Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6101) szki válasza Lokids (#6100) üzenetére


szki
őstag

Nagyon jó kaja, ha sok kalóriát akarsz gyorsan betolni. Bicajozásnál nekem elég 2 db 30 grammos müzliszelet 80 km-re. Szerintem a mézes zacskós müzli is a csokival egyenértékű. Szóval a müzli nem éppen fogyókúrás kaja.

(#6102) Bibby válasza Lokids (#6100) üzenetére


Bibby
addikt

A feldolgozatlan élelmiszerek a jók (általánosságban). Tehát az, amit a fáról szedsz, a földből veszel ki, stb, stb. A többibe beletesznek mindent amire semmi szükség, haszontalan (egészségtelen?) anyag vagy felesleges kalória.
Sokkal jobban jársz (és tippre olcsóbban is jössz ki) ha veszel natúr gabonapelyheket (zab, kukorica, amit csak akarsz), mazsolát, bármilyen aszalt gyümölcsöt, magvakat, mézet. Tessék, nincs benne ízfokozó, emulgeáló, térfogatnövelő, annyi cukor van benne amennyit beleteszel.

Ελευθερια η θανατος

(#6103) Dorien válasza Bibby (#6098) üzenetére


Dorien
veterán

Van akinél nagyon is gátolja (pl. egyik ismerősöm). Folyton sír, hogy hízik, pedig nem eszik sokat - és tényleg, csak éppen annak nagy része tejtermék.

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#6104) spotless válasza szki (#6096) üzenetére


spotless
csendes tag

ez kész, hogy a tej gond ... )))-:

ahogy lettünk(lettem) szocialozálva, annak mind-mind hátat kell fordítani

édesség-cukor-cukor-cukor
sok kajálás (a jóllakáson 2x-esen túl kábé)
tejföl, tej, túró

de akkor megpróbálom :-/

a mozzarella sajt is necces, nemcsak a trappista sajt? :-/

mozogni megpórbálok, csak októbertpl megint hajtás december végégig, meghalni nem lesz időnk. Múlt héten érte véget szintén egy hajtás, akkor este 8-9-10 ig bent voltunk ... na és akkor kelljen fel valaki másnap 6-kor, hogy 7-kor elinduljon futni ))))-: hogy 9-re be is érjen

.

(#6105) szki válasza spotless (#6104) üzenetére


szki
őstag

Nem kell mindent elhagyni, de azért napi 1-2 L tej elég sok. Tényleg nem vagyunk (szarvas)marhák! Szerintem érdemes kipróbálnod mondjuk 1 hónapig minimalizálni a tejterméket. Főleg este már ne igyál tejet, mert nagyon nehéz emészteni.
A só, cukor, finomított liszt meg nem egészségkárosító, hanem alapélelmiszer! Csak azért kiáltották most ki államilag egészségtelennek, hogy arra is adót lehessen kivetni, mint a cigire, stb.
Az egészségtelen, rendszertelen táplálkozás, és túlzott kalória bevitel komoly probléma hazánkban is. De több gondot okoz a mozgásszegény életmód.
Írtad, hogy "...ráadásul a kerékpározás rám már nincs hatással (-: letekertem vagy 25-30.000 km életem során". Öööö és azóta gondolom eltelt pár év, és már semmi nyoma a korábbi sok bicajozásnak. Nem az számít mit tettél korábban, hanem most mit teszel az egészségedért!
Aki túlsúlyos annak bizony aktívan mozogni kell, és lehetőleg konditerem helyett aerob mozgásformákat: úszás, bicajozás, futás, stb.

(#6106) spotless válasza szki (#6105) üzenetére


spotless
csendes tag

úgy értettem h nincs rám hatással, hogy szerintem azok az izmaim már eléggé kifejltettek, napi 1 óra tekerés nincs rám olyan hatással, mint fél óra futás ... a stressz oldalát nézve a bp-i kerékpározás agyhalál .... )))-:

meg kell tanulnom pároltzöldségtet készíteni :DDD

.

(#6107) szki válasza spotless (#6106) üzenetére


szki
őstag

Mint minden testmozgást, úgy a bicajozást, és a futást is lehet olyan intenzitással végezni, hogy komoly hatással legyen rád. Nálam jelenleg 1/2 óra futás 5 perc/km átlaggal annyira fáraszt el, mintha 1 órát bicajozok 30 km/h feletti átlaggal. Nem kérdés, hogy a futás az aerob sportok királya, de nem mindenki képes futni. Sőt túlsúlyosan kifejezetten káros lehet!
A bp.-i kerékpározás azért nem mindenkinek agyhalál. És a lakosság többsége nem bp.-i, így tud(na) megfelelő utakat találni bicajozni...

Ha egy izomcsoportot, szívet, vagy tüdőt megedzettél, akkor azt a szintet meg is kell tartani. Ha nincs használva az izomzat, akkor a szervezet előbb-utóbb leépíti a felesleges izomszöveteket. És volt, nincs!

[ Szerkesztve ]

(#6108) Bibby válasza szki (#6105) üzenetére


Bibby
addikt

"A só, cukor, finomított liszt meg nem egészségkárosító, hanem alapélelmiszer! Csak azért kiáltották most ki államilag egészségtelennek, hogy arra is adót lehessen kivetni, mint a cigire, stb."

Hogytessék? :U Lehet ám hogy nem kellene egy fogyókúra topikban ilyen mentalitással tanácsokat osztogatni.

Ελευθερια η θανατος

(#6109) szki válasza Bibby (#6108) üzenetére


szki
őstag

Pedig így van! Csak a mértéket felejtik el megemlíteni. Azaz bármi lehet káros, ha túlzásba visszük, vagy nem tartjuk a személyre szabott mértéket!
Holnap kitalálják, hogy a legtisztább forrásvíz is egészségkárosító, és ezután arra is különadót vetnek ki...
Nekem ma is pizza az ebédem, bár délelőtt elégettem 5000 kcalt aerob és anaerob módon. Ha nem ennék sót, és nem tolnám befelé a szénhidrátot, akkor már nem élnék!
szóval lehet mindent enni, de csak mértékletesen, és nem egyszerre, meg össze-vissza.

[ Szerkesztve ]

(#6110) Woodslave válasza szki (#6109) üzenetére


Woodslave
nagyúr

hát persze hogy elégettél 5000 kcalt :K

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#6111) ALI_G


ALI_G
veterán

A 90 napos diétára (differenciált) mi a verdict?

(#6112) szki válasza Woodslave (#6110) üzenetére


szki
őstag

Volt már 14000 kCal égetésem is egyetlen nap. Nem muszáj elhinni, de számolhatsz:
89 kg vagyok, és a bicaj 15 kg. Bicajozok 4 órát minimális pihenővel. Átlagsebesség 30-32 km/h síkon (vagy 26-27 km/h extrém emelkedőkkel tűzdelt terep esetében). Na mennyi jön ki elégetett kalóriában?
A combizomzat a testünk legnagyobb izomzata, ha az erőteljesen mozog, akkor aztán ég a kalória!
Endomondon első lettem 07. hóban kalóriaégetés kihívásból 24334 indulóból (a világ minden tájáról pályáztak). Akkor össz 137948 kCal-t égettem el 31 nap alatt. Aki nem hiszi, járjon utána!

[ Szerkesztve ]

(#6113) Woodslave válasza szki (#6112) üzenetére


Woodslave
nagyúr

elhiszem, viszont így a tanácsaid nem használhatók annak, aki a napot nem hegyikerékpározással, hanem irodai munkávla töltötte, és óránként 120 kalóriát égetett el...És amit te a mai napon elégettél, azt egy hónap alatt égeti el...(pluszban)

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#6114) LOTR válasza szki (#6109) üzenetére


LOTR
addikt

lehet, hogy Bibbynek tényleg igaza van, tehát nem biztos, hogy neked kellene tanácsokat osztogatnod

pl egy fehérliszt hogy lenne már jó élelmiszer?
a só nyilván jó, hiszen ásványi anyagokra szüksége van a szervezetnek, csak túlzásba vinni nem szabad, tehát a lehető legkevesebb felhasználással fogyasszuk csak

azt még hozzátenném, hogy senki nem írta, hogy ha megeszik valaki egy fehérkenyeret abba belehal, csupán csak annyit, hogy az nem jó

[ Szerkesztve ]

One Ring to rule them all

(#6115) szki válasza LOTR (#6114) üzenetére


szki
őstag

5000 kCal-ra leírtam az adatokat. Számolhatsz így is, de találsz online számoló táblázatokat is. Aerob módon síkon tekertem. Anaerob mód 10%+ emelkedő mászásánál lép fel, hisz ekkor erősen lihegek, és nem tudnék könnyedén beszélgetni valakivel tekerés közben, mint aerob esetben. (Pontosan 109 km volt ma 1100m szinttel bő 4 óra alatt)

Azért merek, és tudok tanácsot adni fogyni vágyóknak, mert már én is 3x fogytam le 15-20 kg-mot 3-4-5-6 hónap alatt. 38 éves vagyok, 182 cm, és 89 kg. A 6 éves, azaz kisebbik lányom születése óta tejfehérje, mogyoró, tartósítószer, stb ételallergiás (diétázik, de neki nem furcsa). Nálam többször innen senki nem volt élelmezéssel kapcsolatos problémával orvosoknál, szakértőknél, kuruzslóknál! Sokat foglalkoztam a táplálkozással magam, és a gyerekeim miatt. Szóval nem egy élsportoló vagyok, hanem egy egészséges, sportos családapa. Lányaim fejlettebbek az átlagnál, és fiukat megszégyenítő izomzattal rendelkeznek a testmozgás révén (úszás, kosárlabda).
Idén március elején kezdtem fokozatosan egyre többet bicajozni, és ez segített mentálisan, és testileg is helyrerakni a dolgokat. Kb az első 3 hónapban átlag napi 50-60 percet bicajoztam (20-25 km-t), akkor 3 hónap alatt leadtam 15 kg-ot a tömegemből, és 15 cm-t a hasamról. Azóta sokkal többet tekerek, de az már tényleg nem átlagos kategória.
Látom hova lehet eljutni, ha aktívan mozgunk, és teszünk az egészségünkért!

És Benned kit tisztelhetünk?

(#6116) brownus válasza szki (#6105) üzenetére


brownus
veterán

milyen cukorról beszélsz; fruktóz, dextróz, vagy a kristálycukorról? nem mindegy

(#6117) Woodslave válasza szki (#6115) üzenetére


Woodslave
nagyúr

ja, én meg már 3-szor leszoktam a dohányzásról, nagy tapasztalatom van.... :D (nem csak egyszer szoktam le és csak egyszer fogytam 20 kilót)

viccet félretéve, alapvetően egyetértek, hogy nem az étel a rossz, hanem a mennyiség, amivel nem értek egyet, és ami átlagembernek nem kivitelezhető és felesleges, az az ilyen kalóriafelhasználású mozgás.
Nem fogok leállni vitatkozni, mert nem tudok számolni, de amelyik kalkulátorba beütöttem max 1000 kcal-t dobott ki 1 óra kerékpározásra 90 kilós embernek, ha te 5000 kcalt égettél el, akkor legalább 4 órát tekertél (mondom nem tudok számolni ;] ) ezt meg nem engedheti meg magának mindenki. 1 óra mozgás meg max 500-600 kcalt éget el súlytól függően. Ehhez képest egyél cukrot meg kenyeret, amikkel nem az a baj, hogy fehérek, hanem túl sokat tudsz megenni belőle anélkül hogy észrevennéd...

[ Szerkesztve ]

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#6118) szki válasza Woodslave (#6117) üzenetére


szki
őstag

A dohányzásról leszokás, és a testsúly csökkentés azért teljesen más téma, és nem lehet egy lapon említeni.
Igen, a fehér kenyeret jobb hanyagolni lefogyni vágyónak. De egészséges embernek napi 1-2 szelet aztán tényleg belefér reggelire!
Az elégetett kalória nagyban függ a testmozgás intenzitásától. Nem mindegy, hogy a bicajt 30, vagy 20 km/h órával tekered (vagy teli van emelkedővel az út). Nem mindegy, hogy kocogsz 6 perc/km tempóban, vagy futsz 4 perc/tempóban. Nyilván egy edzetlen ember csakis lassan kezdheti mindkettőt, és hamar kipurcan. De azért tud égetni felesleges kalóriát!

#6116) brownus : kristálycukor kis mennyiségben nem árthat (kockacukor a kávéban). Persze jobb a cukrot gyümölcsökből felvenni. Bicajnál a babán nagyon jó, mert gyorsan szívódik fel, és magas kálium tartalma. Bár fogyni vágyóknak lehet a banán túl sok kalóriát ad. Ezért van egy rakás más gyümölcs. Főleg így nyáron!

[ Szerkesztve ]

(#6119) Bibby válasza szki (#6109) üzenetére


Bibby
addikt

Valami nem attól lesz alap élelmiszer mert éppenséggel Magyarországon azt szeretik tömni. Sőt személyes véleményem szerint olyan kategória nincs is hogy alapvető élelmiszer, maximum alapvető (mikro- és makro)tápanyagok vannak.
A politikát ne keverd ide, nem azóta rossz a cukor mióta külön adók léteznek.
A legfontosabb pedig hogy ne egy vasembert próbálj egy átlagemberhez mérni. Az átlagember a mai életvitellel szinte kizárt hogy pont sóból vinne be elégtelen mennyiséget.

Ελευθερια η θανατος

(#6120) szki válasza Bibby (#6119) üzenetére


szki
őstag

Nem politizálok, de felháborító azzal az indokkal felverni az árát a sónak, cukornak, és lisztnek, hogy egészségtelen lenne?!
Mint mindennek, így a fentiekből is a mértékletesség a kulcs (de ezt már írtam...).
Például én semmit se sózok, mert van épp elég só mindenben. Ha sokat sportolok kánikulában, és izzadok, akkor nyilván muszáj pótolnom a sót pl. ropival. Életmentő a só ilyenkor, és nem egészségkárosító!
De ropit, sós mogyorót, chipset nem javaslok én se fogyasztani! És valóban sóból kevés esetben állhat fenn, hogy elégtelen lenne a napi bevitel.

(#6121) LOTR válasza szki (#6115) üzenetére


LOTR
addikt

az utóbbi 6 évben én is átolvastam jó néhány és megtapasztaltam az ide vonatkozó edzés és táplálkozással kapcsolatos dolgokat, ugyan a tudásom az igazán hozzáértőkétől sajnos nagyon elmarad, de azért azt gondolom az átlagénál valamivel talán magasabb e téren
ezért merek tanácsokat osztogatni és esetlegesen megcáfolni akár téged is

One Ring to rule them all

(#6122) Jojo5 válasza ALI_G (#6111) üzenetére


Jojo5
őstag

semmi... 90 napig csinálod aztán lesz@rod és visszahízol... :U

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#6123) szki válasza LOTR (#6121) üzenetére


szki
őstag

Cáfolni? Miben? Szerintem a tejes ügyben várjuk meg a sokat tejet ivó topiklakó(k) visszajelzését 30 nap múlva, hogy a tejfogyasztás elhagyása mit eredményezett!

Más: nagyon apró dolgok a legegyszerűbbek. Például minden étkezés előtt 3 deci sima víz szépen eltelít, és utána kevésbé fogjuk telezabálni magunkat. Másik, hogy egyszerre max kétféle ételt együnk: például rizs majd utána hús ebédre. Illetve étkezésnél tartsuk be a helyes sorrendet, azaz először a hígabbat fogyasszuk mindig (ha sok fogásos az étkezés muszájból), és a könnyebben emészthetőt. Pl. sorrend: víz, desszert (szénhidrátos étel), köret, hús/tojás. És bizony ehhez nem kell a mennyiséghez nyúlni, hanem csak a helyes sorrendet betartani. Nem kell napi 5 étkezés. Igazából kettő elég, de megszoktuk a hármat, így legyen három.
Kipróbáltam, és működik. Bár a kollégák elég hülyének néztek egy darabig a céges étkezdében, milyen sorrendben eszem az ételeket. De csak egy darabig:)

Egy ajánlott irodalom: Peter Kelder, A fiatalság forrásai. A könyveben nem csak a tibeti jógakorlatok szerepelnek, hanem a táplálkozásról is sok szó esik!

[ Szerkesztve ]

(#6124) Jojo5 válasza szki (#6123) üzenetére


Jojo5
őstag

első sorban csak annyit kérdeznék, hogy mégis miért lenne elég 2 étkezés ?
Gondolj már bele, hogy minnél kevesebbszer eszel és ugye keveset az anyagcsere lassul és ezáltal a fogyás is lassul... minnél többször használod a gyomrod az új táplálék lebontásához annál jobban "gyorsítod" az anyagcseréd...

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#6125) szki válasza Jojo5 (#6124) üzenetére


szki
őstag

Anyagcserét fokozni testmozgással lehet, és nem táplálkozással. De normál esetben nem is kellene gyors anyagcsere, mert nem jó a gyertyát túl gyorsan égetni. A napi kétszeri étkezés már az egészséges, és nem túlsúlyos szervezetnek ideális.
Mindig a testmozgáshoz lyukadok ki, hisz az izmok tudnak sok kalóriát elégetni, és gyorsabb működésre bírni az anyagcserét. Energia kinyerhető szénhidrátból (májban raktározott glikogént is ide veszem), zsírból, vagy akár az izmok (fehérjék) lebontásával. Nyilván a legnagyobb izomzat megmozgatása esetén lehet legjobban zsírt égetni aerob "üzemmódban".
Ha egy túlsúlyos csak konditermes edzéseket csinál, akkor az nem lesz igazán eredményes a fogyásban. Mert bizony hiába purcan ki hamar a súlyok emlegetésétől (hisz gyenge a szíve), attól még alig mozogtak az izmai, és kevés zsírt égetett el. Ha égetett egyáltalán, hisz a súlyzós edzésnél könnyű anaerob módba kerülni, ami még nem szükséges ha csak fogyni akar valaki.
Szóval 30-40 perc kocogás, bicajozás után közvetlenül kell egy kis súlyzózás felső testre, és a végén mindig hasazni, mert akkor tuti a hasról ég már a zsír.
Természetesen saját tapasztalat sok info összeszedése után, mert a gyerekeim születése előtt komolyan rángattam a súlyokat heti 4x.

[ Szerkesztve ]

(#6126) Jojo5 válasza szki (#6125) üzenetére


Jojo5
őstag

nem csak testmozgással lehet gyorsítani... :U

Szerintem ha valaki már számolgatja a kalóriát és jóideje kalória deficiten van szóval többet éget el mint magához vesz az, hogy 2 alkalommal eszik az egyáltalán nem járható út... mivel a 2 kaja sajnos távol esik egymástól és szerintem a félrekajálás esélye evvel, hogy kvázi "éhezik" fokozatosan nő... arról nem is beszélek, hogy a széklet stb termelés belassul mivel még ahogy előbb is mondtam minnél kevesebbszer használjuk a gyomrunk annál lassabb az anyagcsere...

Az meg megint más kérdés, hogy kinek mi a "komolyan rángattam a súlyokat" kategória ;)

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#6127) szki válasza Jojo5 (#6126) üzenetére


szki
őstag

Napi 3x étkezést írtam fogyókúrázóknak. Egészségeseknek 2x is elég lenne, de megszoktuk a hármat. Olvass utána Tibetben a lámák táplálkozásának!

Komoly súlyrángatás magamhoz képest értendő, nem testépítőkhöz mérten. Persze a minta, és példakép Le Haney volt 1997-ben :K
Ma nekem elég, hogy a szívem, tüdőm, izomzatom olyan fejlett, hogy 30-cal tekerek fel bicajjal olyan dombokon, melyeken az átlagember tolja a biciklit. És nem vagyok élsportoló.

[ Szerkesztve ]

(#6128) Jojo5 válasza szki (#6127) üzenetére


Jojo5
őstag

de nem Tibetben élünk ha nem tévedek :U Sőt még lámák sem vagyunk...

Szerintem egy sportoló embernek a 3x-i étkezés is kevés főleg pl 1 "súlyrángatónak". Gondolj bele meló stb és akkor még mellette napi 1-2 óra testmozgás főleg ha a kaja nem normális hanem valami junkfood az egyik étkezés...

De én azért írom a több részre osztott kajálást mert a szervezeted a 3x kajával majdhogynem "éhezik" nálam legalábbis a 3x kaja az brutális éhséggel jár ha a napi 4 megvan akkor már nem vergődök sőt még ahogy említettem az emésztőrendszerünk is máshogy van igénybe véve és legalább nem lassul be... sőt minél többször keveset ergó állandóan működik és ugye valamennyi kalóriát az is éget :K

Követem a kerékpáros topikot ;)

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#6129) Lokids válasza Jojo5 (#6128) üzenetére


Lokids
addikt

Én általában ha eszek reggelit és ebédet, akkor már csak este 8-9 körül leszek éhes. Addig teltnek érzem magam, majd akkor pár perc alatt átfordul korgó gyomorba. És akkor még bedobok valamit. Szendvics/valami péksüti.
Mondjuk nem értem, hogy ha ugyan annyit eszek mint mások, akkor ők miért tudnak enni már délután 5-6 órakor? Ugyanazt csinálják a munkahelyen mint én, ülnek egy székben, nem pedig cementes zsákot pakolnak...

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#6130) szki válasza Jojo5 (#6128) üzenetére


szki
őstag

Öööö. Nem Tibetben élünk, de sokat tanulhatunk tőlük!
Ha jól sejtem, akkor még a fiatal korosztály táborát erősíted. Fiatalon nyilván többször kell táplálkozni, mint egy 40 évesnek. Másképp működik a két különböző korú szervezet!
Fiatalon még nem lehet tapasztalati úton megítélni mi a helyes táplálkozás, hogyan kell lefogyni egy középkorúnak, stb.

Javasolt olvasmány a "Fiatalság forrása". Nem csak az 5 tibeti jógagyakorlat van benne, hanem sok hasznos táplálkozási tanács is.

Én meg követem a gyúrós topikot ;)

(#6131) Jojo5 válasza szki (#6130) üzenetére


Jojo5
őstag

igen, elég fiatal.... Idén töltöm a 21. életévem.
Amit írtam véleményem szerint alap igazság, hogy minnél jobban elosztod annál kevésbé leszel éhes "másra" vagy ti a "kor" azon felén nem úgy élitek meg az éhséget ? :F

Ez egyértelmű, hogy minden korosztály máshogy működik 1 kicsit, de szerintem ez simán beválik az idősebb rétegnél is... Főleg, hogy az anyagcsere folyamatos működésének fenntartását 1 ilyen "csellel" végezzük el...

Beleolvasok már ebbe a fiatalság forrásába ha már ennyit hangoztatod, bár a "testépítő" életmódról jelenleg nem fog levetni :U

Nah, ha követed a napokban majd beszúrok még 1 kép csokrot, hogy kb. milyen lesz a diétám végén a forma, bár a before kép nincs a majdnem 130 kilós zsírgombócról... :(

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#6132) szki válasza Jojo5 (#6131) üzenetére


szki
őstag

Bizony jelentősen csökken az életkor előrehaladtával a napi kalória szükséglet. Ám sokan ezt nem veszik figyelembe, és esznek ugyanannyit, mint korábban.
Napi 3 étkezés volt nekem a rendszer, de kipróbáltam már a napi 2 étkezést is pár hónapig (reggeli+ebéd). Este nem voltam éhes, de reggel nagyon.

Erről a 130 kilós zsírgombóc korábbi állapotról nem tudtam. Elég durván hangzik ilyen fiatalon. A mai világban a szülők felelőssége különösen fontos, hogy a gyerekek/fiatalok egészségesen táplálkozzanak. Szerencsére az én gyerekeimnek nincs esélye, hogy ilyen állapotig eljussak.

"A fiatalság forrása" egy 60 éves könyv. Én csak a táplálkozási dolgokat lestem ki belőle pár éve. De a nővérem jógázott is, és 40 évesen csak a jógával lefogyott szépen, és 10 évet letagadhatott a korából.

[ Szerkesztve ]

(#6133) Jojo5 válasza szki (#6132) üzenetére


Jojo5
őstag

130 kiló lehet kicsit túlzás, de 120+ voltam az fix :K

mondjuk télen tömegelés alatt a 105-110 simán megvan most... :))

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#6134) szki válasza Jojo5 (#6133) üzenetére


szki
őstag

:Y Hát akkora izomtömeget már etetni kell! Neked aztán tényleg kell a napi 5x étkezés!

Érdekes. Talán a köztünk lévő korkülönbségből fakadóan mások a céljaink. Én a jelenlegi formámat szeretném megtartani, és még az állóképességemet, kitartásomat csiszolni. Te meg arra törekedsz, hogy minél fejlettebb, de még harmonikus izomzatod legyen.

(#6135) c p válasza spotless (#6104) üzenetére


c p
tag

azért a napi időbeosztással is lehet játszani, nekem ez jött be - egy tipikus nap...

8kor fel, 1/2 9-től 6-ig munkahely, 1/2 7-re otthon vagyok, vacsora, aztán fél9ig, lazább dolgok, amikhez nem kell agy, de aktívak ( otthoni dolgok, takarítás, ház körüli okosságok, séta, bármi - csak nem ledögleni egyből kaja után ), aztán 1-1,5 óra pihi, alvás a 2. műszak előtt

este 10kor/előtt nekiülök a saját melómnak ( maszek fejlesztőcéget viszek ) kb. fél1ig ütöm, aztán kb. 1-1,5 óra súlyzózás, ellipszistréner, evezés

utána fürdés, 2 körül alvás ( az embert ilyenkor nem kell altatni :] )

és így is benne van a napi 12 óra meló, amellett, h. megvolt a mozgás, napi tennivalók, stb. + 6 óra alvás

amin baromi sokat lehet fogni az szerintem az, h. nem veszi el az értékes időt az embertől a tv-előtt rohadás

... in blues we trust...

(#6136) szki válasza c p (#6135) üzenetére


szki
őstag

Nem tudom meddig lehet ilyen napi időbeosztást egészségesen művelni?!
Nem hinném, hogy közvetlenül lefekvés előtt jó edzeni. Mondjuk az éjszakai szellemi munka nekem is bejön:)
Kihagytad a családdal, és gyerekekkel való foglalkozást...

A tévénézés nullára redukálása nálam is természetes 1,5 éve. Nem is gondoltam, hogy mások még néznek tévét. Tényleg sok szabadidőt ad a tévézés elhagyása. Én bicajozni szoktam helyette. Viszont rendszeres bicajozás mellett a napi 8 óra alvás nem elég, hanem inkább napi 9+ órát alszok:)

(#6137) Jojo5 válasza szki (#6136) üzenetére


Jojo5
őstag

mert megígértem, hogy a számomra végetért diétámról írok 1 kis szösszenetet...
tudom nem nagy cucc, de ez van...

más: ha valaki valamire kíváncsi nyugodtan itt fel lehet tenni a kérdést és ha tudok próbálok segíteni :U

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#6138) szki válasza Jojo5 (#6137) üzenetére


szki
őstag

Nem rossz! :R
Innen már minek tömegnövelni?!
Bárcsak újra 21 éves, és főiskolás lehetnék! Nők, pia, bulik, és persze ment a testedzés anno.

Bicaj, és futás mellett nekiálltam az alap jóga gyakorlatokat is naponta művelni. 3 hónap, és meglátjuk mi lesz belőle.
Felsőtestre meg elég nekem elég pár húzódzkodás, fekvőtámasz.

(#6139) Jojo5 válasza szki (#6138) üzenetére


Jojo5
őstag

Évi ha 10x elmegyek bulizni... szóval a pia-buli nem az én világom

Minek ? hát mert 185 centi vagyok és 92kg... kb. elsorvadtam... :DDD
A céljaim egy bőven "izmosabb" test elérése :K

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#6140) brownus válasza szki (#6138) üzenetére


brownus
veterán

régebben én is kérdeztem tőlük, hogy innen már minek ez a nagy tömegelés... nem kaptam számomra értékelhető választ:D

... ők nagyok, még nagyobbak akarnak lenni. végül is ezért gyúrnak...
ha én így néznék ki mint ők vagy mint most jojo5, inkább még szálkásítanék:)

(persze vannak olyanok is akik a lelki hiányosságuk takargatása miatt gyúrnak/szúrnak....valamivel kompenzálni kell. de itt nem hinném, hogy lelki sérültekkel lenne tele a topik...)

[ Szerkesztve ]

(#6141) Woodslave válasza brownus (#6140) üzenetére


Woodslave
nagyúr

21 évesen azárt mások a prioritások. :K :D

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#6142) c p válasza szki (#6136) üzenetére


c p
tag

Kb. 2 éve tolom így - még kb. 1 év kell, h. a saját cég önjáróvá váljon ( eltartson a napi8órás melóhely nélkül is )... ha már írtad a blogodban, h. állásajánlatokat vársz: banki rendszerek értékesítése menne?

Gyerekprojekt akkor jön... végülis most hajtok, h. egy anyagilag erős családba érkezhessen, meg hogy ne az legyen, h. apát sose látja, mert az mindig hajt

Egyébként meg ahogy cimboráimon látom, a mostani ön-kizsákmányoló életmódom után egy gyerek már sétagalopp lesz :]]]]]

Lefekvés előtt miért nem jó az edzés?

( az alvás viszont tényleg kevés, péntekre általában halott vagyok )

... in blues we trust...

(#6143) LOTR válasza c p (#6142) üzenetére


LOTR
addikt

mert a szervezeted átáll egy másfajta működésbe edzés alatt/után ami éppen az alváshoz való működés ellentéte - megnövekszik a vérnyomásod, a pulzusszámod, testhőmérsékleted, nem alkalmas alvásra, sokan nem is tudnak aludni edzés után

One Ring to rule them all

(#6144) Jojo5 válasza brownus (#6140) üzenetére


Jojo5
őstag

mégis még hova ? a keresztszálkás dolgok meg tudjuk naturban elég sok izomba fájnak meg elég jó genetikába...
az, hogy meglegyen minden kocka az már túl sok izomba kerülne sajnos... már így is fogyok el mint állat :( a felsőtestem kar,váll már így is bevan szakadva

[ Szerkesztve ]

http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs

(#6145) c p válasza LOTR (#6143) üzenetére


c p
tag

akkor nálam pont mák, de jól lefáraszt... jókor - utána tusolás közben már félig alszom is :]

bár gondolom, h. v.mennyire ez is tanulható dolog a testnek, arra már nem emlékszem, h. amikor kezdtem, akkor nehezen aludtam-e el utána

... in blues we trust...

(#6146) kpal


kpal
veterán

Valaki használt már GymForm Dual Shaper Fitneszövet érdemes venni ilyet ?

(#6147) Dorien válasza kpal (#6146) üzenetére


Dorien
veterán

Az ilyen TopShop-os csodaszerek vásárlásától max. a pénztárcád fog lesoványodni, de nem te. :)

Diéta és mozgás.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#6148) kpal válasza Dorien (#6147) üzenetére


kpal
veterán

Ok köszi. :R

(#6149) szki válasza kpal (#6146) üzenetére


szki
őstag

Ha az egészség a fontos, akkor csakis aerob mozgás lehet a megoldás, és a táplálkozás felülvizsgálata. Ez nem feltétlen jelent sanyargatós diétát.
Persze jó elhagyni a tévézést is.
Semmilyen csodaszer, csodaöv nem fog javítani az egészségeden. Sok linket betettem már ide. A jógát is javasoltam, stb.

(#6150) Dorien válasza szki (#6149) üzenetére


Dorien
veterán

Az anaerob mozgás is jó. Legalábbis nekem jobban bevált a súlyzós edzés + diéta, mint a futás + diéta. Utóbbival az izomzatom is leépült, a kondizással nem. Pszichésen viszont a futás a jobb. A természetben persze, nem valami hülye futópadon... :)

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó iBasso SR3 high-end nyitott fejhallgató 189.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.