- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Én .22-essel rengeteget lőttem (sportlövész voltam), és annak a hangjához hozzászoktam, gondoltam, ha kimegyek a pusztába kipróbálni, milyen a 9mm-es riasztótöltény, nem lesz egetrengető a hangja. Tévedtem..
Nem mintha zárt térben lövöldözni szeretnék vele, csak jó tudni, ha valaki betéved a házba éjjel, akkor inkább vágjak hozzá egy vázát, mintsem lőjjek..
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Vettem nemrégiben egy Red Agent Compactot, viselni nem nagyon fogom, (bár megcsinálom a viselésit) nézegetni / játszadozni annál inkább
Hétvégén kipróbáltam Walter riasztó lőszerrel, elég korrekt hangja van, viszont elgondolkoztam, ha zárt térben kellene használni, ott süketülök meg.
Ide vonatkozik a kérdésem, hogy a gázlőszerben kevesebb "lőpor" van, az kisebb hanggal jár, tehát adott esetben használható beltéren, vagy az sem ajánlott? (gázlőszerrel nem lőttem..)
-
válasz
MasterDeeJay #1935 üzenetére
Na végül is helyi egyik vadászbolt felviszi és levizsgáztatja a jobbik eszközt, nem kell pestre járkálni.
Ha más is így jár hogy lejár az MKH és vissza akarják vonni a viselésit akkor keressen fel egy vadászboltot, hátha azon keresztül meg lehet oldani! -
Kaptam a helyi rendőrségtől levelet hogy nyilvántartásuk szerint lejárt az mkh kártya a két viselt gázriasztómra ezért mutassam be 30 napon belül a megújított kártyákat vagy visszavonják a viselésit.
Kissé elkéstek vele mert már 2010-ben lejárt az egyik a másik meg 2014-ben.
Namármost számolgattam hogy egy út BP-re oda vissza plusz lehet hogy mégegy mert a laminálógyár éppen nem ér rá, a kártyák összes költsége több mint amit az eszközök érnek.
Az egyik egy török igencsak alsókategória amiért nem lenne kár hogy nem viselhetném de a másik egy RG88-as ami rendelkezik CIP kártyával tehát elviekben a nemzetközi egyezménynek megfelel. Ennek ellenére kell hozzá a semmitérő söralátét.
Most lényegében kb 20eFt lenne megcsináltatni legalább az RG-hez az mkh kártyát, kb annyit érne ha most el akarnám adni. Lényegében jobban járok ha meghirdetem a kettőt 25e-ért és veszek egy teljesen újat kicsit hozzáadva valami jobb revolvert mint hogy levizsgáztassam. Jól van fegyveradó megértem, rendszer ellensége vagyok ezért fizetnem kell.
De azt a baromságot hogy airsoftra is kell ilyen kártya...hát agyas aki ezt kitalálta..Még 2005 körül vettem egyet a kínain (cyma mp5 5eFt volt) és nem tartottam többre mint egy játékszert mert lényegében az.
Hogy várják el a jogkövető magatartást ha hülyeségeket és ésszerűtlen dolgokat találnak ki.
Tehát mit tegyek?Adjam el mindet majd vegyek újat ami kb költségben ugyan annyi de nem kell utánajárni és új eszközöm lesz?
Újítsam meg BP-en a műszakijukat?
-
rwin5
őstag
Üdv, van itt még aktív emberke?
-
fattyu
veterán
nem a fegyver minősége miatt nem hordunk öntöltőt hanem a gáztöltények ad hoc töltése miatt. teljesen nem konzisztens lőpormennyiség van bennük és a lehető legrosszabb pillanatban lesz egylövetű.
-
válasz
Ron Swanson #1926 üzenetére
Ha öntöltő akkor mindenképpen német esetleg jobbféle török.Röhm Rg88-at tudom ajánlani, az kellőképpen kicsi viszont csőre töltve csak bebiztosítva hordható. (walther PP szerü)
Volt szerencsém párhoz, Glock17 alakú Zoraki 917 szerintem szép és olcsó,Röhm RG96 USP alakú is rendben van.
Önvédelemre inkább csak revolvert, gázgumis Keserű-eket vagy Alfa van még gázgumisból drágábban. Természetesen gumival csak akkor ha tényleg gyakorolsz lőni vele. Rg59 talán a legolcsóbb minőségi sima gázos, legtöbbször azt ajánlják.
Itt nézegess: [link] valamint Itt: [link]
Nekem amúgy Keserű MDM 3"-os van gumisban és Rg88 gázban használatra készen.
Ja ha kellőképpen nagydarab vagy és van hová rakni akkor [link](na jó ez csak poén)
-
fattyu
veterán
válasz
Ron Swanson #1926 üzenetére
pedig nem tekintünk el. önvédelemre nem hordunk öntöltőt. hihetetlen hogy vitatkozni kell ezen... nem alkalmas rá. pont.
ha talizmánnak kell hajrá. ha azt akarod hogy kérdéses esetben működjön, akkor revolver.
-
Hali! Az öntöltő gázpisztolyok közül melyikeket ajánljátok? Az ár nem számít csak jó legyen, mert hordanám magamnál. (Tudom önvédelemre a revolver jobb, de ettől most tekintsünk el.
)
-
Gercsa
senior tag
Revolvert vegyél mindenképp ez már jó választás.
Egyébként nincs lényeges különbség használhatóságban a német és török gyártmányok közt.
Viszont ami fontos, hogy a mostanában piacon lévő gáztöltények (wadie) a legtöbb pisztolynál csappantyúkimozdulás miatt elakasztják a fegyvert.
Szerencsére van olyan modell aminél nem szokott fellépni ez a probléma:
- Record chief, nem drága, kicsi (2"-os cső), könnyen viselhető, made in GermanyTöltények közül pedig vegyesen tárazva CS és Pepper a leghatékonyabb.
Ha jobban érdekel a téma, akkor gazpisztoly.hu illetve 9mm.hu,
-
ACAB95
tag
Üdv.
Gázpisztoly vásárlás előtt állok. Sok pénzt nem akarnák ráálldozni, kinéztem az EKOL Viper és ZORAKI R1 revolvereket. Egyik haverom mondta, hogy csak németet vegyek, de a revolver egy elég egyszerű konstrukció szóval nem tudom... Melyik fajta gáztöltény a leghatásosabb, legdurvább? Előre is köszönöm! -
bandiras2
senior tag
Fegyvertartás ésszerűbb helyeken [angol nyelvű video].
-
fegyvervideo.hu
Kaliber magazin
Nethírlap fórum
gazpisztoly.hu (elmélet résznél)
segédlet fegyvervizsgához -
Cicero
őstag
Bizonyára már ismeritek az ürgét.
Nem tudtok valami magyar nyelvű oldalt/könyvet, ahonnét a magyar szakzsargont el lehetne sajátítani?..
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest