Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rabbitf_24
addikt
válasz westcoastog #2851 üzenetére
ezt mondtam neki én is... habár a második kép az elég melegedős..
-
westcoastog
veterán
válasz Rabbitf_24 #2852 üzenetére
ugyanmár
-
kolosanyi
veterán
Na, első edzés megvolt a Runtastic-kel. 25 perces intervall futás (~4,5 km), kellemes volt. Utána köredzést csináltam, fekvő, húzódzkodás, tolódzkodás, felülés, híd. 5 kör, egyre nehezebb variációkkal, utolsó körben pedig alapgyakorlat bukásig. Jól elfáradtam.
Most pedig Bocelli koncerten vagyok, 8-kor kezdődik. -
karpdani
csendes tag
Szinte csak súlyzós edzést végzek, most éppen tömegnövelésben vagyok..
Az úgy normális, ha havonta 1-2 kiló súlynövekedés van? Teszem hozzá megpróbálok nem szemétből építeni. -
kolosanyi
veterán
válasz karpdani #2857 üzenetére
Semmi gond. Igen, csak az edzés.
Válaszolva a kérdésedre, nagyon jó a havi 1-2 kiló. Az első évben szoktak ~10 kilót mondani nagyon optimális esetben, utána folyamatosan lassul a dolog. Haladóknál évi ~4-5 kiló az már jónak mondható.Rabbitf_24
Köszi! Remek a koncert, épp szünet van. Tényleg emlékezetes este. -
RBJ
addikt
válasz westcoastog #2851 üzenetére
Nem is szégyellem csak a szerénység tudjátok.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
Na kisebb infulenza szerű lenyomottság és szeles idő miatt kihagytam a mai edzést.
Bűntudatom van.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
válasz westcoastog #2868 üzenetére
Ilyen a melós ember élete.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
kolosanyi
veterán
Konstantáltam, hogy még mindig gyenge vagyok. Az utóbbi időben eltértem az eredeti tervtől, fegyenc gyakorlatai a 6 week training progressziós lépcsői alapján, ezért egy huszárvágással kitöröltem az eddigi eredményeim és újrakezdtem. Baromi fáradt votam ma, kevés ismétlés ment minden gyakorlatból, de nem baj, legalább szépen építkezni fogok folyamatosan. Oda kell figyelem, hogy maradjak a tervnél, ne csapongjak mindenfelé. Ma 5 alapgyakorlatot csináltam, fekvő, húzódzkodás, híd, lábemelés (enyhén behajlított lábbal függeszkedésből), guggolás (itt picit csaltam, a sima testsúlyos guggolás nem megerőltető nekem, így pliometrikus variánst csináltam). Holnap futás lesz és statikus gyakorlatok (varjú tartás, palánk rávezető, kézállás, ebből a nyomás úgyse megy, ráérek szépen lassan építkezni). Szerdán a mai, csak csökkentett terheléssel, aztán megint futás és statikus gyakorlatok, végül pénteken megint mindent bele változat. Természetesen figyelek a tökéletes technikára, lassú, kontrollált ismétlésekre. Most egy ideig ennél kell maradnom és nem variálni mindenfelé.
-
kk831228
addikt
válasz westcoastog #2868 üzenetére
Nike Pegasus 29... Zsír , csak akciósan kell venni!!
(#2873) westcoastog : Nem az ára 29 hanem a típusa!!!
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #2873 üzenetére
Javaslom a Spuri boltot. Én is ott vettem a Lunarglide 3-am, életem legjobb cipője. Nem olcsó bolt, de nagyon értenek hozzá és készségesek.
-
kk831228
addikt
válasz westcoastog #2873 üzenetére
Players roomba nincsenek normális futó cipők!! Intersport ,hervis decathlon!! Interbe volt most is azt hiszem!!
(#2874) kolosanyi A spuri is jó csak az a baj dupla áron vannak a cipők. Ott esetleg felpróbálni és máshol akciósan megvenni...
(#2876) westcoastog : 10 -ből?? Akkor nem szóltam. Futócipő felejtős 10 -ér!!
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
duo
addikt
válasz westcoastog #2876 üzenetére
egy ismerősőm fiától vettem egy bőr nike edzőcipőt (fekete) 5K-ért. Fél éves volt (a cipő), kinőtte mint a szart mire bepiszkolódott volna. 5 évig használtam mindenre és másfél évet intenzíven futottam is benne. (ezek a 8km-ek)
most kezd szétmenni, elválni a talp a felsőrésztől. (persze biztos hogy nem jó futócipő egy Solomon-hoz képest pl, de ennyiért úgy döntöttem jó. egy teszkós dorkótól mindenképp jobb...)
sütöttem mediterrán csirkecombokat zöldségágyon, meg csináltam tökös csicsókapürét. ez utóbbi egyébként olyan mocsok jó lett hogy levédetem. flancos éttermekben nyomják habzsákból g@cidrágán az ilyesmit.
olyan 45dkg csicsóka, és 25dkg tök (zsenge cukkini is jó) annyi vízben rakod fel ami épp ellepi egy másfél leveskockával, 5gerezd fokhagyma és egy kisebb fej durvára összevágott vöröshagyma társaságában. 10-15 perc.
akkor leszűröd (a főzőlé fasza kis alaplé lehet más leveshez, tésztaszószhoz stb.)
és 2 dl tejföllel és 5-6 dkg vajjal habosra turmixolod. só, bors, kicsi szárított petrezselyem és szárított rozmaring.büntet.
a csicsóka meg diétázóknak is jó koleszterincsökkentő meg minden.
-
kolosanyi
veterán
válasz kk831228 #2875 üzenetére
Nekem nem volt választásom, 49-esben csak ott, meg a Nyúlcipőboltban volt méret, utóbbi helyen kisebb a választék. De azt mondom megérte, akkor az máshol 29-ért ment, én 32-ért vettem. Nagyon jó a rezgéscsillapítása és a különleges talpszerkezet miatt minden futóstílushoz jól igazodik. Lassan 5-600 km lesz benne, de méh alig kopik. Mégegyszer ennyit el kell mennie. Nagyon szeretem ezt a cipőt. Tényleg az eddigi legjobb, nem fáj a térdem futás után, még ha betonon voltam se, illetve ez az első, amiben 10 km-t is kibírok a túlzott hőtermelés miatti hólyagok nélkül.
(#2876) westcoastog
Hány kiló vagy? Milyen talajon futsz? Ennyiből nem nagyon jön ki értelmes csuka sajnos, 15 alatt nem érdemes nézelődni, ha tényleg rendszeresen fut benne az ember. De azt mondanám, hogy va 20 ezres kategória az, ami tényleg problémamentes már. -
kk831228
addikt
válasz kolosanyi #2879 üzenetére
Ha a luna jó rezgés csillapítású akkor próbálj föl egy pegát!! én amikor vettem az asics gel pulse 4- et felpròbáltam elég sok cipőt ės a Luna beton volt a pegához képest! csak az már lehet a másik véglet!! Most ha vennék pegát vennék az asics mellé.
[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz kolosanyi #2879 üzenetére
Mondjuk a luna 4 már nem rossz! az 29 a nyúlcipő boltban, a pega 29 meg 19...
http://www.nyulcipobolt.hu/?p=kereses&f=3&k=615&d=60&o=1
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz kk831228 #2880 üzenetére
Nekem jobban bejött, pedig próbáltam mindkettőt. Előtte asicses voltam, röpihez Gel Beyondot használtam teremben, illetve miután abbahagytam a röpit, futáshoz is sokáig (futócipő talp, csak a mintázat más). Jó volt, de a mostani nagyon fasza. Tényleg vagy 10 modellt felpróbáltam, végül ez lett a befutó. Azt mondták, olyan érzést kell keresni, mintha semmi nem lenne a lábadon, nos megtaláltam.
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Egy ideje már Én is ennek az edzésfajtának a híve vagyok (fegyencedzés). Többféle edzéstervet kipróbáltam már, de ezt sosem beszéltem meg senkivel. Mivel kezdőnek tartom magam, ezért szeretném a véleményeteket kérni.
Kicsit elgyengültem mostanában (betegség). Ezért arra gondoltam, hogy ismét az első lépéssel indítanék. A következő edzéstervvel:
Hétfő - húzódzkodás - reggel-este
Kedd - híd - reggel-este
Szerda - fekvőtámasz - reggel-este
Csütörtök - lábemelés - reggel-este
Péntek - guggolás - reggel-este
Szombat - pihi
Vasárnap - pihiVárom válaszotokat.
Üdv, Kristóf![ Szerkesztve ]
-
RBJ
addikt
Csak nem bírom legyőzni a náthát vagy vírust. Ma is kihagyom. Pedig május óta nem hagytam ki edzést a múltkorit kivéve.
Már látom előre ott fogom eltolni, hogy mikor megyek legközelebb lehet jövő héten akkor ugyanannyit akarok majd teljesíteni mint rendesen és megerőltetés lesz a vége.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
duo
addikt
a mai menü:
1.Jumping Jack
2. Guggolás+nyomás 10 kg súly statikust tartás guggolásban 10 mp
3. Fekvőtámasz 20mp statikus tartás 10mp
4. Guggolásból felugrás 20mp statikus tartás guggolásban 10mp
5.Teljes felülés+nyomás 10kg súly 20mp statikus tartás 10 mp
6. Predator: terpeszben letérdelsz, leteszed a kezed, homlokoddal megérinted a szőnyeget és ebből egy robbanékony mozdulattal beleugrasz egy guggolásba. (ha nagyon lassan megy, vagy bénázol, akkor fekvőtámaszban tartásból ugorj bele) 20mp 10 mp nyelvlógatás
7. Hegymászás (fekvőben tartás és tempós térdhúzás, mintha futnál) 20 mp 10 statikus tartás nyújtott karral
8. Russian twist 10 kilóval 20 mp 10 mp statikus tartás
9. Alkartámaszból fekvőtámaszba tartás és vissza 20 mp 10mp statikus tartás
10. Jumping jack
rögtön kezdem
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #2886 üzenetére
Örülök ha tetszik. Remélem hosszú távon is beválik.
-
westcoastog
veterán
válasz kolosanyi #2888 üzenetére
Jaja elég jó , vagy emiatt bírtam egyhuzamban megállás nélkül lenyomni, vagy csak mert akarat volt bennem, nem tudom.
max 4-5 óra alvással naponta tönkre vághatom a fizikumomat?
Bár ott nálatok egyetemen sem alszanak haveromék többet, vagyis már csak az egyik, a másik szolnokon van már, azt mondta ő naponta 5 órát alszik.[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
válasz westcoastog #2889 üzenetére
Mit vettél végül??
-
kk831228
addikt
válasz westcoastog #2891 üzenetére
Melyik ez a "Dart" Jó lesz ez ,csak hosszú távot ne fussál benne ,főleg betonon!! Meg ne sarokra érkez futás közben az a lényeg...
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #2889 üzenetére
Nem jó a kevés alvás. Igyekszem legalább 8 órát aludni minden nap, de most pl jó ha 6 lesz.
(#2892) kk831228
Azért az nem klasszikus futótechnika. Nem mindenkinek jön be, én pl. egyáltalán nem tudok átállni rá. Az egy dolog, hogy úgy kinyírja a vádlim, hogy nem bírok ráállni utána, de a lábfejem is fáj és ez a gond. Az ember talpa nem ahhoz igazodott, hogy lábujj párnákra érkezzen, a lábfej kis csontjainak az nagyon megterhelő. Egyik tipikus futóedző se fogja ezt javasolni neked, inkább azt a mozgást kell választani, ami a leginkább természetes számodra. Úgy kell érezni a mozgásod közben, mintha csak lépkednél (ez úgy értsd, hogy olyan természetességgel). A lényeg az energiával való gazdálkodás. Nem szabad pazarolni erőltetett mozgásokkal (a lábfejre érkezés ilyen), annak maximum a végén, tempófutásnál, illetve sprintnél van létjogosúltsága. Inkább azt tanulja meg az elején, hogy miként ütemezze a légzést, hogyan húzza ki a felsőtestét, szabad utat engedve a levegő áramlásának, milyen legyen a lépéstáv, lépés üteme, hogyan mozgassa a karját stb. Ezt ráér eldönteni akkor, ha már haladóbb szinten fut.Ez csak az én véleményem, ne vedd bántásnak, csak ebben a tekintetben nem értek egyet.
-
kk831228
addikt
válasz kolosanyi #2893 üzenetére
Azért nem bírsz átállni ,mert lábújjra érkezel de nem lábújjra kell... Hanem a talp első részére... Lábújjra spritnnél érkezel esetleg... Meg kell nézni a futótechnikákat!! Azért írtam mert az elején már jobb ha úgy kezdi az ember mint ,hogy berőgződjön a sarokra érkezés ,ami mindent kinyír főleg a térdet ,bokát... Én is úgy kezdtem el futkározni. Mostanában már gyakorlom hogy hogy kéne és képzeld most már sarokra érkezés az nem természetes... Amúgy meg youtube futótechnik és ott elmagyarázzák... Csak most mobil netről vagyok nem akarom pocsékolni...
-
kolosanyi
veterán
válasz kk831228 #2894 üzenetére
Tudom, hogy mire gondolsz, én is olvastam a témában (többieknek). Próbáltam magam átszoktatni, de nem megy. Válogatott röplabdás voltam, kifejezetten erős lábam van, de ez kinyírja. Egyrészt nagyon durván igénybe veszi főleg a lábszár izmait, másrészt ez se kíméletes az ízületeknek. A térdnek kifejezetten nem tesz jót, írják is, hogy futótérdet okoz (ugyanaz, mint az ugrótérd). Emellett a lábfej csontjait szintúgy terheli. Lehet, hogy egy könnyű futó problémamentesen elvan ezzel a technikával, de én 115 kiló vagyok (nem vagyok dagadt, 17-es a testzsírom). Nálam ez nem nagyon akar működni.
-
westcoastog
veterán
válasz kk831228 #2892 üzenetére
2 kilométereknél többet nem fogok futni.
(#2893) kolosanyi
Értem, bár ha meg sokkal többet akarok aludni akkor meg csak kb melózok meg alszok és nem csinálnék semmit.. Majd hétvégente bepótlom az alvást.futást meg jelenlegi állás szerint úgy tervezem hogy kedd-csütörtök-szombat, ekkor lenyomom azt a tempót amit tegnap is, hétfő-szerda-péntek meg edzek. Remélem zsírégetés szempontjából így jó.
Most még feltöltöm magam banánkrémlevessel, natúr joghurttal meg kávéval, aztán beleugrok az edzésbe, ma nem törzs napozok, hanem durr bele mindent, h-k kimaradt.[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz westcoastog #2896 üzenetére
Csak egy jó tanács: futásnál is legyél tervszerű. Ha 2 km is a fő távod, azért oszd be az edzéseket, csinálj rövid távokat, illetve hosszút is, intervall programot stb. Nem jó ha nagyon ráfekszel egy távra. Illetve futás után mindig csinálj pár gyakorlatot combhajlítóra, utána nyújtsd le a lábad rendesen. Nem jó ha aszimmetrikus a fejlődés.
Az alváshoz: én fél kettőtől idáig aludtam most. Rendkívül jól esett, megyek is mindjárt edzeni.
-
RBJ
addikt
Na még mindig nem bírtam el a vírussal. Úgy látom az e heti edzéseknek lőttek.
De viszont kezd rendbe jönni a karom, könyököm. Na most vagy túl sok nekem a fegyenc, callisthenics, vagy a súlyból kellene leadni amit meg nem akarok.
Lehet elkezdem jövő héten és megint előjönnek a fájások.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest