- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
-
LOGOUT
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Én nem ismerem a NORICA márkát így nem tudok róla nyilatkozni
Dugattyú fúrás nem a legjobb mert rettentően csökkenti a puska értékét, mert utána már nem lehet visszaalakítani
Mondjuk ha 5év múlva változik a törvény nem lehet majd mondjuk 15j állítani csak dugattyú cserével, ami nem két forint, vagy ha el akarod adni akkor azok akiknek van fegyvertartási engedélyen nem fogja megvenni mert nem tudja gyárira visszaalakítani, mert ugye neki lehet erős légpuskája is
Legjobb a gyengébb rövidebb rugóval való 7.5j beállítás , és ekkor adni szokták a gyári rugót is mellé, természetesen ez kicsit drágít az áron mert +rugót kell venni de még mindig olcsóbb mint dugattyút venni.A lövedék minősége távolabbra játszik szerepet 10-15m-en szinte mindegy, bár nekem az említett Gamo-val 15m-ren 2-3cm szórást sikerült elérni
Hegyes lövedékekkel nem szabad foglalkozni lapos de legjobb a lencse fejű, és a gyártás minősége
Nagyon jó és igen olcsó a Geco lövedék, 4,5mm-be 1050Ft a dobozzal , egy gond van hogy nem szállítanak sehogy csak boltban árulnak
Drágábba a csakis JSB EXACT RS, JSB Exact ebből több méret is van a puska választja meg hogy melyiket szereti , példák rá lehet máshol olcsóbb [link], [link]
JBS-el szoktak versenyezni isÉn ezzel(Geco) meg Diana 75-el 30-40m-en 1centis szórást tudok lőni, és közepes lövő vagyok
Fontos, fehér oxidálódott lőszert sose lődd ki mert az oxid réteg rettentően koptatja a huzagolást
De sok múlik a puskán is
Ha nem frankó a puska és nem egyenletes a csőtorkolati sebessége akkor e miatt is nagy lesz a szórás
Mert mondjuk 175m/s-nél pont középre megy de 165m/s már nem ugyan oda megy mert megváltozik a lövés íveTávcső gondra nem tudok mit mondani
Esetleg még azt hogy fogd be a puskát satuba, persze pofákra rongyot tenni hogy a puskán ne hagyjon nyomot
És pár métere jelöld meg ahova a szálkereszt mutat majd kezd el tekerni a nagyítás és közben nézd hogy mi történik, hogy mászik e a szálkereszt -
bul07
nagyúr
Esetleg ha készítesz róla képet akkor meg lehetne mondani a típusát
Tehát ha a nagyítást állítod akkor elkezd mellé hordani
És ekkor ugyan arra a célra lősz vagy távolabbra?Ha veszel lépuskát első kérdés hogy 7.5j-e mert ha véletlen viszed a kocsiba mondjuk a haverhoz és a rendőr megállít meglátja, elküldi bevizsgálásra és kiderül hogy mondjuk 22j -> lőfegyver,(mint amit írtál gyárilag), elég nagy gondod lehet belőle
Mert lehet magyarázni hogy így veted és nem értesz hozzá de akkor is a sok utána járás, rendőrségre járkálás -
bul07
nagyúr
Ezt az írást olvasd el hátha benne lesz a megoldás a problémádra is
Variátor alatt amúgy mit értesz, nagyítás állítóját vagy a parallax állítót
Esetleg a pontos típusát is leírhatnád mind a lépuskánk mind a céltávcsőnek is -
bul07
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #1954 üzenetére
Sikerült befejezni a blogbejegyzésemet(első amúgy így kérem úgy megítélni)
Itt meg is találjátok(már persze akit érdekkel)
-
bul07
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #1954 üzenetére
Hát nem tudom nekem még a 7.5J is kevés néha
Túlságosan érzékeny a szélre, 20-30méteren kisebb szélben szó szerint látom hogy kanyarodik a lövedék
Nemrég mikkor volt egy olyan 40-50-es szél 40m-ren jó két méterrel ment mellé a lövés, a szél iránnyal merőlegesen lőttemA héten befejezek egy blog bejegyzést a légpuskáimról ott lesznek képek is az enyémekről
Mondjuk sokat számít a lövedék is mert egy két fajta több centit is képes mellé hordani
Én a Geco-t használok , itt 1050Ft egy dobozzal, ez bejön
-
bul07
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #1951 üzenetére
Érdekes puskák
Haenel Suhl 310 az csak 2J, szoba lövészetre ép jó de már udvaron egy kis szellő is eltéríti a lövedéket, és így csak elveszi az ember kedvét hogy nem talál el semmit
Keserű Sniper igen pofás , csak ne lenne olyan sok fenntartani úgy értem hogy sokban vagy egy lövés
Crossman 1077 jó lehet csak patronos és ha már belerakott egy patront az ember el kell használni mert olyan patronos még nem nagyon van hogy egy-két héten belül nem engedné el a nyomástÉn majdnem vettem egy Crosman 2100, aztán rájöttem hogy minden lövés előtt pumpálni kell 6-7-et
Kínai puskát tényleg ne vegyél amit vaterán árulnak 13e Ft körül meg főleg ne, és nem is a puska miatt hanem azért mert szinte 100% hogy túllépi a 7.5J és ebből gond lehet ha rendőrök elvinnék bevizsgálni
Ha már 7.5J, van egy jó androidos alkalmazás amivel 90-95% eredménnyel lehet lövedék sebességet mérni és ki is számolja J-ba
Chrono Connect Mobile Lite -
bul07
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #1949 üzenetére
Nekem tetszik a Baikal IJ61 is csak ugye sok a műanyag, meg többek szerint nem is olyan tartós
Itt egy írás róla , amúgy itt sok puskáról van elemzés -
bul07
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #1947 üzenetére
Általában a vadászboltok majdcsak egy áron árulják ezeket
Kérdés inkább az hogy mire akarod használni?
Ha otthon sörös dobozokra akkor nem muszáj újat venni 15-20e Ft-ért lehet jó nem leharcolt Slavia 630-ast, vagy 20-25e Ft-ért Slavia 631-est, meg vannak még a FÉG puskák
Ezekhez viszonylag olcsón lehet alkatrészt venni, nem bonyolult szerkezetekDe ha mondjuk olyan igényed van hogy 30m-en 1-2cm szórása legyen a puskának, céllövészet, és kacérkodsz a gondolattal hogy hobbi szinten eljárnál egy két FT vagy HFT versenyre akkor valami visszarúgás mentes kell neked (ezek 70e Ft-tól vannak)
Diana 75, Anschütz 380, Feinwerkbau 300S
Van még a Diana 60-as, de ez csőtörős és a kopásától függően nagyobb távolságnál nagyobb lehet a szórásaItt nézelődhetsz az eladó használt puskák körében, csak figyelni kell nagyon hogy ne agyonhasználtat vegyél, meg van egy kés seftes is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest