Hirdetés
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
Rabbitf_24 #7047 üzenetére
A GTG-nél a lényeg, hogy egy nap sokszor keveset, maximum 5-öt tolj le. Amennyi megy maximumban, annak a felét.
Ahogy kolosanyi is írta, akár óránként, kétóránként mondjuk 5db fekvő. -
SkyS1gn
félisten
Most akkor mennyi az ideál cső átmérő? Rendelek netről bakker horganyzott csövet, akkoris megcsinálom amit akarok
1" = 33,7 x 2,9 Erre gondoltam.
-
glutamin
őstag
válasz
Rabbitf_24 #7047 üzenetére
Húzódzkodásban én pont itt stagnálok. Meg mondjuk a 105kg-os testsúlyom se segíti nagyon a dolgot. De ezt a gyűjtögetős dolgot kipróbálom.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
kolosanyi #7044 üzenetére
tehát amikor 10x65 fekvőt toltam, akkor tudatlanul is GTG edzést folytattam, értem. Vannak itt jó módszerek kérem szépen. Annak idején, amikor a húzódzkodás gyerekcipőben volt, akkor csináltam azt, hogy naponta többször is odamentem és igenis húztam 1-2-t, aztán onnan indult meg a fejlődés.
-
SkyS1gn
félisten
-
Speeedfire
félisten
válasz
SkyS1gn #7043 üzenetére
Pavel írt róla meztelen harcos c. könyvben. A lényege, hogy az idegeket edzed vele és ráállítod a folyamatos terhelésre. Ettől akár 2 héten belül is több fekvőt, húzódzkodást stb tudsz megcsinálni. Alapvetően nem az izomtömegre megy rá.
"A GTG lényege a Grease The Groove, vagyis a mozgás gyakorlása. A módszer mögötti elmélet az, hogy az erőnövekedés nem az izomrostok növekedésének a következménye, hanem a gyakorlat, pl a húzódzkodás mozdulatának gyakorlása. A GTG arról szól, hogy rengeteg ismétlést (ezáltal volument) érj el egy gyakorlatban, az idegrendszer kifárasztása nélkül. így a jól begyakorolt mozdulat hatékonyabb lesz."
Jó kis könyv, a fegyencedzés mellett a másik kedvencem.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Rabbitf_24 #7038 üzenetére
Nincs edzésterv. Ennek az a lényege, hogy minél több ismétlést szedj össze egy nap, de sose nyomod a maxoddal, igazából pár ismétlésekkel dolgozol csak, azonban óránként csinálod. Pár hét alatt 800-1000 ismétlést nem ügy lezavarni így, az pedig olyan ingert jelent, amire muszáj reagálnia a szervezetnek. Gyakorlatilag az idegrendszer teljesen hozzászokik az adott gyakorlathoz. Jelenleg annyiból áll az egész, hogy óránként/kétóránként lenyomok 2 kézállásból nyomást és 5 húzódzkodást.
(#7039) Cris99
A tabata az más, az egy állóképességi program. Bővebben itt. -
SkyS1gn
félisten
válasz
Speeedfire #7042 üzenetére
Ammeg megint mi?
Olvasgatom neten de nem tiszta.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Rabbitf_24 #7040 üzenetére
De ez akkor nem a GTG. Vagy lehet én olvasok valamit félre.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Rabbitf_24 #7040 üzenetére
Látom a droid progiban 20sec-10sec a beállítás.
"1perc egy kör" de ezek ismétlődnek, körök között is anniy a pihenés mint álltalában, azaz pl progiban 10sec, nemde?
Ezt ma kipróbálom.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Rabbitf_24 #7038 üzenetére
Tabata annyi hogy gyorsan csinálsz kevesebbet szériánként és kevés pihenőt hagysz?
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
kolosanyi #7037 üzenetére
Megosztanád az edzéstervet?
Kipróbáltam húzódzkodással is (felső fogás, széles) a tabatát. A fekvőből kiindulva itt se a max ismétlésszám 40%-val kezdtem, hanem kevesebbel, csak 4-el.
15 perc, azaz 15 kör volt, az utolsó kör végén 2 darab már "csalós" volt, úgyhogy befejeztem. Nagyon állat, rövid, intenzív, bedurrantós. Ma reggel a fekvők miatt mellizomlázam volt és még van is keményen, szóval ez a módszer nagyon bejövős. Az idő felét, amit eddig az edzésre toltam elhasználhatom másra is. -
kolosanyi
veterán
Na, első napom a GTG-vel. Anno alapkiképzésen már gyakorlatilag kipróbáltam, akkor a 3,5 hetes kiképzés végére kétszer annyi fekvőt tudtam csinálni, mint előtte, szóval működni működik a dolog, csak időigényes. Most szeptemberig szünet van, így rá tudom szánni az időt, egész nap csinálhatom ezt, de ettől függetlenül év közben nem tudom, hogyan tudnám ezt véghezvinni. Illetve de, sehogy. Mindegy, kíváncsi leszek a HSPU és a húzódzkodás (sima alap változat) max ismétlésszámaira.
-
SkyS1gn
félisten
Bazz, húzódzkodónak megvan a 3,5cm-es cső, de kéne még vagy 6-7 méter, itt meg csak 3/4-edest kapni (2,5cm) az rohadt keskeny.
Dips bar 170cm hosszú lenne, lefelé 150cm, ebben benn a földi része is.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Apollo17hu #7032 üzenetére
szerintem úgy tolom majd ahogy eddig ilyen szempontból 2 hét után kiveszek 1-2 napot.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Rabbitf_24 #7026 üzenetére
Pihenőnap?
-
kolosanyi
veterán
-
corres78
tag
válasz
Speeedfire #7029 üzenetére
A fotó jó dolog. Próbálj mindig a lehető legazonosabb feltételekkel dolgozni. Fehér homogén ajtó vagy fal háttérnek, mindig ugyanoda állj és ugyanolyan pózban (vagy pózokban, ha alkalmanként többet csinálsz). Megvilágítás ugyanolyan legyen és lehetőleg picit fentről világítson meg és a fénnyel szemben állj).
Fotóeszköz ugyanaz legyen (időzített kioldóval fotózz), mindig fix ponton legyen (pl. polcon), tehát ugyanolyan magasságban (kb. mell magasság) és ugyanolyan távolságra tőled (úgy, hogy pont beleférj zoom-olás nélkül). Lehetőleg ugyanazon napszakban készítsd (pl. én délelőtt karcsúbb vagyok, mint délután) és mindig vagy edzés előtt vagy edzés után.
Szerintem a heti 1 alkalom a legjobb az első 2 hónapban, aztán 2 hetente. -
corres78
tag
válasz
Speeedfire #7018 üzenetére
Annál furcsább, hogy hízol, ha csak ennyi a kalóriabeviteled ételből.
Szedsz valamilyen tömegnövelőt? -
Buster17
addikt
válasz
Rabbitf_24 #7026 üzenetére
Az "L" alakot is kényelmesebb ezzel csinálni.
Más.
Láb napozok és már a 2. gyakorlatnál patakokban folyik rólam a víz. Kicsit meleg van -
Buster17
addikt
Szerintetek megvegyem? Pénzt nem sajnálom rá ha tényleg jobb és csuklókímélő mintha csak a padlón nyomnám.
-
kk831228
addikt
válasz
Rabbitf_24 #7021 üzenetére
Huzinál nem kell majd 25 csinálnod...
kolosanyi érdekes ez a gtg...
Ki kellene prócálni...
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
kolosanyi #7010 üzenetére
kipróbáltam fekvőtámasszal, nem mertem a max 40%-val kezdeni ismétlésszámban, így a 25 ismétlést céloztam meg percenként. 20 kör után végem volt, fáradtabb voltam mint ezelőtt, amikor több szünetet és több ismétlést is csináltam, jobban be is durrantam és mindezt 20 perc alatt, holnap meglesem a húzódzkodásnál is, most meg menek kiiszom a csapot.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Rabbitf_24 #7019 üzenetére
Igaz.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Speeedfire #7018 üzenetére
legyen inkább 3 vagy 4 hetente fotózás, jobban szembetűnő a változás
-
Speeedfire
félisten
Most számoltam egyet gyorsban a tegnapi ~2200-as kcal-al bevitellel kapcsolatban. Hát, elég durván sokat mondtam. Ezek után még jobban oda kell figyelnem a kajára.
Ez az edzésnap, pihenőnapon nincs fehérje.A másik amit számoltam az a tzs %, a webes kalkulátor szerint 20%-on vagyok.
Lehet azt kell csinálnom, hogy minden nap készítek egy képet magamnak és lemérem a hasamat, mellemet, hogy változott-e.
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #7016 üzenetére
Igen, pontosan, én is így csinálom. Ez azért van, mert a fékező típusú erőkifejtésben a legerősebb az ember, az a "legkönnyebb". Nyilván az az igazi, ha mondjuk egy ilyet meg tudsz csinálni, de azért ez nem kispályás dolog.
Benne vagyok, de én szeptemberig nem leszek Pesten, most szünet van nekünk, otthon, Kaposváron vagyok.
Szerk.: Más. Mindenki odáig van most ezért a GTG-ért: link. Lehet ki kéne nekem is próbálni, viszont én 15 körül tudok húzni, vajon nekem egyből az "erő szakasszal" kellene kezdenem, vagy csak növeljem az ismétléseket tovább? Meg jó lenne ezt HSPU-val is előadni, vállszélességű támaszban csak 2-3 ismétlés megy, növelni kéne az ismétléseket.
-
westcoastog
veterán
válasz
kolosanyi #7014 üzenetére
Értem mire gondolsz, front levert is úgy próbálgattam, hogy egyenes törzzsel függőlegesen lógok a gyűrűn, majd feszített törzzsel szépen lassan hoztam le a testem.
Ugyan ezt kéne csinálnom csak éppen hátrafelé?Balról a második ábra, onnan próbálgattam a frontot.
egyszer amúgy ütközhetnénk pesten egy edzésre.
Csak az a baj hogy legközelebb is 12-13-án délelőtt megyek fel, az meg ugye hétköznap. -
kolosanyi
veterán
Egyébként ha már hátsó függőmérleg. Még 17-én délután csináltam egy felvételt, sajnos ez volt a 15. fogásom ebből, nem tudom, miért az utolsót kellett felvennem, csúnyára is sikerült, meg nem is tudtam kitartani rendesen, de azért bedobom ide. link
Szerk.: Még csak ilyen nagy aktív terpesszel tudom megfogni, de azért haladok vele, azóta már javult kicsit.
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #7013 üzenetére
Érzed azt egy idő után, de az elején tényleg nem. Amíg nincs meg a megfelelő ideg-izom kapcsolat, addig folyamatosan ellenőrizni kell magad. Erre jó egyébként egy kamera (telefon) is. Egyébként hogy próbáltad? Ha zsugorból akarod kinyújtani a lábad, úgy nem fog menni, ilyen megtört, csúnya lesz. Próbáld meg lefüggésből (inverz gyertyaként is emlegetik) leengedni.
-
westcoastog
veterán
Back lever gyakorláshoz nem árt egy edzőpartner, múltkor ott volt haverom, mondtam neki korrigáljon.
A lábam ugyan kinyújtottam, de derékban ketté volt törve a produkció, míg a törzsem felfelé nézett, a lábaim pedig lefelé hajlottak, és az a legrosszabb hogy nem érezni a testhelyzetet, csak kívülről látni hogy eleve rossz. -
kolosanyi
veterán
válasz
Rabbitf_24 #7009 üzenetére
Én például ezt használom, szerintem jó app. Max ismétlést nem nagyon néztem jó ideje, igazából nem is fektetek nagy hangsúlyt az erő állóképességre, a max erő érdekel jobban. Ez inkább edzés utáni levezető szokott lenni nálam, de nem mindig veszem elő. Majd fizikai felmérő előtt egy hónappal megint ráállok erre, ott csak állóképességet néznek úgyis.
Szerk.: Más téma. Aki támaszmérlegen dolgozik, próbálja meg, hogy kis korláton, kézisúlyzón, kettlebellen nyomja, sokkal könnyen ott megfogni. Tegnap kézin kipróbáltam és sokkal stabilabb úgy a zsugor.
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #7007 üzenetére
Meggyőztünk hogy szokj le a cigiről, egy kóla már semmi ahhoz képest.
Az egészséges életmód a lemondásról szól. Le kell mondani mindenről ami halmozottan káros. Legyen az cigi, gyorskaja, vagy szódával higított sötét massza (kóla). Az alkohol fogyasztást is szabályozni kell pl. De sorolhatnám még. A lemondás mértékét az egészséges élet iránti elkötelezettség adja meg.De ha valóban "kell" hát fogyaszd, nem szólok bele
-
westcoastog
veterán
Nálam csak ásványvíz, főzött kávé, és tea játszik, azt is facsart citrommal és mézzel csak.
Vacak üdítőket már száműztem az életemből. -
kolosanyi
veterán
Egyébként tényleg van. Simán észlelhető, tegyél az asztalra több különböző ásványvizet és kóstold végig mindegyiket. Tuti találni fogsz különbséget. Amúgy ha már ízesített dolgok, teát jó inni. A jó teát nem kell se citromlével, se cukorral vegyíteni, behűtve is fasza és tök jól felfrissíti az embert. De a citromos víz is jól tud esni ilyenkor nyáron.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Speeedfire #7002 üzenetére
Ha eléggé szomjas vagy van, meg amúgy is
-
kolosanyi
veterán
válasz
Rabbitf_24 #6989 üzenetére
Minden nap azért ne, az lehet sok lenne, de kétnaponta simán ismételheted ugyanazt, ha ez a cél. Vannak appok, keress valami HIIT intervel timer kulcsszavakkal. De ha mondasz egy platformot, linkelni is tudok. Én egyébként újabban ezt gyakorlat párokkal csinálom és nem percenként, hanem félpercenként. Például fekvő-inverz evezés, minden egész perckor fekvő, félkor meg evezés. A pihenőidőd megvan így is, csak egyszerre kettővel tudsz dolgozni, időt spórolsz vele. Na meg felnyomja a pulzusod, szálkásításhoz se rossz.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Speeedfire #7000 üzenetére
Miért a víznek nincs?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest