Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris837
senior tag
-
borix
őstag
Bírom az ilyen fa@ságokat,hogy ne egyél tésztát,krumplit,rízst őrület.
Szénhidrát drasztikusan megvonása fáradság gyengeség feszültség értését adja.
Nem krumplitól,rizstől híznak el az emberek hanem azért mert nem mozognak,tömik magukba a csokit,üdítőt,csípszet zacskószám,péksütit,pizzát stb persze a napi többszöri bőséges rendes étkezésen túl.
Pl ebédre rizs,sült csirkecomb ere 1l kólácska,csokika milyen hizlaló is a rizs. -
MODERÁTOR
Milyen lehet a többi ha ezt egy szakember írta...
Kell a ch különben nem fog az ember agya, másrészt lófasz ereje nem lesz még a napi munkába járáshoz sem, nemhogy edzeni. Napi szinten kéne min 30perc testmozgás vagy heti 3 alkalommal komolyabb súlyzós vagy saját testsúlyos edzés.
Ha vki csak simán elhagyja az étrendjéből a fehér cukros/lisztes dolgokat és sétál pár km-t akkor megtette az első pár lépést a fogyás felé.Narxis: jah, ami 2 évente változik. Mindenki máshogy reagál a különböző kajákra. Ami az egyiknél működik az a másiknál nem. Ezért (is) kellene személyre szabott étrend. A különböző tápkiegektől való félelem pedig a másik, sokan azt gondolják, hogy azok szteroidok és az ördög műve. Pedig ésszerűen használva igen komoly eredményeket lehet általuk elérni. Nyilván nem kell bedőlni mindenféle színes szagos marketing maszlagnak.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
borix
őstag
Tisztában vagyok a fehér cukros/lisztes dolgokkal csak nekem az a véleményem,hogy egy 130-150kg ember hatalmas mennyiségű kalóriát és szénhidrátot visz be naponta testmozgás meg szinte semmi.
Ezt kell rendbe rakni nem kellenek egyből drasztikus megvonások nincs rá szükség el kell kezdeni mozogni és minőségi élelmiszert bevinni.a nasit pedig mérsékelni és fogyni fog.Eljön az idő mikor megreked a fogyásban akkor lehet szűkebbre szabni a kalória szénhidrát bevitelt+még több testmozgás elér egy pontig megint megreked még több mozgás még kevesebb kalória,szénhidrát bevitel.Szerintem 40kg leadására rá kell szánni egy évet türelmesnek kell lenni mert ha drasztikusan hamar leadja mehet majd plasztikai sebészhez mert lógni fog rajta a bőr(nagyon gáz). -
woodworm
veterán
Bár a cikkből nem derül ki, és ez nem biztos, hogy pont a riportalany hibája, de a gyorsan felszívódó szénhidrátok említése alapján, a glikémiás indexről van szó tulajdonképpen. Az említett ételek nem önmagukban károsak, hanem az inzulinhinta és a diétázó beteg helytelen válasza miatt kell kerülni eleinte a fogyasztásukat. Van cukorbeteg a családban, nálam is adottak a súlyproblémák, nem két éves téma a beiktatható ételek köre, csak a média az, ami felkap divattémákat.
(#7005) borix
"egy 130-150kg ember hatalmas mennyiségű kalóriát és szénhidrátot visz be naponta testmozgás meg szinte semmi."Kíváncsiságból kiszámoltam, hogy a diétám kezdete előtt kb. mennyi kalóriát vittem be naponta, ~2500 kcal jött ki. Mindemellett megpakoltam, kipakoltam a kistehert, többszörösen megmozgatva azt a 7-9 mázsát.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
2400 kcalos étrendet tartok, de a legfontosabb talán, hogy a megfelelő ch-fehérje zsír arány rendben legyen. Egy ilyen bazinagy darab ember 5-6 ezret tol/nap, persze főleg junkfoodot és nasit. Ha strongman akkor ez normális, sőt kevés is
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
nagyúr
Heti 1-2 kg leadása az ami maximum ajánlott. Ki lehet számolni, hogy akkor 40kg-ot kb. leggyorsabban 5-6 hónap alatt lehet leadni persze itt feltételeztem, hogy akkor minden héten 2kg-ot fogy az illető. Sok múlik azon, hogy mit dolgozik az ember, mennyire tudja az életmódját megváltoztatni mert hiába mondják, hogy napi 5-ször kell enni ha a főnököd/munkahelyed csak mondjuk teszem azt 1 vagy 2 szünetet ad per nap. Tulajdonképpen itt életmód váltásról van szó mert az étkezés persze fontos de beiktatni a napi 5-szöri étkezést, megvonni ételeket amikhez hozzászokott az ember, fejben elhatározni mind-mind nehéz és komoly döntés. Mozgást beiktatni munka előtt és/vagy után szintén lelki erő kell hozzá mert a legelején nagyon nehezen ment.
Nekem sajnos úgy látszik nem megy a minden napi mozgás mert elkezdtek fájni a térdeim, nem erősen de kellemetlen. Szóval vagy csak fél órát mozgok vagy szünnapokat iktatok be. Pedig sétáltam futópadon, igaz tartottam az intenzív iramot 50-60 percig.
Bőrvisszahúzódás meg genetika és életkor függvénye is sajnos.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Andris837
senior tag
Előbb-utóbb hozzászokik majd a térded a terheléshez. Először nekem is minden bajom volt, de ma már minden gond nélkül futom az 5 km-t.
Persze hagyj pihenő napot magadnak. Az elején én is minden második nap gyalogoltam. Aztán a távot növeltem.
Tanács: Vegyél sport krémet a lábadra-térdedre. Nekem sokat segített.iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
borix
őstag
Havonta 3 max 4kg az leadása ajánlott.Azt is bele kell számolni,hogy van mikor megreked az ember vagy visszajön pár kg nem kell siettetni türelem.Sok túlsújtott embernek fáj a térde azért is ódzkodnak még gyalogolni is mert fájdalommal jár nekik a kerékpározás az jobb mert kevésbé megterhelő.
-
nagyúr
Mi a véleményetek a vegetáriánus étrendről?
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
MODERÁTOR
A cca 6-7 féle közül melyikre gondolsz?
Aki rendesen edz, fut egyéb annak édeskevés. Egyszerűen nem tudsz annyi kalóriát bevinni amennyi szükséges lenne. Ha nagyon szereted a zöldségeket akkor meg lehet próbálni, de én biztos éhenhalnék 2 nap után.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
nagyúr
A lakto-ovo vegetáriánusra, hús nincs de tej sajt, méz stb. fogyasztható. De most olvastam, hogy vitaminhiány lehetséges úgyhogy gyorsan el is felejtettem.
-
rwin5
őstag
azért a 2000 már elég pro és kontra 13 előadást hallgattam végig a C-vitaminnal kapcsolatban főiskolán már kiégtem a témától (úgyhogy ennél a kommentnél többet nem is akarok róla beszélni) de végül arra jutottam, hogy mindenki szedjen amennyit akar, úgyis van annyi bizonyítási alap mindkét véglet mellett, hogy mennyit kell. Én 1-2 ezer közt szoktam szedni, de mostanság csak 500-at.
Nagyfaterom mikrobiológus dr. létére csak a kalciumot és d vitamint hajtogatta mindig, és 93 éves korában hunyt el. Fizikai igénybevételen felül meg jöhetnek az extrák, nálam a vas vitamin ami még a tunyaságomon sokat szokott dobni. Stresszes időszakban meg a milgamma volt még nagyon jó. Ez a vitamin téma is most nagyon fut a marketing miatt.
-
Alpachino
veterán
-
Dorien
veterán
Ma reggel 88 kg-mal mérlegeltem.
Kolbászos, gombás sült zöldségek ftw!Wherever you go - go with all your heart.
-
boost
addikt
Ma reggel 89-vel. (187cm)
Az érdekelne még a témában, és erről keveset olvasok, hogy mi alapján fogyunk helyileg. Azaz lefogytam 12kg-t, elég tempósan, de persze, nem ott ahol én szeretném, hanem mindenhol. Az amúgy is vékony alkarjaim és lábaim még vékonyabbak lettek. Persze pocakból is, de ott akkora volt a felesleg, hogy marad ott még zsírpárna bőven.
Mi a tapasztalat, vagy ki mit olvasott? Ha tartok egy szinttartó étrendet heti 3-4 aerob edzéssel kiegészítve (kerékpár, futás, úszás), várható, hogy a vastag zsírpárnák idővel egyenletesen eloszlanak, vagy erre rá kell, rá lehet valahogy dolgozni? Azzal tisztában vagyok, hogy a zsírból nem lesz izom, szóval hiába végezném a hasizomerősítő gyakorlatokat.
-
Dorien
veterán
Genetika. Valakin szépen eloszlik a zsír, meg van akinek csak csöcsre és úszógumira megy szinte az egész. (pl. nekem) Általában a kényes helyekről megy le utoljára és nem ritka, hogy mire valaki eléri a hőn áhított kockás hasat, addigra be van esve az arca, mint egy éhező etiópnak.
Na mentem futni...
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
MODERÁTOR
Helyi zsírégetés nem létezik. A genetikád határozza meg azt, hogy hova hízol ill fogysz elsőkörben. Hasazás mint olyan teljesen értelmetlen gyakorlat, ugyanis csak még nagyobb lesz tőle a has mivel a zsír alatti izmok megvasatogdnak és ha a zsír mennyisége nem változik akkor...
Én pl hasra hízok legkönnyebben és sajnos onnan is megy le utoljára diéta esetén.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Alpachino
veterán
-
boost
addikt
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek.
-
rwin5
őstag
Hurka-kolbász van/volt ma Ettől eltekintve egész normálisan étkeztem, bár tesóm születésnapját is megünnepeltük.
Ja érdekesmód nem kívánom mostanság a pizzát, pedig van egy jó hely ahol ki kéne próbálni, lehet a meleg az oka
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Vettem a motívációt Andris837 kollégától, és ebéd után elmentem ma futni. Meg is lett a 10km! Monduk az időm még elég gyenge, 1 óra 14 perc volt. Ahogy néztem az ilyen 10k versenyeken 1 óra 15-ös idővel megy a záróbusz.
-
nagyúr
Skacok, az mennyire gáz ha a meghatározott kalória(2100)-ból marad mindig 500-800 amit nem használtam fel? Napi szénhidrát adagom sincs kimaxolva, kb. 3 negyeden van my fitness pal alkalmazás szerint amibe beleírtam mindent amit ma ettem. Ülőmunkát végzek szóval lehet, hogy annyira ez nem meglepő vagy igen? Csak mert ha túlságosan kevés kalóriát viszek be akkor ugye lelassul az anyagcsere és az meg nem jó, legalábbis ezt olvastam.
Nem azt mondom, hogy nem tudnék enni de így napi 5 étkezés mellett nem kopog a szemem az éhségtől. Úgy elvagyok.
-
Dorien
veterán
Ha 75kg lennél, akkor gáz lenne, de 150-nél szerintem nem. A bőrödre azért figyelj, ha nem akarsz plasztikáztatni a gyors fogyás miatt. Én egyébként a 188cm magasságommal sosem voltam 105kg felett, így nagyon el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet az...
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
nagyúr
Viszonylag jól eloszlik, nem vagyok gömb alakú bár azért az arcomon, nyakamon látszik ha jobban nézi az ember.
Sok édesség, sok gyorskaja, 0 mozgás= 150kg, kb. 6 év alatt szedtem fel, 90kg-ról indultam mert sosem voltam vékony de akkor még jártam kondi terembe.
-
Andris837
senior tag
No újra itthon. Sajnos letelt a nyaralás első fele. Ettől tartottam jobban "bűnözés" terén és mielőtt elindultunk megmértem a súlyom. 110 kg voltam. Volt bűnözés - sültkrumpli, gyros tál, alkoholos italok, rántott sajt -. Ma a reggeli mérlegelésnél pedig 108,6 voltam. Nem hittem a szememnek. Igaz próbáltam odafigyelni, hogy ne lépjem túl a kcal értéket és még a szénhidrát se fusson el nagyon...
Szerdán indulunk Szegedre, kíváncsi leszek, hogy itt mi lesz. Hétfőn újra jelentkezem majd a súlyommal.iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
Andris837
senior tag
Július összesítés:
Futás: 77,02 km
Biciklizés: 177 km
Gyaloglás (tempósan): 22,68 kmCalories: 22 524 kcal
Szerintem nem volt gyenge a hónap.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
borix
őstag
válasz Andris837 #7043 üzenetére
Előre szólok,hogy rossz leszek és fájni fog!
Sajnos szemléletmód váltás nélkül nem megy.Mondják,hogy azzal a hozzáállással amivel az ember előidéz egy problémát azzal nem tudja megoldani.
Félmegoldások=Félsiker.
Nemrég még itt lelkesedtél,hogy viszed a futócipődet nyaralni ott sem marad majd el a futás.
Itt csodáltak.Tényleg?Milyen akaraterő kitartás nekem is ezt kellene tennem.
Próbáltál odafigyelni?Mi lett volna akkor ha lesz@rod és nyaralás legyen igazi nyaralás?[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
Mielőtt valaki belevág a fogyásba érdemes lenne föltennie magának egy kérdést.
Mi előnye van abból,hogy cipel magán x mennyiségű testszírt és mi előnye lenne abból ha leadná?
Miért cipeli?Miért ne?Él más is túlsúllyal.A tesómnak,havernak is jó túlsúllyal nekem miért nem?stb
Na most ha leadás mellet dönt mert az a jobb választás akkor hajlandó e hosszabb távon is tenni érte eleinte kicsit később keményebben szenvedni nélkülözni mikor majd csökken a lelkesedés?
Kényelmes hozzáállással amivel elhízott na azzal is akarjon már lefogyni![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.