Új hozzászólás Aktív témák

• bul07

nagyúr

válasz Pocee #1963 üzenetére

Én nem ismerem a NORICA márkát így nem tudok róla nyilatkozni

Dugattyú fúrás nem a legjobb mert rettentően csökkenti a puska értékét, mert utána már nem lehet visszaalakítani
    Mondjuk ha 5év múlva változik a törvény nem lehet majd mondjuk 15j állítani csak dugattyú cserével, ami nem két forint, vagy ha el akarod adni akkor azok akiknek van fegyvertartási engedélyen nem fogja megvenni mert nem tudja gyárira visszaalakítani, mert ugye neki lehet erős légpuskája is
    Legjobb a gyengébb rövidebb rugóval való 7.5j beállítás , és ekkor adni szokták a gyári rugót is mellé, természetesen ez kicsit drágít az áron mert +rugót kell venni de még mindig olcsóbb mint dugattyút venni.

A lövedék minősége távolabbra játszik szerepet 10-15m-en szinte mindegy, bár nekem az említett Gamo-val 15m-ren 2-3cm szórást sikerült elérni

Hegyes lövedékekkel nem szabad foglalkozni lapos de legjobb a lencse fejű, és a gyártás minősége

Nagyon jó és igen olcsó a Geco lövedék, 4,5mm-be 1050Ft a dobozzal , egy gond van hogy nem szállítanak sehogy csak boltban árulnak
    Drágábba a csakis JSB EXACT RS, JSB Exact ebből több méret is van a puska választja meg hogy melyiket szereti , példák rá lehet máshol olcsóbb [link], [link]
    JBS-el szoktak versenyezni is

Én ezzel(Geco) meg Diana 75-el 30-40m-en 1centis szórást tudok lőni, és közepes lövő vagyok

Fontos, fehér oxidálódott lőszert sose lődd ki mert az oxid réteg rettentően koptatja a huzagolást

De sok múlik a puskán is
    Ha nem frankó a puska és nem egyenletes a csőtorkolati sebessége akkor e miatt is nagy lesz a szórás
    Mert mondjuk 175m/s-nél pont középre megy de 165m/s már nem ugyan oda megy mert megváltozik a lövés íve

Távcső gondra nem tudok mit mondani
    Esetleg még azt hogy fogd be a puskát satuba, persze pofákra rongyot tenni hogy a puskán ne hagyjon nyomot
    És pár métere jelöld meg ahova a szálkereszt mutat majd kezd el tekerni a nagyítás és közben nézd hogy mi történik, hogy mászik e a szálkereszt

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés