- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
akoska23
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #2022 üzenetére
-
válasz
akoska23 #2021 üzenetére
Az 310-es csak furcsán írták rá a 3-as számot.
Nekem volt egy eladó 15eFt-ért kellt el úgy hogy ocsmányul nézett ki (összefestve, cső ezüsttös szarral kezelve) és igen sokan jelentkeztek rá.
Hibátlan szerintem 30-40e-t megérhet ha nem többet.
Fegyvermester megcsinálja neked barnítóval a rozsdás részt. Alkatrészt pedig itt kapsz hozzá: [link]Tárakból 6,8,12-es méretűek vannak, én bevásároltam egy rakással. Talán itthon is kapsz 6-osokat párezerFt-ért.
Javítani ne próbáld ha mehanikai baja van mert nehéz szétszedni (rugót félig összenyomva lehet csak, stifteket kiütve...nem ajánlom hogy szereld)
Én nem adnám el a helyedben, szerintem javítasd meg és próbáld ki mert jó feeling vele lőni. Igaz max 10m távon. [link]
Ja fontos hogy 4.4mm (max 4.46mm)-es golyó kell bele!! Ne hogy 4.5-össel próbáld! -
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Van egy haenel suhl 510 legpuskám fellelt állapotban működőkèpesen. Sajnos az alsó tár nincs meg hozzá... Èr így valamit? Nem repedt pici felületi rozsda rugó erős szép állapot.
-
-
Vakegérke
félisten
Sziasztok!
Az tanácsolták, hogy itt tegyem fel a kérdésem.
Tudtok válaszolni? -
válasz
BlackDevil #2016 üzenetére
Nincsmit!
Gratula hozzá!
-
BlackDevil
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #2014 üzenetére
A Zoraki R1-et vettem meg. Jól néz ki, eléggé masszív és könnyen rejthető
A viselésim is elkészült hozzá, bár én inkább itthon tartom majd gumizva.
Köszi még egyszer a segítséget! -
david335
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy van valakinek tapasztalata Crosman mk-177-es PCA típusú légpuskával?
Köszönöm előre is.
-
válasz
BlackDevil #2013 üzenetére
Inkább a zorakit jókat írnak róla és minél rövidebb változatot feketébe.
-
BlackDevil
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #2012 üzenetére
Itt a közelben Zoraki R1-et és Ekol Viper-t találtam. A kettő közül melyiket ajánlanád?
Előre is -
válasz
BlackDevil #2011 üzenetére
Passz, szerintem fegyverboltba megkérdezheted hogy rendelni tudnak-e ha nincs helyben.
-
BlackDevil
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #2010 üzenetére
Kecskemét környékén nem tudod hol lehetne beszerezni?
( G020 vagy G030 ) -
válasz
BlackDevil #2008 üzenetére
Alfa szerintem masszívabb jószág, Én azt venném.
-
rwin5
őstag
válasz
BlackDevil #2008 üzenetére
Jó kérdés, talán egy fegyver-vadász boltban jobban témában vannak. Amúgy otthonra kell vagy házon kívüli hordozásra, viseletre?
-
BlackDevil
aktív tag
Sziasztok. Alfa G020 és Zoraki R1 GG közül melyik a jobb választás?
-
KrAt
veterán
Én még csak pontlövészetet próbáltam, de az bejött. A puska nem volt az én fegyverem, de a pisztoly az átjött. Anno egy országos 2. helyig sikerült jutni, ott megrekedt a dolog (elkezdtem dolgozni, akkor meg idő alig volt..) most meg a régi dolgok imádata és a lövészet szeretete (meg a karácsony, van indokom, hogy mire költöm a pénzem, höhö...
) elhozta ezt
-
rwin5
őstag
Én korongoztam régen ami tetszett, a maroklőfegyver valahogy nem jött át feelingben, pedig szerintem iskolás koromban már fogtam.
Amúgy vicces volt, mert mikor először korongoztam nagyon nem ment, bár akkor mondták, hogy általában a többség 15-ből 2-3-at lő el max. Később meg nagyon ráéreztem.
Asszem tesóm járt is el sportlövészetre nem is tudom miért hagyta abba.
Ez van itthon saját sörétes
-
KrAt
veterán
Tegnap esti szerzeményem..
Imádom a régi dolgokat, és mivel tervben is volt, hogy hobbi szinten újra szeretnék sportlőni, ezért meg is vettem az alábbi szépséget (FÉG GPM-02)
Szinte új illata van, gyári sportmarkolat, ami pont tökéletes a kezemre, hibátlan, mindenhol lezsírozott / olajozott állapot, patika..
-
http://www.pklv.hu/oldal.php?M=0&O=dijjegyzek
A fegyver ára nem befolyáslja a kártya kiállítási árát.
Példának Keserű török police annó 12eFt-ért ment és annak az árnak a fele adminisztráció volt, igazi szemét de játszani el lehetett vele. Nekem mai napig megvan egy török Blow mini mod 2003 full spiáter picike gázriasztó ami 15eFt volt. Belegondolva ennek is a fele az előállítási költség vagy még annyi se. -
rwin5
őstag
válasz
MasterDeeJay #2000 üzenetére
Elég sűrűn van itthon "fegyverváltás" ezért nem jártam még így, hogy lejárt. Akkor utánajárok, lényeg az egészben, hogy nem baj már, hogy lejárt - nincs használtban.
Mennyi pénzbe szokott lenni ezeknek a vizsgáztatása? Ez egy golyós vadászpuska, szerintem az egész fegyver nem volt több 60-70ezernél.
-
Hivatalosan ha lejár akkor nem használhatod. Ha ez valami airsoft vagy légpuska akkor szard le, senkit nem érdekel csak a boltból eladás feltétele az mkh cetli. Mondhatod hogy nem volt hozzá, így vetted stb..
Ha gázriasztó, és viselési van rá akkor csesztethetnek érte és meg kell újítani habár úgy tudom törvény szerint nem feltétele a viselésnek az érvényes kártya. Muzeálisnál sem érdekes.
Ha éles akkor meg mindenképpen rendezni kell.
Az mkh ba kell vinni, rendőrségre nem. Ha viselésis akkor meg úgyis kérik írásban hogy rendőrségen mutasd be. Nekem helyi vadászbolt vitte fel vizsgáztatni a cuccaimat.
Rendőrnek nem kell tudni a törvényt, nem feladata eldönteni, ha gyanús lefolglalja, bent meg eldöntik az okosok.. Rendőr nem jogász, különben a fizetése sem ennyi lenne ha ismerné azt a földi halandó által 90%ban értelmezhetetlen haladzsát. -
rwin5
őstag
Ha a lőfegyver műszaki érvényessége lejár akkor azt egy lőfegyver vizsgáló cégnél kell megvizsgáltatni - újravizsgáztatni és ennyi? A rendőrséghez kell vinni külön? Az egyiké lejárt, rendőr haverommal beszéltem neki fogalma se volt a dologról, de hivatalos papírt sem kaptam tőlük, úgyhogy gondolom ez nem az ő dolguk
-
Fricu
tag
válasz
zümzümm #1994 üzenetére
Hali, ez elég halott topik, itt nézz szét:
[link]Én a helyedben inkább régi német légpuskát vennék. Értékállóbb, és még akkor is puska lesz, amikor ezek már csak nehezéknek lesznek jók.
Pl. Walther, Feinwerkbau, Weihrauch, Diana, stb.
Mit "ad isten" van is egy eladó Waltherem, de az verseny fegyver, nem ez az árkategória (80 ezer).
De a viccet félretéve, a javaslatom komoly, régi jó állapotú német légpuska, ha nyugodtan akarsz aludni, és jókat lőni.
üdv -
Fricu
tag
válasz
Jocohun #1995 üzenetére
Hali
ez elég halott topic, itt tedd fel a kérdésed:
[link]De, addig is:
1. Ha fém részekről van szó, az nem festés, barnításnak hívják.
Valami forró lúgos löttybe kell áztatni a vasat. Házilag nemigen megy, de a topikban majd kioktatnak.
Van viszont pár cég amelyik pár ezerért megcsinálja neked. Aktuális címeket a topikban kaphatsz (az én infóim nem naprakészek).
Festékkel csak csúnyább lesz!
Ha a fa (tus) felújítása a cél, arra is van több eljárás, attól függ, mennyi energiát-időt szánsz rá. Ha érdekel itt utánaolvashatsz:
[link]2. Az irányzékot emlékeim szerint a stift tartja a helyén, ki lehet ütni.
Az alábbi link kimondottan a Slaviáé - itt tuti biztos választ kaphatsz:
[link]üdv
-
zümzümm
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni. Légpuska vásárlás előtt állok. Sikerült leszűkítenem 2 féle légpuskára a listát, amiről úgy gondolom hogy megfelelő lenne a számomra, árban, fogás kényelmességében és külsőre és belsőre. Fontos hogy legyen nyílt irányzéka(is).
Szóval az alábbi két légpuska amit kinéztem:
Gamo Elite X-Scope
Ruger Black Hawk kal. 4,5mmBár a GAMO egy kissé meghaladja a keretet(max kb 50ezer), de ha pontosabb és felhasználóbarátabb mint a RUGER, akkor bevállalnám.
Szóval tud valaki tanácsot adni nekem a két légpuskát illetően? Nyilván elsősorban a pontosságuk érdekel, és a kezelhetőség, tartósság is.
Előre is köszönöm
Z -
Otthona akár milyen nagyobb Keserű gumis megfelel amit csak meg tud fogni és el tudja sütni.
Valósághűt szeretnél akkor valami nikkelezett fényeset keress, bár önvédelemnél ez szerintem ne legyen elsődleges szempont.
Ha valóban valósághűt szeretnél és nem feltétlen kell revolver akkor Keserű Godfather széria bár nem olcsó.Nekem is van és dekorációnak is szép, de nem mindegyik modellt lehet tűz készen tartani.
Ami fontos hogy asszonnyal be kell gyakoroltatni a használatát mert ezeknek iszonyat betonkemény a sütésük. -
tankal
tag
Sziasztok!
Elolvastam az ajánlott "gázpisztoly.hu" oldalon leírtakat és ezek után én is revolver mellett döntöttem!
Csupán az a kérdés milyet ha úgy cirka 30-40 e közzé szorulok a költségvetésemmel? Csak itthonra kellene ha nem vagyok az asszony fél és és nem ok nélkül nem igazán biztonságos a környék.Lehetőleg jó anyagfelhasználású és valósághűt szeretnék.
Ha tudnátok ebben az árkategóriában egypár bevált típust ajánlani megköszönném! -
tornas
őstag
válasz
pècsimunkás #1985 üzenetére
Szia!
61 cm-es csőből kilőve lőszertípustól (márka, lövedéktípus stb.) függően kb. 950 m/s lehet a csőtorkolati energiája. Átütőerejét illetően érdemes áttanulmányozni ezt a cikket (van benne egy összehasonlító táblázat is).
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok !
Meg tudná-e valaki mondani ,hogy mekkora a Tikka t3 és a 300 Win Magnum csőtorkolati energiája és az átütő ereje ?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
MasterDeeJay #1983 üzenetére
Nagyjából értem.
A babusgatással viszont nem teljesen értek egyet. Nekem 631-em van, kollégának 630, és gondos ápolás nélkül ott, ahol a kézzel érintkezik a fém, mindkettő rövid időn belül elkezdene rozsdásodni. Én idő előtt megelőztem, neki már bizony vastagon rozsdás volt a cső vége, ahol megfogdossák a letöréshez. Továbbá egy időben többet lőttem, és kevesebbet tisztítottam a cső belsejét, és amikor legközelebb a csőtisztítóval betoltam egy kis fegyverolajos rongyot, ki már enyhén rozsdásan jött. Azóta, ha nem használom is, kilövök 3 lövedéket időnként, és átkenem olajjal kívül is, meg belül is. Egy fegyvert illik ápolni szerintem akkor is ha százezres, és akkor is, ha 10-es. Mondjuk nekem a közel 20 éves puska a mai napig úgy néz ki, mintha most tették volna ki a gyárkapun
Az o-gyűrű ami tömít összezárt állapotban, az gondolom cserélhető, mert felkeményedik, és meglapul. -
válasz
BlacKSouL #1982 üzenetére
Az ilyen keményfejű csodákat komolyabb légpuskába nem szokás rakni, céllövészetre nem jók csak örömködésre. Cinkfejű szokott lenni.
Alapból csak a köpeny érintkezik a huzagolással, a kemény rész nem. A műanyag nem lép reakcióba a huzagolással.
Lőszer helyett inkább lövedéknek nevezzük, mivel a lőszer alatt a töltettel együtt lévő dolgot nevezik. Légpuskával nem jelentesz veszélyt a keményfejű páncéltörő lövedékeddel.
Oxidációval ne törődj, elég ha használat után Balistol-al telenyomod a csövet ha annyira aggódsz érte. Hozzáteszem nekem van egy Keserű Sniper-em amiben gyönyörűen látszik a huzagolás pedig már biztos kapott több ezer vagy tízezer lövést előző életéből. Takarítani csak akkor szoktam ha már kissé darabosan működik.
Nem kell ezeket babusgatni, ha egy többszázezer forintos versenylégpuskád van akkor más a helyzet, de ahhoz meg eleve jó minőségű lövedék kell.
Az éles lőszereken szokott lenni gyanta hogy megvédje. -
BlacKSouL
addikt
Amit acélmagvas/acélhegyű légpuskalőszerként árulnak, az minden esetben valami cink ötvözet ugye? Keményebb az valóban, mint az ólom? Ha igen, akkor kis energia ellenére nincs valami engedélyhez kötve?
Illetve igaz az, hogy a műanyag hüvelyezése rákenődik/ráolvad a huzagolásra, és ezzel rövid úton kinyírja azt?
És igaz-e, hogy ezek a lőszerek elforoghatnak, és ezzel megsérthetik a huzagolást?
Nem nálam van ilyesmi, hanem ismerősnél, és kíváncsiságból rákeresgettem, és ezeket az infókat találtam. Aztán ha igazak, akkor elmesélném neki.Amit itt korábbról olvastam, hogy fehér kicsapódás a lőszeren sértheti a huzagolást, az milyen lőszer? Tudtommal az ólom oxidja fekete, legfeljebb savakkal érintkezve képződhet fehér fémsó.
És még egy: nekünk régen volt olyan klasszikus diabolo, ami értelemszerűen sötétszürkére oxidálódott, és egy olyan másféle márka, ami mintha olajozott lett volna gyártáskor, és az meg egész világos ezüstszínű maradt. Létezik olyan, hogy olajos eleve a lőszer? -
m3tr0
őstag
válasz
MasterDeeJay #1980 üzenetére
Köszönöm, vadonat új, nem volt rá kiváltva viselési engedély sem.
-
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
gáz-riasztó fegyvert vásárolnék egy barátomtól, csak simán megvehetem tőle?
Szükség van bármiféle adás-vételire egyéb nyomtatványra?köszönöm
-
fattyu
veterán
válasz
szőröscica #1974 üzenetére
Felejtős.
Sportlövészet címszóval tarthatsz otthon fegyvert lőszert ( oltári bürökratikus és anyagi szopolda évente ismétlődő tételekkel és beöntésekkel )
Viszont azt ugye széfben elzárva tartod. a lőszert meg a fegyvert külön széfben.
ergó ha te azzal önvédekezel helyből bűnözőként indítasz mert ugye valós helyzetben a két széfet kinyit táraz tárat be tűzkész és lő...
felejtsd el.
muzeális puskákat tessék venni gumisra alakítva. nem állnék elé szívesen. drága de arra amire akarod arra jó. csak nem marok lesz igazán hanem puska jellegű.
Éles önvédelmihez 18 élet büntetlen előélet és bizonyítható életveszély ami lőfegyverrel hárítható el.
olvasd el jól és értelmezd. nincs ilyen. főleg nem ha a hivatalos körlevél immár kb 5 éve az hogy nem adunk ki önvédelmit és pont.
rendőröktől is vonják be az önvédelmijeiket. nem kell neki szolgálaton kívül. minek.
felejtős.
-
farkzoli
tag
válasz
"Önvédelmi célú éles lőfegyvertartásnak milyen követelményei és szabályai vannak?"
Ha benn vagy a magasabb fehérgalléros bűnözői körökben (akik egyébként természetesen fedhetetlen, fontos tisztviselők), van rá esélyed. Egyszeri állampolgárként nem fogsz kapni."Egy gázriasztófegyver valós veszély esetén képes-e igazi sebesülést okozni?"
A fegyverfóbiás sajtó a gázpisztolyt is légvédelmi gépágyúként kezeli, de mi van, ha ezt el is hiszed:
http://nol.hu/mozaik/egy_tanar_gazpisztollyal_szajba_lotte_magat-321951
Ugye. -
doc
nagyúr
válasz
gyakorlatilag eselytelen
-
szőröscica
addikt
Eléggé összevissza információkat találtam az interneten a következő témáról, hátha van valakinek ebben tapasztalata. Önvédelmi célú éles lőfegyvertartásnak milyen követelményei és szabályai vannak? Egy gázriasztófegyver valós veszély esetén képes-e igazi sebesülést okozni?
Viselni nem szeretném, csak itthonra szeretnék valamit, mert itt hamarosan komoly gondok lesznek.
-
bandi0000
nagyúr
hali
Nem tudom ide tartozik e, de szeretnék venni gázpisztolyt önvédelemre, mit érnek ezek? meglövök valakit és picit csípi vagy fel sem tud kelni vagy stb?
találtam egy ilyen puskát, adatok nem mondanak nekem semmit
Beretta PX4 Storm CO2
Teljes hossz: 192 mm
Csőhossz: 110 mm
Súly: 755 g
Kaliber: 4,5 mm diaboló / BB
Teljesítménye: 3 J (110 m/s)
Lövet: 2X8 lövetű
Sütése: SA/DA blowback, nyomáspontos, de nem állítható -
farkzoli
tag
válasz
Viper26 #1965 üzenetére
Jó a Ruag is, az jellemzően kapható vadászboltban. Revenge 14m-el gumiztam párat Ruaggal meg Lapuával, de erőben sacc/kb nem tűnt fel lényeges különbség, a pozdorját hasonlóan vitték. A nethirlap.hu-n a fegyver fórumon rengeteget csámcsogtak ezen (is), ha van időd, látogass oda.
-
Viper26
nagyúr
Tervben van egy Zoraki R1 GG beszerzése, ehhez lila dobozos Lapua kapható még, vagy már esélytelen?
Ha nincs, mit ajánlotok helyette? -
bul07
nagyúr
Én nem ismerem a NORICA márkát így nem tudok róla nyilatkozni
Dugattyú fúrás nem a legjobb mert rettentően csökkenti a puska értékét, mert utána már nem lehet visszaalakítani
Mondjuk ha 5év múlva változik a törvény nem lehet majd mondjuk 15j állítani csak dugattyú cserével, ami nem két forint, vagy ha el akarod adni akkor azok akiknek van fegyvertartási engedélyen nem fogja megvenni mert nem tudja gyárira visszaalakítani, mert ugye neki lehet erős légpuskája is
Legjobb a gyengébb rövidebb rugóval való 7.5j beállítás , és ekkor adni szokták a gyári rugót is mellé, természetesen ez kicsit drágít az áron mert +rugót kell venni de még mindig olcsóbb mint dugattyút venni.A lövedék minősége távolabbra játszik szerepet 10-15m-en szinte mindegy, bár nekem az említett Gamo-val 15m-ren 2-3cm szórást sikerült elérni
Hegyes lövedékekkel nem szabad foglalkozni lapos de legjobb a lencse fejű, és a gyártás minősége
Nagyon jó és igen olcsó a Geco lövedék, 4,5mm-be 1050Ft a dobozzal , egy gond van hogy nem szállítanak sehogy csak boltban árulnak
Drágábba a csakis JSB EXACT RS, JSB Exact ebből több méret is van a puska választja meg hogy melyiket szereti , példák rá lehet máshol olcsóbb [link], [link]
JBS-el szoktak versenyezni isÉn ezzel(Geco) meg Diana 75-el 30-40m-en 1centis szórást tudok lőni, és közepes lövő vagyok
Fontos, fehér oxidálódott lőszert sose lődd ki mert az oxid réteg rettentően koptatja a huzagolást
De sok múlik a puskán is
Ha nem frankó a puska és nem egyenletes a csőtorkolati sebessége akkor e miatt is nagy lesz a szórás
Mert mondjuk 175m/s-nél pont középre megy de 165m/s már nem ugyan oda megy mert megváltozik a lövés íveTávcső gondra nem tudok mit mondani
Esetleg még azt hogy fogd be a puskát satuba, persze pofákra rongyot tenni hogy a puskán ne hagyjon nyomot
És pár métere jelöld meg ahova a szálkereszt mutat majd kezd el tekerni a nagyítás és közben nézd hogy mi történik, hogy mászik e a szálkereszt -
Pocee
senior tag
Boltban mutatták és megtetszett,csak kicsit húzós az ára,a csávó akkor ezért mondta,hogy ezek gyárilag nagyon erősek de valami dugattyút átfúrnak és így lesz MO-on is legális.Kíváncsi lettem volna hátha van tapasztalata valakinek mennyire pontos strapás cucc,amúgy márkát tekintve jónak/minőséginek számít?vagy mást nézzek?65 lenne az ára.
Szóval távcsőre visszatérve,igen ugyan azt a célt lövöm,ha áttekerem nagyból a kicsire teljesen,elkezd 10 centivel balra hordani.
a pontosságot a töltény minősége mennyire befolyásolja?mert van itthon "gagyi piacos" meg kicsit komolyabbnak tűnő gamo.
bocs ha sok a kérdés,de nem bánnám ha faszára be lehetne lőni a puskát,bár úgy érzem ebből távcsővásár lesz -
bul07
nagyúr
Esetleg ha készítesz róla képet akkor meg lehetne mondani a típusát
Tehát ha a nagyítást állítod akkor elkezd mellé hordani
És ekkor ugyan arra a célra lősz vagy távolabbra?Ha veszel lépuskát első kérdés hogy 7.5j-e mert ha véletlen viszed a kocsiba mondjuk a haverhoz és a rendőr megállít meglátja, elküldi bevizsgálásra és kiderül hogy mondjuk 22j -> lőfegyver,(mint amit írtál gyárilag), elég nagy gondod lehet belőle
Mert lehet magyarázni hogy így veted és nem értesz hozzá de akkor is a sok utána járás, rendőrségre járkálás -
Pocee
senior tag
én eddig nem ástam bele magam annál jobban,mint céltáblára lövöldözni.
ezért nekem a varia a közelítést jelenti,elnézést ha téves a megszerzett tudásom
A puska egy magyar fix csöves,alatta a letörőcsővel,típust nem nagyon tudok hirtelen írni.
Viszont a távcső kalibrálós oldalt köszönöm,bár azt hittem kicsit egyszerűbb
Múltkor kínáltak egy norica marvick goldot,kérdeztem is itt,hogy van e vélemény,de asszem' senki nem reagált rá. -
bul07
nagyúr
Ezt az írást olvasd el hátha benne lesz a megoldás a problémádra is
Variátor alatt amúgy mit értesz, nagyítás állítóját vagy a parallax állítót
Esetleg a pontos típusát is leírhatnád mind a lépuskánk mind a céltávcsőnek is -
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Légpuskára érdemes távcsövet rakni?melyik lenne az az árkategória ami már használható?
most valami alap bushnell kistávcső van rajta de ha áttekerem a variáját akkorra teljesen máshova hord...
van valami nagyon jó ár/teljesítményű távcső?
És hogy tudnám legegyszerűbben ellenőrizni,hogy a célkereszt vízszint/függőben van? -
Reno7
senior tag
válasz
MasterDeeJay #1951 üzenetére
Ezek a Keserű Sniper puskák éles fegyverből lettek átalakítva? Vagy ezek eleve légpuskának készültek?
-
bul07
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #1954 üzenetére
Sikerült befejezni a blogbejegyzésemet(első amúgy így kérem úgy megítélni)
Itt meg is találjátok(már persze akit érdekkel)
-
bul07
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #1954 üzenetére
Hát nem tudom nekem még a 7.5J is kevés néha
Túlságosan érzékeny a szélre, 20-30méteren kisebb szélben szó szerint látom hogy kanyarodik a lövedék
Nemrég mikkor volt egy olyan 40-50-es szél 40m-ren jó két méterrel ment mellé a lövés, a szél iránnyal merőlegesen lőttemA héten befejezek egy blog bejegyzést a légpuskáimról ott lesznek képek is az enyémekről
Mondjuk sokat számít a lövedék is mert egy két fajta több centit is képes mellé hordani
Én a Geco-t használok , itt 1050Ft egy dobozzal, ez bejön
-
-
Pocee
senior tag
A Norica Marvick Goldról van valakinek valami tapasztalata,véleménye?
-
bul07
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #1951 üzenetére
Érdekes puskák
Haenel Suhl 310 az csak 2J, szoba lövészetre ép jó de már udvaron egy kis szellő is eltéríti a lövedéket, és így csak elveszi az ember kedvét hogy nem talál el semmit
Keserű Sniper igen pofás , csak ne lenne olyan sok fenntartani úgy értem hogy sokban vagy egy lövés
Crossman 1077 jó lehet csak patronos és ha már belerakott egy patront az ember el kell használni mert olyan patronos még nem nagyon van hogy egy-két héten belül nem engedné el a nyomástÉn majdnem vettem egy Crosman 2100, aztán rájöttem hogy minden lövés előtt pumpálni kell 6-7-et
Kínai puskát tényleg ne vegyél amit vaterán árulnak 13e Ft körül meg főleg ne, és nem is a puska miatt hanem azért mert szinte 100% hogy túllépi a 7.5J és ebből gond lehet ha rendőrök elvinnék bevizsgálni
Ha már 7.5J, van egy jó androidos alkalmazás amivel 90-95% eredménnyel lehet lövedék sebességet mérni és ki is számolja J-ba
Chrono Connect Mobile Lite -
válasz
Tav-Csoves #1949 üzenetére
Ha csak plinkelni kell és szereted a kissé hadipuskás jelleget akkor Haenel Suhl 310. Ha érezni is akarsz kis füstöt akkor keserű sniper. Ha modern amcsi olcsó félautó táras daráló kell akkor Crossman 1077. Mind mehet használtan is. Amit kerülj az a kínai noname cuccok. Pontosan lőni persze ezekkel nem lehet de élvezkedni igen. (sniperrel talán jobb minőségű 5,6mm rézezettel és rws-el)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Philips LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- LG LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Tesla topik
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest