Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1551) nutfile válasza hedgehog (#1548) üzenetére


nutfile
aktív tag

most megnéztem, elvileg egy AISP szolgáltató működteti:
[link]

(#1552) nutfile válasza nutfile (#1551) üzenetére


nutfile
aktív tag

elkezdtem ismerkedni vele. elég jó kis szolgáltatás lenne, de veszélyesnek érzem, hogy belépési adatokat kell megadni.
szerintem normális aisp szolgáltató nem így működik, bár az is igaz, hogy tranzakciók végehajtásához kétlépcsős azonosítás kell. emiatt viszont talán biztonságosabb rendes bankszámlákat hozzá kapcsolni, mint revolutot
csak "hangosan" gondolkodom, hogy használjam-e :-D

[ Szerkesztve ]

(#1553) nutfile válasza nutfile (#1552) üzenetére


nutfile
aktív tag

próbálgattam, olvasgattam, nagyon tetszik, de ez már megkongatja nálam a biztonsági vészcsengőt. erste-nél pl. nincs semmi az AISP naplóban,tehát hiába van a budegtbakers-nek aisp engedélye, valamiért nem a biztonságos api-n keresztül kapcsolódik...
aisp szolgáltató sosem kér felhasználónevet/jelszót.
sajnos el kellett engednem, jelszavaimat megváltoztattam.

(#1554) hedgehog válasza nutfile (#1553) üzenetére


hedgehog
senior tag

Igen, ezért írtam, hogy sajna nem a megbízható psd2-es megoldást használják... én szeretek veszélyesen élni :D

-- aka p3d3str1an

(#1555) ussseal


ussseal
tag

Köszi a tippeket, régen használtam walletet, azóta elég sokat fejlődött ahogy látom.

Nem tudom vannak-e egyáltalán alternatívák hazai bankokra.
Az említett Wyze.me felől nem hallottam semmit jó ideje, a landing page-ükön lejárt az SSL,
ilyen jelek mellett még alapszintű adatokat sem adok ki, nemhogy a teljes bankszámlám loginoltatását :D

(#1556) ghostie válasza fillerfuckin (#1550) üzenetére


ghostie
tag

Azért ezzel érdemes vigyázni. Az, hogy (még) nem tiltja a Revolut az átutalást, nem jelenti azt, hogy később sem fogja és nem vizsgálják visszamenőlegesen az átutalásokat.
A Revolut ügyfélszolgálat a kérdésemre azt válaszolta, hogy nem támogatnak semmilyen Crypto szolgáltatást a sajátjukat kivéve.
Én inkább nem kockáztatok, magyar banki kártyával töltöm.

(#1557) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

(#1558) fillerfuckin


fillerfuckin
újonc

Megjött Végre a crypto kártya “Ruby steel”. Kipróbáltam és működik. 2% visszatérítés vásárlások után. És Revolutos kártyáról is fel lehet tölteni. Ott pedig jobb az árfolyam. Költésnél viszont jobb, hogy a crypto-nak magasabb. Sajnos kriptot nem lehet venni vele a crypto.com on. Úgyhogy ott marad a Revos átutalás vagy “rendes” bankkártyás fizetés. Egyébként most “olcsóbb” lett a kártya. 1000 CRO-t kell venni és lekötni fél évre, hogy ilyen kártyát kapjunk. Most a jelenlegi árfolyamon az kb 50.000 HUF. Ha igénybe veszi valaki az ajánlási bónuszt, akkor 50 USD-nek megfelelő CRO jóváírást kap. Vagyis 35.000 HUF lesz a “díj”. Szóval ismerkedem még a dologgal, de szerintem vannak benne lehetőségek. Ha valakit érdekel írok még tapasztalatokat, vagy privátban küldök kódot is akár.

(#1559) ussseal válasza fillerfuckin (#1558) üzenetére


ussseal
tag

A spotify rebatet használod vele? Utólag visszautalja a havidíjad mértékét CRO-ban, vagy hogy működik?

Ez a hirtelen jött MCO -> CRO átvezetés meg nem igazán volt egy fair move a crypto.com részéről (főleg az MCO early adopterekkel szemben, én csak 1 hónapja vagyok a rendszerben mondjuk).

(#1560) fillerfuckin válasza ussseal (#1559) üzenetére


fillerfuckin
újonc

Nem próbáltam még a Spotify-t. Gondolom úgy megy ahogy leírtad. Valahogy a teljes összegnek megfelelő CRO-t kapsz. Vásárlás után tudom, hogy azonnal jóváírják (cashback). Viszont most élelmiszerüzletes vásárlás után 10%-ot ad vissza (rebate)😁
Ez az MCO -> CRO átvezetés érdekes volt. Mikor én ranéztem a cryptora, azt láttam, hogy az MCO 38%-kal megugrott az előző naphoz képest. Gyorsan meg is csináltam az átváltást (erre jött még +20%, mondjuk azt lekötötték). Nem tudom mi lett volna ha várok még...

[ Szerkesztve ]

(#1561) i3odnar


i3odnar
csendes tag

Sziasztok!

Egy külföldi oldalról szeretnék kiutalni (jóváírni) pénzt USD-ben az OTP-s kártyámra, de elutasítja a bank.
Az oldal ügyfélszolgálata e-mailben azt írta, hogy: "your Credit Card rejects any transaction from our side (meaning the card issuer does not accept such transactions to the card, or the entire country is generally not allowed for OCT)."

Ajánlottak alternatívákat, mint a Skrill vagy a Neteller, én még a Revolutra is gondoltam, elvileg az MasterCard és kezeli az oldal, de nem tudom az megoldás lenne-e erre a problémára.

Szóval az oldalról kb. xxxx USD-t kellene jóváíratnom valamelyik e-walletbe vagy a Revolutra, majd onnan a saját OTP-s kártyámra szeretném átmozgatni. Ehhez szeretném a Ti véleményeteket kérni, hogy melyik megoldás lenne a legjobb, legkisebb tranzakciós díjjal járó.
Jelenleg csak emiatt a tranzakció miatt kellene egy ilyen e-wallet vagy a Revolut, szóval teljesen ingyenesbe szeretném megoldani, viszont akkor már egy olyan lehetőséget választanék, ami hosszú távon is hasznos, ha van.

[ Szerkesztve ]

(#1562) KTU válasza i3odnar (#1561) üzenetére


KTU
addikt

TransferWise-al csinálnám, kapsz személyre szóló USD bankszámlaszámot.
Igaz már nem ingyen van a kártya, bár mostanában nem hoztam létre új fiókot.
Nem mellesleg jobban is vált mint az otp, és innen utalhatod is otp-re olcsón.

Revolut lehet egyből vizsgálná honnan miért a pénz, ha még nem használtad, ne evvel kezd.

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#1563) 66zio


66zio
aktív tag

Tud valaki valami pluszt a megjelent sajtó információn kívűl a posta Hello bankkártyájáról?
Váltási árfolyam stb?

(#1564) cocka válasza 66zio (#1563) üzenetére


cocka
veterán

[link]

Most akkor ez Takarékbank? Mert ott van, hogy kapcsolódó szolgáltatások.

A Posta Hello Bankszámla a Takarékbank Zrt terméke.

de még nem múltak el 24 évesek.

Ja hát akkor sztornó. :DD Legalábbis nálam.

Ki lesz még ebben a "buliban"?
Budapest bank, Takarékbank, MKB bank és Magyar Posta? LOL

[ Szerkesztve ]

(#1565) i3odnar válasza KTU (#1562) üzenetére


i3odnar
csendes tag

TransferWise nem opció sajnos, számlára nem tudom kiutalni, csak kártya vagy az említett Skrill és Neteller szolgáltatások közül tudok választani.

Revolutot így elengedem, nem szeretném egyből zároltatni a pénzt és járkálni utána :D

(#1566) fillerfuckin válasza i3odnar (#1565) üzenetére


fillerfuckin
újonc

Nem próbáltam még, de Monese? Már elérhető magyaron is.

(#1567) fillerfuckin válasza fillerfuckin (#1566) üzenetére


fillerfuckin
újonc

Mondjuk ahol nincs HUF Wallet ott lesz átváltási költség...

(#1568) cocka válasza fillerfuckin (#1566) üzenetére


cocka
veterán

mellesleg még a transferwise-nál is szarabbul vált.

(#1569) fillerfuckin válasza cocka (#1568) üzenetére


fillerfuckin
újonc

Igen, de írta, hogy a TW nem jó neki. Mondjuk van kártyájuk is csak nem ingyenes. Esetleg Bunq? Ingyenes virtuális kártyájuk van. Arra mehetne az OCT, ha engedi. Utána elvileg TW-s árfolyamon lehetne tovább utalni.

(#1570) i3odnar


i3odnar
csendes tag

Megcsináltam a Bunq virtuális kártyát, ki fogom próbálni, hogy működik-e. Ami zavar, hogy euró alapú felhasználót lehet csak létrehozni (vagy én néztem be valamit).
Innen már csak az van hátra, hogy az oldalon megadom a virtuális kártya adatait, ha minden jól megy akkor megjön a pénz a bunq felhasználómra (ami át is váltja euróra gondolom) majd innentől elvesztem a fonalat mivel jelenleg (még nincs pénz a számlán) nem látok opciót a bunq alkalmazáson belül transferwise-os pénzmozgatásra. :F

(#1571) fillerfuckin válasza i3odnar (#1570) üzenetére


fillerfuckin
újonc

Még nem próbáltam pénzt levenni (nekem feltöltésre kellett volna, ahogy irtam egy korábbi bejegyzésben, de az nem működött) de sima SEPA utalás lehetséges bankszámlára. Azt néztem, hogy ki lehet választani HU-t is. Az, hogy TW-t használ az utalásoknál, az a leírásban van benne. Szóval csak tippet szerettem volna adni, sok tapasztalat nincsen. Van bunq accom, virtuális kártyám feltöltve, de meg nem szedtem le pénzt, csak néztem a lehetőségeket.

(#1572) fillerfuckin válasza fillerfuckin (#1571) üzenetére


fillerfuckin
újonc

Amúgy a “Me” fül alatt “Travel account” majd lent a “villamra” nyomva bejön “withdrawal all” lehetőség. Ott kéri az IBAN-t. Ha nincs még rajta pénz, akkor lehet ez a funkció meg nem elérhető.

[ Szerkesztve ]

(#1573) fillerfuckin


fillerfuckin
újonc

Szerintem nem nézted be. Csak EUR lehet. Nem tudom USD -re mi lenne a legjobb. Tényleg a Revolut a legjobb szerintem is, de lehet tényleg nem ez a legjobb kezdés számodra. És a Revo ker adoazonositot is...

(#1574) i3odnar


i3odnar
csendes tag

Na töltöttem rá pénzt, megpróbáltam hozzáadni a kártyát az oldalhoz amiről ki szeretném utalni az USD-t, de elutasította, szóval nagy nehezen megtaláltam az appban a kiutalási opciót (nálam nem ott van ahol te írtad, én ott találtam meg a kiutalást, ahol azt írja, hogy csináltál egy Top Up-ot a kártyára x EUR értékben és ott volt egy olyan opció, hogy "Transfer". Androidos alkalmazás... :W ), átváltottam HUF-ra (feltöltés után kb. 7100 hiányzott a kártyámról, kiutalni már csak 6500 Ft-ot tudtam volna) megadtam IBAN-t mindent, rányomok a "Next"-re de nem történik semmi. Találtam egy asztali alkalmazást bunqDesktop néven, na azzal elsőre sikerült az IBAN-ra történő utalás, viszont itt nem lehetett átváltani HUF-ba vagy csak átsiklottam felette :)) Szóval elvileg úton van 20 EUR a számlámra, amint megérkezik elköszöntem az alkalmazástól, nem hozta a várt reményeket. De köszönöm az ajánlást! :D
Úgy tűnik maradt a Neteller, mint opció, szóval ha valaki tudna linkelni egy jó leírást róla vagy akár itt, akár privátban egy átfogó tájékoztatót adni arról, hogy mire érdemes odafigyelni, azt megköszönném. :)

(#1575) fillerfuckin válasza i3odnar (#1574) üzenetére


fillerfuckin
újonc

Hát bocsi, nem próbáltam ezt a funkciót még, de amire én akartam sajnos arra sem jó. Azért az a levonás durva soknak tűnik... Netellerrel nincsen tapasztalatom. Még valami eszembe jutott, de lehet tök hülyeség: Curve? Beállítod mögé az OTP-s kártyádat, Curve kártyát pedig az USD-s tranzakcióhoz. Így még nem próbáltam, csak vásárlásra, meg másik Curve-ös közötti pénzküldéshez. A Curve is nagyon jól vált (kivéve hétvége). A virtuális kártya itt is ingyenes.

[ Szerkesztve ]

(#1576) KTU válasza fillerfuckin (#1575) üzenetére


KTU
addikt

"A Curve is nagyon jól vált (kivéve hétvége). A virtuális kártya itt is ingyenes."

Van náluk virtuális kártya?
:F

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#1577) balinlin válasza KTU (#1576) üzenetére


balinlin
senior tag

Nincs, volt róla szó, hogy nem is lesz fizikai, de egyelőre nem lett belőle semmi tudtommal.
De a fizikai ingyenes.

(#1578) fillerfuckin válasza balinlin (#1577) üzenetére


fillerfuckin
újonc

Nekem elég régóta van Curve, és valóban nem volt És nincs is lehetoseg virtuális kártyára. Azt hittem, hogy az újaknak azt adnak ingyen. És ebből gondoltam (Curve írja)
https://support.imaginecurve.com/hc/en-gb/articles/213882525-How-much-does-Curve-cost-?mobile_site=true

(#1579) fillerfuckin válasza fillerfuckin (#1578) üzenetére


fillerfuckin
újonc

“ Curve will issue you either a personal or business Curve Card. It will either be a physical and/or digital card. A digital card is a card where you can see your Curve card details in the Curve app only, and can request a physical card if you want one (fees for this are in the Fee Schedule).” Ez az “ászf” ből van. Szóval elvileg kellene lennie virtuálisnak is és csak az ingyenes most.

(#1580) sopruk válasza fillerfuckin (#1579) üzenetére


sopruk
aktív tag

Bizonyára tervben volt, csak a Wirecardos balhé miatt tolódik a dolog...

(#1582) cocka válasza SzabóTamàs90 (#1581) üzenetére


cocka
veterán

Meg még hajlandóságot meg feltételezést, valószínűséget, általános igazságokat, vagy hogy adott esetben mi lehetséges.

Jelen esetben ez van. Nem szokás jövő idővel fordítani. Jövő idejű cuccokat is inkább jelen idővel fordítunk, mert úgy is kiderül a szövegösszefüggésből. De mint említettem itt nincs szó jövő időről. will helyett akár lehetne can is...vagy csak simán azt jelenti, hogy ez van. Ilyen vagy olyan kártyát adhat, de még a ható igeképző se kell, elég simán úgy fordítani, hogy ad.

[ Szerkesztve ]

(#1583) fillerfuckin válasza cocka (#1582) üzenetére


fillerfuckin
újonc

Egyetértek, én is így értelmezem. Egy Curve “újonc” azért megerősíthetné, hogy tényleg valótlan amit írnak és nincs virtuális kártya az újaknak sem.

[ Szerkesztve ]

(#1584) sopruk válasza fillerfuckin (#1583) üzenetére


sopruk
aktív tag

Topicjában már biztos tudnának róla, van aki a napokban kapta meg a kártyáját...

[ Szerkesztve ]

(#1586) fillerfuckin válasza SzabóTamàs90 (#1585) üzenetére


fillerfuckin
újonc

Oké, csak egy felvetés volt, és vitaindító lett. Ezek szerint a Curve is átment “trógerbe”. Júli 30 a frissített aszf azt néztem. Mindegy megtartom, mert kp t felvenni még ha nagyon ritkán is teszem jók lesznek...

(#1587) OPiiPO válasza cocka (#1582) üzenetére


OPiiPO
addikt

nyugodtan szakadj el a Rigó utcai nyelvvizsgától, amit leírtál annak 80%-át felsőfokú végzettségű angol native speaker kollégáim sem használják - illetve néha megjegyzik ha valami komolyabb Rigó utcai fordulatot használok, hogy ezt értik ám, mert anno tanulták valahol Shakespeare környékén ;] :DD ;]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#1588) cocka válasza OPiiPO (#1587) üzenetére


cocka
veterán

Ez nem Rigó utcai nyelvvizsga volt, hanem Advanced Learner's egynyelvű cucc. Tudtommal azokat úgy írják meg, hogy az aktuális nyelvhasználati szokások benne legyenek, ugyanakkor ne legyenek egy nem anyanyelvi beszélő számára érhetetlenek és terjengősek. Mint pl. az Oxford English Dictionary mittomén hány kötete, ami kb. magyar viszonylatban "A magyar nyelv nagyszótára" vagy "A magyar nyelv értelmező szótára" című kódexnek felel meg. :D

(#1589) OPiiPO válasza cocka (#1588) üzenetére


OPiiPO
addikt

Igen, az egynyelvűek ebből a szempontból sokkal jobbak, valóban :K

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#1590) cocka válasza OPiiPO (#1589) üzenetére


cocka
veterán

Igen, annyi történt, hogy kb. lefordítottam az egynyelvűből. Lehet emiatt lett Rigó utcai. :DD

(#1591) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

Facebook fizetős események.
20 országban, itthon is

(#1592) i3odnar válasza KTU (#1562) üzenetére


i3odnar
csendes tag

Nos végül még a Neteller előtt adok egy esélyt a TransferWise-nak, rendeltem tőlük egy kártyát (2000 Ft), megpróbálom majd arra kiutalni a pénzt, mert ugye az oldalon kártyára lehet, viszont csak számlaszámra nem. De 1x2000 Ft-ot megér az a TW kártya, később nyaralásnál is jól jöhet úgy gondolom.

(#1593) KTU válasza i3odnar (#1592) üzenetére


KTU
addikt

Ésszerű, jó választás, már a devizakonverziónál pluszba leszel.
ha az 1. x helyére 1-est írok, akkor most TW. vs. OTP,
akkor 5 e. Ft a TW javára, -2 e. Ft, akkor is 3-al pluszba vagy,
és már legközelebb jóval egyszerűbb lesz.

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#1594) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

[Pay by account]

[ Szerkesztve ]

(#1595) KTU


KTU
addikt

Jövőre majdnem minden boltban kötelező lesz készpénzmentes fizetési lehetőséget biztosítani.
Létrehoztam egy topikot, ezt a témát megbeszélni.
Hátha van más is, akinek ezen kell gondolkodnia. :U

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#1596) freelanced


freelanced
addikt

Üdv!

Tudtok esetleg olyan szolgáltatóról akinél lehet csinálni cseh bankszámlát? A lényeg az lenne, hogy cseh bankszámláról érkező utalás ne nemzetközinek számítson, tehát ne 4-5 nap legyen az átfutási ideje, hanem rövidebb.

Tudtok ilyenről esetleg?

Köszönöm! :R

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#1597) KTU válasza freelanced (#1596) üzenetére


KTU
addikt

Revolut, TransferWise, ezeknél általában helyi IBAN van.
Amit szeretnél csak akkor működik, ha Cseh regisztrációd van.

Legalább is Magyarországon így működik, nincs olyan ismerősöm akinek Cseh regisztrációja lenne.
Kérdezz rá a topikokban.
Jobb ötletem nincs. :B

Amúgy Csehországban milyen gyorsak a napközbeni utalások?

[ Szerkesztve ]

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#1598) freelanced válasza KTU (#1597) üzenetére


freelanced
addikt

Rendben, köszönöm! :R

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#1599) balinlin válasza KTU (#1597) üzenetére


balinlin
senior tag

Revolutnál magyar regisztráció esetén is van helyi cseh gyűjtőszámlás számlaszám.

[ Szerkesztve ]

(#1600) Oliverda


Oliverda
félisten

Mostantól magyar bankszámlaszámot is ad a TransferWise

"Ezzel egy időben, a mai naptól kezdve a TransferWise (névre szóló) magyar számlaadatokat (IBAN-t) is tud kínálni ügyfeleinek, ami az eddig is elérhető eurozónán belüli, egyesült államokbeli, egyesült királyságebeli, ausztrál, új-zélandi és szingapúri számlaadatok sorát gyarapítja. Ez azt jelenti, hogy a TransferWise 8 millió ügyfelének mindegyike fogadhat és küldhet belföldi utalásokat Magyarországon többpénznemű számláját használva."

Felkészül: Revolut

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.