Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7851) Dorien válasza HarleyCustom (#7850) üzenetére


Dorien
veterán

Tipp:
Másik irány - izomtömeget kellene növelni. Jobban néznél ki, hiába növekszik a súlyod. Jövő tavasszal lehet kezdeni a diétát.

[ Szerkesztve ]

"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó HiFiMAN HE560 V4 nyitott planár fejhallgató 85.000Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html

(#7852) HarleyCustom válasza Dorien (#7851) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Igazad lehet... :)
Na de hogyan is kezdjem... :D

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7853) Malibutomi válasza HarleyCustom (#7852) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Ne csak salata viz hal legyen.

Most hogy lement nemi felesleg noveld a proteinbevitelt es az edzeseket igy elkezdesz izmot epiteni.
Csirke, hal, zoldseg, jo minosegu rizs, tojas, bacon.
Ha minden igaz az optimalis valahol 1.75g/testsuly kilo korul van protein bevitelbol. Szoval 80 kilohoz olyan napi 120-140g protein ha izmot szeretnel epiteni

[ Szerkesztve ]

(#7854) HarleyCustom válasza Malibutomi (#7853) üzenetére


HarleyCustom
veterán

:R
Köszi a segítséget...akkor “ráfekszem” a dologra. :)

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7856) HarleyCustom válasza Fred23 (#7855) üzenetére


HarleyCustom
veterán

:D

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7857) interstate76 válasza interstate76 (#7840) üzenetére


interstate76
addikt

Én továbbra is az interval tréninget nyomom és keveset kajálok. Reggel eszek egy gyümölcsös joghurtot, amibe öntök egy csomó müzlit, délben sült/rántott/bundás hús rizzsel/zöldségkörettel/köret nélkül, este pedig újra joghurt+müzli. Ha futok és/vagy edzek (ez heti 5-6 alkalmat jelent), akkor utána 10 dkg fehérjedús felvágott, kenyér nélkül, paprikával vagy paradicsommal. Június eleje óta 11 kg-ot fogytam, különösebb erőlködés nélkül (a futás jól esik, a fekvőtámaszok és a hasizom-gyakorlatok kevésbé, de kell dolgozni kicsit felsőtestre is).

Az egész történetben egy határozott döntés a legfontosabb, nem a módszer.

téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó ASUS, HP és egy N100-as mini PC, m.2 nvme ssd ház, Nintendo Switch stílusú bt kontrollerek, továbbá PS4 játékok (Far Cry 4, Heavy Rain & Beyond Two Souls, Prey, The Evil Within 2)

(#7858) flash- válasza Fred23 (#7855) üzenetére


flash-
veterán

Ez igaz de mégis segit, mielott nem szamolgattam a kaloriakat nem fogytam mert azt hittem ez meg amaz belefér hiszen edzettem, futottam meg ehes is vagyok, aztan ahogy atszamoltam mennyi az annyi akkor meglepodtem hogy uh fele annyit kellene ennem mint eddig..
Amiota szamolgatom fogyok de persze ezt nem mindnlen nap kell, harris beneditct keplettel megvan a napi kaloriam az alapjan egy etrendem es ennyi. Mukodik a dolog

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#7859) HarleyCustom válasza flash- (#7858) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Napi 5 étkezés, kicsi adagokban. Vegyes táplálkozás, de sok nyers zöldséggel. Nekem bevált. Nem számolgatom a kalóriákat, ez már nekem "beteges", a drága időmet nem fecsérlem ilyenekre. :D
Nagyjából tudom, hogy mi mennyi. Kevés cukor és liszt bevitel, még erre azért odafigyelek.

[ Szerkesztve ]

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7860) flash- válasza HarleyCustom (#7859) üzenetére


flash-
veterán

Igy van, en detto!
Es en sem szamolgatom, elején jo megtanulni kb mi mennyi, aztan mar jon automatikusan
A kevés ch nekem is begyorsitja a dietat:)
De a legfontosabb a kitartás! Hiaba fogyok gyorsan ha abbahagyom, es vica versa, nem baj ha alig fogyok de ha sokaig tudom tartani az mar gyozelem

[ Szerkesztve ]

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#7861) Fred23 válasza flash- (#7860) üzenetére


Fred23
nagyúr

A kitartás tényleg az egyik legfontosabb elem fogyózásnál, mert sajnos egy nap alatt is tönkre lehet tenni könnyen 3 nap eredményét is. De ma jó voltam, meg tegnap is. :)

A baj az, hogy ha valaki hízékony genetikailag, kábé folyamatosan diétázhat, egész életén át.

(#7862) HarleyCustom válasza Fred23 (#7861) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Az egész élet egy küzdelem. :)

Egyébként meg, ha valaki jól érzi magát a bőrében (boldog) és esetleg kövér is, akkor felesleges diétázni, sportolni. Sokan vannak ám így, hogy legyintenek egyet és azt momdják: "...Áá, tököm futkározzon meg diétázzon. Minek kínozzam magam?..." :)
Ismerek ilyet elég sokat...és csak csodálkoznak rajtam, hogy mennyit leadtam, meg mennyit teszek azért, hogy kicsit egészségesebben éljek. Tudom, hogy irígykednek, mert azért elszólják magukat csak éppen nincsen kitartásuk, akaratgyengék ahhoz, hogy változtassanak magukon és egy váll vonogatással elintézik. :D
Én meg csak csinálom azt, amit kitűztem célul :)

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7863) Malibutomi válasza HarleyCustom (#7862) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Nekem is igy volt. En jol ereztem magam a boromben, de a kepeken ruhelltem a pocakot latni, meg az hozta a valtozast hogy olyan tunya voltam hogy 50 metert toltuk a kocsit es majdnem hanytam.
Rohogtek a haverok akik kosaraznak.

Most meg a minap a strandon neztek hogy a kinti edzojatekokon siman huzockodok 5-10-et erolkodes nelkul ok meg egyet ha nagy nehezen osszehoznak :)

Szoval nekem mar pocak nincs, izmot epitettem boven es szep lassan latszik hogy mindenhonnan megy le a felesleg (ugye -sajnos- ahol eloszor latszik az kar, vall, arc, aztan hat, es utana onnan lefele szoval az uszogumi az utolso, azert kell a kitartas).
Mostmar az egeszseges eves termeszetes ugyhogy az marad, a cel az alacsonyabb testzsir % es a sixpack...mert ahogy mondjak a sixpack nem a konditeremben hanem a konyhaban keszul.

(#7864) Fred23 válasza HarleyCustom (#7862) üzenetére


Fred23
nagyúr

Szerintem nagyon kevés ember boldog kövéren, azok többsége is csak azért, mert már feladták. Én sosem tudtam elfogadni az elhízottságomat, se boldog lenni vele, és szerintem így marad ez a jövőben is. Most is sokkal több vagyok az ideálisnál, és bizony nagyon rosszul esik. Egyetemen kérdezte tőlem anno egy csoptársnőm, hogy milyen érzés kövérnek lenni, bánt -e engem a kinézetem, súlyom. Legnagyobb meglepetésére azt válaszoltam, hogy igen, kib@szott szar érzés, és próbálok majd rajta változtatni. Azt hitte -rögtön be is vallotta-, majd elmismásolom, letagadom; de hogy nem így tettem, úgymond oké kategóriába kerültem nála. Most, így lassan már 40 felé, boldog, stabil párkapcsolatban élve is fáj, ha több kiló vagyok, mint ami szerintem ideális. Nem mások véleménye miatt nem szeretek kövér lenni, hanem a sajátom miatt. Nem érzem magam önazonosnak, illetve annak, akinek magam szerint lennem kéne, ha éppen a zsírdisznóság felé tartok.

Le is szoktam fogyni mindig, csak éppen ahogy felhagyok az odafigyeléssel, máris jönnek fel a kilók. Vagyis én minden évben úgy 9 hónapot diétázok. De legalább kövéren is képes vagyok sportolni.

(#7865) HarleyCustom válasza Malibutomi (#7863) üzenetére


HarleyCustom
veterán

...és Fred23:

21 éves koromig rendszeresen sportoltam, 78-80kg.körül, úszógumik nélkül éltem fiatal éveimet egészen 27 éves koromig, amikor ugyanis megnősültem, megszületett első gyermekem és elkezdtem nem odafigyelni magamra, hanem csak a munka és a család. Ez az egész napomat lefedte, edzésről nem is álmodtam. Ezzel járt szépen az elhízás is, 100kg-ig, amit úgy szépen tartottam is 2017 augusztusáig, 40 éves koromig. :)
Kéthetente fociztam, de az semmi, nem rendszeres sport, szóval egy dekát nem fogytam. Persze ezen évek alatt azért nem volt kényelmes a túlsúly, de elfogadtam, ennyi. Aztán pontosan kettő évvel ezelőtt, 2017 augusztusában elhatároztam, hogy ennek véget vetek, és vissza szerzem a régi, 20 évvel ezelőtti önmagamat. :)
Hogy miért? Mert elegem lett a napi kétszeri WC-ből, puffadásból, nehéz légzésből és még sorolhatnám...
Asztmás vagyok, túl vagyok egy infarktuson, vese kövön, boka műtéten...nem akarok idő előtt elpatkolni....a gyermekeimet(3) fel kell nevelnem, de a régi életmódommal ez nem jönne össze. Így hát leadtam 20kilót, szépen lassan 2 év alatt, állandó edzéssel, normális kajálással és ezt most tartom. Azóta szerencsére semmi eü.problémám nincs. Semmi cigi, semmi pia...csak ritkán, évente 2-3 alkalommal...már :D

Hogy mi a célom? Miért csinálom? Minél több időt tölteni a családommal, a gyermekeimmel. Hogy ezt elérjem, mindent megteszek, amit csak tudok.

[ Szerkesztve ]

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7866) acsati


acsati
aktív tag

Sziasztok!
Ősztől szeretném elkezdeni magam egy picit rendbe szedni. Legfőképp olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy mi a véleményetek az otthoni evezőpadozásról? Egy ilyet néztem ki, jó vétel lehet vajon?
Illetve több oldalon is olvastam az evezőpadról, hogy jól megmozgat több izomcsoportot is. Megfelelő étkezés mellett hasznos a kalóriaégetéshez is?

(#7867) Malibutomi válasza acsati (#7866) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Nekem nagyon bejott, evezopaddal kezdtem anno.
Jo kaloriaegetesre mint minden mozgas. Ha olyat veszel ami allithato erossegu akkor tudod allitani a haladasodhoz.
Jo mert valoban atmozgat, vadli, comb, derek, hat, kar stb ha jol csinalod. Segit a tartason is mivel a hatizmokat is erositi.

Erdemes kombinalni mas edzessel is (felules, esetleg lajtos sulyzozas)

(#7868) GSP


GSP
aktív tag

Az elliptikus biciklit tudom határozottan ajánlani, heti 2-3 alkalommal 20-25 perc után hozta a havi -4 kilót a 85kg-os súlyról.

~~~ Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az idő maga az élet. ~~~

(#7869) HarleyCustom válasza GSP (#7868) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Gondolom mellette az étkezésre is odafigyelsz, mert csak a mozgás nem segít.

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7870) #76500480 válasza HarleyCustom (#7869) üzenetére


#76500480
törölt tag

Elliptikus tréner tényleg jó, kiméletesebb a futásnál. Egy 13kmh átlagnál jól leizzadsz(futásnál is) de 10perc alatt visszáll a pulzus, futásnál meg tovább érzed a kifáradás jeleit. Péksüteményt elkerülöd az -1kg azonnal :D Egy omlós süti(50/50 liszt, zsír) vagy kevert süti(kevesebb benne a zsiradék) szezonális, lehetőleg bogyós gyümölccsel, magokkal kombinálva nyugodtan mehet ha édesszájú vagy. Cukrot érdemes helyettesíteni, kevés méz, ha anyagilag bírod, akkor eritritol(0 szénhidrát, természetes, enyhén antibakteriális, nincs mellékíze, 2ezer/kg).

(#7871) HarleyCustom válasza #76500480 (#7870) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Mondjuk én futok, de tervben van a elipptikus vásárlása csak helyet kell neki csinálni. A feleségem azt akar, mert utál futni. :)
A kaját meg ésszel kell fogyasztani és nincs gond.

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7872) #76500480 válasza HarleyCustom (#7871) üzenetére


#76500480
törölt tag

Igen, csak mértékkel. Nem ítélem el azokat, akik megvonják maguktól a finom falatokat, de kell az a pillanatnyi boldogság :D Elliptikus trénert élőben próbáljátok ki. Sok kacat van ami nyikorog,eltörik stb. Pulzusszámláló, ellenállás beáll., fix karok(csak láb dolgozik) legyen rajta. Kevesebb helyet foglal, mint egy evezőgép, futópad Futás napi egyszer elég de az ellipszis olyan, hogy menne többször is.

[ Szerkesztve ]

(#7873) HarleyCustom válasza #76500480 (#7872) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Köszi az infót.
Ráadásul sokkal kíméletesebb az izületeknek. Nem terheli a derekat, térdet, bokát...
Fogunk venni biztosan csak majd kb.december felé.

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7874) Malibutomi válasza #76500480 (#7872) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

A kevesebb hellyel nem igazan ertek egyet. az evezopad altalaban egy gyorscsavar oldasaval felhajthato es alig foglal helyet, ahhoz kepest a normalisabb elliptikusok haromszor akkorak.

(#7875) storm3 válasza Malibutomi (#7874) üzenetére


storm3
senior tag

Neked milyen evezopadod van, illetve mit javasolnal? Alkatra kb hasonloak vagyunk (az "elotte" kepednel :))

“There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.” pixel8

(#7876) HarleyCustom válasza Malibutomi (#7874) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Mondjuk ez is igaz...tényleg batár nagy egy e-tréner...legalábbis amit én néztem.

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7877) Malibutomi válasza storm3 (#7875) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Hat en angliaban vagyok, itt mas a valasztek, de semmikepp sem a legolcsobbat (mechanikus illetve gumiszalagos.

A jobbak azok magnesesek vagy leg/vizellenallassal dolgoznak. ami most nekem van az speciel egy ellensulyos, spiralrugos szerkezettel mukodik. Nem rossz, de kezd elhasznalodni, a rugo mar eltort benne parszor, olyankor szetszedem, behajtom a rugotr a helyere ujra es kesz...csak rovidula rugo, egyre erosebb a szerkezet :)

Igazabol a lenyeg hogy allithato legyen az erossege es osszecsukhato legyen szerintem. Onnantol a tobbi gyakorlatilag ugyanaz.

En mondjuk ugy szoktam hogy a veget felrakom a lepcsore igy jobban dolgoztatja a labaimat :)

(#7878) storm3 válasza Malibutomi (#7877) üzenetére


storm3
senior tag

Na en total amator vagyok, linkelhetnel par tipust, amire azt mondanad, hogy kezdonek is ok es haladokent is hasznalhato. A hely is lenyeges, albiban elek. :)

“There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.” pixel8

(#7879) Malibutomi válasza storm3 (#7878) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Hat jo kerdes mennyit szeretnel kolteni. Kis nezelodessel ki lehet fogni olcson hasznaltat, mert megveszik hasznaljak parszor aztan csak foglalja a helyet :)

Ez pl nem tunik rossznak: [link]
Vagy ez esetleg: [link]

Meg egy: [link]

Ezeken mind allithato az erosseg, szoval lehet kezdeni alacsonyan az elpuhult tessttel aztan (mint minden edzesnel) progressziv tulterheles...vinni feljebb 1-2 hetente az idot/erosseget.

(#7880) KISDUCK válasza HarleyCustom (#7859) üzenetére


KISDUCK
addikt

"Nem számolgatom a kalóriákat, ez már nekem "beteges", a drága időmet nem fecsérlem ilyenekre."

Pedig nem sok idő. Én múlt héten kezdtem figyelni a bevitelre, mert kicsit megszaladt a "belem" az évek során. Kalória bázisra van már app is és weben is elérhető. Rengeteg kaja fenn van és lehet felvenni újat a rendszerbe, ha valamivel nincs kedvem bajlódni, pl megadni az aktuális kecsapom paraméterét, akkor választok egy hozzá nagyon közel állót. Egy nap pár percet veszel az időmből beírni hogy mit ettem és tényleg hamar meg lehet szokni a kalória mennyiség figyelését. Szerintem tegyél vele egy próbát, tényleg hasznos app/oldal.

(#7881) HarleyCustom válasza KISDUCK (#7880) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Na kipróbálom akkor :)

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7882) HarleyCustom válasza KISDUCK (#7880) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Most egy kicsit elengedtem magam, bővül a család, sok a feladat, egyszerűen nincs időm edzeni, magamra 1 órát fordítani. Az étkezésre valamennyire odafigyelek, de most háttérbe szorult szinte minden, nagy koncetnráció kell részemről, hogy valamennyire mégis észnél legyek :)

Ez a számolgatás meg plusz feladat részemről, de megoldható minden, csak akarni kell. :)

[ Szerkesztve ]

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7883) KISDUCK


KISDUCK
addikt

Olyan kérdésem lenne, hogy növényi olajban lévő halnál megadott kalória értéket melyik tömeggel kéne számolni? A teljes tömeg olajjal 195g ugye, de a hal csak 140g. Szóval most a kalóriát és tápértéket 195 grammal vagy 140 grammal számoljam? Azért is zavarodtam meg, mert az olaj ugye dob a kalória értéken, de ha a teljes tömeggel számolok mindent, akkor meg a fehérje irreálisan sok lesz. :F

#7882 PreikeStoleN: ha kevés az idő nagyon, akkor valami "üres cselekvés" közben vidd be az adatokat. pl.: buszozás, utazás, wc-n ülve. Múltkor eszembe jutott a Pavel Tsatsouline-féle GTG, de azt is mindig elfelejtem csinálni, pedig az is jó meg több mint a semmi, ha nem ismered a dolgot olvasd el a könyvét valamikor (Pavel Tsatsouline - A meztelen harcos).

(#7884) HarleyCustom válasza KISDUCK (#7883) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Köszi :R

A halhoz:
Én rendszeresen fogyasztok hering filét, de az olajat is megeszem valamennyire. Ha nem csepegteted le, nem távolítod el róla valahogy, akkor az olajat is számítsd bele szerintem.

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7885) KISDUCK válasza HarleyCustom (#7884) üzenetére


KISDUCK
addikt

Akkor ezennel kiegészíteném a kérdésemet:
Szóval az eredeti kérdés ugye hogy az olajos halnál hogy számítsam a kalóriát? Ugye 195 gramm tömeg mellé jár 140 gramm hal és 191 kalória van megadva 100 grammra. A sós lében áztatott verzió 150 grammos (lével együtt 195 gramm az is) viszont 99 kalória van megadva 100 grammonként. Ami engem megzavar jelen helyzetben az az hogy hogyan van most ez értve. Hogy a kalória és tápérték átlagolva van-e a hal+vízre/olajra.
Szóval az olajos verziónál
teljes tömeg 195g
hal 140g
zsír 10g/100g
szénhidrát 0g/100g
fehérje 25g/100g

sós
teljes tömeg 195g
hal 150g
zsír 0,7g/100g
szénhidrát 0g/100g
fehérje 23,2g/100g

Szóval ugye a kérdés az hogy 140(150) vagy 195 grammal kéne-e számolni a tápértéket. Most hogy megint átnéztem mindent plusz rákerestem a tonhal filére hogy 23,3g fehérje van benne 100 grammonként... szóval akkor a 140 vagy 150 grammal kéne számolnom a létől függően, mert ugye a 100g-os tápérték az átlag, de ha bele lenne számolva ebbe külön a lé, akkor az rontaná a fehérje 100 grammonkénti átlagát és az olajos verzióban 9,3g zsír az eltérés a sós leves változathoz képest. Szóval ja, a hal tömegével kell csak akkor számolnom. Problem solved.

Köszi a tippet! :) Ma is úgy ettem hogy a konzervből szedtem ki villával a halat és nem borítottam rá a rizsre és amennyire lehetett lecsepegtettem a falatkákról az olajat.

(#7886) gabor128


gabor128
aktív tag

Üdv,
Vannak itt olyanok akik végigcsináltak egy turbó diétát?
Milyen tapasztalatok vannak?
Nem tudom hogy szabad-e csak fehérje+vitamint kajálni rendes kaja nélkül.

(#7887) HarleyCustom válasza gabor128 (#7886) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Én ilyesmit csináltam edzéssel egybekötve, kb 2-3 hónapig.
Rohadtul legyengültem, szédültem. Nem voltam jól. :(
Aztán táplálkoztam mellette egy kicsit és helyre állt a rend.

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7888) Narxis


Narxis
nagyúr

Na lefogytatok már? Most jön a karácsony, bejgli, töltött káposzta, halászlé, vigyázni kell. ;]

Thanos was right.

(#7889) HarleyCustom válasza Narxis (#7888) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Tartom, stagnálok. :D

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7890) KISDUCK


KISDUCK
addikt

Na ma mértem magam, hogy hazaértem kiküldetésről és 45 nap alatt sikerült 85kg-ról lemennem 78kg-ra. :D Most állítottam új célt 72kg-ra március 1.-ig.

(#7891) HarleyCustom válasza KISDUCK (#7890) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Grat. Én 81-82
Inadozok, de nem is figyelek most az étkezésre annyira, mint szoktam. Nem is akarok most figyelni...majd ha elmúlik ez a pár hét pihi, utána szigorú diéta ismét. :)

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7892) Aciduzzu válasza KISDUCK (#7890) üzenetére


Aciduzzu
aktív tag

En pont ugyanennyit adtam le, ugyanonnan ugyanoda, csak augusztus eleje ota, szoval kicsit tobb ido alatt.

Etrendatalakitassal csinaltam, nem eheztem, nem koplaltam :)

A heti haromszori sport elotte is megvolt.

LG OLED65C9 I PlayStation 5 I PlayStation VR I Xbox Series X I Astro A50

(#7893) KISDUCK válasza HarleyCustom (#7891) üzenetére


KISDUCK
addikt

Köszi. Hát ez a karácsonyi időszak necces lesz, de majd visszafogom magam amennyire lehet.

Aciduzzu:
Hát közbe én is alakítgattam az étkezésen, a cukros üdítőket lecseréltem ízesítősre és kajáknál kerestem a kevésbé zsíros ételeket, de ettem-ittam mindenfélét. Volt hamburgeres hét is, melóba 0,5 liter kakaó lement és ébredésnél is ittam 0,4 deci kakaót délutános heteken. Igazából csak a cukros üdítőket lőttem ki és úgy variáltam a kajákat, hogy jobban beleférjek a kalória keretbe ami 1960 volt naponta. Szóval nem kell tényleg azt csinálni amit néhány önjelölt youtubeos étkezési tanácsadó csinál, hogy egyél csak ezt meg csak azt. A keretbe kell beleférni. Mondjuk én egyáltalán nem sportoltam, munkát leszámítva nem igazán mozogtam a boltba járáson kívül.

(#7894) Aciduzzu válasza KISDUCK (#7893) üzenetére


Aciduzzu
aktív tag

En minden reggel zabkasat ettem. Ebedig mas semmi. No kenyer, no hus, csak hal. Tesztat mondjuk harom hetente egyszer.

Sok zoldseg, semmi vaj, semmi felvagott.

Soha nem eheztem, mindig kiralyakat ettem. Szarabbul hangzik, mint amilyen.

Ez a negy honap eleg volt, hogy fejben is atalljak, mar nem kivanom a regi etrendem.

Nem akartam amugy fogyni, a triglicerid es koleszterin szintemet akartam lejjebb vinni. A fogyas jott magatol.

Mivel tobbet nem akarok fogyni, valoszinu kicsit lazitok majd a “dietan”.

LG OLED65C9 I PlayStation 5 I PlayStation VR I Xbox Series X I Astro A50

(#7895) KISDUCK válasza Aciduzzu (#7894) üzenetére


KISDUCK
addikt

Akkor te gondolom nem számoltál kalóriát. Azért szép úgy a fogyás, hogy nem is volt tervben. :) A koleszterin és triglicerid szint csökkentést egészségügyi probléma miatt kezdted el levinni vagy csak megelőzés céljából?
Én reggelire nem tudnék zabkását enni igazából semmi szilárdat, maximum tejtermékeket meg pudingot. Augusztustól novemberig sok tonhal konzervet ettem, de azt passzoltam novembertől, mert az olajosnak sok volt a kalória értéke, a sós lében áztatott meg undorító volt, csak csípős szósszal tudtam leküldeni. Lehet hogy majd januártól megpróbálkozok a filé sütéssel, szeretem a halat én is és a sült filé finomabb mint a konzerv.

(#7896) HarleyCustom válasza Aciduzzu (#7894) üzenetére


HarleyCustom
veterán

Zabkása, hal, zöldség és más semmi? Abonettet, vagy valami könnyűt a halhoz ettél?
Én, mikor odafigyelek az étrendemre, akkor reggelire zabpehely+víz+banán+méz, ezt össze. Ebédre zöldségsaláta és hal és abonett, itthon edzés után beef protein+ kreatin, este alma, narancs.

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7897) Aciduzzu válasza HarleyCustom (#7896) üzenetére


Aciduzzu
aktív tag

Gyakorlatilag ezek variálva. Este lazac vagy tonhal vagy tőkehal bulgurral vagy natúr salikkal. Ebédre valamilyen hal, párolt zoldsegek, ilyesmi.

reggel a Kasa gyümölccsel.

Háromhetente kb egyszer egy kevés teszta.

Tőkére szerettem az egészet. Sose voltam nagy húsevő, mindig egészségesen érkeztem többnyire, az ipari szemetet kerültem mindig is.

[ Szerkesztve ]

LG OLED65C9 I PlayStation 5 I PlayStation VR I Xbox Series X I Astro A50

(#7898) HarleyCustom


HarleyCustom
veterán

Boldog ünnepet mindenkinek! :)
Óvatosan az evéssel. :D

HARLEY-DAVIDSON Custom & DUCATI Meccanica, Bologna.

(#7899) KISDUCK válasza HarleyCustom (#7898) üzenetére


KISDUCK
addikt

Köszi, viszont neked is és mindenkinek!
Volt még a The Chronicles of Riddick-ben egy jelenet, amikor Vaakoval beszélgetett Purifier és azt mondta, hogy minél messzebb kerül a birodalomtól, annál inkább betöltik az elmét a hamis eszmék (vagy valami hasonlót mondott). Ahogy távolodok a normális hétköznapoktól úgy kísértenek engem is a "hamis eszmék", tegnap este csak a mogyorós pufi chips járt a fejemben...

(#7900) Aciduzzu válasza HarleyCustom (#7898) üzenetére


Aciduzzu
aktív tag

Inkább csak okosan. :)

LG OLED65C9 I PlayStation 5 I PlayStation VR I Xbox Series X I Astro A50

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.