-t csak egyszer tudtam kivinni, szóval azzal kevés a tapasztalat).
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
X-T3-on. Gondoltam, hogy AF-ben visszalépés lesz. Apsc után inkább full framet szerettem volna óriási EVF-vel, de már megelégszem azzal is ha van elég tárcsa és nem kell egy menübe belépnem ha állítani akarok valamit.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
üzenetére
Azért ezek a Fuji objektívek (pláne az új kiadások) elég más ligában játszanak, mint a Sigma Contemporary objektívek, nem véletlenül tettem idézőjelbe a "profi" jelzőt. De az árkülönbség is mutatja ezt.
Milyen vázon használnád amúgy? Mert én a Sigma 30mm f/1.4 és az 56mm f/1.4 kapcsán is azt tudom mondani, hogy az X-T3-on például lassabbak, mint Sony vázon. De nekem erős a gyanúm a firmware kiforratlansága miatt.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Akkor ezért nem láttam róla egyetlen videót sem. 56mm 1.4-em volt Sony-ra. Azzal nem volt bajom. Igazából két kérdés van,
Az, hogy melyikben milyen AF motor van az sejtethet valamit AF tekintetében nem? A Sigma 23mm-eset nagyon dícsérok Sony vázon. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
üzenetére
Sony változattal lehet csak összevetni, mivel a Fuji verzió még nem került piacra (erre a nyárra ígérte a Sigma).
De nekem már van kettő ezekből a Contemporary fixekből. A 30mm-t leszámítva mindegyik eléggé "profi", amit egyesek lehet kicsit sterilnek is érezhetnek. Szóval a "jobb" egy kifejezetten szubjektív kérdés.
-
törölt tag
Üdvözletem!
Van arról tapasztalat, hogy a Fuji vagy a Sigma 23mm f1.4 objektívje a jobb?
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Jaja, arra gondolok. Egy mezítlábas Z5-ben ott van, már videóban is.
-
arn
félisten
válasz
madgie
üzenetére
Nem is rad irtam, hanem az olyan kocafotosokra, mint en
sokmindent meg lehet sokfele keppen oldani, es a hobbyban ez a szep, hogy jo kicsit mashogy is. A fokuszsebesseg vhogy sose akadalyozott semmiben az elmult 20 evben, pedig voltak sokkal lassabb gepeim, de persze megertem, ha vkinek epp ez hianyzik a boldogsaghoz.Igazabol a canon mellett is azert dontottem, mert ezt a reszet sokkal fejlettebbnek ereztem, szvsz egy lepessel a piac elott jarnak, es szerencsere a budgetfixekkel is eleg jol elvagyok, pedig azt hittem nem fog mukodni a dolog.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
"kivéve, hogy még most, 2023-ban sem tudták megoldani, hogy videóban is legyen tracking"
A subject trackingre gondolsz? Az mondjuk tényleg gáz és nem csak videóban, mert fotónál is nagyon jól jön. Egy kicsit ráéghetne már a Fujira, hogy az AF témában mennyit szarakodik, mert anno a videó (minősége és funkciók) miatt cikizték és akkor összekapta magát.

Amúgy pont most jött meg a Sigma 30mm f/1.4-em (az 56mm-es mellé, amit már használok egy ideje). Este tudom csak megsétáltatni és rendesen kipróbálni, de ez is csinálja azt a kicsike "biztos ami biztos" huntolást a fókuszálás legvégén, mint az 56mm-es. Utóbbinál már kitapasztaltam, hogy bár nem bizalomgerjesztő a látványa a "mikro huntolásnak", attól még bízhatok benne (egyáltalán nincs rossz találati aránya), de a Sigma igazán kiadhatna már egy rendes firmware frissítést az egész sorra, mert a Sony és Canon változatok fénysebességgel pörögve azonnal odarakják ahova kell.
De kipróbálnám egy X-S20 vázon is ezeket egyszer.
Az X-T3 csak nem lehet ekkora keresztmetszet ebben, mert a fürgébb gyári üvegekkel ezt nem csinálja. -
madgie
titán
Szerintem ismersz, nem nagyképűségből írom, de használtam az összes szériát a Fujiban. Jó sokat, jó sok mindenre, videóban, fotóban is.
Az X-Trans V-tel érkezett proci/AF (ami lecsorgott hálistennek most az X-Trans IV-féle szenzorba is) majdnem akkora ugrás fókuszban (ide értve persze a témakövetést, témafelismerést), mint anno az X-Trans II volt az I után. Az X-Trans III-at, meg IV-et mindig finomításnak éreztem, sőt, a IV-nél sok mindent el is rontottak szerintem, de ez az új cucc eléggé rendben van......kivéve, hogy még most, 2023-ban sem tudták megoldani, hogy videóban is legyen tracking. Bocsánat, de ez nevetséges, vagy van egy full autó mód, mikor ő dönti el, mi legyen éles, meg a választható, egymezős AF, ami képtelen a témára ráállni és lekövetni a faltól-falig PDAF-fel. Ez a része videósként azért nagyon zavar a történetnek.
-
arn
félisten
Ha vkinek ez nem munkaja, szvsz tul van tolva a dolog, anno mar az xt1 autofokuszat is, hude jo kategoriaba raktak, aztan persze kiderult, hogy inkabb csak a korabbi fujikhoz kepest - csak tobbet kell probalkozni

Jo, persze a canone kicsit mas kavehaz, de a fujival is keszultek jo csaladi fotok mozgo temakrol.
-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Amúgy ja, ha saját a gyerek, pont ráér az ember akármivel is próbálkozni, meg hát munkára nekem már az X-Trans II is tök jó volt annak idején. Az említett 56/1.2 pl az X-Trans IV AF-jét utálja a legjobban*, egyszerűen az úgy teker, húz, próbálkozik, hogy ezzel az obival rémes nagy hunting lesz belőle, nagyon sokszor

*az X-Trans I CDAF-jét ne vegyük ide

-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Azt elfogadom, hogy sokkal jobb AF-ben az X-S20 bárminél ami most ebben a rendszerben van, de ezért is írtam, hogy témától is függ. Ha az adott témákhoz az olcsóbb váz is elég, akkor (szerintem) kicsit pointless többet költeni.
A fórumtárs közben mondta a gyerekeket, mint kihívást, szóval ott a kiszámíthatatlanság egy valódi tényező. Nekem az X-T3 is elég a saját témáimnál. Tesómék hiperaktív kutyájához kevés, de azért az évi pár alkalomért nem gondolkozom még váltásban.

-
madgie
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az X-S20 autofókusza sokkal-sokkal jobb, mint az X-T4-é, nekem ugyan "csak" az X-T5 van, ami a szenzora miatt kevésbé szolgálja ki ezt a fókuszrendszert/processzort (lassú az elektromos zár kiolvasási ideje és eleve a sokkal magasabb felbontás és lassú SD miatt hamar telik a puffer), de zseniális ez a majdnem Sony/Canon szintű AF, ami rátapad a témára. Ez a proci/AF, a régi, villámgyors 26-os szenzorral szerintem fantasztikus kombinációt alkothat (fotóban is!), megmondom őszintén, a régi, viharvert X-T3-am szívesen lecserélnek az X-S20-ra, de semmi kedvem ennyiért harmadik gépet venni most.
Atomizer: pont gyereket fotóztam a héten az X-T5-tel, és még a fókuszilag nem túl naprakész 56/1.2-vel is egész könnyű dolgom volt. Rátapadt a kiscsajra, sorozat, csókolom. Nyilván nem mindig minden éles, de nagyon jó aránnyal lehet dolgozni ezzel az AF-fel.
-
Atomizer
tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Köszönöm a válaszod. Zavar a flippy screen, de úgy gondoltam adok neki egy esélyt. Sokáig a T30 II-vel szemeztem, de az IBIS-t nagy dolognak tartom, ha már egy árban vannak az S10-zel.
A T20 AF-jének a legnagyobb kihívást a gyermek jelenti, meg hogy az első szériás obikkal vagyok (14/2.8, 23/1.4, 35/1.4), na meg úgy gondolkodom, hogy nem gyakran cserélem a vázakat.
Ezen a T4-en elgondolkodom, köszönöm!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Atomizer
üzenetére
X-T20-ról mindkét váz előrelépés lesz AF-ben. Ha számít az akku idő, akkor az X-S20 lesz a te géped (de mérlegeld a felárat, szemben a pótakukkal), de az AF esetén azért gondold végig miket fotózol, kell-e az a teljesítmény.
Az X-S20 (szerintem) főleg videósoknak tartogat több érdemi előrelépést, meg azoknak a fotósoknak, akik bonyolult, mozgó témákat fotóznak és kell a még jobb AF.
Nekem személy szerint még az X-T3 AF rendszere is tök oké utcai fotóra meg portréhoz. Az X-S10 még ehhez képest is jobb.
Illetve egy vadiúj X-S20 váz helyett még fontolóra vennék egy használt, de garis X-T4-et is. Nagyobb akku ahhoz is jár, meg dupla kártyahely, időjárásálló kivitel (meg szexibb, de ez szubjektív). Nekem egyedül a kihajtogatós LCD nem tetszik benne, de az S10/S20-on gondolkozva ez valószínűleg téged nem zavar.
-
Atomizer
tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata az XS-10 és XS-20 gépekkel egyaránt? Ha engem nem érdekel a videós képessége, csak fotózom, akkor megéri-e az árkülönbséget a 20as? Ha jól olvasom az AF javulhatott jelentősen, és a nagyobb akksi ami számíthat. T20-ról váltanék.
Köszönöm előre is!
-
s4tch
veterán
Ez egy király gép lehet. Nem tudom, milyen gyors az AF, mindenesetre az a 16MP-s szenzor csupa mágia. Amióta kész a pancake 27mm, az X-M1-re gyógyult és jön velem sok helyre, és hiába lassú, hiába tökéletlen, az outputot nehéz nem szeretni. Tudom, hogy az M1 xtrans1, a T2 meg xtrans2, de ahogy elnézem, hasonló a karakter. Jobban tetszik sokszor, mint a T2...
-
válasz
randras_83
üzenetére
Milyenek ott az ingatlan árak? Néztétek... El tudnék képzelni egy full remote pozíciót valami kis tengerparti faluból

-
dabgergo
őstag
Találtam egy Fuji 35mm 1.4-et megvételre, de nincs lens hoodja.
Aliexpressen találtam JJC metal lens hood-ot 16ezerért.
Nincs ennél olcsóbb megoldás szerintetek?Szerk: amerikai BH oldalán találtam 12ezerért eredetit... csak van akkor EU-ban is hasonló áron... Mik a legnagyobb megbízható európai camera webshopok?
-
Ki mit fotózott az utóbbi idöben?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
adnoctum18
üzenetére
Nem tudom érdemes-e, az állapotokat leíró magyarázat alapján én nem venném, minimum a "good condition" lenne nálam a belépő.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Erdemes vajon megvenni ezeket a “well used” minositesu peldanyokat? Kivulrol nemelyik kisse viseltes, optikailag vajon milyenek… Vam+afa meg jon ra az MPB-rol?
-
A Zéé
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
459 EUR az tényleg nem rossz, nekem 519 rémlik 2 hónappal ezelőttről. Pont 200 k HUF alatt volt az ára, amikor néztem.
150k-s obira én is ugrottam, mint gyöngytyúk a takonyra, igaz arra még van 1,5 év 220V-ba szóló gari
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ha ez másodpercenként folyamatosan 1 kép, akkor 8 napig megállás nélkül exponált volna.

-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
-
Stauffenberg
nagyúr
E-infire rá sem néztem látod és tényleg 459€ az XF 35mm f/1.4, de így meg végképp nem értem a 150 ezer környékén eladó hazai használt példányokat (és azonnal el is viszik őket).
Most elkezdett viszketni a tenyerem egy példányra megint...
De nem szabad, mert inkább olyan kell, ami nem zúg fókuszálás közben és lehetőleg egy kicsit gyorsabb AF-ben is. -
dabgergo
őstag
MPB-ról milyen gyorsan szoktak megérkezni a cuccok, ill mennyi a szállítást? Honlapon nem találtam.
-
dabgergo
őstag
válasz
randras_83
üzenetére
Arra gondolok, hogy nekem a képek visszanézése, törlése, bezoomolás kevésbé gyors, reszponzív mint a 4 évvel idősebb Nikon D750-emen. Csak kíváncsi vagyok h az XT4 gyorsabb-e ilyen tekintetben az XT3-nál.
Stauffenberg: köszi az infót!
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Az tényleg jó.
-
randras_83
addikt
válasz
dabgergo
üzenetére
Mármint hogy érted hogy gyorsabb??
En nem vettem észre, az akksi az jóval acélosabb a T4-ben, de nem is ugyanaz.@Stauffenberg : sose lehet tudni, az viszont tény hogy az ezüst a szép
utána lőttem az ezüst T4-et de csak a Classic nega miatt
-
A Zéé
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
MBP-n a tényleg jó állapotú 35/1.4 már drágább, mint e-infinity-ről az új, és alig olcsóbb, mint itthon az új. Bár a 370-es euróval ez már lehet, hogy nem teljesen igaz.
Én nem mertem onnan bevállalni az alsóbb kategóriásakat, hiába van ott, hogy good condition, ide is tettem be képet olyanról, amin konkrétan törött volt a tubus. Na akkor amin nincs külsérelmi nyom, de ugyanannyi, mint a törött tubusos, akkor annak a belével kell lenni valami gebasznak.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
dabgergo
üzenetére
Az Aliexpressnek van együttműködése az EU-val, hogy előre beszedik a behozatali terheket. Ha neked kell intézni az csak annyi, hogy majd a UPS, DHL, Magyar Posta, stb küld egy emailt, hogy mutasd be a számlát, aztán küldik mennyit kell fizetni és kész. Nem nagy dolog. Ökölszabályként annyit, hogy a vám jellemzően 2-3% szokott lenni és az áfa meg a szokásos 27% (a számítás alapja a teljes összeg amit fizettél, szállítási díjjal együtt).
Fujifilm XF 35mm f/1.4-et nézd meg MPB-n is, kicsivel drágábbra jön ki, mint itthon, de legalább van. A hazai eladó példányokra szabályosan vadászni kell és ha nem vagy ott azonnal, akkor más viszi.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
lugosi
üzenetére
Mint mondtam ezt mindig egyedileg érdemes megnézni.
XF 56mm f/1.2-t tegnap néztem MBP-n, átszámolva 145 és 220 között mozog az ára állapottól függően, itthon jellemzően 200-ról indulnak a karcosabb/kopottabb példányok is és újonnan 400 ezer (tudom akciózták már keményen, de most ennyi). Az XF 35mm f/1.4 meg MBP-ről jön ki drágábban (de legalább kapható). Az X-T3 vázak esetén tavaly még a kinti volt olcsóbb, most itthon kb egálban vannak az árak.
---
#37421 randras_83: Az enyém ezüst, nem hiszem, hogy a tiédet vettem meg.
Nagyjából 370-et adtam a váz (15k expo, egy-két festék karctól eltekintve szép állapot) és az XF 18-55mm kombóért, ami akkoriban bőven 420 közelében táncolt. -
dabgergo
őstag
Köszi mindkettőtöknek!
75mm 1.2-t pedig közben vámmal mindennel francia raktárból találtam 180-ért, kicsit gyanúsan olcsó is, nem?
[link]Más: XT4 egyébként menüj/zoomolás tekintetében gyorsabb mint az XT3? Tudja valaki?
-
A Zéé
addikt
válasz
dabgergo
üzenetére
35/1.4 nagy vadászat

Ha közel vagy az osztrák határhoz, akkor érdemes ott is nézegetni, ilyen erős HUF-nál kicsit olcsóbb is, mint itthon. Végül mondjuk nekem is Magyarországról lett, de tényleg gyorsnak kell lenni. Én fél órával a hirdetés feladása után már le is beszéltem a részleteket, mikor felbukkant egy... -
dabgergo
őstag
Aktuális nekem is ez a téma. Fuji 35/1.4-et szerenték venni, de nem találok használtan, ill. Viltrox 75mm 1.2-t, de azt sem találok, sőt ahogy nézem az kb sehol se volt még használtan, annyira új.
Viltrox Store-ból rendelt már valaki? Egész jó ár lenne, csak éppen nincs benne semmilyen adó ("Shipped from China (Taxes Not Covered If Caused)").
Ez fura mert ha Aliexpressről rendelek pl, akkor mindig alapból benne van és nincs is gond vele. Hogy működik vajon ez?
-
randras_83
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nem az enyémet vetted meg tavaly??
Tavaly adtam el a fekete T3-at kevés expo volt benne szép állapotú volt. EUR + 20k HUF ért váltam meg tőle. -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Mbp-ről jó fogást nem láttam még. A 6 hó garis legjobb állapotú használt nagyságrendileg annyiért vagy akörül megy mint itthon az új mínusz ÁFA, így annyira nemokés. Ennél jobb ajánlat kellene hogy megkockáztassam őket, ennyit nem ér meg.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
randras_83
üzenetére
Én azért akartam tavaly Németországból venni használt gépet, mert az itthoni eladók is rájöttek, hogy mennyire elúszott az árfolyam, de amikor kezdett erősödni a forint, nem igazán szerették ezt is lekövetni. Euróból átszámolva kint 270-280k körül mentek az X-T3 vázak 10k alatti expoval, patika külsővel, itthon meg 300-320 körül kezdődtek a 50-60 ezer expós, karcos, több esküvői szezont lefutott darabok, hasonlóan jó állapotban inkább 360-380 körül mérték, ami teljesen beteg.
De végül kaptam egy jó ajánlatot itthon, csak ezért dobtam a német beszerzést.
Objektívek esetén meg nagyon változó, van amit nem éri meg onnan venni, mást pedig itthon nem. Amikor MPB-ről rendelve garival együtt 180-ért ért volna ide az ("excellent condition") XF 56mm f/1.2 R, akkor azért vakartam a fejem, hogy itthon 200-tól indulnak a kissé kopott (patinás, na) példányok (ugyanilyen kondíciókkal 140k körül MPB-ről is megvan). De az XF 35mm f/1.4 esetén már nagyjából egál vagy még kicsit olcsóbb is a hazai. Teljesen érthetetlen mihez/hogyan áraznak az eladók.
-
randras_83
addikt
válasz
TakiUZ
üzenetére
Én a Viltrox 56 F1.4-vél jártam így kutya nem keresett egy hónap alatt pedig az is jól volt árazva. Aztán végül levittem 20k-val az arat és elvitték. Amúgy is fura a piac a használt árak esetén senki nem akarja elfogadni hogy 20% infláció van. Ergo add el ugyanannyiért a motyód mint amennyiért 1-2-3eve vetted. Na mindegy a franc se érti néha, de lekopogom eddig csak normális vevőkkel/eladókkal találkoztam Fuji fronton
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hemaka
üzenetére
Bezzeg ha XF 35mm f/1.4 kerül fel valahova, azt nagyjából 48 másodperc alatt viszi el valaki.

Úgy egyébként érzetre a 16-80mm f/4 eleve egy kevéssé keresett objektív volt mindig is, kevesen választják ezt kitben (amelyik vázhoz elérhető), újonnan mocsok drága és sokan megelégednek egy kitből eladó 100-120 ezres 18-55mm f/2.8-4-el is, amiből meg fosásig van a választék vagy eleve ha használt vázat veszel, jó eséllyel jár hozzá.
Ráadásul az én 18-55mm-em úgy érkezett a (használt) vázzal együtt, hogy az ember egy jó kövér 50 ezres kedvezményt adott rá, mert az előző tulaj elhagyott egy bajonett rögzítő csavart és kiöntötte a menetet valami szupererős ragasztóval. A szerviz szerint legalább ennyibe kerülne eltakarítani ezt a barkácsolást ha valaha javítani kéne. De maga az objektív köszöni jól van, semmi baja, csak hát én sem adnám el emiatt piaci áron. Sokat kéne még hozzárakni az XF 16-80-hoz.
-
mikrofon
veterán
válasz
TakiUZ
üzenetére
Nem cserélünk? Mármint érték egyeztetéssel?
#37412 @Stauffenberg:
Remélem nem kell addig várnom
Van egy hibás 10-24. Most a nyári szezonban nagyon hiányzik. Aztán az árából javítanám meg. Vagy vennék egy másikat....
Ennyiért megérheti eljönni érte vagy legalább félutig; )
Ha már nagylátó, próbálta már valaki a Tamron új nagylátószögű zoom objektívét?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
mikrofon
üzenetére
Mondanám, hogy megszabadítalak tőle, mert nekem pont ez az átfogás lenne az ideális zoom, de sajnos így is néha koppig járatom a 18-55mm f/2.8-4-et, pedig az is csak 18mm-en fényerősebb 1 EV-vel. Amíg nem váltok IBIS-es vázra, nem akarok 16-80-ra sem.
Amúgy nem tudom mit csinálsz rosszul, de nem valószínű, hogy az árat. Hirdeted Facebook csoportokban is?
-
mikrofon
veterán
Most már hónapok óta hirdetem a 16-80/4 obimat. Még érdeklődő se nagyon van rá.
Én csinálok valamit rosszul? Vagy ennyire pang a kereslet a használt cuccok iránt vagy ez az obi iránt? -
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Igen megnéztem tényleg külsősök voltak. De nincs is saját eMAG termékük Fuji váz fronton. Ami azért fura mert ők egyesültek az edigitallal, nem? Azért lett volna jó mert van helyi üzletük.
-
Valami időparadoxon van, vagy párhuzamos univerzumba kerültem? Felmentem az emag oldalára, hogy milyen árban vannak a vázak, és láttam most X-T30 II-t (csak vázat) 850e-ért, és X-T5-öt (szintén csak vázat) 1.080e-ért.
Remélem ez komoly, mert viccnek durva.
Objektívek terén még viccesebb ajánlatok vannak, vajon meghekkelték az emag oldalát, vagy mi történt? Azt most már látom, hogy az árukereső miért nem hozza őket.
-
dabgergo
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ez engem is zavar, pedig nagyon új még minden. Ehhez hasonlóan zavar h amikor elkészül a kép akkor nem tudom egyből törölni, amikor megjeleníti. Vagy erre van valami megoldás?
-
dabgergo
őstag
Obi firmware -t nem lehet appból frissíteni? Nem találom ezt opciót.
-
Stauffenberg
nagyúr
Már sokszor végignéztem az összes menü, összes beállítását, de ugye nem egyértelmű, hogy mi-mit tilt le, ha valamit bekapcsolsz. Például az Auto DR esetén sem, ez a kézikönyvből derül csak ki, de nekem is Google/Reddit kellett hozzá, alapból eleve nem is itt kutakodtam volna, annyira nem logikus nekem.
Az AE Lock után nekem is egyből kiírja az értékeket, de csak simán az expo gomb félig lenyomására nem. Mostanában amúgy sokat használom a spot/középre súlyozott fénymérést, ezért sokat megy az AE Lock is, de más esetben nem nagyon használom.
-
s4tch
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nálam mindkét váz (M1, T2) kiírja a záridőt, ha félig lenyomom az expo gombot, függetlenül a DR beállítástól. Sajnos nem tudom, nálad mi csúszott félre, biztos valami apró beállítás amihez lehet, hogy az életben nem nyúltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- Eladó Nokia 5.4 4/64GB kék / 12 hónap jótállás
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:
vhol persze ertheto a reakcio, csak ez ugy lenne szep, ha a meglevo eszkoztarat bovitene ki, nem csak elkenyelmesitene minket. Arra ott a mobil.
Főleg utcán fotózok mozgó idegeneket, rájuk a kiszámíthatatlanul mozgó célpont preset jól bevált, emellett meg portré/modell, akik felnőttek és az azért az esetek többségében nem okoznak komoly fejtörést egy AF rendszernek.
amugy az xt1el is fotoztam, max tobb kepet kellett elloni, es jobban rakeszulni.

na az jó vétel volt onnan.