Hirdetés
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danny365
őstag
válasz Motion_Blur #82147 üzenetére
Neked csak a fotózás számít egy telonal? Ha nem, akkor szerintem azért olvass át pár U12+ tesztet, mert elég lehangolóak. En legalábbis inkább készítenék valamivel gyengébb képeket, minthogy a hangerő “gombjaim” hol működnek, hol nem, például.
-
no more
veterán
Azta! Itt is látszik, hogy G4 és S6-nál (no, meg a P9 se semmi) megállt a mobilos kamerák fejlődése, sőt, nappal inkább visszafelé fejlődnek a Pixel és HTC kivételével.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
Motion_Blur
félisten
válasz no more #82152 üzenetére
Úgy-úgy
Szívem szerint megtartanám a G4-et, de azért már elég lassúcska és 6.0-ról se frissül már.
Amúgy nagyon jó kis telefon, kamerája szerintem még mindig number one. Többek között ezért is: "a kamerát egy CSS (Color Spectrum Sensor) érzékelő egészíti ki, ami precízen beméri a környezet emberi szemmel látható és láthatatlan infra értékeit, ezzel pedig javítja a képek színhűségét"
(G4 mellé másfél éve vettem egy S7-et, sírva fakadtam a képein, el is adtam szépen...)
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Drakmusz
addikt
válasz #18001664 #82143 üzenetére
Én nem is értem ezeket az automatán kattingató embereket.....
Az este mód használata helyett inkább lefekszenek aludni.Van egy ismerősöm,igazi hülye.Állandóan elindul ilyen megmérettetéseken,a múltkor is 16 ezerből lett vagy huszadik.
Majd szólok is neki,hogy talán hagyja abba.[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
Fred23
nagyúr
Állat jók! LG G6 is tud mondjuk hasonlókat, és még olcsó is. Rákerestem, mindegyikben Sony Exmor RS szenzor van, G4 - IMX234, G6 - IMX258. Papíron sincs nagy difi a két szenzor között, és nagyon kis pénzből megoldható lenne a csere.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Fred23 #82159 üzenetére
Szinte mindenben Exmor RS szenzor van már.
Papíron nincs nagy difi, csak – ahogy már sokszor írtam – ezekből nem szabad sok következtetést levonni, mert ezer más tényező is van. Az utóbbi 2-3 év terméséből nagyjából egy szinten van hardveresen az összes felső kategóriás telefon, a legnagyobb különbségeket nem a szenzor, hanem inkább a szoftver miatt látjuk.
Amúgy a G6-hoz szerintem kell a GCam, vagy a raw-ból kidolgozás, mert a G4-hez képest elég nagy visszalépés képminőség terén.
-
törölt tag
válasz funkmester #82149 üzenetére
Ilyen jókat, nekem is G4-em van, nappali képeknél (1-2 telefontól eltekintve) simán felmossa a pályát az azóta megjelent flagship telefonokkal függetlenül attól hogy azokban 1 vagy csillió kamera van-e.
Rendszeresen olvasom a kamerás teszteket és jókat kuncogok, amikor pl. a dxomarknál olyan képekre adnak trillió pontszámot mint kiváló kép, amiket ha egy G4-el lőtt 1000 db-os kollekció legrosszabb 1-2 képével hasonlítanám össze akkor talán a futottak még ligában lenne...
És hálistennek itt még mesterséges intelligencia sincs, arra meg én is képes vagyok hogy photoshopban rátenyereljek a billentyüzetre mint egy ovódás és ami effekt van azt feltoljam a képen ha kell (mert nagyjából ennyiben merül ki az MI a mai telefonokban).Aztán mindig elszomorodok hogy lassan cserélnem kellene a G4-et, és nagyjából a pixel 2, htc u11 (talán 12)-en kivül nincs alternativa fényképezés terén, ha nem akarok visszalépni.
-
marcell2015
tag
Jé, egy fóka Mk2 ...
Itt a tesója -
félisten
Ez a leg durvább topik amit az elmúlt 10 évben láttam.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
gixxergabi
senior tag
Szép képek! Automatán, auto HDR-rel lőtted? Melyik rommal?
-
Motion_Blur
félisten
válasz gixxergabi #82176 üzenetére
Gyári rom, napplai képek automata és automata HDR módban, éjszakai, naplementés képek pedig manuál módban, de csak fényerőt szedtem le.
rlaci2: szép képek! számomra sokkal szebbek mint amit pl az S9 tud
mod: most nézem azért a nappali képek nagy részén és levettem 1/2 fé-t
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Bossi
őstag
Kedvenc virág
Élet a kertben a levendula bokrokon:
(L:https://www.fb.pics/img/2018/06/16/IMG_20180616_160125.jpg)
(/L)[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
-
Francia91
veterán
-
törölt tag
válasz no more #82195 üzenetére
Teljes méretben nem szép, de szokványosabb felbontásra leméretezve (10-16 megapixel) szerintem jobb az átlagnál. Mondjuk ezzel magam ellen beszélek, mert pont én szoktam mondani, hogy 1:1-ben kell véleményezni a minőséget.
A színzajt meg tényleg javíthatták volna, illetve a dinamika tartomány is kicsit szűkösnek tűnik némelyik képen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest