Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Köszi srácok!
Nem ám megszeppent. Pofátlanul fenyegetően lépett fel. Majdnem elhitette velem, hogy komoly kárt tud tenni bennem
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
tekoteko
tag
válasz Atlantisz48 #36004 üzenetére
Google Poén akart lenni, sajnálom hogy komolyan vettétek
Szép lenne Magyarországon ilyen sáskajárás ...
(#36006) hito : egy kézzel gépelj , másikkal....
[ Szerkesztve ]
ETC.... i6plus 128Gb, galaxy tab S 10.5 .
-
Kasya
nagyúr
-
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
irgum
addikt
Az előbb forgattam egy galabokat ketrecből kiengedős slow motion filmet. Elég jó lett! Ha hazaérek föltöltöm!
-
irgum
addikt
Repülnek a galambok sow motin video: youtube
dropbox originál fájl 91 MBKépek:
komppal át a Dunán
csirkék
papagáj sajnos túl közelről fotóztamiPhone 6 Plus
szerk: a videón effekt van, de telefonon csináltam mindent
[ Szerkesztve ]
-
válasz legiaap #36016 üzenetére
Engem az OIS hiánya ami bosszant egy ilyen kütyünél. A viewfinder meg pótolható lesz IOS-es és Android-os kütyüvel. Egyébként a forma miatt kézben tartva nem olyan vészes belőni vele, hogy merre is néz pontosan. Az ára meg $200 ami kicsit sok, van amiben jobb mint egy alap GoPro Hero ami $130, de van amiben gyengébb. Eljátszogatnék vele egy teszt erejéig, de meg nem venném ezért a pénzért.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
siofok
őstag
lőtem tegnap én is 2 képet.
napkelte a Keszthelyi kikötőbenköcsög vonat pont megindult mikor kattintottam
Nexus 5
OnePlus nord 2t
-
mikesgabor
aktív tag
irgum
legalább már látjuk kívülről is a Berlingot.
Azért az esetek 85-90%-nál igaz,ha egy élőlényt fotózuk akkor mindig a szemére/fejére kell fókuszálni akkol nem lehet elrontani.siofok
Ilyenkor viszont kár,hogy már nem gőzösök járnak.Azt külön élmény fotózni induláskor.
A naplemente viszont király lett.[ Szerkesztve ]
-
koboldozat
senior tag
The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
irgum
addikt
válasz mikesgabor #36023 üzenetére
Ez a berlingo hihetetlen tágas belülről. Az anyósülés előrendöntésével 3 méter hosszú tárgyat is elvihetünk. A fogyasztása nagyon jó, a Budapest-Balaton 130Km távot tettem már meg 3.8L/100Km fogyasztással is, igaz ekkor max 80-al mentem az autópályán is. Városban is 5-5.5L a fogyasztása nyáron.
-
Kh@oSz
aktív tag
válasz koboldozat #36027 üzenetére
Ez elég gyenge lett, teljesen ki van égve. Azért a PV se hozza mindig a frankót
-
koboldozat
senior tag
válasz Kh@oSz #36030 üzenetére
Hát ha ez szar akkor bocs hogy felmertem rakni De lehet csak én látom rosszul.
nem csak ez az egy van nézz fel FLICKRE.
[ Szerkesztve ]
The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
legiaap
félisten
válasz koboldozat #36031 üzenetére
Pedig ez szerintem is gyenge lett. Az meg már más kérdés, hogy a lencsés képet a másikba kéne tenni.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Kh@oSz
aktív tag
Attól hogy readonly-ban vagyok még figyelem a topicot és látom a képeidet De ez tényleg nagyon gyenge lett.
Ellenfényben nehéz jól megfotózni a témát, mert vagy kiég a környezet vagy a téma fog bebukni. Kerülni kell az ilyen szitukat, vagy utómunkázni. Alulexponálni, majd világosítani a témán.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Legyet fotózni nem egyszerű...mindig elrepül a rohadék.
Nekem ez is csak véletlen sikerült.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
mikesgabor
aktív tag
koboldozat
Az az igazság,hogy ez a legyes tényleg nem sikerült valami fényesen,vagy túl fényesen.
De neked akkor is van szemed a fotózáshoz.
Ez vitathatatlan tény. -
Kh@oSz
aktív tag
válasz koboldozat #36035 üzenetére
Technikailag rosszul kivitelezett fotó. Brutálisan túlexponált, és nagy része ki van égve a képnek, azaz annyira világos hogy eltűntek a részletek. Tiszta CA mindenhol. Ilyen fényviszonyok között nehéz jó képet csinálni.
Ha egy kis expokorrekcióval lövöd meg akkor sztem még utómunka nélkül is jó lehetett volna.
Kb ez lenne a helyes expozíció SZERINTEM, csak a kiégett részeket már nem lehet visszahozni. [link]
(#36039) mikesgabor: ez attól függ mivel készíted el a képet. Egy gyengébb mobil fotójában nincs túl sok tartalék, de egy dslr raw-jában bőven van. Viszont én úgy gondolom, hogy inkább alulexponálni kell egy kicsit, mert a sötétebb részek még sok infót tartalmaznak, de ami kiégett azt már sosem lehet visszahúzni. Persze ha engedik a körülmények, akkor a helyes expo a legjobb
[ Szerkesztve ]
-
mikesgabor
aktív tag
Én tényleg nem vagyok szakértő még csak távolról sem.
(Kb másfél két hónaapja foglalkozgatok ezzel a témával)Véleményem szerint ez a kép egy kicsit túexponált és alulszaturált.
-
mikesgabor
aktív tag
Bocs lehet én vagyok a hülye,de az utómunkák során nem romlik mindig egy kicsit a képminőség?
Sőt szerintem ez meg alulexponált lett,de lehet csak a kiégett részek hiány miatt.[ Szerkesztve ]
-
Quasi_modo
nagyúr
Tényleg gyenge. Kissé sötétebbre kellett volna venni némi exp. korrekcióval.
valami
-
koboldozat
senior tag
Nem baj majd legközelebb jobb lesz.
-
legiaap
félisten
válasz koboldozat #36041 üzenetére
Na ne törd azért szét a fejed. Nem lehet minden 808-as kép tökéletes.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
sixpak
nagyúr
-
törölt tag
válasz SOAD19 #35985 üzenetére
"Nyilván nem vártam, hogy több száz ezres kütyüvel felvegye a versenyt, csak nem volt tapasztalatom még, nem volt sose fényképezőm"
Nézd meg ezt a képsorozatot, egy 55 ezer forintos kompakt géppel (Samsung WB100) hasonlítottam össze a Samsung Galaxy S4-et. A telefon rendesen elporolja.
Na de mutatok egy riasztó összehasonlító példát az előbbi református templomról. Tegnap lőttem (Sony NEX-5N vs. telefon), nap sehol, az idő erősen borult. Kíváncsi voltam, hogy az androidos alap kamera alkalmazás mire képes. Az S4-gyel a beállításokat alapértéken hagyva gyakorlatilag semmire, ehhez hasonlóan rossz képet ez a telefon még sosem készített. Ne kérdezzétek meg, melyik a telefon, látjátok majd.
Másik jelenet:
Sony NEX-5N
S4 alap androidos kamerával, beállítás nélkül
És beállítássalItt már persze óriási a fényképezőgép előnye, 20-szor akkora szenzorral, jó objektívvel, erősen borús időben gyakorlatilag lemossa a telefont.
-
hito
nagyúr
Na most kérném a véleményeteket. 1020-on használok egy Proshot nevezetű alkalmazást. Elég inteligens, igényes program, amiért még fizettem is. Néha állati jó képeket lehet vele lőni, és a lényeg, hogy csúszkák is vannak benne, amit a Nokia kihagyott az alapértelmezett kamera alkalmazásól, és 12MP-es képméret is. Viszont az a bajom vele, hogy nagyon-nagyon sokszor téveszt fókuszt. Minden 2. képnél sikerül eltalálnia a helyes fókuszt. Itt egy példa:
Rosszul fókuszált
Jól fókuszáltAz én szememnek a jól fókuszált kép minősége az etalon mobilfotós fronton. Kérdés: ki hogy látja minőségre a dolgot (csak a jól fókuszált esetén)? Téma baromira nem érdekes most, kizárólag a kamera appal készített fénykép minőségére vagyok kíváncsi, hogy nekem van-e eltorzult ízlésem. Egyébként csúszkákon állítottam csak (telítettség -1, élesség +1). Leveleket meg a jobb oldali utcasarkon lévő táblákat érdemes nézni minőség szempontjából.
L1020, 12MP
-
Alcatraz13
tag
Kis segítséget szeretnék kérni: Mivel ma este nagyon szép a Hold, ezért arra gondoltam, hogy le kéne fotózni. Valaki tud segíteni, hogy milyen beállításokal érdemes próbálkozni Xperia SP-n?
"SIGNATURE"
-
hito
nagyúr
Igen, de nekem az most annyira nem is lényeges, érdekes 1020-at nem is a dinamikája miatt szeretjük Inkább a kép részletessége, élessége ami nekem nagyon tetszik. Köszi a véleményezést
Alcatraz13: szvsz felejtsd el. Ablakon kidobott idő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest