- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
headhunter
addikt
-
válasz
Flashback #10397 üzenetére
Korábban azért nem szerettem a kovászos péktermékeket, mert szinte mindenhol savanykásat lehetett kapni.
Mi a trükk? Hogy lehet ezt elkerülni?
Nem szabad rozst használni a kovász etetésére, csak a kezdeti időszakban amikor elindítod, figyelni kell, hogy a kovász mennyisége ne lépje túl a tészta arányában a 20%-ot, és nem szabad túlkeleszteni, mert ilyenkor az ecetsav baktériumok lesznek többségben. Péksüteményeknél érdemesebb keményebb, szinte madre állagú kovászt használni, amit úgy tudsz elérni, ha kevesebb vizet adsz a kovászhoz az etetés során. Mindig figyelni kell a tésztát, hogy ne keljen túl, mert nincs 2 egyforma kovászállapot, van amikor az én Pompim(kovászom) is fickósabb, pl. ha melegebb van, ilyenkor jobban megkel.Ezek csak az én megfigyeléseim és módszereim, biztos vannak még más praktikák is.
-
válasz
Flashback #10384 üzenetére
Érdemes elkezdeni kovászolni, az alábbi linkeken találsz segítséget, hogy indulj el, de ha valami nem egyértelmű, vagy bármi kérdésed van szívesen segítek.
Kezdő kovászolóknak:
● Kovász készítés Szabival - napról napra
● Laborka
● Így neveld a kovászodat! -
válasz
Flashback #10376 üzenetére
#10376 Flashback
Köszönöm szépen!Igen saját vadkovászos.
#10377 body007
Csak hobbi, ahhoz sokat kellene még tanulni, hogy pékségem legyen.
#10378 Beni2360
Volt már szerencsém hozzá, valóban nem rossz liszt.#10379 Tibicsucsu
Köszönöm szépen!
Hallottam már jókat a Csoroszlya farmos lisztekről, de még nem volt alkalmam tesztelni őket.A rozsliszt nekem mindig ad egyfajta savanykás ízt a kenyérnek, amit nem mindig szeretek.
#10382 Tibicsucsu
Csodás kenyérke!
Én általában 20%-os kovásszal dolgozom, ami 100% hidros, 5 órás bulk után megy a hűtőbe 18-19 órára, ha később tudom kisütni, akkor vagy kevesebb kovászt használok, vagy a bulkot csökkentem. Ha pizza vagy lángos készül, akkor hamarabb bekerül a tészta a hűtőbe, és a kovász is kevesebb benne, hogy 2-3 napig ne savanyodjon meg. -
válasz
Flashback #10367 üzenetére
Szerintem egy öntöttvas grill lap is ugyanazt tudja olcsóbban. [link]
A gond ezekkel egyébként az, hogy az indukciós lapok többsége túlmelegszik alatta és kikapcsol. Legalábbis én már kettő ilyennel találkoztam, az egyiket éppen használom. Pedig Steba, ami nem alja minőség. Állandóan túlmelegszik a vasserpenyő alatt és pihentetni kell. Ezek különállóak, a beépítettel még nem próbáltam, lehet ott nem gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Gombász topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Diablo IV
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
- Akik a Fehéret szeretik! Itt a WHITE Setup! Akár kamatmentes rèszletre is!
- Huawei Nova 9 SE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest