Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- gerner1
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Szólánc.
- joghurt: frenda dsttöytoi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shade45
senior tag
-
hedgehog
senior tag
válasz
Shade45 #1398 üzenetére
Az a lényeg, hogy kell egy adószámla egyenleg kimutatást kérned. Ha ott van tartozásod, akkor lesz aktív a fizetési gomb.
A menetről itt találtam egy elég részletes leírást: [link]
Én azt figyeltem meg, hogy nem rögtön a hónap elején keletkezik a KATA-s tartozás (mert igazából ezt fizeted, "előre" nem tudsz így fizetni), szóval pár lekérdezéssel ki kell majd tapasztalnod, mikor érdemes foglalkozni vele.
Ha nem KATA-s vagy, akkor a bevallások beküldése után 1-2 nappal már látszódik a tartozás az egyenlegen.
Az tény, hogy ez kényelmetlenebb, mint beállítani egy ismétlődő fizetést, de én ennél nagyobb kényelmetlenségekre is hajlandó vagyok pár forint banki költség megtakarítása érdekében
(egyébként én havi áfás vagyok, szóval nálam nem csak pár forint a költség). -
Shade45
senior tag
válasz
hedgehog #1397 üzenetére
Jól sejtem, hogy ez az opció akkor lesz elérhető, ha új hónap következik, és még nem utaltam/könyvelték le a tételes adómat? (KATA bankkártyás fizetés)
Jelenleg a "Fizetési adatok" gomb nem aktív, de be is van már fizetve az erre a hónapra szóló összeg.Hetek óta keresek erre megoldást, hogy azt az 50Ft-ot, amit lenyúl a bankom minden hónapban, hogyan lehetne kikerülni. Gondolkodtam, hogy Revoluton keresztül utalok, végül nem mertem megkockáztatni. De ez egy baromi jó dolog, ha működik!
-
hedgehog
senior tag
válasz
balinlin #1396 üzenetére
Ez is egy módszer, de én a következőt használom: https://ebev.nav.gov.hu/
Csinálsz egy új adószámla lekérdezést, és a Fizetési adatok gombra kattintva a fenti linken kész a csomag, lehet befizetni.
A feleségem KATAs, őt is így fizetem, meg magamat is (én áfát meg járulékokat is fizetek) -
balinlin
senior tag
válasz
UberMutant #1395 üzenetére
nem vagyok KATAs, de a gugel ezt dobta ki: link
-
balinlin
senior tag
válasz
UberMutant #1393 üzenetére
-
KTU
addikt
válasz
Gabócza #1388 üzenetére
Gondolom €-t szeretnél kapni az N26 számlára,
és HUF-ból indulna a CIB-től.CIB kártyát berakod Revolut-ba, erről feltöltöd a HUF egyenleg,
Revolut-on átvltod €-ra, és innen ingyen továbbutalod az N26 számlára.Ez akkor fog jól működni ha folyamatosan használod a Revolut-ot, lesz / van náluk "történeted".
-
KTU
addikt
Válasz
(#18002) Kooream
és
(#18283) AliGVállalkozói számlára ötlet:
Gránit Vállalkozói Alapszámla 2
Számlavezetés havidíja 0 FtForgalmi jutalék mentes belföldi elektronikus forintátutalások száma* 5 db/hó*
(Még nem nyitottam náluk számlát, de az első 5 utalásnál is kell fizetni tranzakciós díjat)Belföldi forintátutalás díja, elektronikus megbízás: 0,29% min. 250 Ft (86 206 Ft alatt ennyi)
+ Tranzakciós díj 0.3 % ami 258,6 Ft
max. 6000 FtBankkártya éves díja a 2. évtől 8 000 Ft
Gyakorlatilag ingyen tartod fenn, csak a tranzakciókhoz kapcsolódik költség.
Az első 5db utaláson kívül (NAV) érdemes TransferWise-t használni.
Üzleti fiók, innen tudsz utalni 340 Ft / db áron.A Gránitnál Vállalkozói Alapszámlát nyitni csak és kizárólag személyesen lehet.
Budapest 2 db fiók.
Még ezért nem nyitottam. -
Sziasztok,
segítsetek kérlek. Havonta szeretnék N26-ra utalni egy nem túl nagy összeget.
A Ft számlám a CIB-nél van, ezen kívül van még Revolut és Curve kártyám is.
Mi lenne erre a legegyszerűbb, legoptimálisabb megoldás szerintetek? A legjobb az lenne, ha automatizálni lehetne. Valami ilyesmire gondoltam, hogy a Revolutot automatikusan feltöltöm Ft-tal és onnan utalom euróban N26-ra. Nem tudom, hogy ez megoldható-e.
Köszi előre is... -
Oliverda
félisten
válasz
kleinguru #1384 üzenetére
Nem, de gondolom legkésőbb február elején hivatalosan is elindul.
pomk: Igen, egyelőre pont ezek az előnyei.
Ha pedig végre hivatalosan is menni fog az Apple Pay, akkor bármilyen nem támogatott kártyát lehet használni érintéses mobilfizetéssel. Mondjuk az 1%-os cashback sem rossz, illetve az sem, hogy egyetlen folyamban láthatod az összes kártyás költésedet.
-
pomk
őstag
válasz
Oliverda #1380 üzenetére
Welcome, de kb. fél éve vár erre a Curve kártya a fiókomban...
Bár már valószínű nem fogom használni.
Mi is ennek az előnye a többi fintech-ez képest azon kívül, hogy 1 bankkártya mögé be tudok tenni több másik kártyát és "időutazással" ki tudom választani utólag melyiket terhelje? -
bg24
csendes újonc
válasz
instantwater #1377 üzenetére
Szeretem ha a környezetem előbbre tud lépni
Nem nagy szív fájdalom, ha kicsit noszogatni kell.
-
-
bg24
csendes újonc
válasz
instantwater #1375 üzenetére
Ha erre a vacakra tudott regisztrálni, akkor a revolut - ra is menni fog. Különben mindig kp-t fog kapni a sörökért amit hoz.
-
-
bg24
csendes újonc
válasz
anadroid #1373 üzenetére
Ja, most olvastam. szegény srác azt hiszi el tud tűnni 130€~val. Minek? Nem értem .
Minden esetre egy kollégám javasolta ezt a joompay dolgot . Igaz ő eleve euróban kap pénz és mivel folyamatos kiküldetésben van abban is költ. Regisztráltam. Ez egy fapados Revolut. Váltási lehetőség nélkűl. 10€ top up után ingyen Visa fizikai kártya. Ingyen szállitás. A virtuális kártya top up nélkűl is ingyenes. Van egy Litván IBAN is hozzá . 10€–t be toltam. Lesz egy semmire sem használt kártyám . Majd vissza top up-olom a Revolut -ra . A kollegám meg kap majd egy Revolut meghívót. Nekem csak ő az egyetlen ismerősöm ezen a platformon. Azért a pár € -ért felesleges amit sörre küldünk egymásnak . Lehet hogy ez Hollandiában jó, Vagy csak az ő környezete erre van be állva .
-
bg24
csendes újonc
Érdeklődnék. Tud valaki valamit a
Joompay - ról. -
törölt tag
A crypto.com már EU-ba is küldi a Visa kártyát. Az biztos, hogy az Euro miatt ez is költséges lesz az oda-vissza váltás miatt, de a kripto lehetőség miatt érdekes.
-
válasz
freelanced #1363 üzenetére
UKba is csak sok év alatt jutott el, pedig az azért kicsit nagyobb piac mint a magyar.
Jó nekik az eurozóna.
-
-
pomk
őstag
válasz
freelanced #1361 üzenetére
Ha jól emlékszem alkalmazáson keresztül, nem telefonszámon.
-
kukac7
tag
válasz
freelanced #1363 üzenetére
persze, n26, kb. sohanapjan.
majd ha idehaza lesz euro, akkor talan.btw miert nem probalod ki a revot? mit veszitesz vele?
-
törölt tag
válasz
freelanced #1353 üzenetére
"A Bunq Travel Card itthon is használható vásárlásra egyébként vagy ,hogy van ez?"
Igen és Apple Pay is van. A hátránya, hogy Euro-ra váltasz feltöltéskor és vissza forintra fizetéskor és ez a jó árfolyam mellett sem feltétlenül éri meg.
Amúgy nekem eddig megbízhatósan működik.Van saját topikja is: https://mobilarena.hu/tema/bunq_travel_card/friss.html
-
pomk
őstag
válasz
freelanced #1359 üzenetére
Telefonszám nem szükséges, én magyar számmal regisztráltam. Viszont egy 2 mondatos angol nyelvű szelfi videót fel kell majd tölteni a regisztrációhoz.
Az angol cím sajnos szükséges. -
pomk
őstag
válasz
freelanced #1355 üzenetére
Monzo: van Londonban élő ismerős, oda kértem a kártyát. Ő elküldte nekem postán majd itthon megcsináltam a regisztrációt.
Revolut
Banking license => Revolut fórumban pont írta valaki, hogy talán Lengyelországban már van nekik. Bár ettől mi nem leszünk boldogabbak.Kapcsolat => Support a többségnek kiválóan és gyorsan működik. Van lehetőség automata segítség kérésre és "live agent"-el is tudsz beszélni. Képben vannak, gyorsan reagálnak.
Hirdetés => Ez nyílván téma függő, de pl. ApplePay már régóta elérhető náluk.
Szerintem jobb a helyzet, mint ahogyan gondolod. Érdemes átolvasni a dedikált Revolut fórumot.
-
freelanced
addikt
Valaki esetleg tud segíteni a Monzoban, aki kint él esetleg? Hátha van itt olyan.
-
freelanced
addikt
Egyrészt zavart, hogy nincs banking license, se semmilyen bebiztosítás, de ha jól tudom, javítsatok ki ha tévedek, ez nem olyan rég változott, és már náluk is van valamilyen biztosíték.
Amikor én néztem még nem nagyon lehetett kapcsolatba lépni velük. A Facebook és a Twitter számomra nem elegendő és zavart, hogy letiltották azokat akik ott reklamáltak. Persze van aki Cryptovalutával kereskedik meg mókol, ott érthető, de voltak olyanok is akiknél semmi ilyesmi nem történt. De még akkor is ha emiatt írtak inkább válaszoltak volna nekik mintsem letörlik és letiltják őket.
Sokszor csak ígérgetnek Twitteren és Facebookon de ahogy olvastam sokszor csúsznak vagy el sem készülnek azzal amit hirdetnek. (pl. Apple Pay)
Lényegében próbálnak minél több embert "behúzni" de közben azokkal nem igazán foglalkoznak aki már ott van. Pedig lassacskán ideje lenne több hangsúlyt fektetni a meglévő ügyfelekre.
Volt egy két cikk arról, ahogy a munkaerővel bánnak illetve amilyen módon megy az interjú stb.
Ne értsen félre senki, nem gondolom, hogy sok másik cégnél ne lenne ez, de ( lehet, hogy csak én) túl sok ilyen cikkbe futottam bele mostanában ahhoz, hogy jó szájízzel regisztráljak hozzájuk. Aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő.
-
KTU
addikt
válasz
freelanced #1353 üzenetére
"Engem sok más is taszít a Revolut esetén de ez személyes "hülyeség" biztos a többi sem tökéletes."
Ez alatt mit értesz?
-
freelanced
addikt
A Monzo jó lenne, engem egészen meggyőztek, csak nem tudom, hogy működne-e rendesen mivel nincs itthon. De ha nem kell bejelentett cím akkor végül is működhet.
Bár az a baj nem bejelentett címem sincs.
Te akkor, hogy intézted el, hogy megkapd?
Engem sok más is taszít a Revolut esetén de ez személyes "hülyeség" biztos a többi sem tökéletes.
A Bunq Travel Card itthon is használható vásárlásra egyébként vagy ,hogy van ez?
A Monese-ről mit lehet tudni? Ők egy kisebb cég viszonylag, ugye?Köszönöm!
-
pomk
őstag
válasz
freelanced #1351 üzenetére
Monzo esetleg? Amennyire belemélyedtem profibb mint a Revolut. Viszont ehhez kell UK cím ahova kiküldik a fizikai kártyát. Ha jól rémlik, nem szükséges bejelentett UK lakcím hozzá. Legalábbis nekem nem kellett anno.Szerk.: A monzo nekem sokkal szimpatikusabb mint a Revolut. Ez nyílván szubjektív, de a kommunikációs stílus, frissítések, vizualizáció, stb. sokkal szimpatikusabb. Ami nyílván egy bank választás témát nem kéne hogy eldöntsön, de ha mindkettő "nagyjából" ugyanazt nyújtja, akkor már hadd válasszam azt amelyik jobban tetszik.
Ha elérhető lenne náluk a tipikus banki szolgáltatások (csoportos beszedés, állandó utalás, fizetés utalás, stb.) már rég elengedtem volna a magyar bankszektort.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban promókódokat, meghívókat osztogatni és kéregetni tilos!
- HP EliteBook 2540p 12.1" 1280 x 800 Dual Core i5 540M (2.53 GHz) 4GB RAM 60GB SSD +240GB HDD
- Komplett simrig eladó (igény esetén PC-vel is akár)
- EarFun Air Pro 4 TWS Kék bontott szinte új fülhallgató 2év garanciával eladó
- Obsbot Tail Air webkamera PTZ
- AUDEZE Maxwell Wireless Gaming Headset - PlayStation
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Black & Decker töltőt keresek
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest