Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
corres78
tag
válasz
kolosanyi #5449 üzenetére
Köszönöm!
A tippeket is!
Természetesen nem akarok megrekedni, ha elérem a célomat. Ha az már megy, akkor talán jó eséllyel menni fog egy ismétléssel, de szabályosan a muscle up, amit majd fejleszthetek magasabb ismétlésszámra. Később a front lever is a célom.
Tömegelni még egy 2-3 hétig szeretnék, majd egy kb. 2 kiló zsírt visszafogyni kb. június végéig és azt a testalkatot fenntartani, az erőt pedig apránként növelni.
Meglátjuk mennyire elrugaszkodott az elképzelésem. -
kolosanyi
veterán
válasz
corres78 #5447 üzenetére
Ha erősödni akarsz, nem tömegelni, akkor maradj 5 ismétlés alatt, alacsony volumennel, bukást kerüld, de ne csak lötyögés legyen. Például 5 sorozat 3 ismétlésekkel, olyan ellenállással, amiből 4 menne vagy 5 maximum. Nagyon jó még ilyen célra a pliometrika (ugrások) és az izometrikus edzés (statikus tartás). Olvasnivaló a pliometrikáról.
Szép eredmények, gratula, csak így tovább. Ha megvan a cél, ne dőlj hátra, keress más gyakorlatokat, bővítsd ki a programod! -
corres78
tag
Itt a mai videó:
8:50-nél elfogy a zene, onnantól lehet dudorászni.
Igaz, odáig úgysem nézi meg senki.
-
corres78
tag
válasz
kolosanyi #5445 üzenetére
"A lábam majd fejlődik attól, hogy cipeli a testem súlyát!"
Jó, persze lábazás is van napi 20 guggolás és 20 ágaskodás saját súllyal.A lábaimon formálnom kellene inkább és erősíteni, növeszteni semmiképp. Az egylábas guggolás is megy (pihenten kétszer/láb).
Felsőtestre saját súllyal és kipihenten a maxok (megállás nélkül):
Tolódzkodás: 23db
Fekvőtámasz: 45 db (1 perc alatt)
Húzódzkodás: 10 széles, 12 középszéles (természetesen nem ugyanaznap tesztelve) -
corres78
tag
válasz
westcoastog #5441 üzenetére
Ok, kb. 8 körül lesz kész, mert szerkeszti a rendszer (amúgy ezek a videóim mind vágatlanok, csak az elején és a végén szoktam levágni a kamera beállításával, be/ki kapcsolásával járó szerencsétlenkedést
). Meg még alárakok valamilyen zenét is.
Cris99: Ezeknél a videóknál igen, hiszen az erőszintemet szeretném általuk rögzíteni. Természetesen az edzésnapok nem így néznek ki. Heti egyszer (péntekenként) szoktam az edzéstervemet csinálni, amit tegnap küldtem el. Vasárnaponként van ez, ami a videón látható. A hét többi 5 napján pedig fekvőtámasz/tolódzkodás vagy fekvőtámasz/húzódzkodás kombinációk valamelyike. Ha olyan kedvem van, akkor mind a 3.
Húzódzkodásra kb. 8 percet szánok (jelenleg 8-8-6-5-2, kb. 1 perc pihenővel), tolódzkodásra kb. 5 percet (5x15, 20 mp pihenőkkel), fekvőtámasz kb. 6 perc (5x12 lassú, kb. fél perc pihenővel).
-
corres78
tag
Üdv!
Ma sikerült 34 húzódzkodást (zsinórban 11 széles, 6x3 + 2 középszéles, 3 tenyérrel magam felé szűk) és 90 fekvőtámaszt (normál és gyémánt) csinálnom 11 perc 31 másodperc alatt.
Múlt vasárnap 28 húzódzkodást és 55 fekvőtámaszt tudtam megcsinálni 8 perc alatt.
Ma 8 percen belül (7 perc 20 mp alatt) 26 húzódzkodás és 70 fekvőtámasz sikerült (szerintem bele férhetett volna még 3 húzódzkodás, de nem volt nálam stopper óra, így elpazaroltam az időt pihenésre, hehe)!!
A célom, mint már írtam, június végére 50 húzódzkodás és 100 fekvőtámasz 8 percen belül. Viszont érdekesség, hogy pár napja próbáltam kizárólag fekvőtámaszokat csinálni és pontosan 8 perc alatt 95-öt tudtam megcsinálni és akkor hol van még a húzódzkodás.
Nem lesz ez olyan egyszerű, de van benne kihívás!A mai videó amúgy most töltődik fel. Szívesen linkelem, ha van rá igény.
-
kolosanyi
veterán
Én ezért nem járok sehova.
Ha meg igen, akkor 2-3 sör a max, meg olyankor nem nézem, hogy mit eszem. Mértékkel nem gond az, simán belefér. Meg ilyenkor mindig eszembe jut, hogy mi a fenét élveztem azokban a bulikban, amikor seggrészegen tángálódtunk egy szórakozóhelyen, mert most ki lehet kergetni a világból azzal... -
RBJ
addikt
Tegnap lakodalom, én voltam az ügyeletes savanyú mivel próbáltam nem inni, de vagy este 10:30 kor elkezdtem de nem igazán esett jól. Nem is éreztem magam jól meg nem is megyen már nekem az italozás.
Nagyon kellemetlen így, de mióta rendszeresen edzek egy sejtem se tolerálja az alkoholt.
Most meg nézek ki a fejemből. -
SkyS1gn
félisten
No rendeltem egykezes súlyzót, ugrókötelet meg haskereket. A futást is beakarom iktatni de ilyen mocskos egy szájontoszott időt mint mostanába... ha nem tornádó van akkor esik az eső... a hideg még hagyján, de legalább taknyos nelenne az idő.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Gaben360 #5426 üzenetére
Arra gondolok, hogy egy teljes test edzésnél max 8-10 gyakorlattal és 2-3 munkasorozattal tudsz hatékonyam operálni. Például 2 nyomó gyakorlat (egy vízszintes, egy függőleges), 2 húzó (ugyanígy), 2 láb (mondjuk guggolás és csípőemelés/felhúzás) és 2 törzs (itt is jellemzően egy előre, egy hátra, tehát mondjuk elülső és hátulsó híd vagy valami hasonló). Na most ez már önmagában nagyon megterhelő, ha kellő intenzitással végzed, akkor ez a 16 sorozat bőven elég egy napra. Esetleg még kiegészíted egy vagy max két izolációs gyakorlattal, ha valami kevés terhelést kapott aznap, vagy lemaradt egy izomcsoport, de ennyi. Így is kb másfél órás egy ilyen terv és ezt heti háromszor, szóval nem egy egyszerű történet. Cserébe gyorsan tudsz erősödni így, mert megnövelted az edzésgyakoriságot, de ehhez a kajára nagyon oda kell figyelni. Most ez erő és izomnövelés szempontjából került megközelítésre, az állóképességi edzés megint más. Ahhoz jellemzően köredzést, vagy intervallum edzést használnak 4-5 gyakorlattal, magas ismétlésszámmal, de ettől nem szabad azt várni, hogy sok erőt vagy növekedést fog okozni, nem arra van.
-
Gaben360
senior tag
válasz
kolosanyi #5425 üzenetére
A tervet én terveltem ki!
Gondoltam vegyítem a saját testsúlyos edzést és a súlyzósat,gondolom ez nem szentségtörés.Sőt már nézegettem a spártai edzés gyakorlatait is,abból is szeretnék majd beletenni az edzéstervbe,és boxzsákon is gondolkozok.
Milyen összetett gyakorlatokra gondolsz?
A múlkor írtad,hogy hamarosan kinövöd az egyik gumikötelet,ha már kinőtted,gondolj rám légyszíves. -
kolosanyi
veterán
válasz
Gaben360 #5423 üzenetére
Mi a célod, milyen terv szerint raktad össze? Azt látom, hogy próbálsz minél több izomcsoportot megdolgoztatni egy edzésen, viszont én a helyedben kevesebb izolációs gyakorlatot tennék be, inkább az összetett gyakorlatokra hagyatkoznék ha teljes test programot követsz.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Rabbitf_24 #5415 üzenetére
Ásványvizet és csapi vizet iszok legtöbbet, reggelente egy bögre (tejes)kávé, csak az íze miatt. Havonta 2havonta lecsúszik 1-1 sárga Ripper Monster ugyancsak az íze miatt.
-
corres78
tag
válasz
kolosanyi #5420 üzenetére
Gaben360-nak adott válaszodhoz: Így van! Továbbá a szentháromság: Mérőszalag, mérlegelés hetente reggel dolog után és a tükör (még jobb a heti fénykép tökéletesen azonos körülmények között csinálva). Önmagában e 3 dolog közül egyik sem mutat igazán érzékelhető/értékelhető eredményt.
@KISDUCK: Köszönöm!
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
Így van, kávé vagy ami még jobb, zöld tea. Koffeinbevitelt simán meg lehet oldani belőle, finom, egészséges, immunerősítő hatása van, mérsékelten étvágycsökkentő és vízhajtó.
(#5418) Gaben360
És ez miért baj? Ha megy le a zsír és közben nősz, akkor izmot szedsz fel, az meg jó. Az a cél, hogy erősebbek, izmosabbak legyünk nem? -
A por megnöveli a súrlódást (sok kicsi kemény szemcse hatalmas felülettel, a felületi egyenetlenségekbe bele tudnak kapni és több súrlódó erő jön létre). Ha nem hiszed próbáld ki, a bicajod összes csapágyát szórd tele valamilyen porral nem hiszem, hogy jobban fog menni, mintha olajoztad volna.
corres78:
Grat!
-
Gaben360
senior tag
válasz
Amennyit iszok energiaitalt,ez az idén talán 4 volt,szerintem mindegy hogy mennyi cukor stb van benne.
Mondom szinte ugyanannyit eszek,mint mielőtt edzettem,és +4kg 4 hónap alatt,valami itt nem stimmel!
Növöm ki a ruháimat,főleg a pólókat,a múltkor egy csomót kiszanáltam,mert nem jön rám,de a nadrágokkal is ez a helyzet. -
Speeedfire
félisten
válasz
+1 inkább igyon egy kv-t, ha nem sz*r a vérnyomása.
-
corres78
tag
válasz
westcoastog #5411 üzenetére
Köszönöm szépen Neked is!
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Apollo17hu #5414 üzenetére
aki fogyni akar, az vizet igyon, ne műanyag szarokat szerintem... ki tudja, hogy mi van az általad említett "finomságokban"...
-
Apollo17hu
őstag
Kicsit off, de szerintem az is sokat számíthat, ha fogyni szeretnétek, hogy milyen energiaitalt isztok, ha isztok. A legtöbb már alig tartalmaz taurint, koffeint meg cukrot, mert a csipszadó óta ezek az összetevők lényegesen megdobják az energiaitalok árát. Pl. a Bombában már szinte semmi nincs, ami fokozná a teljesítményt.
-
corres78
tag
-
Gaben360
senior tag
válasz
westcoastog #5411 üzenetére
Nálam a heti edzés így néz ki:
Hétfő:5x10 fekvőtámasz,a lábam magasabban van(kanapé)
side to side fekvő 3x6 oldalanként(egyenlőre ennyi megy)
4x15 bicepsz gumikötéllel egyszerre mindkét kar
4x15 váll gumkötéllel
4x10 széthúzás oldalra gumkötéllel
2x20 lábemelés oldalt fekve
Hasra:4x10 páros lábemelés,és más gyakorlatok vegyesen.........ezekből is 3x10 vagy több
Kedd: 4x10 tárogatás egykezes súlyzóval mellre,ez kb 13kg/sulyzó,de tudom növelni a súlyt,csak az még sok
4x15 fekvenyomás az egykezesekkel
3x10 bicepsz ülve
3x10 bicepsz kétkezessel állva,ez kb 28kg
3x10 elemelés nyújtott lábbal a kétkezessel
4x6 húzodzkodás(egyenlőre ennyi megy)
3x10 tricepsz padon támaszkodva
4x5 fekvő egyi kezem magsabban van,ez ugye oldalanként
4x5 lábemelés függeszkedve
Szerda:
4x10 oldalemelés egykezessel
4x10 evezés egykezessel
3x10 guggolás súllyal
3x10 bolgárguggolás
kb50m sétáló kitörés
2x20 vádlizás lépcsőn
3x10 vállvonogatás
3x20 dölöngélés egykezessel csípőre
Csütörtökön a hétfői,pénteken a keddi,egy kis variálással a gyakorlatok terén.
Biztos van kivetnivaló a tervben,ezért tanácsokat szívesen fogadok,próbálok majd más gyakorlatokat is belevinni pl íjászfekvő,és készül majd a tolódzkodó alkalmatosságom is,és kéne valami erősebb gumikötél is,mert ez már kevés. -
corres78
tag
Én ezt az (saját) edzéstervet nyomtam az első 8 hónapban szinte minden nap:
"Teljes edzésidő max 25 perc, minden nap, ugyanebben a sorrendben:
- 1 perc bemelegítés (karkörzés, hajlítás, törzskörzés stb.)
- Két súlyzó egymás mellé egy vonalban és azon csinálsz fekvőtámaszt, ebből 4x12 gyakorlat sajátsúllyal. (közben kb. 15-20 mp-t pihenek és páros lábbal ágaskodok sokszor, ez formálja a vádlit).
- 1x10 váltott karral bicepsz állva
- 1x15 90 fokban előrehajolva evezés mindkét kézben súlyzó
- 1x30 vállvonogatás
- 1x8 váltottkezes vállazás előre nyújtott kezekkel
- 1x5 váltott karral bicepsz állva- hasprés: 1x25 15 mp pihi, 1x15 majd 15mp pihi, 1x10. (én az ágyon szoktam ezt csinálni, lényeg, hogy kemény legyen és egyenletes. Térdek között az ágy sarka.
- Tricepsz és bicepsz:
Tricepsz: Ágy szélére ülsz egyenes derékkal és 2x12 (2x a jobb és 2x a bal).
Bicepsz: Könyök a térdnél, 2x12 jobb és bal kéz.- 1x20 vállazás két súlyzóval, állva, közepes terpesz, egyenes háttal
- 1x30 vállvonogatás
- 1x5 váltott karral bicepsz állva- 5 perc helyben futás (vigyél bele minél többet a végéig fokozatosan)
- 1x15 guggolás sajátsúllyal, lassan
- 1x20 vállazás két súlyzóval, állva, közepes terpesz, egyenes háttal
- 1x30 vállvonogatás
- 1x5 váltott karral bicepsz állva- 1x15 fekvőtámasz.
- 1 perc levezetés, karkörzés stb.
Eszközök: 2db egykezes súlyzó (nekem fix 8,5 kg-osak, de a variálható lenne az igazi).
Kaja: átlagos, hagyományos normál házikoszt. Zsír, cukor, só és kenyér minimalizálásával. Napi 1,5 liter tej (2,8%-os). Táplálékkiegészítők, fogyasztók, szteroidok teljes kizárásával."
Az utóbbi 2 hónapban már csak hetente egyszer csinálom ezt az edzéstervet, a többi napon (minden nap) húzódzkodás, tolódzkodás és fekvőtámaszok összesen napi 15 percben.
Energia ital nekem is lemegy napi 2 doboz (250 ml-es). -
Gaben360
senior tag
válasz
corres78 #5405 üzenetére
Nem mondhatni,hogy többet eszek,mint eddig,talán egy kicsivel.
Én is házikoszton vagyok,annyi,hogy edzés után fehérje,és napi 2000mg c-vitamin,és nagyjából ennyi.
Elhagytam a cukros üdítőket,néha azért egy hell lecsusszan,de ritkán.
Csokit abszolút nem,max túrórudi,vagy joghurt.
Itt mondták többen is,hogy kéne ch a fehérjébe,de akkor tuti híznék,inkább csak fehérje,és rá 1 órára kajálok. -
corres78
tag
válasz
Rabbitf_24 #5402 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Gaben360
senior tag
válasz
SkyS1gn #5404 üzenetére
Az egyik haverom szarrá diétázza magát nyárra hogy meglegyenek a kockái,de én nem akarok diétázni,tavaly kipróbáltam,de csak a bajom volt belőle.
Nekem ezek az akrobatikus dolgok nem mennek,bár nem is igen erőltetem még,először valahogy ki kéne nézni,az jobban érdekel most. -
corres78
tag
válasz
Gaben360 #5403 üzenetére
Nálam annyit kell tudni még, hogy 15-25 éves korom között meglehetősen aktívnak mondható (persze azért koránt sem versenyszintű) sport múlttal rendelkezem. 25-30 éves korom között már lazábbra vettem, majd 30-35 éves korom között semmit sem sportoltam (a munkám noha fizikai jellegű, de sem jár fogyasztó, izomépítő tevékenységgel).
Az első fél évben egyszerűen lefeleztem a tányéromra helyezett étel mennyiségét, a korábbihoz képest.
Próbálj meg beiktatni 5 perc helybenfutást az edzésedbe (a végére, amikor már megindult a zsírégetés folyamata).
A bal oldali kép mutatja, hogy hogy néztem ki tavaly június 28.-án. El lehet képzelni, hogy milyen voltam tavaly április 14.-én 94 kilósan (sajnos nincs róla képem).A középső kép időpontja után kezdtem el kajálni ezerrel.
-
Gaben360
senior tag
válasz
corres78 #5401 üzenetére
Nem tudom hogy csinálod/csináljátok,de mióta edzek január óta így néz ki a súlyom januártól márciusig 73-ról 75 kg,márciustól májusig 75-ről 77kg-ra mentem fel.Most akkor mi van?A zsír lassacskán megy lefelé,a csípőmről nem nagyon akart,de most úgy néz ki,onnan is megindult.
Criss bár már lenne 2 kockám,de az még igen messze van.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest