- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
- sziku69: Szólánc.
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- valakiyt: A világ mindennek az alja!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] Mutasd az iOS Homescreened!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Most néztem utána, és sajnos konstatáltam, hogy még mindig nagyon magasak a vinyó árak...
Apámnak (irodai használatra) raknék össze egy második gépet, ami már hardverben is erősebb a réginél (P4 S478 helyett első gen. Core 2 Duo), és sajnos nincsen fölös (jó állapotú) vinyóm, valamit meg kellene bele rakni.
Gondoltam SSD-re is, lévén ami neki kell, az bőven elférne 60GB-ra; még akár úgy is, ha van fent egy XP és Win7 is (eddig XP-t használt, nem tudom mennyire fogja megszeretni a Win7-et...).
De nekem jól jönne esetleg a tárhely is, pár régebbi dolgot ezen tárolni, ebben jobb lenne egy vinyó.
Így min. 1TB-nak lenne értelme, ami meg 24-25e-től indul most.
Használtan se hinném hogy megúsznám 20e alatt, ha nem akarok egy sok éves modellt venni (ami jócskán lassabb, esetleg hangosabb is).
De ha beáldozom a tárhelyet, és kicsit még többet rászánunk, lehetne SSD.Nem feltétlenül a sebességre mennék, hanem az lenne a lényeg, hogy ha már befektetünk rá, amennyire lehet időtálló is legyen.
Ehhez persze a kapacitás lenne az elsődleges, pl. 4-5 év múlva a 60GB már nem lesz egy komoly kapacitás...
Ezért lehet akár 80 vagy 96GB is.
Főleg hogy lehet később majd én használnám.Egy kiegyensúlyozott modell kellene, ami megbízható, kiforrott FW-e van (még a tényleg nagy név Intelnél is volt ebből hiba, azóta nem hallottam erről, most már maradéktalanul javították ?).
Na persze csak ezért nem akarok ilyen 1 évesnél régebbi modellt venni, és a sebesség sem utolsó.
És olyan gépben nem lesz (valoszeg 3-4 éven belül sem), ami Sata III-at tudna.Sőt amibe most menne még Sata II-t sem tud, ráadásul VIA chipsetes
:
Asus P5VD2-MX: VIA P4M890 + VIA VT8237A
Mennyire lehet ez gond ?
Vagy esetleg ha a PCI-E x 1-es JMicron vezérlőre kötöm? :
JMicron JMB363 SATA controller:
*1 x Internal Serial ATA 3 Gb/s
*1 x External Serial ATA 3 Gb/s (SATA On-the-Go)
*supports RAID 0, 1 & JBOD
De ha probléma lenne vele, vehetek akár hozzá apróról egy EP35-ös Gigabyte-ot, úgyis meg akartam próbálni vele egy fogyasztáscsökkentési dolgot. Mondjuk akkor apám a - szintén P35-ös - Asus P5KC-mat kapná meg inkább.Szóval a lényeg, mit ajánlotok 60-96GB közt ?
Ja és XP alatt hogyan megy a TRIM és társai ?
A gép többi adata:
Minőségi táp (FSP, asszem 350-60APN)
Core 2 E6300 - húzni az alaplap miatt max. 300MHz FSB-ig tudom.
2x1GB DDR2-667
Integrált VGA helyett veszek majd bele egy passzív hűtéseset, olcsón, a DVI miatt.Az irodai használatban benne van az is pl., hogy apám több 100 oldalas PDF anyagokat néz át, ami "szines-szagos" (pl. EU kiadványok), és ezért elég lassan kezeli a gép. Ez is lehet akár nem csak proci, hanem vinyó függő is akár egy ilyen gépnél ?
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- Netfone
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Revolut
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
: