Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rwin5
őstag
válasz takacsbotond #6847 üzenetére
Jelentem én is hazaértem a Balatonról, diétás kaják voltak végig héten még nem edzek, jövőhéten próbálok keresni egy új melót úgyhogy az is levesz majd az idegből, addig nálam is egy kis szösszenet a nyaralásról
berakom offba
-
boost
addikt
Meséld már el kérlek, hogy te mennyit fogysz ezzel a diétával?
Reggelre megettem egy kiflit, meg 10dkg pulykasonkát (ez 300kcal), délbe tányér húsleves, ami kb 100kcal, meg egy nagyobb párán főtt bukti (jó, ez mondjuk kb 400), 2kv a nap folyamán az 200,uzsonnára az előbb egy tejszeletet, ami kb 120kcal, és mára maradt még kb 350kcal-ám, ami egy kifli sonkával meg egy mackósajt... és ha nem pontosan precízen tartom ezt be, meg se moccan a mérleg mutatója lefele. Heti szinten kb 100 km-t tekerek mellé. Erre jöttök itt a pizzákkal...
[ Szerkesztve ]
-
boost
addikt
Házi, leszűrt húsleves? Miért ne? Amellett, hogy egészséges és kellően zsírszegény mi a baj vele? Egy tányér kb 100kcal.
Reggelire egy kifli miért gond? Tudom, hogy nem a legjobb, de a legtöbbször teljes kiőrlésű, és nem fél kilót tolok be belőle.
Egy cikkej mackósajt se túl tartalmaz túl sok zsírt, és jobb, mintha 20dkg trapistát tolnék magamba.Én abban hiszek, bár a kommentedből kiindulva talán tévesen, hogy minden lehet enni, csak kis mennyiségben. Arra vigyázok, hogy a kalória mellett betartsam az 50/30/20 szabályt a szénhidrát, fehérje és cukor eloszlásánál. De ha váltoatosan eszik az ember, azzal nincs gond.
Pizza jobb, mint a fenti kaják?
-
MODERÁTOR
válasz Lacee1986 #6856 üzenetére
Ez hülyeség. Szóval ehetsz napi 3 tábla milka csokit ha ezzel mínuszban leszel a kalóriákkal.
Ha nincs meg a megfelelő ch-zsír-fehérje arány akkor elég érdekesen alakulhat a testkompozíció mégha a mérleg kevesebbet is mutat.Ezt a képet sztem már nagyon sok helyen lehetett látni
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Alpachino
veterán
Teljesen egyetértek., A kolléga által említett "húsleves diéta", meg kifli... max, egy telesz@rt búvárruha testet kölcsönöz...minusz kalóriában persze
Vagy is ebben az esetben az izom kifogy a zsíralól
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Lacee1986
senior tag
Én csak a fogyásról, testsúly csökkenésről beszélek. Egy 60 kilós embernél azért teljesen más mint aki 100+ kilóról szeretne lemenni 90 alá.
Szóval azt mondod ha valaki megeszik 1000 kalóriányi csokit, az nem fog fogyni? De fog, az más kérdés, hogy nem egészséges és éhen fog dögleni egész nap. De fogyni fog.
-
Alpachino
veterán
válasz Woodslave #6861 üzenetére
Gondolom, pl. a túrós bukta becézve... .de hogy lehet ez egyszerre főtt és párolt azt jobb nem tudni.....
Egyébként én mindig szívesen látogatok be a topicba, ha egy jót szeretnék nevetni a fogyókúrás egyedi "recepteken" és módszereken
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Alpachino #6862 üzenetére
Szerintem azért nagyjából mindenki tudja, hogy az optimális diétás kaja a fehér hús + zöldség lenne. Meg mondjuk tojásfehérje sárgája nélkül + 0.9% zsírtartalmú Aldis cottage cheese, meg ilyenek. Viszont a fogyásnak van pszichológiai oldala is és könnyen meg lehet hülyülni, ha valaki túl keményen veszi a diétát. Néha az ösztön-ént is meg kell élni és azt enni, ami jól esik.
Wherever you go - go with all your heart.
-
Alpachino
veterán
Néha azért merőben mást is olvasgatok itt mondjuk amit felsoroltál az teljesen ok, de ezekhez pl. a nagyi húslevese, meg kifli...stb. az nagyon messze áll, és én biztos vagyok benne, hogy az igazi fógyókúrás diéta lényege pont az lenne, hogy önmagunk ellen is harcoljunk egy kicsit Én pl. ha diétázom eszemben sem jut olyan szarságokat enni ami gátolja a céljaimat....a kívánt cél elérése után lehet miről beszélni
-
Dorien
veterán
válasz Alpachino #6864 üzenetére
Jóvan, de te ilyen kemény gyerek vagy, mások meg nem ilyen kemények... Én is megenném a nagyi húslevesét, ha még élne, diéta ide vagy oda, de a kiflire már nyugodt szívvel mondanék nemet. Szerintem inkább az egyszerű szénhidrátok (cukor és liszt) megvonása a fontosabb, a zsír mértékkel diéta esetén is OK.
Wherever you go - go with all your heart.
-
Andris837
senior tag
A heti egy húsleves mondhatni kötelező, diéta ide vagy oda. A kifli, csokika, cukrok, meg a többi ilyet kell elhagyni. Én számolok, volt olyan, hogy ettem pizzat, de csak egy szeletet amikor belefért a napi keretbe. Itt figyelem a zsír - szénhidrát - fehérje mennyiségét is. Ezzel a módszerrel fogytam le 138 kg-ról 111-re. Még 11 kg van hátra az idei célig. Persze mellé mozgok is.. bicikli, kocogás amikor csak tudok. Ma pl reggel még az eső előtt kocogtam 6 km-t.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
batai15
félisten
Bocs hogy bele szólok, de talán van kis tapasztalatom 15kg után. Szóval testsúly csökkenés, és kalória.
Szép és jó a fehér hús ,még zöldség de nem kell ilyen durván venni.
Kell a ch meg a zsír is. Ch 2-3g per tskg , zsir abból a telítetlen mehet több pl mogyoró .
Szóval nem mindegy hogy valaki a súlyából zsírt vagy izmot is veszít. Utóbbi látványosabb külsőleg .
Aztán ezért is kell fehérje, még max 1-05kg per kiló per hét az optimális fogyás. Nekem még 10kg kellene elmenjen, az az 20 hét ,kb 5 hónap.
Nem kell el sietni a diétát, meg nem kell vereny diétaba gondolkodni mert bele őrül az ember.
Szóval sokan tanácsolták hogy tartsuk a mértéket , de ha néha nem úgy sikerül ne ragjuk magunkat.
Plusz ugye mindezek mellett kell a sport is(kocogás ,edzés stb)
Persze az viszont alap hogy kerüljük a cukros italokat, kajakat. Kenyérből meg teljes kiőrlésű,es rozs kenyeret. Néha lehet egy fagyi vagy egy pohár kóla,de azért a jó kis vizet kell előnybe részesíteni . Én kavet is máregyre többször natúr feketén iszom.
Remélem segítettem valakinek .
Csak azért írtam ide,mert néha beolvasok ide és szoktam furcsakat látni.
Nem csoda módszer kell, hanem helyed macro tápanyag arany meg mozogni .[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
Persze, mert ha diéta van akkor diéta van...az nem arról szól félre eszegetünk a kamrába bújva
Az egyszerű cukrok, fehér lisztes szarságokat már alapból száműzni kell a konyhából a kívánt cél elérése után jöhetnek persze a csaló étkezések, ami hétvégenként nálam is működik, pl. egy rántott hús, zöldborsó főzelékkel
-
bullseye
addikt
A diétát lehet keményen kibekkeleni egy hétig, meg két hétig. A teljes életmódváltásnál kicsit nehezebb minden olyan ételt örökre elfelejteni, amit szeret az ember. És van aki a pozitív megerősítést szereti, van aki a negatívot, szóval így topik szinten talán jobb lenne kevésbé keményvonalasan nyilatkozni.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Alpachino
veterán
válasz takacsbotond #6871 üzenetére
Ami azt illeti a fehér lisztnek sokkal , magasabb a GI-je ( 71GI) mint a teljes kiörlésűnek, vagy a rozs lisztnek( 34Gi) és diétában ez sokkal fontosabb, hogy alacsony glikémiás indexű CH-t fogyasszunk, mivel nem dobálja meg a vércukorszintet
Egyébként a kalóriatartalmai is alacsonyabb, ha már itt tartunk a rozs lisztnek, mint a fehér lisztnek 350-370cal a rozs liszt javára
De szerintem mielőtt ilyeneket írsz, kezdj egy olvasmányt a "fogyókúrás alapokról"....már az első bekezdésekben ezt említik
[ Szerkesztve ]
-
Woodslave
félisten
válasz Alpachino #6868 üzenetére
én nem vagyok ilyen "vaskalapos" amikor diétáról van szó, igazad van meg van a helye annak is, ha valakinek komolyabb céljai vannak a fizikumával akkor nem lehet annyit xarozni.
Ha csak arról van szó, hogy le akar fogyni az ember akkor azért kicsit nagyobb mozgástere van. Mondjuk a magam részéről azt nem tudom megérteni, hogy rendszeresen miért eszik valaki kiflit, kenyeret, felvágottat meg virslit, ezek egy egészségesnek gondolt étkezésnek sem kéne hogy részei legyenek (bár az hogy mi egészséges az kérdés). Nem azt mondom hogy soha de rendszeresen...
Alap hogy kalóriát nem iszunk. Kv 200 kcal? Sima kóla szintén kuka. Nulla kalóriás néha de csak hogy bírja az ember az éhezést
Vannak hack-ek, meg trükkök azért. hogy egy aránylag normális fizikumot megőrizzen az ember anélkül hogy csirkerizsen éljen
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
boost
addikt
A diéta van akkor diéta van, meg a szénhidrát mentes étkezés stb eredménye a látványos fogyás, aztán ha vége a diétának a visszahízás.Tapasztalat, sajnos.
Ezért idén átálltam a kevesebbet eszem, többet sportolok, és olyan ételekkel diétázok, ami része az életnek. Ha vasárnap húslevest főz a párom, akkor abból hozom ki a legtöbbet. Bizony néha panír is kerül a csirkemellre, de a csirkemell van disznóhús helyett, ez is előrelépés. Vagy a régi 3 kifli helyett 1 kifli, reggelire.
Amit ezzel mondani akartam: Életmódváltás. Úgy diétázni, hogy az hosszú távon is fenntartható legyen. Illetve pont emiatt átalakítani az étrendet, a mennyiségeket. Szerintem ez sokkal fontosabb, mint a tökéletes szuperdiéta 60 napig, aztán visszaesünk a valóságba.
-
Alpachino
veterán
válasz Woodslave #6873 üzenetére
kb. így kellene gondolkodni minden embernek fogyókúra ide vagy oda....
Nálam az egészséges táplálkozás alap és tudatos, vagyis egy szóval nem eszek olyan szemeteket aminek nincs tápértéke ( pl. sülkrumpli ) természetesen, ha a család elmegy egyszer egy hónapban a mekibe, akkor eszem sajtburgert, de csak is zéró kólával
-
takacsbotond
őstag
válasz Alpachino #6872 üzenetére
A Gl-ven igazad van, ezt nem is vitattam. Viszont 100gramm fehérkenyérben kevesebb kalória van, mint 100gramm rozskenyérben.
Én személy szerint utálom a rozskenyeret, előbb döglök éhen, mint, hogy azt a forgácsízű sz@rt megegyem...
A félbarna kenyérről meg köztudott, hogy fehér kenyér telenyomva festékkel...Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Alpachino
veterán
válasz takacsbotond #6876 üzenetére
Nem kell kenyeret enni...és meg van oldva én sohasem eszem, csak hétvégenként 1-2 szelet teljes kitörlésűt.
-
eventus
veterán
válasz takacsbotond #6878 üzenetére
4 hónapja nem ettem kenyeret, pedig szerettem. Azonban nem is hiányzik. Abonet jól bevált. Ha pékàru, akkor csak teljes kiörlésű. Vagy sütök valamit
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
woodworm
veterán
Sziasztok!
Egy ideje követem a topikot, eddig még nem szóltam hozzá. Érdekes ez a mostani kérdés, nagyon kenyeres vagyok, néha kimondottan hiányolom a friss puha kenyeret, nehéz megállni. Teljes kiőrlésű toast kenyeret szoktam venni, munkanapokon eszek belőle pár szeletet.
-
Alpachino
veterán
válasz takacsbotond #6878 üzenetére
Így van...ha szereted akkor egyél teljes kiőrlésű friss kenyeret....ráadásul ebből nem is tudsz annyit enni, még ha akarsz sem, mint a fehér lisztesből
A pékségekben is már nagyon finom teljes kitörlésűeket lehet kapni, mivel azért most már nagyobb igény is van rá, mint régebben.....igaz drágábbak is
-
Andris837
senior tag
Én is imádtam a kenyeret, régen még a leveshez is ettem. Mára teljesen elhagytam és extrudált kenyeret eszek a reggelihez, illetve amihez úgy gondolom, hogy passzol. A teljes kiőrlésű termékekkel pedig úgy vagyok, hogy ritkán eszek, akkor mondjuk, ha megkívánok valami "péksüteményt" (szénhidrát-csökkentett). Most lett kész az édes-savanyú csirke holnap ebédre. Kell is majd a fehérje forrás, mert reggel futással kezdem a napot, majd utána jön a bringa (40-50 km). A reggeli pedig tojáskrém lesz.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
batai15
félisten
én meg veszek egy fél kg rozs kenyeret, napi 50 grammal 10 napra lenne elég, de 5 naponta kidobom , addig fasza puha.
-
Andris837
senior tag
válasz batai15 #6883 üzenetére
Be kell vonni valakit még a családból, hogy egyen veled rozskenyeret és akkor nem kell kidobni.
A reggeli futás áttéve mára, most értem haza. 6 km 36 perc. Új "PB" 5 km-en: 29:56. Végre 30-on belül! A poén az, hogy ment volna még, de 6-nál megálltam. Jövő héten szerintem belekóstolok a 7-be.
-
takacsbotond
őstag
válasz Andris837 #6884 üzenetére
Elképesztő, hogy mennyi akaraterőd és kitartásod van! Hogy tudod ennyi mindenre rávenni magad?
Sajnos én most megint csak stagnálok, múlt héten már 93kg voltam, de most visszamentem 95kg-ra. Elég nehéz úgy diétázni, hogy kb mindenki ellenem van a családban. Mikor mindenki eszi melletted a pacalpörköltet, zsíroskenyeret, meg a májas hurkát nem igazán füllik a foga az embernek a diétás joghúrhoz, meg az almához.
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
MODERÁTOR
válasz takacsbotond #6885 üzenetére
Ha diéta van akkor leszarom, hogy a többiek mit esznek mellettem. Lazac, csirke, marha+köretnek hajdina, rizs, köles, quinoa és a párolt zöldségek egyebek. Azért van miből választani. Ha meg a család napi szinten eszi azt amit leírtál akkor ott elég komoly gondok vannak.
mod
[ Szerkesztve ]
-
eventus
veterán
Gondolj arra, hogy te teszel azért, hogy egészséges leszel. Mellettem is megy a műsor, én tovább élek majd
-
bullseye
addikt
A Supersize me után volt egy testépítő, aki (állítólag) pár hétig Mc-ben evett, olyan 4-6000 kalóriát/nap, és mégis épített izmot, meg vesztett zsírt. Mondjuk a gyengébb napjain azt hiszem csak 4 órát gyurmázott.
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
-
eventus
veterán
válasz takacsbotond #6889 üzenetére
Az úszás nagyon jó. Azonban egy nagyobb séta, rövidebb futásokkal. Kedvencem az elliptikus. Be egy film vagy jó zene és repül az idő.
-
eventus
veterán
válasz takacsbotond #6889 üzenetére
+ melehet az L-carnitin vagy termogenikus.
-
Andris837
senior tag
Köszönöm szépen!
Igyekszem mindig végigvinni, amit elkezdtem. Pár éve a dohányzást is egyik napról a másikra tettem le. Akkor jött fel a felesleges kilók nagy része. Most döntöttem el, hogy ezen változtatok és leadom a felesleges kilókat. Szerencsére itthon is támogatnak, nem csak a család, de a faluban is egyre többen biztatnak.
A feleségem itthon mindent eszik. Ő is nyomja a zsíros kenyeret hagymával, a csokikát... De engem nem zavar. A múltkor pl. én vettem neki csokit.
A futás elején 1,7 km-t tudtam kb. egyben lefutni, most meg már meg se kottyan az 5-6 km. Kitartás, ennyi a titok.Azt azért hozzátenném, hogy én annyi szeretnék lenni, mint te vagy jelenleg. Én 138-ról indultam. Ehhez vagyok 186 cm magas. A cél a 95-100 kg. Az viszont tuti, hogy utána sem fogok leállni a sporttal. Télen ha jó az idő akkor futok kint, ha hidegebb szelesebb idő van akkor pedig megyek terembe futni - edzeni.
-
rwin5
őstag
válasz eventus #6887 üzenetére
nagyfater így étkezett világ életében és most 88 éves, és el sincs hízva (bár az utóbbi azért volt mert le is dolgozta) alkat, genetika az. A mai kaják 100x egészségtelenebbek jöhet bárki azzal, hogy mennyi a ch értéke, nem véletlen kerülnek a bio cuccok 3x annyiba
szerk: ami off de ettől független a mondanivalómba belevág 2 hete volt a megyénkben asszem [link]
[ Szerkesztve ]
-
takacsbotond
őstag
válasz eventus #6894 üzenetére
Nagymamám a tsz-ben kapált évtizedeken át. Lehet, hogy nem hízott el, viszont nem tett neki jót az a kemény munka. Nem szabad végletekben dolgozni, mert egyik sem jó. Elég, ha megnézed az élsportolókat. 50 évesen nincs már egy épp izületük sem.
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
boost
addikt
Felhívnám a résztvevők figyelmét, hogy ez nem testépítő topik. Jöttök itt a szénhidrátmentes, zsírmentes, cukormentes, egyéb szuper diétákkal, és közben kiderül, hogy kb 6% a testzsírszázalékotok, míg az ittlevők többségének, akinek tényleg komoly segítségre van szüksége, legalább 30-40%.
Persze, hogy mindenkinek elmegy a kedve a diétától, ha meglátja, hogy az mennyire drasztikus, miközben a legtöbb emberen az is segítene, hogy a reggeli 4 kifli helyett kettőt vagy egyet enne meg.
Ez a topik erről szól, nem a 6%-os testzsírszázalékról.
-
MODERÁTOR
Ki mondta, hogy testépítő topik Akinek 30-40% a testzsírja pláne nem kéne semmiféle kiflit és egyéb cukros szarokat ennie. De basszus most fogyni akartok vagy nyafogni? komolyan nem értem...
[ Szerkesztve ]
-
bullseye
addikt
Ja, engem max 2. évvel lassított be, amikor a kórházi dietetikus elmondta, hogy
1, azért a cukorbetegség nem olyan, hogy bármiről le kéne mondanom
2, ne egyek kb. semmit, aminek íze van, vagy max. havonta egyszer.'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest